hits

REISELIVET

MIN FAVORITTPLASS I EUROPA!

Vi nyter virkelig ferien vår! Jeg er så glad for at vi valgte å reise akkurat på denne tiden, sammen med Michelle! I går var vi på Love Bridge her i Kypros. Det er så magisk her, og jeg kan virkelig ikke annet enn å elske denne plassen. Selv føler jeg at det er utrolig mye finere her på Kypros enn hva man kanskje tenker at det er. Selv vet jeg hvordan det ser ut, og hvor vakre alle strendene er, mens likevel så føler jeg at det er litt lite fokus på det. Man tenker ikke at Ayia Napa er noe annet enn fest og fulle ungdommer. Jeg har reist til Kypros i alle år, og blir fremdeles overrasket av nye fine magiske plasser her, som får meg til å føle at jeg er i et paradis! 

 Tøyet vårt er fra Calvin Klein (annonselenke), du finner mange av mine Calvin Klein favoritter HER! (annonselenke)

VIDEO: TETT PÅ HELE FAMILIEN

Som jeg nevnte i går kveld, så ble kvelden brukt til å redigere videoen fra Gran Canaria. Jeg ble litt i sjokk over hvor mye gøy vi har hatt det til tross for at vi følte været gikk mot oss gjennom hele uken. Jeg kan med trygghet se at barna har fått noe godt ut av denne turen likevel, og mange minner de kan ta med seg videre i livet fra denne reisen. Jeg blir så lykkelig når jeg redigere på videoer der jeg viser dem, jeg blir så stolt og glad. Håper dere også føler at dere kommer tett på oss i denne videoen, det føler i alle fall jeg! 

DE HVERDAGS-UTFORDRINGENE INGEN SER

Nå er vi i ferd med å rydde oss ut av leiligheten her nede, og klar for å sette kursen hjemover i løpet av dagen. Det skal bli så utrolig godt å komme hjem kjenner jeg, selv om vi har hatt noen fine dager å kunne se tilbake på. Nå gleder jeg meg til hverdagen igjen på mandag, og føler meg litt fæl som sier det høyt, men det kjenner jeg veldig på. Vi trenger å lade litt som foreldre også, og da er det vel ingenting som er bedre enn en liten pause fra dem når de er i barnehagen på dagtid og koser seg. 

Jeg liker ikke å klage, og misforstå meg rett, jeg elsker å kunne dra på ferie med familien min. Og ikke minst at jeg faktisk kan reise utenom vanlige ferieuker, likevel så må jeg være så realistisk og rimelig å si som sant er. Jeg unna alle som faktisk har mange barn. Selv om jeg selv har mer barn enn gjennomsnittet i Norge, så finnes det likevel mammaer i Norge, med lagt flere barn enn meg. Jeg syns dem er rå flinke. Og jeg føler et stort ansvar med å gå frem som en bra mamma ovenfor alle andre med tre barn og flere, og si at det faktisk ikke er en dans på roser å oppdra mange barn! 

Det verste som kunne skjedd, er at noen føler at det ser lett ut å ha tre barn på min blogg. For det er ikke fakta. Jeg kan godt si med hånda på hjertet at jeg en dag har lyst på flere barn, men i samme setning føler jeg at jeg må si at jeg gleder meg til alle barna mine klarer å kle seg selv. Om du er mamma til en eller til 10 så syns jeg vi sammen skal gi oss selv en klapp på skulderen for alle de hverdags-utfordringene ingen ser at vi gjør! For de finnes, og det er mange av dem.

DET SKAL BLI GODT Å REISE HJEM

Jeg lovet dere å vise bilder fra det nye aquariumet som vi var i her om dagen. Vi storkoste oss, og dette er en plass jeg virkelig vil anbefale videre om noen er her nede på en dag med dårlig vær. Jeg må takke så mye for de som anbefalte den til oss! Vi storkoste oss. I dag har vi hatt lunch med barnas oldemor som faktisk bor her nede på denne tiden av året. Det var koselig. Nå kom egentlig solen frem her nede, så vi må komme oss ut igjen før det begynner å regne. Ellers så er det ikke mange dager igjen av ferien. men jeg kjenner at det skal bli godt å komme hjem, hvorfor kan jeg heller komme tilbake til. Håper alle har fått en fin start på februar! 

FORANDRET SEG DRAMATISK!

Jeg syns det er helt rart å se hvor stor Michelle er blitt. Vi var her for fire år siden, og jeg må plutselig si at hun har forandret seg dramatisk siden den gang i både personlighet, og ikke minst utseende. Jeg har derfor lyst til å vise dere noen bilder fra vi var der i januar 2014. Et av bildene, hadde jeg også til header-bilde i toppen av bloggen i lang tid. Klarer dere huske hvilket? Jeg må i sammen slengen få gratulere min far så mye med 50 års dagen som er i dag, bilder fra feiringen kan du se HER!

JEG PRØVER Å HOLDE MOTET OPPE

I går prøvde vi å holde motet oppe etter at været ikke akkurat var på sin beste side. Jeg syns vi var utrolig tålmodige lenge, helt frem til det plutselig pøste ned med regn og 11 grader. Da måtte vi komme oss hjem. Vi vil uten tvil prøve oss på ny, en dag været her nede er bedre, det var så utrolig vakkert der, og det hadde vært veldig gøy å få med seg hele parken. Vi satt plutselig pris på en taxitur, for å få i oss varmen igjen, før vi ble i leiligheten med varmt tøy resten av dagen. Kjipt å bruke ferien sånn. I dag våknet vi opp til regn og ser for oss at det ikke blir mye ut av denne dagen i det hele tatt, men hvis noen har noen gode tips til hva vi kan finne på, gjerne også innendørs, så motas det med en stor takk! 

HER ER VI NÅ!!

Det var mye forskjellige tanker om hvor vi befant oss på ferie i går. Jeg så at noen var fryktelig nærme, mens andre var et godt stykke unna. Jeg var her sammen med Michelle like før jeg ble gravid med William. For nøyaktig fire år siden. Tiden går utrolig fort når jeg tenker over det. Vi er på Gran Canaria!! Været har ikke vært det beste mens vi har vært her, men jeg håper likevel på en fin dag med gjengen i dag også. Så får vi forhåpentligvis prøvd badetøyet en dag i løpet av turen! Nå skal vi ut dørene, for å gå i en park, forhåpentligvis faller det i mask hos hele gjengen! Fikk du ikke sett videoen i går, kan du se den under! Ønsker dere alle en fin start på uken og en god mandag!

VIDEO: HVOR ER VI NÅ?

Vi koser oss på ferie, og jeg må si vi har vært veldig flinke til å bruke det nye kameraet mitt allerede på turen. Den første videoen allerede etter dag en her nede må jeg er fornøyd med! Kan du se i videoen hvor vi er på ferie? Jeg vil tro at om man har vært der selv før, så er det lett å kjenne seg igjen. Hvis ikke kan det nok være verre. Selv har jeg vært her en gang tidligere. Jeg avslører hvor vi er senere, men veldig gøy om noen kjenner seg igjen! 

JEG FØLER MEG SOM EN GRUSOM MAMMA

Jeg må begynne med å fortelle at vi er kommet oss vel frem til vår feriedestinasjon, og er godt i gang med ferien vår. Ungene sover tungt i sengene, etter en dag med mye reising. Vi har leid oss leilighet, og jeg er utrolig glad for det allerede kjenner jeg. Det er så utrolig befriende og mye lettere. Det er jo bare for oss å ta med oss alt av rutiner på ferie. Og med tre barn kan det være veldig viktig å ta med seg på ferien. 

Jeg føler meg som en grusom mamma, og jeg håper virkelig ikke at jeg er den eneste som tenker som dette. Men jeg går å gruer meg i flere dager før reisen, fordi jeg forestiller meg alt som kan gå galt, og hvor vrange barna kan gjøre seg. Jeg gruer meg, og tenker det verste om barna mine. Jeg tenker at de alle tre kommer til å være på sitt aller verste gjennom hele flyturen. Er det noe jeg er dårlig på i tiden før vi skal reise, så er det å tenke at barn skal få lov å være barn, alltid. 

Når vi kommer på flyet, så senker min frykt seg med en gang, fordi barna imponerer meg så grovt hver eneste gang. De er de mest fantastiske barna det går ann å få. De er høflige, snille, tålmodige, takknemlige, og ikke minst om jeg skal si det selv så er de forbanna veloppdratt alle tre. Barn skal få lov til å være uenige, og de skal selvfølgelig prøve seg på et eller annet. De skal få lov til å gråte når de har slått seg, eller er trøtte. Det er barn flest det. Men fy søren så flotte barn jeg har! 

PLAY-TIME

Nå har vi virkelig kost oss den siste kvelden i Ayia Napa. I kveld setter vi kursen hjemover, etter en fantastisk uke her nede på Kypros. Skal bli godt å komme hjem til 17.mai, og være hjemme de neste to månedene før vi flytter ned her. Det kommer til å gå utrolig fort, jeg håper bare jeg får tid til å stelle i stand alt til vi skal dra. Ønsker dere en god helg! Følg oss gjerne på instagram gjennom turen hjem @Stavangermamma


A SNAKE IN THE WAY

I dag fikk vi vårt første møte med en slange her på Kypros. Sist gang jeg traff på en slange var jeg rundt 8 år, tror jeg. Litt rar følelse syns jeg, det er jo ikke hver dag vi nordmenn treffer på slanger. Jeg trodde gjerne at slanger holdt seg borte fra folk, men denne her gikk rett over stien på hotellet. Selv om den helt sikkert ikke var farlig, så er jeg veldig glad for at det var jeg som fant den og ikke en av ungene. 

Jeg skal faktisk google meg frem til litt fakta om slanger og andre dyr på Kypros, sånn at jeg har en del kjennskap til de om vi skulle møte på noen flere. I dag er siste dagen vår her nede for denne gang. Vi nyter derfor de siste timene med sol og varme. Jeg og Michelle var en tur på badeland tidligere i dag, noe hun syns var supergøy! Jeg kan vel ikke si noe annet enn at jeg storkoste meg jeg også, haha. 

Noen som fikk med seg gårsdagens episode av Bloggerne? Hva syns dere om episoden? Jeg syns det er veldig gøy å få tilbakemeldinger på hva dere lesere syns om å se oss på TV-skjermen! Jeg syns det er veldig rart, for i utgangspunktet så er jeg jo blogger, og pleier å skrive ned hva jeg tenker og mener. Mens med en gang videokamera kommer frem så må man jo faktisk snakke, og det kan jeg ærlig si at jeg ikke er noe flink til! 

BOAT TRIP

Dagens lille utflukt. Vi var på båttur i dag tidlig, faktisk den samme båten som vi var på for to år siden. Dette var et stort ønske fra Michelle, så da ble det jo slik. Jeg syns faktisk det var veldig gøy selv også. Lillemann sov mesteparten av turen, men fikk heldigvis med seg litt, haha! Ønsker alle sammen en fin dag videre!
BEAUTIFUL SUNSETHola. I dag har jeg hatt litt trøbbel med internettet på hotellet, men heldigvis fikset det seg til slutt! Jeg hater å reise rundt å bo på hotell, og alltid måtte tenke på om det er internett tilgang. Spesielt i utlandet så sliter jeg ofte med dårlig forbindelse. Heldigvis har jeg god internett dekning i det nye huset, så det skal fortsatt bli mye blogging i året fremover! 

I dag var vi og snakket med en barnehage. Jeg er enda veldig i tvil på hvordan jeg skal gjøre det med Michelle og barnehage. Hun vi snakket med i dag virket i alle fall som en veldig snill og kjærlig dame. Likevel er det noe i meg som vil at ungene skal være hjemme med meg det neste året. Jeg skal tenke på det over sommeren. Jeg fikk nummeret til barnehagen, og skulle kontakte dem når vi reiser ned igjen i august.I´M IN LOVE...

Jeg er plutselig helt tom for ord. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare hvor fantastisk det nye huset vårt var. En ting er å se bilder, og en annen ting er å faktisk stå der og se det med egne øyne. Jeg har alltid sagt at en dag, kommer jeg til å bo i dette huset, litt uvirkelig at det nå faktisk skal skje. Jeg er så glad og gleder meg virkelig til å flytte inn i august.

Michelle likte også huset veldig godt. Hun fikk velge ut hviket av soverommene som skulle bli hennes, så hun var mer enn fornøyd. Både William og Michelle skal ha sitt eget rom, i tillegg til det er et gjesterom til vi får besøk! Hagen var stor og kjempefin for ungene å leke i. Det er også et badebasseng, og en fantastisk utsikt ut over Middelhavet! 

VISNINGSDAG!!

Wiii, nå er vi på vei for å se på det nye huset vårt! Jeg er super spent, dette er jo grunnen til vi faktisk er her nede nå! Michelle gleder seg veldig til å se det nye rommet hennes, noen som ønsker en liten sneakpeak av huset? Klikk gjerne på liker knappen om du vil se et lite glimt av vårt nye hjem! Ha en ellers strålende fin søndag!

WELCOME TO PARADISE

reklame

Nå er vi kommet oss vel frem til sol og varme. Kan nesten ikke tro at dette snart er vårt nye hjem. Jeg tror vi kommer til å trives kjempegodt her nede. Nå skal vi nyte den siste turen ned som "turister". Jeg har tatt med barnevogn til både William og Michelle denne reisen. Grunnen til det er at Michelle legger seg tidlig om kvelden, og det er jo litt kjedelig å måtte sitte på hotell-rommet fra klokken 19 om kvelden. Så selv om hun er ferdig med vogn for lenge siden, så er det veldig praktisk om kvelden ennå. 

Babyzen vognen var det ingen tvil om skulle få være med. Jeg brukte den da jeg reiste til Abu Dhabi med lillemann i vinterferien, og den har fått reise mye frem og tilbake til Oslo også i løpet av de siste månedene. Nå har William blitt så stor, og selv om han ennå ikke er blitt 5 måneder, så tok jeg frem 6 måneder + delen. William er stor for alderen, så newborn delen var blitt litt liten. Se videoen fra Abu Dhabi med Babyzen Yoyo 0+ under: 

 

Han liker seg veldig godt i den nye delen, der han faktisk har mulighet til å sitte å se litt! Jeg vet at så små ikke bør sitte, men likevel når vognen ligger ned, så ser han mye mer enn hva han ellers pleier å gjøre i vognen hjemme! Det er en vogn jeg virkelig unner alle sammen som reiser med små barn! En vogn jeg vil anbefale alle fra nyfødt og ja til og med opp til Michelle sin alder. Hun sovnet fint i den i går kveld. 

Nå er jeg så heldig og får lov til å dele ut en Babyzen Yoyo vogn til en heldig leser fra Babystore! En mulighet jeg ikke kunne la gå i fra meg. Så nå setter jeg i gang en liten konkurranse, der jeg selv plukker ut en heldig vinner. Vinneren blir trukket helt tilfeldig, for å gjøre det mest retferdig for alle! For å være med i trekningen må du gjøre følgende: 

1. Klikk på "liker" knappen nederst til venstre i dette innlegget.
2. Legg ut en status på din egen facebook der du tagger facebooksiden min. Du kan skrive hva som helst, bare jeg blir nevnt i statusen. Du kan også la være å skrive noe, og bare tagge meg eller noe " Jeg er med i konkurransen til @Mammatilmichelle"  

NOEN DRØMMER GÅR I OPPFYLLELSE

Ja, tenk det. Nå skal jeg plutselig begynne et nytt kapittel i livet mitt igjen. Jeg har så lenge jeg kan huske ønsket å flytte til utlandet når jeg ble "stor". Jeg trodde aldri det egentlig ville skje. Det er jo ikke alle drømmer som blir til virkelighet. Denne gangen gjør det faktisk det, og mye tidligere enn jeg ville trodd! Allerede i midten av august skal jeg ta med meg barna mine på nye eventyr.

Jeg har alltid vært en veldig spontan jente, og for et par uker siden bestemte jeg meg for at jeg bare måtte hoppe i det. Og faktisk gjøre det. Det er nå jeg har muligheten til det. Og det er nå jeg må gjøre det, for min egen del. Det er nå jeg jobber hjemmefra, og kan reise hvor som helst. Michelle er ikke begynt på skolen, som også gjør timingen mye bedre. 

Jeg skal ikke lyve, den største grunnen til jeg bestemte meg for å faktisk flytte i år, er fordi det blir et tøft år jeg har i vente. Pappaen til William skal flytte bort, og pappaen til Michelle skal i militæret. Det første året borte fra noen er vel det verste, derfor skal det bli deilig å holde meg selv opptatt med mine egne ting. Jeg tror ikke jeg kommer til å ha det noe bra med meg selv om jeg blir værende her hjemme.. 

Mye av grunnen til at jeg velger å flytte bort nå, er også for Michelle sitt beste. Hun begynner å forstå at hun er en "kjent" person, noe alle faktisk ikke er. Jeg tror det blir bra for henne om vi flytter bort et år, til hun blir vant med tanken, uten at alle kjenner henne igjen på butikken, over gjerdet i barnehagen og spør henne om bilde. Jeg så aldri dette komme, men nå som jeg har lagt opp til dette selv, må jeg også håndtere dette best mulig for oss alle! 

Det blir bra for meg og ungene å være borte, og heller få besøk til vårt nye hjem i Kypros! Det er ikke helt tilfeldig at det er der vi flytter. Jeg er jo halvt derifra, og snakker språket. Jeg har også veldig mange venner og familie som bor der nede. Det har i alle år vært mitt andre hjem! 

Vi reiser ned til Kypros allerede neste uke, for å se på det huset vi skal bo i, og sjekke rundt barnehageplass til Michelle og lignende. Ja, rett og slett for å gjøre klart til vi reiser med enveis billett ned igjen i august! Jeg har ennå ikke helt bestemt meg for om Michelle skal gå i engelsk eller gresk barnehage, men tro det eller ei, så er hun like flink til å snakke begge deler! 

Det huset vi nå skal bo i det neste året, har jeg sett på i mange år. Første gang jeg så dette huset var for fire år siden, når jeg gikk gravid med Michelle i mai 2011. Da husker jeg at jeg sa til mamma at jeg ville bo der en dag. Vi ringte til og med og spurte etter pris, da det den gangen var til salgs. Jeg husker også sommeren 2013 når jeg gikk på stranden forbi huset, så sa jeg igjen, at der vil jeg bo, bare vent å se, en dag så skjer det. Som regel så mener jeg det jeg sier, haha! 

Nå, to år senere går drømmen i oppfyllelse! Det er så deilig at ting kan gå min vei. Alle bildene i dette innlegget har jeg tatt de siste gangene jeg har vært på Kypros. Jeg kjenner jeg gleder meg veldig til å flytte ned der. Jeg både tror og håper at dette vil være et fantastisk eventyr for barna mine også. Spesielt Michelle, i og med at William fremdeles er så liten. Jeg tror dette vil være starten på en reise for livet!