hits

september 2017

JEG GIR MEG PÅ TOPP

Jeg orker ikke mer nå. Jeg har tålt nok og klarer ikke mer. Tusen takk til alle som har følgt meg de siste 6 årene, dere er grunnen til at jeg har holdt ut så lenge, men nå sier det stop. Jeg gir meg på topp. 

- Anna Rasmussen 

HÅPER HAN FÅR ET SKIKKELIG SLAG I TRYNET

gjesteinnlegg av Jan

Først og fremst er det skrekkelig lenge siden jeg har gitt lyd fra meg her inne, kontra i fjor der jeg blogget veldig mange ganger, og spesielt gjennom graviditeten. Mens i år har jeg vært mer eller mindre usynlig i form av å skrive blogginnlegg, bortsett fra når det stormer som verst. Denne gangen stormer det også, og da føler jeg for å si noen ord. Det er kanskje det eneste eller viktigste jeg kan gjøre for å støtte. Nemlig å prøve å stå opp for noen man er glad i når de får drittslenging og hatkommentarer både på telefon, mail, facebook, instagram etc. Samtidig er det fryktelig vanskelig å vite hva man kan gjøre.

Jeg tror det innimellom er umulig å se for seg hvordan andres meninger og ytringer kan påvirke et menneske. Spesielt om det mennesket er kjent. Det være seg skuespillere, bloggere, politikere eller realitydeltakere. Selv for meg som lever midt oppi det, er det umulig å kjenne på det samme som Anna gjør innimellom. Det føles både håpløst, provoserende, latterlig, sårende osv. Og uansett hvor lenge man er i dette gamet, så gjør det fortsatt vondt. 

Av og til klarer jeg ikke å holde meg, og kommer med drittslenging tilbake til noen av de værste. Og innimellom leser jeg kommentarer fra mennesker jeg faktisk  tenker at "Jeg håper han får et skikkelig slag i trynet". Det fins så vanvittig mye falske og hånende mennesker der ute, som nærmest bare venter på en mulighet til å få liret av seg litt oppgulp. Oppgulp som jeg tror det er umulig å kunne forstå hva det gjør med et menneske. 

Annas jobb er å skrive. Det er å stille på intervjuer, og dele av seg selv. Dele av seg selv på en måte de færreste tørr å gjøre. Hemmeligheter finnes ikke i hennes liv, og hun jobber knallhardt hver eneste dag. Hun står gjennom ting jeg helt åpent og ærlig kan skrive at jeg aldri hadde klart. Og akkurat det har jeg enorm respekt for at hun gjør. Som mange av dere sikkert allerede tenker om meg, så lever jeg på Anna. Uten Anna hadde vi aldri hatt det huset vi har, jeg hadde aldri kjørt den bilen jeg låner av henne. Det er hennes jobb, det er hennes fortjeneste. 

Fordi hun er Norges ærligste blogger, fordi hun har tatt ordet livsstilsblogg til et helt nytt nivå i Norge. Hun deler så ufattelig mye av seg selv, blant annet for å kunne gi så mye tilbake til de hun er glad i. Som meg, og ikke minst barna. For meg er hun både en fantastisk kjæreste, men også en forsørger på mange måter. Og jeg har en enorm respekt for at hun ofrer så mye for at vi rundt skal ha det bra. For barna mener jeg oppriktig at hun er en ordentlig god rollemodell. Nettopp fordi hun viser at absolutt alle kan få til det de drømmer om. Hun viser at det faktisk er lov til å være seg selv. Det er lov til å si de tingene ingen andre tørr si, det er lov å snakke om de temaene ingen andre tørr snakke om. Det er i alle fall den hun er i offentligheten.

Den Anna som er på hjemmebane kjenner de færreste. Men de som kjenner den Anna, setter pris på den hun er. For da er hun som alle andre, hun ler av dårlige vitser. Hun trøster, hun ordner hår, hun skifter bleier, og hun tar ansvar for at barna skal ha en fin barndom. Hun engasjerer seg i barnehagen, hun stiller på juleavslutninger, hun baker gulrotkake til foreldremøtet, og stiller i dyreparken i fullt regntøy. Og oppe i alle meningene, kommentarene, og drittslengingen, så klarer hun faktisk å være en skikkelig god mamma for alle tre barna i hus. For husk, her hjemme finnes det ingen "Anna Rasmussen" her hjemme er det bare en helt vanlig Anna. 

Ting alle de som skriver dritt ikke har den fjerneste idè om, og ting hun aldri får skryt fra folk i kommentarfeltet på. Så da blir jeg førstemann til å legge igjen en kommentar på Facebook etter dette innlegget. For Anna, jeg har enorm respekt for deg i ditt yrke. Men veldig mye mer respekt for deg som den du er rundt alle oss her hjemme i det grå huset.

ALLE OPPUSSINGSBILDENE FRA MOBILEN!

Før jeg skal vise frem ferdig resultat av soverommet, har jeg veldig lyst til å vise frem en liten snik-titt på hvordan det ser ut. Jeg har nemlig underveis gjennom hele prosessen tatt bilder på mobilen også. Jeg kan vel si at de drøyeste bildene jeg tar som regel er med mobilen, men når det har kommet til oppussingsbilder, ble det drøyeste faktisk tatt med kamera, som du kan se over. Så slapp av, dere har ingenting å frykte. Nå kjenner jeg at jeg gleder meg til å dele ferdig resultat av rommet! Først skal jeg gå i gang å lage en ny skillevegg i dag, så knipser jeg noen bilder når jeg er helt ferdig! 

-Blir det ikke fint vel? Jeg er i alle fall veldig fornøyd! 

JEG ER SÅ UTROLIG MYE BEDRE ENN DEG!

Jeg er dritt lei. Jeg vet ikke hva jeg kan skrive nå som kommer fornuftig ut. Jeg er bare nødt til å si fra. Ja, jeg er oppmerksomhetssyk. Ja, jeg lager syke overskrifter. Ja, jeg er ute etter klikk for å tjene penger. Ja, jeg har barn. Ja, jeg kan være åpen om kropp, og vise mye mer enn kanskje akkurat du hadde gjort. Ja jeg er ute etter å provosere og engasjere, men det er noe helt annet enn å be om å bli hatet. Så fortell meg en ting. Fortell meg hva jeg har gjort deg, du som bruker så mye tid på å skrive piss til meg? Hva har jeg gjort deg personlig? 

Jeg kommer ikke på en damn shit. Jeg kjenner ikke deg på samme måte som du ikke kjenner meg. Ja, du liker å tro at du kjenner meg. Kanskje du har lest bloggen min noen år, eller kanskje du kun har lest et innlegg her og der? Jeg vet ikke. Det eneste jeg vet veldig godt, er at du ikke kjenner meg. Hvorfor har du lov til å skrive alt det forbanna drittet til meg? Jeg prøver bare å gjøre jobben min. 

Ja, jeg tjener penger på bloggen. Jeg tjener penger på å være åpen og ikke minst være ekte og vågal. Men hvorfor hate meg for det? «Stakkars barna dine» går igjen hver eneste dag. Siden jeg ble gravid for 7 år siden, så har jeg fått hørt og lest det hver eneste dag. Jeg skal love deg at mine barn har det jævlig bra. Bedre enn veldig mange andre barn faktisk. Jeg tør å si det. Fordi jeg tørr å være ærlig. 

Skal du hate meg for å mene at barna mine har flere muligheter i fremtiden enn veldig mange andre barn? På grunn av min jobb, og måten jeg står i hat hver eneste dag, så gir jeg mine egne barn en mulighet til å sikre seg både egne boliger og jobber som tenåringer. Jeg har tre barn, og alle tre klarer jeg å gi en god økonomisk start på livet. Skal du hate meg for å ville gi barna mine en fin fremtid? Skal du hate meg fordi jeg var en alenemamma som kun ville vise datteren min at hun kunne bli og gjøre akkurat det hun vil når hun blir stor? 

Jeg spør deg, du som hater på meg hver eneste jævla dag. Hvorfor meg? Hva har jeg gjort til å fortjene å leve med at du ikke tror barna mine har det bra med meg som mamma? Nok er nok. Jeg kan ærlig innrømme at jeg aldri hadde klart å leve i alt dette hatet om det ikke var for nettopp barna mine som fortelle meg noe annet hver dag. «Mamma, du er verdens beste mamma, og jeg er glad for at jeg har deg» er en setning som går igjen. 

Takk gud for at jeg er et bedre menneske enn deg som sitter å hater på nett. Takk for at jeg er bedre, og kan vise barna mine hva som er rett og galt. Takk for at mine barn bare skal se et nakenbilde av mammaen sin, og ikke alt hatet hun har skrevet til andre da de var små. Tusen takk for at mine barn er så kjærlig og snille. Min oppgave er å lære dem å fortsette å være veloppdratt og snille med andre mennesker, både kjente og ukjente. 

SE HVORDAN DU KAN KJØPE BOKEN MIN BILLIGST MULIG!

reklame for egen bok

Det er bare noen få dager til boken min kommer ut i butikkene. Jeg får boken forhåpentligvis rett fra forlaget og hjem i posten, allerede før helgen. Jeg gleder meg så utrolig mye til å holde boken i hendene mine. Jeg tror først da at jeg skjønner alvoret og stoltheten i det å gi ut en bok. Jeg gleder meg utrolig mye til å la dere komme så tett på livet mitt, på en helt annen måte enn det som er mulig på en blogg. Jeg kjenner at jeg har lyst til å møte alle som vil lese boken min. Jeg føler den er så utrolig personlig, og jeg har lyst til å sette noen ansikt på de som skal lese boken. 

Siden det er vanskelig å møte alle, har jeg lyst til å oppfordre dere til å ta et bilde med forsiden på boken min, og legge den ut på instagram med hashtag #AnnaRasmussen så skal jeg love å legge igjen en like og kommentar på ditt bilde. Dette trenger dere selvsagt ikke gjøre, men for meg som forfatter er det veldig fint å sette et ansikt på de som har lest så mye personlig om mitt liv. Også håper jeg virkelig det er mange som har lyst til å komme på lanseringsfesten 29.september, i Oslo. Siste frist for påmelding er nå på fredag, og er selvsagt helt gratis.

Jeg har lyst at så mange som overhode mulig skal få lest boken min. Jeg har derfor lyst til å fortelle dere hvordan dere kan få tak i boken min billigst mulig. Det kommer nok til å variere litt når boken kommer i butikk, hvor den koster mest og hvilke butikker som selv har satt ned prisen litt. Det jeg vet helt sikkert, er at den billigste måten å få kjøpt boken min fra start, er å forhåndsbestille den HER! (annonselink) Der er den allerede satt ned i pris! 

Jeg gleder meg som bare det til å møte mange av dere i Oslo 29.september. Jeg kommer til å bruke god tid med dere, og signere bøker, ta bilder, slå av en prat med dere, og jeg skal svare på spørsmål fra boken på scenen. Jan og meg skal gå gjennom med en video hvor vi forklarer litt bedre, hva som egentlig skjer den kvelden. Jeg håper så sagt at så mange som mulig kommer. Jeg har heldigvis mange av bokens viktige roller også tilstede denne kvelden, så jeg må si jeg gleder meg skikkelig! 

Å SKJULE EN GRAVIDITET FOR DERE SÅ LENGE!

reklame for et TV program jeg har vært med på

I dag er dagen jeg endelig skal benke meg for å se Bloggerne på TV2. Som jeg har skrevet tidligere, blir dette en helt, helt spesiell sesong. Med mer drama og kjærlighet enn noen gang tidligere. Det har nok en gang vært et år med veldig mye innhold, både positivt og negativt. Men nå skal vi endelig få vise frem litt av det som har foregått det siste året. Å være med på bloggerne synes jeg bare er mer og mer fantastisk for hver sesong som går, nettopp fordi sesongene bare blir bedre og bedre. Denne sesongen er definitivt min beste sesong hittil, og jeg håper mange av dere har lyst til å følge med når første episode med meg starter i kveld klokken 21:30 på TV2 Livsstil.

Det er rart, men selv om man føler jeg deler mye på bloggen, så blir alt veldig mye mer virkelighet når det filmes. På bloggen hadde det vært lett å skjule en graviditet for dere over lang tid, mens det på TV ville det vært veldig vanskelig å få til. Selv om jeg tror dere kjenner meg såpass godt etter hvert, at jeg aldri hadde klart å skjule en graviditet for dere så lenge. 

For selv med tanke på alle inntrykkene man får på bloggen, så kan fort den bomben smelle på TV. Om du ikke er det selv 100% på TV, så avsløres du fort, samtidig blir det veldig god TV når man faktisk gir mye av seg selv foran kamera. Og akkurat DET har jeg gjort denne sesongen. Vi skal gjennom både barnedåp, konflikter, frieri, og noen elleville bursdager, i tillegg til at Jan får seg en skikkelig overraskelse denne sesongen. Da er det bare èn ting å gjøre, nemlig benke seg foran TV2 Livsstil i kveld klokken 21:30! 

JEG HAR KJØPT STOFF FOR FØRSTE GANG!

Plutselig forbinder jeg oppussing med nakenhet, og har lyst å dra på med en naken-vits hver gang jeg skal vise frem prosjektet jeg nå har holdt på med i ukesvis. Jeg skal ikke gjøre det nå, for nå skal jeg heller skryte litt av meg selv. Jeg har gjort utrolig mye nytt gjennom oppussingen. Alt fra å legge vegg til vegg teppe, til å sy puter og sengeteppe. Jeg har sydd på symaskin før, men det er snakk om når jeg gikk på barneskolen og sydde forklær til heimkunnskap. Dette er første gang jeg har gått inn i en stoff butikk, og valgt ut stoff som jeg faktisk skal prøve å lage noe fint ut av. Jeg kom godt i gang, med en gang, selv om jeg måtte feile noen ganger, før jeg fikk et bra resultat. Men puter og sengeteppe ble det, og fint ble det og. Så et klapp på skulderen til meg selv, for mine skjulte husmorstalenter.

SESONGSTART - MER DRAMA ENN NOEN SINNE!

reklame for TV program jeg har vært med på 

Wop-wop, sesongstart av ny sesong med Bloggerne er i gang, allerede i kveld! Verdens beste sesong hittil uten tvil, og jeg gleder meg som bare det til å følge med hver eneste episode som skal sendes. Bloggerne kommer til å gå på TV2 Livsstil mandag, tirsdag, onsdag og torsdag hver uke fremover! Husk å sette på tv kl. 21.30! Jeg må dessverre holde dere på pinebenken til i morgen kveld, før jeg er på tv, men venter man på noe bra, venter man ikke forgjeves! Få med dere "Jeg har aldri..." live på facebook siden min nå! 

JEG HAR SUGD EN ANNEN MANN OG HATT TREKANT

Her om dagen hadde Jan og med «jeg har aldri..» leken live på facebook-siden min der vi begge klarte å være veldig så brutale og ærlige, på de kommentarene vi fikk inn. Det var mye gøy som kom frem i videoen, og har du lyst å få med deg alle dype hemmeligheter, som ikke lengre er så hemmelig kan du bli med neste gang vi kjører i gang en sånn video på facebook. Tror ikke det blir lenge til neste gang, jeg må innrømme at denne leken er den gøyeste jeg vet på fest. Jeg klarte selvfølgelig å slette hele videoen. Jeg skulle veldig gjerne lagt den ut, men den er dessverre helt gone. Jeg kan heller ta å legge ut den neste videoen av leken. 

Det var utrolig morsomt, og jeg syns jo bare det er gøy å dele og brette ut på livet mitt. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke syns det er rart eller kleint å dele så personlige og dype ting, men jeg elsker jo å høre om andres hemmeligheter, og jeg tror kanskje det er det som går litt igjen når jeg får muligheten til å dele mine egne. Om du har fått helt nok av den gale meg, så er det fult lov å ikke se diverse videoer jeg legger ut. For alle dere som tåler en litt brutal og åpen side av meg, kan se andre videoer jeg har lagt ut HER! Mens dere kan vente i spenning på en ny «Jeg har aldri..» runde. 

FANTASTISK SØNDAGS-TILBUD!!

Annonse

De siste månedene har jeg virkelig fått opp øynene for Zalando (annonselink). Om det finnes en plass der de virkelig har alt innenfor mote, så er det der. Faktisk har de så stort utvalg at det kan være vanskelig å i det hele tatt bestemme seg. 

Og akkurat nå passet det veldig bra, Zalando har nemlig over 70.000 varer på SALG (annonselink) akkurat nå! Da blir det fort ekstra gøy å shoppe. De har nærmest alt av merker, og du finner både Armani, Burberry, Hollister, Nike, Adidas og mange flere varer med inntil 70% avslag HER! (annonselink)


Vinner av dagens facebook-konkurranse, som får velge en nydelig Kari Traa ulltrøye ble Torunn Elisabeth Grande, minner om at det fremdeles ligger ute en annen konkurranse. Vinneren blir kontaktet i løpet av morgendagen. Der du kan vinne boken min helt gratis og ferdig signert! Har du lyst til å være med i trekningen? Se hvordan du kan delta HER!  

HJEMMELAGET SKILLEVEGG: FLERE BILDER FRA OPPUSSINGEN

Jeg er meget imponert over egen insats nå mens jeg har pusset opp soverommet. Nå er vi helt ferdig, og har flyttet inn igjen på soverommet etter to uker på madrass i stuen. Når sant skal sies så er det ikke alle detaljer som er helt på plass enda. Jeg har en stol jeg har kjøpt brukt, som ikke er kommet i hus helt enda, og en skillevegg som har knekt i to, lages på ny, og ikke minst gi en siste finish, nettopp å male den. Jeg ble utrolig fornøyd med hvordan jeg løste skillevegg løsningen og syns jeg designet den akkurat som jeg tenkte. Mitt beste tips, er vel å være forsiktig og tålmodig. Jeg klarte å ta den ut av formen før sementen var helt tørr, og derfor knakk den på midten. Når jeg har laget en ny, og malt den, får dere se ferdig resultat!


FORLOVELSERINGEN ER AV OG DRØMMEN ER KNUST

Jeg leste at noe media hadde fått med seg at ringen min ikke var på under presse-lunchen på torsdag. Jeg tror faktisk jeg også nevnte det i en kommentar selv under intervjuet. Derfor er det vel på tide at jeg også forteller dere om ringen som ikke lengre er på fingeren min. Det er over et halvt år siden vi ble forlovet. Og siden den dagen vi ble forlovet og frem til i dag, har det skjedd utrolig mye. Jeg elsket Jan den dagen vi ble forlovet, og jeg elsker Jan i dag. 

Vi bor sammen, og lever akkurat den samme hverdagen omtrent som vi gjorde tilbake til den vi gjorde den dagen Jan gikk ned på kne. Det er ingen sure miner mellom oss. Men sannheten er at det har vært et utrolig sårt tema å avlyse bryllupet. Vi valgte å avlyse bryllupet etter at Jan foreslo det for meg, når «skal vi danse» dagene mine begynte å gå mot slutten. Han hadde et ønske om å gjøre det han kunne for å få meg til å fortsette danse-drømmen videre, med å avlyse bryllupet. For at jeg skulle få mindre å tenke på.

Sannheten er vel at det gjorde vondt. Jeg valgte likevel å trekke meg fra Skal vi danse, og hadde plutselig to drømmer som var knust. Nå for bare noen dager siden valgte jeg å ta av meg forlovelseringen min. Bryllupet vårt er avlyst, det er det som er fakta akkurat nå, og derfor vil jeg ikke bli minnet på det til en hver tid med en ring på fingeren. Jeg vet ikke hva som skjer fremover, hverken med tanke på om vi fortsatt er forlovet, eller om det blir noe bryllup i det hele tatt. 

Det er utrolig synd å si det, men i den hverdagen vi lever akkurat nå, så har vi ikke tid til det drømme-bryllupet vi har så lyst på. Jeg har tre barn, og med tre så små barn, så er det vanskelig å få tid til noe kjærlighet overhode. Jeg vet jeg ikke er alene om den tanken. Det er utrolig trist, og jeg håper selvsagt vi om noen år klarer å prioritere oss som et par, og ikke bare oss som en familie, sånn som det blir nå. Vi er kjæreste, og vi jobber sammen, men for det aller meste så er vi foreldre sammen. Og da kan jeg ikke annet enn å være fornøyd med de øyeblikkene med latter og kjærlighet som vi faktisk får delt sammen i løpet av en dag.

DRITT LEI AV Å SE ANNA RASMUSSEN NAKEN

reklame for egen bok

Jeg vet ikke med dere, men jeg begynner å bli rimelig lei all den nakenheten på bloggen min. Jeg har derfor slettet alle nakenvideoene fra forsiden på bloggen, sånn at det ikke lengre blir det første som møter dere, når dere søker opp mammatilmichelle.blogg.no fremover. Jeg har likevel gjort det mulig for dere å se alt jeg har lagt ut HER, sånn at dere likevel ikke trenger å lete dere i hel, om dere enda ikke har sett meg ferdig naken helt enda.

Selv om det fort kan bli en stund til jeg kaster klærne igjen, kan dere snart se meg naken i butikkene! Boken min «NAKEN» kommer nemlig ut for salg neste mandag!! Og om du ikke klarer å vente, kan du alltids forhåndsbestille boken min HER! (annonselink) Jeg gleder meg, og gruer meg til boken kommer ut, men håper selvsagt det er mange som ønsker å kjøpe den. Så får boken være det eneste dere forbinder med meg og nakenhet fremover. Har dere fremdeles ikke meldt dere på lanseringsfesten min 29.september? Fristen for å melde seg på er førstkommende fredag! Du kan melde deg på HER! 

Sjekk ut hva som skjer den kvelden og hvordan programmet blir på facebook arrangementet HER. Trykk veldig gjerne på skal, eller inviter dine facebookvenner! Jeg kommer til å kjøre en konkurranse der allerede i dag, hvor man kan vinne en helt gratis og signert bok! Få med deg hvordan du kan vinne i arrangementet utover dagen! 

Jeg kommer ikke til å ha en lanseringsfest andre plasser enn denne kvelden i Oslo, så jeg håper alle som har lyst får mulighet til å være med denne dagen. Det blir likevel signering av boken rundt om i Norge fremover mot jul, men hvor og når er enda ikke bestemt. Ønsker alle sammen en fin helg, og lever i håp om at folk ikke hater meg for å være litt spontan og gal inne i mellom.

KLE PÅ DEG, ANNA!

annonse

Morgenene blir kaldere og kaldere, og det betyr at til og meg jeg må kle på meg i blant. Og tro det eller ei, men er det en ting jeg synes er fantastisk deilig, så er det å kle på meg et godt lag med ull, sette fyr på peisen og nyte både kalde høstkvelder og vinterkvelder. Og når det kommer til ullklær er det bare en ting som gjelder for min del, og det er ull fra Kari Traa. Flaks for meg, så har jeg et godt samarbeid med Get Inspired, som etter min mening er Norges beste nettbutikk nettopp for ullklær!

Jeg har derfor akkurat fått en eksklusiv rabattkode fra Get Inspired! Rabattkode: ANNA25 gir deg nemlig 25% på absolutt alt av årets ullklær hos Get Inspired. Det er definitivt min beste rabattkode i år, og jeg har allerede rukket å tipse et par venner om tilbudet. Jeg personlig forbinder ullklær og høst med Kari Traa, de har definitivt verdens fineste ullsett som passer til en hver anledning. Get Inspired fører alle deres favoritter, noe som betyr at du akkurat nå sparer 25% på blant annet deres fantastiske Rose-sett. De finner du HER! (annoselink) 

Nedenfor har jeg samlet noen av mine ullfavoritter fra Kari Traa, og absolutt alle disse får du 25% avslag på med rabattkode: ANNA25

(de neste linkene er annonselinker) 1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER (annonselinker) 

NAKEN

reklame for egen bok

Nå er det plutselig ikke lenge til lanseringsfesten sammen med Gyldendal, for boken min "Naken" som straks er ute i butikk. Jeg gleder meg voldsomt til å hilse på alle som har lyst til å komme, og må innrømme at det er en kveld jeg er veldig spent på. Selve lanseringsfesten er fredag 29. september klokken 18:00. Det hele foregår på Gyldendalhuset, og jeg kan love en koselig og interessant kveld for alle som møter opp. 

Det har seg sånn at det er begrenset med plasser, og i og med at vi håper på fullt hus må alle som har lyst til å bli med på kvelden melde seg på HER. Jeg lover en spennende og underholdende kveld, der jeg både forteller litt historier fra boken, og faktisk skal intervjues av Jan på scenen. Akkurat den siste biten tror jeg kan bli både morsom og interessant. I tillegg blir det annen underholdning, lett servering og ikke minst boksalg med mulighet for å ta bilder/boksigneringer. Arrangementet er selvsagt helt gratis, det blir ikke alkoholservering, og derfor har arrangementet heller ikke aldersgrense.

Adressen er: Universitetsgaten 16 og du kan altså melde deg på HER!

JEG ER BLOGGVERDENS SYLVI LISTHAUG

I dag er det stortingsvalg her i Norge, og faktisk første gang jeg avgir min stemme. De siste månedene har jeg brukt tiden på å følge partilederdebatter, sette meg inn i partiprogram og faktisk gjøre meg opp en klar mening om hva som er viktig for meg i samfunnet. Ta stilling til forskjellige temaer der jeg tenker at noe er rett, og noe er galt. Felles for mange av de partiene jeg har vurdert, er at det kan være vanskelig å faktisk sette seg inn i hva partiet egentlig mener. Er det så vanskelig å svare "JA" eller "NEI" på spørsmål?

Et av de partiene som faktisk klarer å formidle politikk på en tydelig måte er Fremskrittspartiet. Og på noen måter føler jeg at jeg kjenner meg igjen i mye av det både Siv Jensen og Sylvi Listhaug må stå i. De har tydelige meninger, klare veier de ønsker å gå. Akkurat som meg. Og når de provoserer eller engasjerer så går motstanderne løs på personene, ikke saken. Jeg er ingen politiker, men i dag føler jeg meg litt som blogg-verdens svar på Sylvi Listhaug. Enten hater du meg, eller så elsker du meg, men du har i alle fall en klar mening om meg. Akkurat som du har om Listhaug.

Jeg er en person som er opptatt av frihet, og ikke minst valgfrihet. Jeg synes at jeg som forelder selv skal kunne bestemme om barnet mitt går i privat eller offentlig barnehage. Det klarer jeg å ta stilling til selv. Jeg er opptatt av at alle skal ha en jobb å gå til, og da trenger vi en regjering som forsetter å bygge opp selskaper, som igjen gir arbeidsplasser. Jeg synes oppriktig at straffene for grov vold, voldtekt og drap i dag er alt for milde. Jeg synes at alle fortjener en verdig eldreomsorg, og jeg synes det er fantastisk å se hvordan veinettet har blitt bygget markant ut de siste fire årene.

Alle disse sakene klarer FRP å gi meg veldig tydelige svar på, og jeg synes dagens regjering har gjort en fantastisk jobb de siste fire årene. Derfor både håper og tror jeg på fire nye år med borgerlig regjeringsmakt. Og skulle du fortsatt være usikker på hva du stemmer, så for guds skyld ta noen partitester på nett, slik at du finner ut hvilke partier som er mest enig med akkurat deg. Godt valg fra Anna Rasmussen!

FOR OSS SOM HATER ANNA RASMUSSEN

 

Ny uke er i gang, og som sikkert mange av dere fikk med dere så stormet det ganske godt rundt meg i går. Først og fremst på grunn av bildet jeg publiserte, et sladdet bilde med bukse på, mens jeg stolt fortalte at jeg som 21 år gammel jente også kan legge vegg til vegg teppe. Det er ingen hemmelighet at vi her hjemme har et naturlig forhold til kropp, og at jeg er opptatt av at barna mine skal få et naturlig og positivt forhold til sin egen kropp når de blir større. Uansett om de er jente eller gutt.

Jeg vet at om jeg hadde postet bildet i går med Jan i bar overkropp, så ville det overhodet ikke vært noen reaksjoner. Jeg så det var mange som påpekte akkurat dette i kommentarfeltet. "Etter å ha lest dette kommentarfeltet så begynner jeg å tenke at kanskje samfunnet er problemet, hadde noen reagert om det hadde vært en mann som hadde lagt ut et slik bilde kanskje?" Skrives det blant annet. Det var også noe av poenget mitt med å legge ut akkurat det bildet. Senere på kvelden fikk jeg jo bekreftet akkurat det jeg tenkte, da en mann med barn la ut samme bilde.

Mange har sikkert fått med seg at flere foreldre har omtalt bildet, også damer, der de selv tar samme bildet og publiserer. Da forstod jeg vell egentlig at det ikke er bildet som skaper engasjement, men det faktum at det er Anna Rasmussen som har lagt det ut. For dersom man skal trekke inn barn i dette, så beviser vell det bare det faktum at de heller ikke synes det er noe som helst skadelig for barna med et sladdet bilde av overkroppen på en kvinne. Når flere selv legger ut samme bilde av seg selv.

Så er vi inne på et tema som faktisk er skadelig for barna. Mobbing. For det er vell det jeg har innsett er saken her. Ingen tar bildet, men de tar personen. Det er Anna Rasmussen som er provoserende, patetisk, og en skandale. For det er det som sjokkerer meg, innleggene handler ikke om temaet bak bildene. Det skrives ingenting, det er bare innlegg som rent er laget for å få oppmerksomhet, på min bekostning. Det finnes ingen andre poeng i innleggene enn å gjøre narr av meg. 

Jeg skal i alle fall love dere at innlegget mitt ikke var rettet negativt mot noen andre personer. Jeg har en policy der jeg aldri kommenterer andre bloggere eller kjendiser på bloggen min. Både fordi jeg selvfølgelig ikke ønsker å gi oppmerksomhet til hånlige artikler om meg selv, men også fordi jeg ikke synes det er greit å bruke sin egen blogg til å henge ut andre. Kanskje hadde jeg tenkt annerledes om jeg ikke hadde barn. Men jeg er 21 år gammel, kunne vært datteren til de som lager kvalme med bildet, og jeg har et ansvar ovenfor barna mine. Aldri snakk stygt om andre foreldre, barn eller mennesker foran barna. Det er noe av det første som gås gjennom på foreldremøter rundt om i landet.

DET ER IKKE EN TING DAMER IKKE KAN

Er det kun meg som legger vegg til vegg teppe på gulvet i bar overkropp? Plutselig tok Jan frem kameraet for å dokumentere oppussingen. Jeg var ikke akkurat helt forberedt på det der jeg satt med puppene ute. Jeg fikk på meg en t-skjorte, for å faktisk kunne legge ut litt bilder underveis. Jeg må jo vise frem at vi unge (og eldre) jenter kan gjøre like mye som menn, om ikke enda mer! Jeg syns det har vært utrolig gøy hele dette prosjektet, og det ble helt strøkent med vegg til vegg teppe på soverommet! Gleder meg til kalde høstdager, på dette varme og koselige soverommet! 

STEG FOR STEG: HJEMMELAGET SENGEGAVL

Jeg satt lenge å prøvde å finne frem en sengegavl på nett som passet til stilen som jeg var ute etter. Etter mye frem og tilbake fant jeg ut at jeg ville prøve å lage en selv, for å unngå å betale dyrt, og vente lenge på levering. Vi skulle rive et skap, og jeg bestemte meg derfor for å bruke mest mulig av ting vi hadde hjemme. Helt perfekt å bruke skap hyller. For å feste de sammen brukte jeg enda en plate bak, for å skru de fast. 

Deretter kledde jeg fremsiden av gavlen med det stoffet jeg valgte ut. Så var det å gå i gang med «putene». Der måtte jeg gjøre noe lurt for å få de harde på en side, og myk på den andre, og da brukte jeg også noe jeg fant hjemme, og kuttet i rette mål. Skum er også tatt hjemmefra og klippet i samme mål. Dette var faktisk skummet fra en gammel overmadrass, helt topp. Jeg stiftet på samme måte som gavlen, på alle putene. 

En ting som var viktig hele tiden, var å ha akkurat de målene som jeg hadde regnet ut på forhånd. Sengen vår er 180 cm, og jeg ville også ha med to ruter med puter bak nattbordene på hver side av sengen. Det følte jeg ga sengegavlen en mye mer eksklusivt preg. Jeg måtte derfor legge på noen cm på hver side. Sengegavlen min ble derfor 95cm høy og 280 cm lang. Jeg må si meg imponert og fornøyd med mitt eget håndverk. Hva syns du om den nye sengegavlen min? 

JEG OG JAN LÅ SAMMEN FLERE ÅR FØR VI BLE ET PAR

I dag har jeg rukket å gjøre både det ene og den andre, og har prioritet soverommet fremfor å skrive blogginnlegg. Jeg har fortalt dere om soverommet jeg pusser opp, og nå er det ikke lenge igjen til jeg er helt ferdig. Jan og meg har sovet på madrass i stuen i over to uker nå, og begynner å bli rimelig lei av det begge to etter hvert. Vi har derfor samarbeidet en del for å få ferdig rommet til å kunne sove på soverommet i natt. 

Jeg føler på mange måter at det å flytte inn på en nytt eller ferdig oppusset rom er nesten det samme som å sove sammen med noen for første gang. Jeg kjenner på en følelse av å glede meg til å legge meg. Legge meg, og puste rolig ut. Eller? Hva er det egentlig jeg snakker om, å sove sammen med noen for første gang er vel en natt man egentlig sover lite, og har mange følelser i kroppen. Jeg merker det er en stund siden jeg sov med noen for første gang. 

Når sant skal sies, så lå Jan og meg sammen lenge før vi ble ett par. Og det skal bli godt å legge oss inn på soverommet sammen igjen til kvelden. Jeg gleder meg til å være helt ferdig, men først må jeg gjøre en sikkelig innsats for å bli ferdig før kvelden. Jeg skal begynne å dele bilder/video og tips allerede i kveld! Målet med hele oppussingsprosjektet var å gjøre det billigst mulig, og må si jeg er imponert over hvor mye man kan få gjort for lite penger, spesielt når man gjør alt selv! 

VIDEOBLOGG + MULIG Å FORHÅNDSBESTILLE BOKEN NÅ!

reklame for egen bok

Jeg må vel begynne med å ønske alle en god helg, ettersom at jeg kom seint ut med dagens første innlegg i dag. Jan og meg hadde en live-video på facebook i går der vi svarte på en del spørsmål og ellers bare var oss selv en helt vanlig torsdagskveld. Tenkte det var koselig å starte helgen med å dele en hyggelig video. Ellers er det fremdeles ting ute for salg på facebooksiden min. Har flere ganger fått beskjed om at den forrige linken ikke virket, men DENNE skal virke nå. Ellers er det også blitt mulig å forhåndsbestille boken min nå!! Klikk HER (annonselink), for å være en av de første til å kjøpe den! 

VÆR FØRST UTE MED Å KJØPE BOKEN MIN HER!

reklame for egen bok

Plutselig finner jeg boken min allerede over alt på nett. Litt overraskende, og plutselig veldig skremmende. Jeg vil derfor starte med å røpe når boken min begynner å fylles opp i butikker landet over. Det kommer selvsagt gradvis fra plass til plass, men i løpet av en uke, bør alle byer og fylker ha fått den på plass. Den første boken min settes på plass i hyllene mandag 25.september! Det er mulig å forhåndsbestille boken på nett. Jeg er usikker på når det blir mulig, kanskje om en dag eller to, men HER (annonselink) kan du være først ute med å bestille den!! 

PLUTSELIG ENDER DET I RETTEN

De siste dagene har det vært hektisk aktivitet med henting av diverse møbler som jeg la ut for salg på Facebooksiden min. Det aller meste er solgt, og det aller meste er også blitt hentet. Likevel er det en ganske stor andel om forplikter seg til kjøp, avtaler hentetidspunkt, men likevel ikke dukker opp. Det har ikke vært noe stort problem her, men jeg synes det er litt rart at det i det hele tatt skjer. Jeg synes det egentlig handler mest om folkeskikk, nemlig at man gir beskjed dersom man likevel ikke kan hente på avtalt tidspunkt. Samtidig så er lovverket ganske klare på hvilke rettigheter både kjøper og selger har, og det skremmer meg litt at mange ikke har idè om hvilke lover og regler som gjelder.

Visste du at dersom du legger inn et bud på en artikkel i et kommentarfelt på for eksempel Facebook, så er det budet bindende. Om man skriver med fullt navn at man byr 200 kroner for en kommode, og man leder budrunden når den avsluttes, så er det å regne som et bindende kjøp. Jeg vil anta at det i de fleste tilfeller ordner seg greit mellom kjøper og selger, men i værste fall ender det plutselig i retten.

Som sagt har det ikke vært noe stort problem her enda, men det har likevel skjedd et par ganger, og da kan det være rimelig frustrerende å klargjøre masser av møbler for at de skal hentes, også ender det med at de blir stående uavhentet. Nå er det ikke lenge før jeg legger ut flere artikler for salg, og da tenkte jeg det var greit å klarne opp i litt ting som jeg ser skjer litt for ofte. Nemlig at det gjøres en avtale, og ender opp med at den avtalen brytes. Jeg skal ikke akkurat stå her og ta tiden på folk, eller å true noen som helst med søksmål akkurat. Men jeg trenger at alle bruker folkeskikk, og faktisk gir beskjed dersom noe gjør at man ikke kan hente det man har kjøpt.

Dette gjelder selvfølgelig ikke bare hos meg, men alle plasser du kjøper noe. Heldigvis dukker de aller fleste opp, og jeg tror det har vært noen hyggelige handler her oppe i gata. Gøy nok til at jeg har bestemt meg for å legge ut en del mer de neste dagene, faktisk en del ting som jeg har vært veldig usikker på om jeg i det hele tatt ønsker å selge. Jeg skal i alle fall prøve å få det ut i løpet av morgendagen!

NÅ KAN JEG ENDELIG VISE DERE BOK-COVERET MITT!

reklame for egen bok

Nå kan jeg endelig få vise frem boken min til dere. Jeg har gledet meg utrolig lenge til å vise dere coveret, og nå kan jeg endelig legge det ut!! Hva syns dere?! Jeg må si at jeg er så stolt, og gleder meg sånn til å ha boken i hånden min for aller første gang. Boken min er i trykkes akkurat nå, og om kort tid er det faktisk mulig å forhåndsbestille den!! Det er heller ikke så alt for lenge til den kommer i butikk! Wææ, jeg er supergira, og kjempe stolt! Hva syns du om coveret? 

IKKE HOLD MEG TILBAKE I FORHOLDET

For første gang så begynner jeg å tenke på at jeg faktisk begynner å bli litt gammel. Eller gammel er vel å ta hardt i, men jeg er langt fra ung lengre. Jeg er ikke lengre 15 år og uerfaren. Tvert i mot så er jeg blitt veldig så erfaren etterhvert, med både barn og forhold, og livet generelt. Jeg sier ikke jeg er ferdig utlært, for man lærer så lenge man lever, og jeg har så vidt levd en fjerdedel av livet mitt enda. Jeg liker likevel å si at jeg er erfaren på forskjellige områder, og en av de vil jeg ta opp med dere i dag.

Jeg er sikker på at det finnes utrolig mange flere der ute som har hatt et forhold til en gutt eller jente, som har vært preget av krangling, sjalusi, og kanskje også utroskap. Et forhold skal inneholde både oppturer og nedturer, mye i meg føler at det er nettopp det som bygger opp et forhold og gjør det enda sterkere. Noen ganger blir det det, og noen ganger så går det bare en vei, og det er i dass. Man skal ikke være sammen med kun en person i løpet av et liv. 

Ikke jeg i alle fall. Nå skal det sies at jeg kun har hatt to seriøse forhold, og flere mindre seriøse. Men det verste jeg vet når et forhold går mot slutten, eller til og med etter det er blitt slutt, er når den ene parten er gått videre, men vil holde på følelsene til den andre. Det er noe av det styggeste jeg vet. Har man selv gått videre i et forhold, så la nå den stakkars partneren din også gå videre. Ikke hold tilbake, og lat som det er mulig å fikse et forhold, når det er helt gone. 

Jeg er sikker på at det er flere enn meg som har opplevd å være den som blir holdt igjen i et forhold. Den som blir skuffa gang på gang, og har det nærmest umulig for å komme over partneren fordi h*n gjentatte ganger gir falske forhåpninger. Det verste av alt, er det at man ikke lar partneren være lykkelig igjen, med å hindre nye forhold i å late som at følelser og gnisten mellom dem enda er tilstede. Jeg hørte på en sang på vei hjem fra barnehage levering i dag tidlig. 

Den sangen traff meg som et lyn fra klar himmel, og beskriver akkurat dette problemet så utrolig godt. I alle fall sånn som jeg har forstått sangen (Attention). Om man er ungdom, ung voksen, eller til og med blitt bestemor, så fortjener man etter et brake-up å kunne bli lykkelig igjen. Uansett hvilken årsaker det ble slutt, så må kan kunne få lov til å gå videre i livet, enten det er alene eller inn i et nytt forhold. 

ALDRI FØR RØPET EN NYHET PÅ DENNE MÅTEN

De av dere som har fulgt meg nå en stund, vet sikkert at jeg sjeldent gir så veldig mye av meg selv i intervjuer, eller settinger jeg selv ikke har kontroll på. Den store fordelen med en blogg er at her kan jeg skrive ting med egne ord, og på den måte stå inne for det jeg skriver. Det er tross alt mine ord, skrevet av meg selv. Ingen kan vri eller vende på det jeg skriver her, selv om det hender ganske ofte at et blogginnlegg får sin kontekst vridd i alle retninger. Likevel har alle som leser en artikkel i media, muligheten til å se hva jeg faktisk skriver her inne på bloggen.

Mange bruker TV/media til å slippe store nyheter, mens jeg er så heldig å kunne slippe nyhetene selv her inne. Det føler jeg at jeg skylder alle som leser bloggen, nemlig at nyheter rundt meg først kan leses her inne på bloggen. Men denne gangen har jeg gjort det litt annerledes, akkurat nå mens jeg poster dette sitter jeg på kontoret og gir et sjeldent og eksklusivt intervju, et dybdeintervju som tar ganske mange timer. Det er veldig uvant, for jeg har nemlig aldri røpet en nyhet på denne måten før! Hvem det er, og hva det gjelder skal jeg fortelle om senere, men jeg synes det både er rart og spennende å faktisk gjøre dette på en helt annen måte enn hva jeg er vant med.

 

DERFOR HATET JEG HØSTFERIEN

annonse

Her hjemme er høsten skikkelig i gang, og nå som minstemann også er i barnehage blir helgene mye mer synlige her hjemme. Nå som hverdagen virkelig tar oss igjen blir nemlig fridagene mye mer synlig, og jeg kjenner det er viktig for meg å ta vare på de dagene. Frem til nå i høst har minsten vært hjemme med oss, mens de to eldste har tilbragt tiden i barnehagen, da har det vært veldig enkelt å planlegge ferier eller utflukter uavhengig av hvilken dag det er. Mens nå som minsten også tilvennes barnehage så blir det plutselig mye viktigere for oss å forholde oss til for eksempel høstferier og langhelger.

Normalt har jeg hatet høstferier og fellesferier, og nytt den friheten det er å kunne ta ferie når det måtte passe for oss. Det har vært så behagelig å slippe alt det kaoset som oppstår på flyplasser og generelt over alt når alle skal ha ferie på likt. Samtidig tror jeg nå at jeg kanskje kommer til å sette pris på de feriene jeg normalt har mislikt så sterkt. Kanskje er det lettere for oss voksne også å koble av litt, når alle andre rundt oss også kobler av. 

Faktisk har vi også begynt å kikke på sommerferie for neste år. Denne sommeren gikk vi nemlig på den smellen å bestille ferie for sent, og det skal absolutt ikke skje i år. Om, eller hvor vi reiser nå i høst vet jeg ikke, men jeg har i alle fall tatt en kikk gjennom blant annet Expedia (annonselink) og Hotels.com (annonselink). Der kom jeg over at Hotels.com akkurat nå har et stort høstsalg, der du sparer opptil 40% på hoteller i for eksempel Barcelona, Roma, Paris, London, eller Mallorca. Du kan med andre ord sikre deg hoteller til en ekstremt billig penge om du er raskt ute. Faktisk fra bare 294,- per natt! Hotels.com sitt gigantiske høstsalg finner du HER! (annonselink) 

Jeg har også vært innom Zalando (annonselink), og klikket hjem mine høstfavoritter derfra. Faktisk har de det jeg vil kalle tidenes høstsalg akkurat i disse dager, med over 65.000 varer nedsatt i pris! Du får deres beste priser HER! (annonselink) 

UTE TIL SALGS NÅ

Allerede sist uke begynte jeg å nevne at jeg var i gang igjen. I gang med enda et salg her hjemme. Denne gangen tenker jeg å gjøre «garasjesalget» mitt litt annerledes. Jeg tenker å lage et album på facebook der jeg legger ut tingene jeg selger, så kan du sende meg en mail, om det er noe du ønsker å kjøpe, for å avtale tidspunkt for henting. Jeg kommer ikke til å sende noe, så alt må hentes på min adresse i Søgne. 

Jeg tenker at jeg med det første ikke kommer til å legge ut tøy, og heller sette av en dag der jeg faktisk har et salg av alt tøyet, og kun det. Først og fremst er det mye store ting jeg vil kvitte meg med, og til raskere det blir hentet desto bedre er det. I albumet på facebook, kommer jeg til å slette bildene av det som blir solgt, og fortsette å legge til ting, som jeg underveis finner frem. Priser på alt legges også ut, og om det er flere som tidlig er interessert i den samme tingen, så vil det bli solgt til den som har mulighet til å hente det først. 

Grunnen til at jeg har valgt å løse det sånn denne gangen, er fordi det er mange store ting, som krever stor bil. Dette er det ikke plass til så mange av her jeg bor i en blindvei, så tenkte egentlig det var lurere å løse det på denne måten. Så kommer jeg til å planlegge henting, ut i fra når meg eller Jan er hjemme. Jeg skal komme tilbake til dag for salg av tøy, men du kan begynne å kjøpe møbler/ barneutstyr nå, HER! 

DERFOR AVLYSTE VI BRYLLUPET

Jeg har veldig lyst til å begynne dette innlegget med å fortelle at jeg virkelig skulle ønske at vi kunne giftet oss 5.mai som planen. Jeg skulle ønske alt kunne gå etter planen og at vi fikk en fantastisk tid med planlegging hele starten av 2018. Jeg syns det er dumt og trist at hele bryllupsplanleggingen er lagt bort. Jeg hadde gledet meg til den store dagen. Jeg hadde gledet meg til å samle familie og venner, og jeg hadde gledet meg til å gi mitt «JA» til han jeg ønsker å leve livet mitt sammen med. 

Men vi må ikke glemme at vi er unge. Og unge nå gifter seg ikke så fort som de gjorde i «gamledager». Noen syns kanskje det er like så greit, mens jeg syns det er litt trist at det er blitt vanligere å vente 10 år. Jeg føler på mange måter at livet mitt går fortere fremover enn gjennomsnittet på min alder. Jeg har tre barn, og har funnet den jeg tror er min fremtidige mann. Jeg sier tror, for man vet aldri hvor livet bærer veien videre om 40 år. Jeg er tross alt bare 60 da, og skal leve lengre enn jeg har gjort til nå, etter det også. 

Jeg har vært mye stresset den siste tiden, og når Jan ga utrykk for at han ville utsette bryllupet eller avlyse til ubestemt dato, så virket det som en veldig lur ide. Vi er ikke uvenner, eller usikker på følelser i forholdet vårt, men vi har funnet ut at det finnes ingen hastverk. Hvis vi har tenkt å leve et helt liv sammen, så må vi da klare å vente til det føles ut som den rette tiden. Nå er det og har det vært mye som har stått i veien og tatt oppmerksomheten vår bort fra den store dagen, og vi har funnet ut at vi faktisk ikke har tid. 

Den tiden vi ønsker å bruke og den energien vi har lyst å legge ned i denne store dagen, har vi ikke akkurat nå. Vi kunne gjort det lett for oss selv, og gått opp og signert noen papirer, godt ut å spist med de aller nærmeste og så være «ferdig». Men det er ikke slik vi ønsker å gifte oss. Jeg personlig har sett for meg et drømmebryllup som jeg ønsker å gjennomføre. Forhåpentligvis skal vi bare gifte oss en gang, og den dagen har jeg lyst til å huske og se tilbake på en dag vi delte med alle vi kjenner. Noe av det gøyeste med bryllupsfesten, syns jeg er det å kunne planlegge den, og gjøre hver minste lille detalj akkurat som vi ønsker.

Jeg håper vi finner en dato til bryllupet vårt, som ikke er så langt unna. Jeg har veldig lyst å gjennomføre alle de fantastiske planene vi har lagt for den store dagen. Jeg kjenner at nå som ting har roet seg, og jeg ikke har tatt på meg noen mer jobb-prosjekter i nær fremtid så ser det ut til at dette skal gå veldig fint, og at vi finner en ny dato som ikke er langt unna den vi hadde satt opp. Jeg kan nesten ikke vente med å dele bilder fra bryllupslokalet, brudekjoler, innbydelsene, og andre detaljer til bryllupet vårt med dere! Jeg kan vel være så ærlig at om det hadde vært opp til meg ene og alene akkurat nå, så hadde vi holdt på datoen som er satt opp. 

NÅR MAN PLANLEGGER EN NY GRAVIDITET

Det er ingen hemmelighet at de to første barna mine ikke akkurat kom på bestilling, samtidig som vi har vært veldig åpen om at Lucas var planlagt helt fra vi annonserte graviditeten. Nå skal jeg med det samme fortelle med en gang, at uplanlagt eller ei, så blir barna like store mirakler uansett. Det er ingen forskjell her hjemme om de var planlagt alle sammen eller ikke. 

Den største forskjellen er jo at man kan i mye større grad, bestemme når en ny baby skal komme, og nesten hvilke dag og måned vi ønsker at familien skal bli et barn til. Jeg husker mye av hva vi tenkte på når vi ønsket oss en liten før jeg ble gravid med Lucas. Jeg husket at vi tenkte litt på når han kom, hvor gammel William ville være da. Ikke minst så tenkte vi også på at babyen ville bli tre måneder når William ble to år. 

Nå er det en god stund siden, og vi teller ned uker til Lucas sin første fødselsdag. I dag er Lucas nemlig hele 11 måneder gammel. Og den lille babyen som vi planla er plutselig begynt å vokse seg stor han også. Når man planlegger en ny graviditet så tenker man ikke så mye lengre frem enn et år, gjerne noen måneder ekstra. Og med et svangerskap på over 9 måneder, så er det ikke store babyen som skal til før det året er godt. 

Jeg tenkte ikke mye på hvor fort det ville gå et år fra den lille babyen var født. Jeg føler det siste året har gått så utrolig mye fortere enn planlagt, men de siste seks årene har jeg vel innsett det at barna vokser seg store, uansett hvor mye man vil ha de små i armene sine. Lucas er uten tvil min lille baby, og det vil han nok være så lenge han er minst. At han har to eldre søsken, gjør at jeg alltid vil kunne se på han som mye mindre. Heldigvis for det.

GRUER MEG TIL I KVELD

Helgen er i gang her hjemme, og på mange måter er det en litt spesiell helg. Dette er en helg jeg har sett frem til helt siden våren, en helg jeg har markert i alle kalendre som en veldig spesiell helg. I kveld er det nemlig første Skal Vi Danse sending, som jeg må innrømme at blir spesielt for meg å se. Det var liksom min tur i år, og jeg har gledet meg enormt til denne dagen. Likevel er jeg litt usikker på hvordan jeg reagerer når det hele braker løs senere, og det er kanskje fælt å si, men jeg gruer meg litt til i kveld.

Gruer meg fordi jeg er usikker på hvordan jeg reagerer, og hvordan følelsene mine blir når jeg innerst inne fortsatt har en drøm om å være med. Det har vært, og jeg har fortsatt en stor drøm om å en gang delta. Jeg angrer ikke akkurat på at jeg trakk meg, men likevel har nettopp 2. September vært en dag jeg gledet meg veldig til. En dag jeg virkelig så frem til å gjøre mange jeg er glad i, stolte. Jeg skal prøve så godt jeg kan å glede meg på alle de fantastiske deltakerene sine vegne, og selv om jeg ikke er med, så føler jeg på mange måter at jeg likevel er en liten del av det fantastiske sirkuset.

Samtidig er jeg stolt over at jeg tok valget om å trekke meg, og jeg håper og tror de samme menneskene som har heiet meg frem og støttet meg i deltakelsen, er stolte over den avgjørelsen jeg tok. Men likevel må jeg være såpass ærlig med dere at jeg innrømmer at det blir spesielt for meg å se på. Uansett er jeg veldig spent på hvem som utmerker seg, og nå som jeg ikke er deltaker selv, så har jeg planer om å innta rollen som sofadommer de neste ukene! Også skal jeg heie alle deltakerne frem så godt jeg klarer herifra. Lykke til hele gjengen! 

JEG VET HUN GRUER SEG TIL BOKEN KOMMER UT

reklame for egen bok

Når det først ble kjent at jeg skulle lage min egen bok blant kjente rundt meg, ble det også selvsagt med en gang spørsmål om hva jeg kommer til å dele, hvem som kommer til å bli nevnt og ikke minst hvilke historier som blir fortalt. En av de som faktisk er blitt en stor rolle i boken min er min aller bestevenninne. Hun som kom inn i livet mitt brått og uventet, og som i mine øyne ikke var velkommen. 

I flere år før vi ble så nære og gode venner som vi endte opp med å bli, så var hun bare en som ble plassert hjemme i min hverdag, i mitt hus, og i min familie. Hun var min nye ste-søster, med et stort trykk på «STE». Av alle historier og hendelser som kommer frem i boken, er det ingen tvil om at det er hun som får gjennomgå mest. Jeg hatet henne, og hvorfor får dere vite alt om i boken. Hun vet ikke selv alt som står i boken, så derfor er det virkelig forståelig at hun gruer seg litt til boken kommer ut. Det er jo ikke bare mine minner og min fortid som legges ut på trykk til hele landet, men også andres. Min kjære Hanne og jeg hatt et svært turbulent forhold i flere år med både oppturer og nedturer. Før alt plutselig forandret seg i 2013, da vi virkelig ble bestevenner. 

BABYBLÅ ELLER BABYROSA?

Hver eneste ultralyd jeg har vært på for å finne ut kjønnet på babyen i magen, så har alltid de samme tankene kommet. Jeg vil tro at det er flere enn meg som ser for seg at det står mellom blått eller rosa. Selv om man senere skjønner at det blir mye mer farger å velge mellom uansett kjønn, når personligheten titter frem. Jeg tenkte i alle fall blått eller rosa med alle mine barn, er det en liten gutt eller jente i magen? For meg har det å finne ut kjønnet på barna i svangerskapet vært noe av det mest spennende og fantastiske med hele graviditetene.

Nå som jeg har både opplevd en rosa, og to blå merker jeg at det ikke er bare rosa og blå som er farge-favorittene til barna, og barnerommene bærer nok litt preg av akkurat det. Selv om jeg har nektet å male veggene på rommene til barna, i annet enn nøytralt, nettopp fordi favorittfargene varierer så mye om dagen, at de fort syns en farge er barnslig, for guttete/jentete, eller rett og slett bare helt feil. Nå er det faktisk ikke barnerommene jeg holder på å pusse opp, men mitt eget soverom. 

Nå er veggene ferdig malte og jeg må si jeg elsket fargene jeg valgte ut. Jeg har delt to og to vegger i samme farge, samtidig som det er et kult skille mellom de to fargene på den ene veggen. Møblene som står i rommet har også blitt malt i samme farge som veggen bak dem. Dette blir kjempe fint. Jeg føler allerede at jeg har oppnådd ønske mitt om å få en rolig og avslappet følelse på soverommet. Det er utrolig hvor lite som skal til for å så stor forandring, og det er kult og se hva fargene på veggen kan gjøre med et rom.