hits

juli 2015

KLAR FOR FEIRING

Nå skal vi snart gå i selskap til søskenbarnet mitt som har burdag i dag! Alltid like koselig med familie-selskap. Michelle har gledet seg veldig til selskapet, og har snakket om det helt siden vi sto opp i dag tidlig. Hun er veldig begeistret for søskenbarna mine, haha. Ønsker alle sammen en strålende helg! 


3 UKER IGJEN TIL FLYTTING

Tenk det, i dag er det bare tre uker igjen til vi flytter. Jeg syns denne sommeren har gått veldig fort, selv om det ikke så sånn ut da sommeren startet. Jeg kjenner jeg gleder meg mer og mer for hver eneste dag nå. Vi teller ned dagene her hjemme. Jeg ser ofte gjennom bildene av huset for å minne meg på at dette her faktisk har vært drømmen min så lenge. Det er jo faktisk helt utrolig at en av mine drømmer faktisk nå er i ferd med å skje. Jeg er så stolt av meg selv som faktisk får dette til i en alder av 19 år. Jeg gleder meg til dette året sammen med barna. Hiver med enda en liten sneak-peak av palaset vi snart skal tilbringe dagene vår i! 

ER DET MULIG?

Jeg ser plutselig nyfødte babyer alle veier! Hvordan kan det ha seg sånn at jeg allerede skal begynne å bli babysyk? William er ikke et år engang, og jeg lengter etter en nyfødt baby igjen. Nå har jeg mer enn nok med de to jeg har for en lang stund fremover, men likevel så har jeg lyst på en liten til. Det er ikke mange måneder siden jeg var fast bestemt på at jeg aldri i livet skulle få et barn til...

Jeg skal slutte å si aldri, for man kan faktisk aldri si aldri når det kommer til barn. En dag tenker jeg at jeg har mer enn nok med de to jeg har, og andre dager tenker jeg at jeg fint kan få mange flere i fremtiden. Nå er jeg på det stadiet igjen at jeg umulig kan være ferdig med barn. Jeg er skikkelig babysyk igjen, og jeg hater meg selv for å innrømme det. Jeg burde nyte det faktum at William faktisk ennå er så liten.

Jeg tror at jeg som person bare elsker nyfødte babyer, og babymager. Selv om jeg hater å gå gravid, og den første tiden går så altfor fort. Ja, hater er et rimelig sterkt ord, men jeg misliker det veldig å gå gravid. Jeg har vel bevist for meg selv, ikke bare en gang, men to ganger - at graviditeter ikke akkurat er noe for meg. Jeg liker best mammaparten i det, og når babyen er kommet til verden. 

Jeg spurte Michelle her om dagen, om hun hadde lyst på flere søsken. Det ble veldig fort et NEI, men etter en stund sa hun at det var greit så lenge hun fikk en liten jente denne gangen, haha. Jeg tror alle barn har godt av søsken. Jeg tenker at jo flere søsken man har, jo bedre. Å ha søsken former oss på mange måter som personer. Du lærer fra en tidlig alder å dele både oppmerksomhet, goder og kjærligheten. 

Jeg tok meg selv i å si "Nei den skal jeg spare til neste baby" i dag i hagesalget mitt. Da tenkte jeg med en gang, "neste baby?" Når denne neste babyen kommer er vel dette helt av moten uansett, haha. Jeg tror det er en positiv ting at jeg allerede kan bruke litt plass til å tenke på min "neste baby" også. Det vil vel bare bety at jeg klarer meg godt med mine to, og har plass til en til i hverdagen vår;)

BARSELTREFF MED BEGGE BARNA

God torsdag! I dag skal vi på barseltreff, og siden Michelle har ferie, skal selvfølgelig hun også være med. Dette blir en av de siste treffene vi kan være med på før vi flytter, så det blir nok koselig. Det er veldig lenge siden jeg og William har fått tid til å være med på treffene, fordi det som regel alltid skjer noe annet på torsdagene. Minner nok en gang om hagesalget som er i ettermiddag hjemme hos meg! Ønsker alle sammen en nydelig dag! 

Norsk-sommervær!

I dag er jeg så ubeskrivelig trøtt, og jeg skjønner ikke hvorfor! Selvfølgelig på dager som dette, så er ungene travlere enn normalt. Nå har vi fått besøk av ei venninne av meg, og har faktisk kjøpt inn massevis av godsaker til filmkos. Det har begynt å regne her nå, så det er ingenting mer å finne på utendørs...  Håper alle sammen får en koselig innedag i det typisk Norske sommerværet!
DEN VERSTE REISEN I MITT LIV!

For to dager siden reiste vi hjem fra Holland. En reise jeg ikke hadde noen bekymringer over. Flyturene er korte, og mellomlandingen var heller ikke noe problem. Jeg skulle mellomlande i Oslo på vei hjem. Det er jo en flyplass jeg har vært på hundrevis av ganger før... Hjemturen startet veldig fint. Jeg fikk sjekket inn bagasjen, og kom meg gjennom sikkerhetskontrollen i Amsterdam uten for mye venting. 

Når jeg var kommet meg gjennom, var det ikke mer enn en halv time til vi skulle være på plass i gaten. Jeg hadde allerede sjekket hvilken gate jeg skulle i, og visste hvor den var. Jeg fikk derfor tid til å handle litt, og fant blant annet en liten ting til Michelle. Da boardingen begynte ventet jeg lengst mulig før jeg stilte meg i køen. Jeg tenkte at William skulle få slippe å være i flyet lengre enn han måtte.

Å reise med barn er ikke så enkelt som mange tror. Jeg har vært veldig heldig hver eneste gang jeg har hatt med meg ungene på tur. Men jeg har aldri opplevd komplikasjoner på turen før nå. Vi var nesten de siste ombord. Og i det vi satt oss sa kapteinen at bordingen var completed. Jeg tenkte med meg selv: Yes, da er det ikke lenge igjen før vi drar. Der tok jeg fryktelig feil....

Vi ventet og ventet. Det hadde allerede gått en halvtime uten at noe hadde skjedd. Endelig, tenkte jeg. Vi begynte å kjøre bort fra gaten. Men da var ikke flyet på vei til rullebanen slik alle ombord trodde, men det parkerte et annet sted. Så fikk vi plutselig en beskjed i høytaleren om at vi må vente i 50 minutter til før vi kan fly. Med andre ord så skulle vi sitte der i flyet 1,5 time før reisen.

William hadde vært snill og tålmodig lenge. Men han var så utrolig trøtt. Jeg satt mellom to små jenter på flyet. De var helt forelsket i lillemann, og lot han ikke være i fred et eneste sekund. Han sovnet til slutt i armene mine, etter å ha vært veldig sutrete en god stund. Han rakk å sove i fem minutter før en av jentene jeg satt med tok hånden hans og vekket ham... 

Klart jeg blir litt irritert når en ni år gammel jente vekker sønnen min på et fly, når selv Michelle på 4 år vet at man ikke skal vekke en sovende baby. Etter William ble vekket var det ikke mye fred og få på flyet for noen av oss. Vi hadde ikke lettet fra bakken enda... Jeg begynte å se lite lyst på turen hjemover. 

Plutselig så begynte jeg å tenke på den videre flyturen fra Oslo til Stavanger, som jeg så på klokken at jeg aldri i livet kom til å rekke. Jeg tok av flight-mode og ringte mamma for å forklare problemet. Jeg kunne ikke snakke med henne så alt for lenge, for typisk meg, den ene dagen jeg virkelig trenger strøm på mobilen, så har jeg det ikke. En veldig snill ung dame på raden foran meg, hørte at jeg nevnte det i telefonen med mamma. 

Hun snudde seg derfor og ga meg sin tråløse lader!! Jeg fikk ladet mobilen, og klarte å roe meg litt ned. Jeg var super frustrert med god grunn. Når vi endelig kom oss opp i luften, reiste jeg meg og gikk litt frem og tilbake i midtgangen for å roe William. Den eneste tiden han ikke gråt var når jeg ikke satt i setet mitt. De fantastiske tre damene på raden foran meg hadde lagt merke til hvordan de små jentene var, og spurte derfor om jeg hadde lyst til å bytte plass med en av dem.

Jeg ble så glad!! Tenk at det finnes mennesker som faktisk vil hjelpe til. Disse reddet turen min med både mobil-lader, og gjorde sånn at William fikk være i fred. Aldri møtt noen så snille på et fly før. Selv om William gråt gjennom nesten hele reisen, fikk han i alle fall fred. Så lenge han har det bra, så har jeg det bra. Han gråt heldigvis bare fordi han var trøtt, og ikke fordi han hadde vondt. 

I høyytaleren på flyet før vi skulle lande, fikk vi beskjed om at vi som skulle fly videre, var booket inn på neste fly. Det var bare et fly igjen hjem til Stavanger med dette flyselskapet. Til normalt må vi alltid hente bagasjen, og sjekke den inn på ny om man mellomlander i Oslo. De ba oss likevel om å la baggasjen ligge, og bare springe til sikkerhetskontrollen og til neste fly. 

Jeg klarte selvfølgelig ikke å rekke det siste flyet. Det er ikke bare bare "å løpe til neste fly" når man reiser alene med en baby. Når ingen hjelper til eller slipper meg foran i sikkerhetskontrollen. Jeg ringte mamma, og fortalte situasjonen. På en flyplass klokken 22.30 er det svært få du kan spørre om hjelp. Når til og med flyselskapet du reiser med sin luke er tom. 

Så der satt jeg alene med William, uten koffert eller vogn. Jeg hadde en bleie igjen, og bare 100 ml melk igjen i flasken. Jeg kunne ikke overnatte i Oslo! Det var ikke et alternativ for meg!! Jeg klarte ikke å holde tårene tilbake lengre. Rett på Gardemoen med mange folk rundt meg fikk jeg et liten mental breakdown. Jeg startet å gråte, og ville bare gi opp hele turen. Jeg var så frustert. 

Endelig kom det noen i gaten til det andre flyselskapet. Hun så at jeg var utgrått og så veldig stresset ut, med en liten trøtt gutt på armen. Jeg forklarte henne situasjonen. Hun sa at jeg burde gå ned å snakke med de, sånn at de fikset hotell og hjemreise dagen etterpå, eller så måtte jeg kjøpe en billett i luken hos henne for å være med på dette flyet. 

Jeg forklarte at jeg ikke hadde verken mat eller bleier og at jeg MÅTTE hjem nå. Så da var hun veldig rask med å ringe for å bestille en billett, som kostet meg kr. 2000, med en gang. Penger er heldigvis ikke mitt største problem, men jeg tenker på de som faktisk ikke hadde hatt råd til å komme med kr. 2000 mer til en reise hjem, som du allerede har betalt mange tusen for. 

Jeg tenkte med meg selv at jeg har ikke noe valg, jeg må hjem nå. I det jeg satt meg i flyet, sovnet William. Endelig! Jeg begynte selvsagt å gråte enda mer når jeg var kommet meg på plass i flyet, og han hadde sovnet. Da begynte jeg endelig å tenke at jeg ville komme hjem i natt likevel! Jeg hadde bare en time igjen på fly. Da jeg landet i Stavanger stod min snille vakre tante og ventet på meg. 

Kofferten min var selvsagt ikke kommet frem, så vi forlot flyplassen uten koffert, vogn eller blistol. Heldigvis hadde tanten min vært innom og hentet et gammelt bilsete som Michelle hadde, sånn at vi kunne kjøre hjem med William uansett om bagasjen var kommet frem eller ikke. Klokken 01.00 var vi endelig på plass hjemme hos mamma. Der Michelle selvfølgelig lå fint og sov. 

Bagasjen min kom sent i går ettermiddag... Jeg har aldri i mitt liv vært så glad for å være hjemme igjen. Den følelsen  endelig å kunne legge seg under dyna hjemme etter en slik reise er helt ubeskrivelig. En ting har jeg lært av denne dumme reisen er at jeg aldri i mitt liv skal reise denne ruten noen gang igjen. Jeg vet at jeg skal tilbake til Holland, men da får jeg heller legge planene etter direkteflyene, og ikke ut i fra datoer! 

MIN HVERDAGSSMINKE PÅ 10 MINUTTER

sponset

Hvor lang tid har du på å sminke deg om morgenen? Jeg har i alle fall ikke all verdens tid med to små som drar meg i skjørtene. Her er min hverdagssminke på 10 minutter. Alle produktene jeg bruker kommer fra Coverbrands, som er en av Norges største nettbutikker innen skjønnhet. Alle produktene har en direktelink som kan trykkes på, for å se nærmere på sminken.

Med å bruke koden ANNA26 i kassen, får du 20% rabatt på sminke. Dette gjelder bare ordinære varer, som ikke er nedsatt fra før. Tilbudet gjelder fram til 30.juli. Løp og kjøp. Coverbrands har Norges bredeste utvalg av sminke med en unik miks av store kjente merkevarer og nye, innovative brands fra inn- og utland. De har også fri frakt! Her er hverdagssminken min, steg for steg: 

Jeg starter alltid med øyenbrynene. Jeg bruker det fantastiske øyenbrynkitet fra Billion Dollar Brows! Jeg pleier bare å sminke brynene mine litt fyldigere, og markere formen litt ekstra. I dette øyenbrynskitet får du med alt du trenger til dine perfekte øyenbryn. Du kan mikse de forskjellige fargetonene slik at du finner din ønskede farge. Jeg blander de to mørkeste, fordi jeg er så mørk i håret. Du får også med en kost, med to forskjellige børster, og en voks følger også med. 

Bare Minerals correcting concealer bruker jeg deretter til å dekke over ujevnheter, og under øynene. En stor redning for meg med mørke ringer under øynene etter søvnløse netter. Denne påfører jeg faktisk med fingeren, fordi jeg føler det blir jevnere enn om jeg bruker en sminkekost. 

Jeg er veldig opptatt av kinnben. For å fremheve kinnbenene bruker jeg Bahama Mama matt solpudder. Deretter påfører jeg Bare Minerals Original foundation, som jeg bruker for å jevne ut concealeren og kinnben markeringen. 

Tid for øynene. Den viktigste delen av alt! Jeg starter med å legge eyeliner på øyenlokket. Jeg bruker Barry M dipliner til dette. Den er vannfast, og veldig enkel å påføre. Alt fra å legge en tynn hverdags linje, til litt tykkere festsminke, er denne helt perfekt! På bildet over ser dere også The Balm lipgloss! Som jeg virkelig må si er en favoritt her hjemme. Både jeg og Michelle krangler om den, haha! 

Nå som jeg ikke har vippeextentions lengre, så er mascaraen blitt et must. Jeg har derfor valgt ut Bare Minerals Lash Domination Volumizing mascara. 10-in-1 benefits! Denne gjør det meste for at vippene skal få den oppmerksomheten de fortjener! Nå er jeg fiks ferdig sminket, og klar til å møte en travel hverdag. Om drømmemannen skulle komme på døra, så er i alle fall sminken på plass! 

TIME TO GO HOME..

Nå er det snart tid for hjemreise. Vi har hatt en fantastisk langhelg i Holland! Nå gleder jeg meg masse til å komme hjem igjen til Michelle. Selv om det kommer til å bli tungt å si hade til andre her nede... Siste dagen her har vi holdt oss hjemme rundt huset. Vi tok en båtur, og slappet av i sommer solen! GOD, I LOVE HIM SO MUCH!

Et bilde kan vise så mye. Latter, glede, trygghet, og sist men ikke minst kjærlighet! Hvor skal man egentlig begynne, når man skal forklare kjærligheten mellom mor og barn? Av og til stemmer det at et bilde sier mer enn tusen ord. I dette tilfelle mener jeg det stemmer. Det finnes nemlig ikke ord som kan beskrive hvor høyt jeg elsker denne lille sjarmøren. Jeg kjenner det er veldig viktig med alene tid med barna hver for seg. Nå var det meg og William som skulle ut på eventyr, mens om litt mer enn en uke er det meg og Michelle. TODAY'S ADVENTURE

Jeg og William koser oss masse i Holland! Vi nyter fantastiske dager, med fantastiske mennesker! Håper alle sammen har hatt en strålende dag! Sender en klem hjem til Norge. 4 TING DU IKKE VET OM MEG

Nå har jeg samlet inn ting fra mine venner nok en gang. Jeg spurte dem denne gangen om hva de tror dere blogglesere ikke vet om meg. Jeg plukket der i fra ut de fire tingene jeg er veldig sikker på at dere ikke vet om meg. Så nå skal dere få muligheten til å bli enda litt bedre kjent med meg som person. Om dere ønsker at jeg skal lage enda flere innlegg som dette, klikk gjerne på liker knappen nederst i innlegget! Her er 4 ting du ikke visste om meg:

1. Veldig ærlig person med sterke meninger men samtidig litt tilbakeholdene stille, og mystisk! 
Jeg kan være veldig frempå og dele det meste, men samtidig er det så veldig mye jeg holder tilbake. Jeg trodde aldri i mitt liv at jeg ville noen sinne bli beskrevet som en stille og mystisk person. Men nå det siste året skjønner jeg veldig godt hva vennene mine mener. 

2. Veldig gavmild. 
Jeg har alltid vært en person som elsker å gi. Både i hverdagslivet, og bursdagsgaver. Jeg syns det er minst like gøy med min egen bursdag, som alle andre sine. Jeg elsker å finne på gode gaver, og overraskeler som vil glede de jeg bryr meg om. Når jeg var veldig liten var jeg den eneste av oss minste som hadde gave til alle i juleselskapet, mens e andre barna bare hadde en felles gave til foreldrene som foreldrene hadde kjøpt selv. Hadde jeg faktisk vært ute med egne sparepenger og kjøpt inn en gave til hver. Etter at jeg fikk bloggen, og begynte å tjene gode penger, har jeg vært veldig opptatt av å dele med meg. Jeg har gitt mye til tiggere på gate, og de som står meg nærmest. Om ikke penger i kontant, så har jeg gjerne betalt en gang for mye. Jeg er veldig glad for at jeg blir beskrevet som gavmild, for det er en tittel jeg virkelig liker!

3. Anna har to type uker, den helt perfekte eller den hvor hun er helt i kjelleren. Hun er aldri noe midt mellom. 
Det stemmer. Jeg er veldig opp eller ned, og ikke noe nøytralt midt i mellom. Heldigvis er det som regel den gode siden, og da er jeg den lykkeligste jenta i verden. Men om jeg har en dårlig uke, så er den ekstremt dårlig. 

4. Til vanlig er Anna mye eldre i hodet enn sin mentale alder, men av og til er anna barnsligst av oss alle! 
Jeg har en skikkelig barnslig personlighet når ikke barna er rundt meg. Jeg er nok den barnsligste i vennegjengen, egentlig. Vanskelig å tro når jeg har en ellers mye mer moden holdning rundt barna. Men jeg tror at det er nettopp den barnslige siden min med vennene mine, som klarer å holde meg så seriøs til "vanlig". Alle har nok en seriøs og en litt mindre seriøs personlighet. Min er bare veldig veldig tydelig!  

WEEKEND-TRIP

God morgen, nå har jeg flydd sørover. Helgen som jeg har sett frem til er plutselig startet. Det skal bli så godt å komme meg bort litt. Nå er vi faktisk kommet oss vel frem til Holland! Flyturen gikk smertefritt, og jeg må innrømme at jeg er så stolt over hvor snill William er! Har er virkelig en gullunge, som er en fryd å ha med på tur! Jeg og William er på en langhelgstur for å si hei og hopp til pappaen hans. Michelle skal ha en jente helg med mormoren sin, som hun også har sett frem til!

T O D A Y ´ S

I dag har vi hatt en nydelig dag. Vi har vært på Gladmat-festivalen som er i Stavanger denne uken. Jeg syns det var gøy at det endelig var noe å finne på her i Stavanger! Barna holder meg veldig opptatt om dagene, noe som er veldig bra. Dagene har gått så fort den siste tiden, og plutselig i natt skal vi reise! Jeg må hive meg rundt å pakke resten av kofferten før jeg må stupe i seng. Håper alle sammen har hatt en strålende dag!  

SOLEN SKINNER

God morgen! I dag er heldigvis finværet på plass her i Stavanger. I dag er det årets første dag med Glad-maten i byen. Jeg skal ta med meg barna til sentrum en tur og nyte denne flotte dagen. Jeg har i alle år vært på ferie under Glad-maten i byen, så det er første gang jeg faktisk er hjemme denne uken, etter at Michelle ble født. Jeg husker jeg lå på sykehuset under Glad-maten det året, så jeg fikk det ikke med meg da heller. Derfor er jeg kjempe gira på dagen i dag, og håper finværet holder oss med selskap gjennom hele dagen!

ALT ER IKKE LIKE LETT Å DELE

Noen blogginnlegg er vanskeligere å dele enn andre. Grunnen til dette er ikke fordi det er mange tusen jeg ikke vet hvem er som leser det jeg skriver. De personene som det er vanskelig å dele blogginnlegg for, er de vennene, familien min og bekjente som faktisk bryr seg om meg som person og ikke som bloggeren. De som blir såret og lei seg for å lese om situasjoner og hendelser jeg har opplevd.

Man vil aldri høre om at noen man er glad i har det vondt. Jeg tror vi alle kan kjenne oss igjen i dette. Det er nok akkurat derfor det er litt ekstra vanskelig å lese blogginnlegg om veldig personlige ting om noen man faktisk kjenner. Se den personen du bryr deg om, dele noe personlig med resten av landet. Jeg kan på mange måter skjønne at det ikke alltid er like kult å være den personen som faktisk kjenner meg utenom bloggverden. 

Det siste døgnet har jeg hatt mobilen min på flymodus, og ikke lest kommentarene som har haglet inn. De få minuttene jeg faktisk ikke har hatt mobilen på flymodus, for å sende meldinger til noen, har jeg blitt nedringt av journalister fra store aviser og gossip-magasiner, som vil ha sin del av denne saken... Noe som jeg finner veldig respektløst. Jeg ønsker ikke å dele mer enn det som jeg deler på min egen blogg, så da håper jeg pressen kan respektere dette for en gangs skyld. 

Det føles bra og ha delt dette med dere, selv om jeg fremdeles sitter med den klumpen i halsen. Det kan ofte være vanskelig å snakke om hendelser som dette, og jeg syns at det har hjulpet meg å dele det så offentlig. Jeg syns det er mye lettere å gå videre med livet når jeg slipper og holde dette for meg selv. 

Skammen over å ha bli voldtatt.

- Sterkt innlegg. Jeg ber deg slutte å lese her, om du ikke tåler å leser drøye detaljer, takk. 

Hvor skal jeg begynne? Har du noen gang opplevd å ikke lengre føle en kontroll over din egen kropp? Vel, ting har skjedd som jeg har valgt å holde for meg selv, helt til meg selv. Jeg sa det ikke til noen, før en av mine nærmeste kom og spurte meg om det fem måneder senere. Jeg kunne ikke unngå å dele det etter det. Jeg sa det som hadde skjedd, og etter det har jeg startet å fortelle mine aller nærmeste venner om hendelsen. 

Det var først da jeg sa det til personen jeg virkelig bryr meg om, jeg valgte å sette meg ned og begynne å skrive. Jeg er kjempeflau over hendelsen, og skammer meg over hva som har skjedd. Jeg føler på mange måter at det er min egen feil. Noe som de nærmeste har klart å overbevise meg om ikke stemmer.. 

Hvorfor skal jeg sitte her og skamme meg over noe som en annen person har gjort meg? Hvorfor skal jeg skjule det, holde det hemmelig, og være flau over det? Jeg hadde ingen ønsker om å ha sex med denne personen, eller med noen på det tidspunket. Jeg hadde akkurat født et barn. Jeg hadde ikke hatt sex på mange mange måneder når hendelsen skjedde. Og jeg skal ikke legge skjul på at den eneste jeg ville ha sex med etter fødselen var pappaen til min nyfødte baby, den dagen jeg skulle bli klar for det. 

Jeg har tidligere vært veldig åpen på bloggen om hvordan de måtte klippe meg under fødselen, og hvordan stingene gikk opp etter et døgn. Jeg måtte derfor gå rundt uten sting i flere uker, før det ikke var vondt lengre. Det tar selvsagt mye lengre tid å gro når det ikke er noe sting som holder sammen. Sex var ikke en tanke jeg ofret å tenke på en gang på disse ukene. 

Hendelsen skjedde to måneder etter fødselen. Dere kan kan jo tenke dere smertene jeg var i selv. Jeg var helt ødelagt der nede etterpå, og var revnet helt opp igjen... Jeg var i smerte i ukesvis etter dette, men sa det ikke til noen.

Jeg har forandret meg mye etter dette, og har veldig nylig fortalt det til de rundt meg. Dette er uten tvil det vanskeligste blogginnlegget jeg noen gang har skrevet, og jeg gruer meg til reaksjonene jeg kommer til å få etter å ha trykket på den blå knappen det står "publiser" på. Jeg hadde på mange måter fortrengt hele hendelsen, før det plutselig kom opp for en dag. 

Det er mye lettere å glemme noe som ingen vet, og som ikke blir snakket om. Samtidig som at ingenting har hjulpet meg mer enn mine næremeste venner. De har fått meg til å innse at det ikke er jeg som skal være flau og skamme meg over denne hendelsen, men mannen som gjorde dette. Jeg er ennå veldig usikker på hvor smart det er å dele dette med alle dere.

Men det jeg håper på med å dele alt dette, er å kunne være en hjelp til andre i samme situasjon. Jeg vil stå frem og vise at det ikke skal være offeret som skal tro de har gjort noe galt. Utfører man en hendelse som denne så er man ingenting annet enn syk i hodet, og det er ingenting offeret kunne gjort for å unngå hendelsen mer enn det som er gjort... Jeg skal ikke skamme meg over dette. 

Tror dere ikke at det er kjempe vanskelig for meg å skive dette til flere tusen jeg ikke kjenner, eller vet hvem er? Og tror dere ikke jeg har venner, familie og bekjente som jeg ikke vil skal vite dette? Men som jeg vet kommer til å lese dette blogginnlegget nå. Jeg beklager så mye at dere må finne dette ut på denne måten. Jeg velger likevel å dele dette offentlig på denne måten, for å komme meg gjennom dette selv. For å vise meg selv at han her ikke skal få lov til å ødlegge mer, enn han allerede har ødelagt! 

GIRL, YOU MAKE ME LAUGH

Ny uke igjen, og klar for litt selfies mens vi koser oss i sofaen en tidlig mandagsmorgen. Jeg har virkelig en solstråle i livet mitt som alltid får meg til å le! Jeg er heldig! Været ute begynner også å bli bra. Jeg ser solen gjennom stuevinduet. Vi må få oss en god tur ut i dag. Klokken er 12, og vi har ennå ikke gått utforbi huset i dag! Noen dager blir man litt latere enn andre, det kjenner jeg virkelig! FOR EN FANTASTISK DAG

I dag har vi feiret bursdagsbarnet her hjemme. William var sammen med mormoren sin, sånn at Michelle fikk all oppmerksomheten til mammaen og pappaen sin. Vi tre storkoste oss på lekeland i dag, i regnværet. Vi skulle egentlig grille og bade i dag, men været var ikke helt enig i det, så Michelle hadde en bedre idé. Vi har hatt det supergøy på lekeland sammen i dag, og kom hjem til ferdiglaget kake som mormoren imponerte oss med! Jeg er rimelig overbevist om at Michelle har storkost seg idag! Nå skal vi snart sette på en film, etter Michelle sitt ønske, før sengetid! Håper alle sammen har hatt en nydelig helg!

GRATULERER MED DAGEN, VERDENS BESTE MICHELLE!

I dag er det fire år siden jeg ble mamma for aller første gang. Michelle fyller 4 år i dag! Hipp hipp hurra for min nydelige lille prinsesse! Når du våkner opp i morgen skal vi feire dagen din sammen. Gratulerer så mye med dagen, lille venn, måtte dagen din bli perfekt! Disse fire årene har gått så utrolig fort.

Jeg husker det som om det var i går at jeg lå i syvende etasje på SUS, og holdt deg i armene mine for første gang. Jeg husker jeg var så redd for hvordan de neste årene ville bli. Jeg husker at jeg tenkte mye på hvordan hverdagene med en liten baby kom til å være. De siste årene har jeg forandret synet mitt og tankemåten min på mange måter!

Nå sitter jeg her og kunne ikke sett for meg en hverdag uten deg, Michelle. Jeg er så stolt over hvor fin og snill jente du har blitt. Nå når jeg holder rundt deg, får jeg ingen andre enn gode positive tanker. Jeg er så lykkelig og føler meg som verdens heldigste som får lov til å være mammaen din! 

PLAY COOL

Enda en lørdag går mot slutten. Ukene denne sommeren har gått overraskende fort! I morgen er det Michelle sin 4-års dag, og den skal selvfølgelig markeres! Michelle har gledet seg veldig lenge, og i morgen er endelig dagen her! Ønsker alle sammen en fin lørdagskveld! 3 ORD VENNER BESKRIVER MEG MED!

Jeg tenkte det var gøy å spørre noen av mine beste venner hvilke tre ord de ville beskrevet meg med, her er det de svarte! Jeg er både kjempe overrasket, og ikke overrasket på samme tid, hvilke ord de beskrev meg med. Jeg ser i alle fall at de fleste er veldig enige om hvordan de skal beskrive meg! Jeg skriver kjønnet på den vennen som har beskrevet meg, sånn at dere kan se forskjellen på hvordan mine gutte-venner beskriver meg, og hvordan venninnene mine beskriver meg. Jeg ser også en stor forskjell på hvem som sier tingene! Hvordan ville dine venner ha beskrevet deg? Her er hva mine venner svarte:

(venninne) - Selvstendig, sterk, gledesspreder! 
(venninne) - Opptatt av at andre skal ha det bra, stiller alltid opp, gledesspreder!
(venninne) - Sta, ærlig, omtenksom!
(venninne) - Omsorgsfull, påståelig, modig! 

(kompis) - En syk latter, utrolig sta, kontrollfreak!
(kompis) - Sjamerende, lojal, utadvent! 
(kompis) - Morsom, pen, inkluderende!
(kompis) - Søvnløs, ansvarlig, latter! 
(kompis) - Stille, ambisiøs, Åpent sinn! 

ER DET SÅ GALT MED TO KJÆRESTER SAMTIDIG?

God fredagskveld. Jeg sitter her og tenker på alle de rare forholdene det finnes i verden, etter å ha motatt en kommentar her om dagen. Jeg har forstått at hver eneste kompis jeg har blir sett på som min kjæreste i følge mine yngste blogglesere. Rart det der, hvordan et lite bilde kan dikte tusen historier. Anyway... Jeg fikk en kommentar på at jeg hadde i alle fall to kjærester, om ikke flere. 

Er det så galt å ha to kjærester samtidig da? Jeg vil nå tro at det er bedre å ha to, enn ingen. Neida, det hadde nok vært en god del drama i forholdet da, så jeg tror ikke jeg skal prøve meg på det akkurat. Men jeg mener det er nå i alle fall mye mer hjelp å få om man har to mannfolk, enn når man er alene. Synes det er merkelig hvordan noen faktisk får det til å fungere med to koner, eller to menn. Ja til og med flere..

Kunne du tenkt deg og være gift med to? Hva skjedde med "mannen i mitt liv" når det plutselig må sies i flertall. Jeg ville aldri taklet å dele en mann. Jeg mener, jeg kan nok lett beskrive meg selv som eiesyk, og den sjalu typen, derfor å være kona til mannen min, samtidig med en annen dame, tror jeg ikke helt hadde fungert i mitt liv. Just saying. 

MINE 5 HELGEFAVORITTER TIL EN PERFEKT WEEKEND!

Hva liker du best med helgen? Jeg måtte tenke meg lenge om før jeg fant svaret på dette selv. Svaret var så lett at jeg så rett forbi det. Mine 5 helgefavoritter er selvsagt de tingene som gjør mine helger helt perfekte. Det er de fem tingene som jeg ikke kan unngå i helgen! Nå skal jeg dele de med dere, og utfordrer dere til å dele dine helgefavoritter med dine facebook venner! Del lenken til dette blogginnlegget på facebook, og skriv ned dine helgefavoritter! Her er mine fem beste helgefavoritter:

1. FIRKLØVER sjokolade. Tro det eller ei, så er jeg faktisk den personen av alle jeg kjenner som spiser mest sjokolade. Jeg er et sjokolade-monster, og spiser lett en sjokoladeplate alene på under 10 minutter. Uten tvil et stort must i helgen min! Helgen er akkurat startet, men her sitter jeg og gomler i meg Firkløver sjokolade mens jeg skriver dette. No joke! 

2. BARNA. En helg for meg er aldri helt komplett om ikke barna er rundt meg! De burde vel egentlig ha stått på første plass på listen, men jeg går ikke etter rekkefølge på hva jeg trenger mest, bare sånn det er sagt. Å våkne tidlig både lørdag og søndagsmorgen gjør meg ingenting, så lenge barna smiler og er fornøyde. 

3. EN GOD FILM. For ikke lenge siden syns jeg at det var bortkastet tid å se film. Nå har jeg innsett hvor deilig det kan være å koble ut alle tanker med en god film. Jeg pleier alltid å se en film sammen med Michelle på fredag og lørdagskveldene. Nå i sommer som det ikke går noe på tv, så har jeg faktisk sett mange filmer alene også. Og jeg må si at det gir meg mye inspirasjon til nye blogginnlegg, å se film! 

4. VÆRET. Et fint vær, har veldig mye å si på helgen. Om jeg har planlagt å gjøre noe utendørs, er det veldig kjipt om det må avlyses fordi værgudene ikke er på vår side. Et strålende fint vær, gjør alle mye mer fornøyde, vil jeg tro! 

5. PLANER. En helg med mye planer, er som regel de beste helgene. Jeg liker å vite hva som skjer. Om jeg og ungene har noe planlagt for helgen, føler jeg at både jeg og ungene kan slå oss litt til ro med det, og gjøre tingene som planlagt. Jeg er ikke en spontan person, men kan selvsagt lage litt spontane planer også. Men det beste av alt er nok en helg som er helt planlagt med ting å finne på med barna, mye sjokolade og kos med en god film! Så er helgen min komplett! 

LAZY WEEKEND

I dag er det akkurat fem uker igjen til vi flytter. Likevel er dette den nest siste rolige helgen vi har igjen her i Stavanger. Fire av fem helger frem til vi drar skal jeg reise bort, både med og uten barna. De neste ukene kommer til å gå så himla fort. Nå har Michelle bursdag på søndag, og resten av helgene kommer bare til å rase forbi. Jeg skal både til Holland, Oslo og Kristiansand de neste helgene! Ønsker alle sammen en superfin helg! 

NOK EN GANG GJØR IKKE BLOGGERNE SOM DE SKAL!

Når skal vi egentlig bli hyllet når man gjør noe bra? Det er altfor stor fokus på noen når man gjør noe galt, men gjør man noe riktig får man ikke et eneste lite klapp på skulderen engang. Jeg kjenner meg så lei av å bli disset gang på gang i media der "De største bloggerne lurer til seg penger, annonserer feil osv". Jeg er landet største blogger, og kan ikke se å ha gjort en eneste feil når det kommer til bloggen, og merkering av reklame.

Jeg har mottatt brevet fra Forbrukerombudet, akkurat som 40 andre bloggerne. Det skal jo egentlig bare mangle at de følger med på de største bloggerne i landet. Jeg syns bare det er positivt, faktisk. Jeg syns også det er bra at vi får beskjed om at vi gjør det vi skal, eller ikke følger reglene. Bloggverden er veldig vanskelig å sette seg inn i, og det er mye som er uklart. 

Likevel så vet alle vi bloggere at ALT reklame skal merkeres. Uansett hvor kjipt det er med tre merkede "reklame" innlegg etter hverandre. Det betyr bare at jeg gjør jobben min. Enten om jeg har fått betalt for å skrive om et produkt, eller om jeg bare har motatt produktet, så må det merkes som reklame. Jeg håper dere vakre lesere kan ha forståelse for at det av og til blir mange blogginnlegg som er merket med reklame, selv om jeg vet at mange av dere begynner å klage om jeg har slike innlegg etter hverandre. 

Dette er jobben min. Det er akkurat som du starter på jobb eller skolen kl. 08.00 om morgenen. Om du ikke er tilstede da får det konsekvenser, du kan til slutt få sparken, om du aldri møter opp i tide. Å merke reklameinnlegg er så og si samme greia. Om jeg ikke merker innleggene, ender jeg opp med mange bøter og media på nakken. Jeg vil derfor heller merke innlegget med "reklame" en gang for mye enn en gang for lite. Akkurat som jeg heller ville kommet på jobb 10 minutter før, enn 10 minutter etter kl. 08.00. 

Jeg vil veldig gjerne vise dere brevet jeg fikk fra Forbrukerombudet. Selv om jeg ikke blir hyllet i media for å gjøre som jeg skal, kan jeg nå i alle fall hylle meg selv litt. Jeg er kjempestolt, og vil gledelig vise dere at jeg merker det jeg skal på riktig måte:

 

PAPEGØYE-ALDEREN

De siste tre årene har jeg vært veldig forsiktig med hva jeg sier rundt Michelle. Både for å unngå at hun skal forstå ting hun ikke skal vite, eller trenger å høre. Og ikke minst for at hun ikke skal kunne si ting videre. Ettersom Michelle har blitt eldre, har jeg snakket på engelsk om det er noe hun ikke skal forstå. Når det kommer til ord hun ikke bør lære så har jeg prøvd mitt beste. Jeg banner veldig lite, men når jeg slår meg kraftig, kan det komme frem noen gloser, jeg helst ikke vil Michelle skal si høyt. 

Hun går rundt i huset som en papegøye og gjentar alt hun hører. Mamma og jeg har ofte nevnt under samtaler at vi må være forsiktige med hva vi sier rundt Michelle, fordi hun har lange ører. Hun har jo selvsagt fått med seg dette. Men har aldri sagt noe om det før nylig. Vi snakket om at hun hadde fått så langt hår, så la hun til en morsom kommentar "Ja, eg har fått veldig langt hår! Og så har eg jo så lange øyrer og!"

Hun har misforstått den litt. Det viser jo bare nok en gang at hun får med seg det meste som blir sagt. Ofte når hun ikke kommenterer ting i en samtale hun hører, er nok de gangene hun faktisk fanger opp mest! Når man er en pappegøye, så gjentar man ikke bare hva andre sier, men også seg selv hundrevis av ganger. 

Det store spørsmålet til alt er plutselig blitt: Hvorfor?! Ja men hvorfor det da mamma? Etter den 10 "Hvorfor" i samme setning blir jeg litt gal kjenner jeg! Når du går tom for svar, så blir det til slutt svaret "sånn er det bare med den saken". Har du en papegøye i hus med lange ører? 

OUT SHOPPING

I dag har jeg vært på shopping med barna! Gjett om vi har kost oss. Både meg og ungene har hatt en super formiddag på senteret. Jeg er veldig overrasket over hvor barnevennlig mange av butikkene faktisk er! Jeg pleier som regel aldri å prøve klær i butikkene lengre, i og med at det er en smule travelt med to barn som venter. I dag tok jeg likevel sjansen på et par turer i prøverommet. William var tålmodig og snill som alltid, mens Michelle syns det var på tide at hun også skulle få lov til å prøve noe i prøverommet. Så da fikk hun selvfølgelig lov til det. Super stas å være med mamma på shopping! 


THROW BACK THURSDAY

Tenk at min lille prinsesse blir 4 år på søndag! Hvor har disse årene blitt av? Jeg tenkte jeg kunne vise dere et lite tilbakeblikk på feiringene vi har hatt for Michelle opp gjennom årene. Vi feiret jo 4-årsdagen hennes tidlig i juni, men skal selvsagt markere dagen hennes på selve dagen også! Michelle gleder seg masse til bursdagen sin, og vet at hun skal få gaven av pappaen sin og meg på den ekte bursdagen sin den 19.juli! Vi teller ivrig ned dagene mot den store dagen sammen her hjemme! 
WHERE TO START?

Som dere sikkert har forstått for lenge siden, så har jeg brukt denne bloggen de siste tre årene som min terapi i hverdagen. Det hjelper meg gjennom både veldig gode dager, og litt mindre kjekke øyeblikk. Jeg har lært meg at skrivingen setter ord på det jeg virkelig tenker, uten å måtte si det høyt. Jeg er i utgangspunktet veldig dårlig til å sette ord på følelsene mine, men når det bare er meg og tastaturet, så blir alt plutselig tusen ganger lettere.

Kansje det er nettopp dette som kalles tastaturtøff? Anyway.. Jeg er den verste jeg vet om til å snakke eller diskutere når jeg er lei meg eller sint. Jeg lukker meg helt inne, og klarer ikke å si en eneste lyd, uansett hvor lyst jeg har til at personen jeg snakker med skal vite hva jeg tenker. Av og til kan det være lurt å unngå å si hva man tenker når man er sur og lei oss, men noen ganger gjør det alt bare enda verre når man lukker seg helt inne. 

Jeg startet med dette allerede fra jeg var liten, når jeg pleide å krangle med broren min om tulleting. Jeg lukket meg helt, og sa ikke en pift. Det har jeg holdt på med i alle år, og nå merker jeg det spesielt godt om jeg er blitt såret av en person jeg bryr meg veldig om. Jeg klarer ikke å få et eneste ord ut, uansett hvor mye jeg ønsker å si! Rart det der...

Jeg er en sta person med en sterk mening om det meste, likevel er jeg så forferdelig dårlig til å snakke for meg. På bloggen virker jeg som en helt annen person når det kommer til nettopp dette. Her sitter jeg og deler mitt personlige liv, og bretter ut detaljer om alt fra følelser, sex og psyken. Jeg har vist dere flere ganger at jeg står for mine meninger og skriver det tydelig til hele Norge. 

Likevel når dere står foran meg, blir jeg så usikker på meg selv, og den indre meg stopper meg fra å si hva jeg tenker høyt! Hvorfor er det sånn? Hvordan kan vi egentlig sitte å være en helt annen når man skriver, i stedet for når man sier ting høyt? Jeg tror det kommer av at uansett hvor mange som leser det jeg skriver, så føler jeg meg helt alene her jeg sitter. Det er bare meg og mine tanker med et tastatur i et tomt rom.

Michelle prøver seg som fotograf!

Michelle vimset rundt med kameraet mitt i går, og jeg tenkte egentlig ikke noe særlig på det. Når jeg i dag skulle legge over bildene på pcen i dag tidlig fant jeg plutselig mange fine bilder! Michelle er jo en super fotograf! Jeg ble veldig imponert over henne. En ting er å faktisk holde kameraet rolig, og en annen ting er å ta et bra bilde, der motivet faktisk ser bra ut også, haha! Gjerne det finnes en blogger i Michelle også? Jeg vet i alle fall at jeg hadde blitt Michelle sin størte fan og faste leser, hadde du? Klikk på liker knappen neders i innlegget om du hadde lest bloggen til Michelle om noen år! EN MORGEN SOM DENNE.

Morgenen i dag startet brått, og jeg var veldig lite klar for å stå opp. Jeg har bare meg selv og takke for det, i og med at jeg vet hvor tidlig barna står opp om morgenen, men likevel valgte jeg å legge meg alt for sent i går kveld. Barna sovnet sent, så når begge var i seng tenkte jeg å få unnagjort enda litt mer av pakkingen mens jeg faktisk hadde begge armene fri. 

Jeg våknet opp til to små som holdt på å dytte meg ut av enkelsengen hos mamma. Ja, de siste timene av natten har vi klart å presse oss alle tre opp i den. Når Michelle ser at jeg er trøttere enn vanlig, hopper hun ut av sengen og finner frem en leke. Jeg satte William også på gulvet for å leke meg Michelle i 10 minutter sånn at jeg skulle klare å komme meg opp av sengen selv også. 

Leken Michelle hadde funnet frem var en dansende og syngende ku, som selvfølgelig var mer irriterende enn 10 barn som sutrer samtidig! Etter å ha hørt kua synge en god stund, bestemte jeg meg for å komme meg ut av dyna! Jeg hadde selvfølgelig rukket å få sangen på hjernen allerede. Etter å ha dusjet og stelt alle tre var det på tide å lage en flaske til William. 

Mens jeg stod og sang mens jeg små-danset på kjøkkenet klarte jeg å søle ut hele boksen med morsmelk erstatning!! Sånn at det var strødd pulver ut over hele kjøkkengulvet. Akkurat som om jeg ikke hadde mer enn nok ting å gjøre fra før av, så måtte jeg legge meg ned på alle fire og prøve å vaske dette bort. Mens jeg stod der på kne og vasket gulvet tenkte jeg hvor mye min leggetid faktisk har å si på hele morgenen neste dag. 

I dag føler jeg at ingenting kommer til å gå min vei! Jeg håper at jeg klarer å være mindre litt mindre klomsete utover dagen, sånn at mindre ting kan gå galt. Nå er William sovnet til sin første hvil, og Michelle vet jeg ikke helt hvor ble av akkurat nå. Utrolig nok så hørres det ut som om hun gikk opp, og faktisk leker med seg selv. Det skjer ikke ofte! Håper alle sammen får en nydelig dag. 

VIDEO: PLAY MY DRUM

Michelle har et lite show for meg her hjemme hver eneste dag. I dag valgte hun å ha show med min favoritt sang, som hun også er blitt veldig glad i. Det er selvsagt ingen annen sang enn Sandra Lyng sin nye låt: Like a drum! Michelle er så herlig når hun lever seg sånn inn i showet sitt! Hun kan veldig mye av teksten selv, og det er i alle fall moro å se på! Jeg syns selv sangen er så fengende, og begynte å danse litt selv i bakgrunnen, men ble fort bedt om å slutte og danse. Dere finner sangen på spotify ved å klikke HER! 

 

ENDA EN GRILLMIDDAG

Det er lenge siden jeg har vært så lenge i Norge på sommeren. Jeg har stort sett alltid vært utenlands hele sommerene siden jeg var bitteliten. Jeg begynner nå å faktisk gå tom for idéer for hva vi kan finne på her i Stavanger. Det ble derfor grilling på oss i dag igjen. Norske sommere går stort sett ut på grillmiddager, og kose oss ute i hagen har jeg forstått! Jeg syns det er koselig det, for all del, men gjerne litt kjedelig i lengden. Gleder meg til å bade dagen lang i Kypros-varmen! 

TIDLIG MORO

Ny dag, og nytt vær. I alle fall her i Stavanger. Det er ikke mange dagene i sommer der vi har hatt gode temperaturer, men når de pllutselig dukket opp må vi nye dem! I dag startet dagen tidlig, og vi var fort ute av dørene. Vi hadde oss en liten tur bort til lekeplassen, og Michelle fikk brukt litt av den evigvarende energien sin. Jeg skjønner ikke hvordan hun alltid har så mye energi! Ja, ikke bare henne altså, men barn generelt! 
FOR ØYEBLIKKET ER VI HJEMLØSE

Heia, nå har vi faktisk flyttet ut! Ting skjer fort når det først skjer noe. Nå er vi ute av leiligheten, og skal ha vår første natt oppe hos mamma. Vi har fremdeles et par ting som skal ryddes ut av leiligheten, men nå er i alle fall det virktigste tatt. Nå begynner jeg virkelig å merke at flyttingen pågår, og jeg liker det! Både møbler, leker og klær er flyttet til mamma, og ikke minst oss tre. Nå skal vi bli boende her frem til vi flytter 21.august.

Jeg skal reise to ganger før det, så jeg må bare klype meg selv i armen å tenke at dette er et positivt stress, og ikke negativt. Jeg må innrømme at jeg er veldig stolt av meg selv som både tør og ikke minst har klart å oppnå å få muligheten til å flytte til Kypros i en alder av 19 år. Og ja, til og med i drømmehuset mitt. Det neste året kommer til å være et eventyr, og jeg gleder meg til å dele det med barna, og dere her gjennom bloggen! 

DEN SUNNE SOMMER-ISEN BARNA VIL ELSKE

I dag har jeg laget is her hjemme, som virkelig falt i smak. Det er ingen hemmelighet at det blir mye is-spising på barna nå i sommer. Så jeg tenkte hvorfor ikke lage en hjemmelaget is, som både er sunn og MYE billigere enn å kjøpe inn ferdig is til barna. Jeg tenkte spesielt med tanke på at vi skal bo i varmen hele neste år. Vi vet jo at det er veldig viktig at barna får i seg nok vann i sommervarmen, så hvorfor ikke gi barna en is med god samvittighet? Jeg har rett og slett bare kjøpt inn frosne bær, som jeg har latt tine opp, og most sammen med vann. Når jeg har blandet sammen 50/50 med bær og vann, så legges det i fryseren, og vips så har du klart en is barna garantert vil elske! Og om vi faktisk skal kose oss litt ekstra, så er det jo alltid lov med litt sjokolade tilbehør ;)) Ha en strålende fin dag videre! MORSROLLENS-MAKT

Som blogger er det lett å vise feil sider. Spesielt om du er en mammablogger. Du vil alltid fremstille hvor fint og flott du syns livet som mamma er, uansett hvor langt fra sannheten det egentlig er. Jeg skal derfor gå foran som et godt eksempel nå. For en gang skyld skal jeg glemme alt det mange mener om meg som person, mor og blogger, og rett og slett fortelle dere sannheten om livet som mamma. 

Om du er mamma så kan jeg 100% si at jeg er sikker på at du kjenner igjen frustasjonen og sinnet som hverdagene bringer i morsrollen. Ja, de små "øyeblikkene" der du bare freaker helt ut, og bare har lyst til å grave deg ned. Alle sammen har vært der. Er det feil å si at ungene gjør meg fly forbanna til tider, eller at sutringen gjør meg sprø? 

Det vil faktisk ikke si at man er en dårlig mamma, når man innrømmer at vi faktisk bare er mammaer vi også. Ja, mammaer kan gjøre mye fantastisk, og håndtere utenkelige situasjoner daglig, men vi er fremdeles mennesker. Vi har en grense vi også, og når den blir satt på prøve flere ganger til dagen, ja da blir vi til slutt litt gal. 

Skal jeg fremdeles kunne smile med en vennlig stemme og si "ikke gjør det lillevenn" den 50. gangen småen river meg i håret, eller klyper meg i armen. I en normal hverdag som mamma er det helt normalt at det flere ganger til dagen er situasjoner der jeg må redde lillebror fra å bli totalt ødelagt av storesøster, eller noen fra baksete i bilen hiver ting frem på sjåføren. At jeg utallige ganger må gjenta meg selv, og fremdeles ingen som lyer. 

Som blogger vil jeg selvfølgelig ikke fokusere på de negative sidene med å være mamma, men jeg kjenner at av og til er det godt å kunne dele hvordan det faktisk er. Selv om jeg stort sett føler at jeg har alt under kontroll når det gjelder barna, så er det mye som ikke er helt som det skal være også. Jeg blir sliten og frustert akkurat som alle andre mødre i denne verden. 

Jeg må ta mine små time-outs for å ikke virke helt galen. Jeg har funnet ut at vi får aldri ting i livet som vi ikke klarer å håndtere. Enten det gjelder barn, beskjeder, helse, eller når det kommer til kjærlighetslivet. Jeg er av den type menneske som liker å tro at alt skjer for en grunn. Jeg er bare et menneske som prøver å leve det livet jeg har fått. Jeg har fått to nydelige barn. 

Uansett hvor travelt det er å være mamma, så er det samtidig ingenting i verden jeg liker mer enn mammarollen. Å få den æren av å bli kalt "mamma" betyr så mye mer enn en fasit på at du har et barn. Det beyr at du er en omsorgsperson, som setter andres behov foran dine egne. Det betyr at du kan være noens superhelt, og bestevenn. Det betyr at du kan gjøre mange ting på en gang. Men mest av alt, det betyr at du er den beste personen i livet til en annen. 

Når man er en mamma så følger det med hundre ting. Man skal stelle rundt i huset, og holde familien knyttet, samtidig som man skal oppdra hvert og enkelt barn. Jeg er sikker på at alt er mye lettere om man er to, men sånn er det ikke i min situasjon, og det er helt greit. Jeg skal vise barna omsorg, kjærlighet, og lære dem nye ting. Jeg skal både være barnas bestevenn, samtidig som jeg må kjefte for å fortelle barna rett og galt. Jeg skal være et forbilde for dem! 

Hver gang jeg setter meg ned med et blogginnlegg så tenker jeg alltid at jeg må tenke på de gode tingene i livet mitt. Likevel er det supervikig at dere får se at jeg er et menneske jeg også. Alt er ikke alltid bare fint og flott. Men jeg lærer av mine egne erfaringer. Og jeg vet at uansett hvor gal jeg til tider blir, så er de små så fryktelig verdt det! Den kjærligheten mellom et barn og en mamma er så fantastisk. Morsrollen bærer en stor makt! 

REGNVÆRSKOS

sponset

Jeg har nettopp oppdaget en nettside; Kiddly.no som er gull verdt nå i sommerferien! Den gir gode tips og ideer for forskjellig underholdning for barna. Det er foreldrene selv som legger inn sine anbefalinger på apper, spill, filmer, bøker og leketøy som barna har stor glede av. Michelle storkoser seg med et nytt spill på ipaden sammen med onkelen sin inne i regnværet.

 

Jeg tenker at Kiddly.no er spesielt nyttig nå som jeg skal ut å reise, og det blir lange timer i fly for Michelle. Derfor søkte jeg på barn 2-4 år, for å finne hennes alder og se hva som passer henne best. Jeg vil laste ned noen kjekke spill og filmer til I-paden, så får hun seg en hyggelig overraskelse ombord. Nå har jeg valgets kvaler, for her er det mye spennende!

Dersom du synes dette høres interessant ut, besøk gjerne siden og facebook, og se hva du finner. Det er mange gratis apper, og andre som man betaler for. Liker barnet ditt Lego, og har sine favoritter? Da synes jeg du skal sende inn dine anbefalinger til Kiddly.no om favoritt Legosettet. Dermed er du med i konkurransen som pågår nå, med flotte premier. Du kan sende inn flere anmeldelser, dette øker vinnersjansene om å få flotte Lego Duplo produkter i premie. 

William 7 måneder

For hver eneste måned som går, så blir jeg bare mer og mer overrasket over hvor fort tiden går. I dag er William 7 måneder gammel. Utrolig nok er han nærmere å fylle et år nå, enn siden han ble født. Jeg syns tiden etter William ble født har vært veldig koselig og travel på samme tid. Jeg har klart å lære meg så mye nytt hver eneste dag. Og jeg tviler på at de neste månedene vil bli mindre lærerike.

William utvikler seg og lærer seg nye ting stadig vekk. Han både kryper og reiser seg opp. Han har begynt å gå noen skritt, når han holder seg inntil bord og lignende selv. Jeg er super stolt av min lille sjarmør. Jeg kan nesten ikke tro at om bare noen måneder så har jeg plutselig en 1 åring, og ingen nyfødt baby lengre. Michelle elsker at William vokser. Nå kan de endelig leke sammen, og ha det gøy i hverandre sitt selskap. Det blir jo bare kjekkere for dem med tiden i tillegg. 

Jeg er så glad for at Michelle har fått seg en lillebror. Hun har virkelig godt av et søsken, spesielt sånn som hun er vokst opp i "rampelyset" som alltid får så mye oppmerksomhet. Å ha et søsken fra denne alderen tror jeg faktisk i ettertid var helt perfekt. I dag er det bare en uke til Michelle har bursdag, og blir 4 år. Det er jo en stor aldersforskjell, samtidig som det ikke er et alt for stort mellomrom mellom dem. 

SUPER FORNØYD

Jeg er super fornøyd med dagens salg, så og si alt ble kjøpt! Tusen takk til alle dere kjære som kom, jeg setter sånn pris på det. Nå kan jeg fortsette flytteprossesen, og er snart i mål med alt. Vi skal flytte opp til mamma i mellomtiden før vi reiser, siden leiligheten snart skal leies ut til noen andre. Håper vi får til å flytte før helgen den 24.juli, for da skal vi reise på helgetur. Det er litt kjekkere å dra på tur, når alt er klart. I stedet for å gå rundt å tenke på alt av ting som må gjøres. Ønsker alle sammen en fin kveld videre. 


YESTERDAY IN K-TOWN

Michelle og Jan koste seg med å bygge hytte i Kristiansand i går. Michelle koste seg virkelig mye. Akkurat nå er det ikke noen her i hagen, men denne første timen har jeg fått solgt utrolig mye. De første 10 minuttene var det ikke plass til alle sammen under taket en gang. Jeg er super fornøyd! Det er enda en del igjen, så kom å kjøp! Ønsker alle sammen en fin dag videre! 
VELKOMMEN

God morgen! I dag er det dagen for mitt hagesalg hjemme hos oss. Jeg skal selge alt mulig for en veldig rimelig penge. Alt fra Babyutsyr (vugge, babygym, uro, stellebord og spisestol) til brukt og ubrukte sko og klær til meg og Michelle! Jeg selger også en del leker! Alt må bort, fordi vi skal flytte, les gjerne det første innlegget jeg skrev om hagesalget tidligere denne uken, HER! Jeg håper at det er mange som kommer, og at dere tar med småpenger, for det er begrenset med vekslepenger! Det finnes en stor kasse med småleker, som koster kr. 25 per stykk. Jakkene mine og Michelle selges mellom 50 - 300 kr stykk. Det dyreste som er babymøblene, koster ikke mer enn 500 kr. Håper vi ses hjemme hos oss kl. 14.00-16.00 i dag, Vedeveien 8b på Tasta! 

* salget skjer under tak, så ingen blir våte av sommer-regnet!

ON THE ROAD AGAIN..

Nå er vi kommet oss vel hjem til Stavanger igjen etter en herlig liten pause fra hverdagen. Det har vært megadeilig å dra på en spontantur til Kristiansand med barna. Jeg trengte virkelig en god venn, og Jan er der alltid, uansett når jeg trenger ham. Av og til skjer det ting utenom blogglivet som ikke alltid er like gøy. Som blogger er den viktigste jobben min å klare og skille mellom personlig og privat. Men når jeg deler så mye personlig med dere om livet, er det vanskelig å legge skjul på når det skjer ting i privatlivet. 

Det siste døgnet har jeg kunnet tenke på andre ting. Å dra i Dyreparken med barna, er så mye bedre enn å sitte hjemme å deppe over ting som ikke kan gjøres noe med. Jeg er kjempe glad for at vi tok denne turen, selv om Jan måtte bruke mer enn 13 timer i bil, for å være med oss i 30 timer. Noen venner svikter aldri, og det er viktig å kunne se hvem som er ekte venner som stiller opp. Og hvem som ikke er verdt å bruke tiden sin på. 

Jeg har takket Jan flere ganger det siste døgnet for at han er så fryktelig snill, og alltid god mot oss, både meg og barna. Michelle, William og jeg trives så utrolig godt i Jan sitt selskap. Tusen takk for et fantastisk døgn Jan, du er virkelig en av de aller snilleste personene jeg vet om! Håper alle sammen har hatt en like fin start på helgen som vi har! Ha en fin kveld videre! 

DENNE DAGEN KUNNE IKKE BLITT BEDRE

I dag har vi hatt det så gøy i Dyreparken. Ungene har vært noen engler gjennom hele dagen, og været er på topp. Nå er det ikke lenge igjen før turen starter hjemover mot Stavager igjen. Det har vært en kort, men fantastisk tur til Kristiansand. Håper vi får kommet oss til sørlandet en gang til før vi drar til Kypros i august. Ønsker alle sammen en nydelig dag videre. VÅKNET OPP I KRISTIANSAND

God morgen! Dagen startet tidlig som vanlig. Michelle var rimelig klar for dyreparken med en gang vi sto opp i dag. Hun er ikke den eneste, jeg må innrømme at jeg har gledet meg veldig til i dag selv også! Det er første gangen vi er i dyreparken i år, og det har kommet mye nytt siden sist! Følg oss gjerne gjennom dagen på instagram Stavangermamma, eller på facebooksiden min her! Det kommer nok en video der i løpet av dagen! Håper dere får en strålende sommerdag! 


SØRLANDSKOS

Nå er vi kommet oss vel frem til sørlandet! Turen fra Stavanger tar litt over tre timer i bil, og ungene var kjempesnille hele turen. Det gikk overraskende bra, faktisk. Nå sover de godt i sengene sine, mens jeg nyter en herlig kveld her i Kristiansand sammen med min gode Jan! Ønsker alle sammen en super start på helgen i morgen, og en fin kveld videre.


ROADTRIP

Heia, nå er vi godt på vei mot sørlandet. Jeg mobil-blogger for andre gang i mitt liv, og blir overrasket over hvor enkel det er hver eneste gang. Neste stopp nå er Kristiansand! William har allerede sovnet i baksete og Michelle sitter fornøyd og glad! Dette blir en fin tur! Jeg merker at jeg har savnet Jan! Han får meg alltid o smilende godt humør, noe jeg virkelig trengte nå! Ha en fin torsdag videre!

KRISTIANSAND NESTE

Om ikke lenge komme Jan hele veien fra Kristiansand for å hente meg og ungene her i Stavanger, og ta oss med tilbake til Kristiansand! Snakk om å vær snill, Jan er seriøst så mye mer enn snill. Vi skal til Dyreparken i morgentidlig, og vi skal derfor sove hos Jan i natt. Vi er hjemme igjen til hagesalget mitt på lørdag! Michelle syns det var så gøy at vi skal til reise i dag, jeg må ærlig si at jeg er skikkelig gira selv også. Det begynner å bli noen uker siden jeg har sett Jan, så det blir gøy å få noen dager sammen med en veldig god venn også! 

LIVING A LIE

Jeg begynner å bli så lei av å gå rundt å late som om jeg ikke forstår alle løgnene dine. Tror du virkelig ikke jeg ser på hele deg at du lyver? Jeg kjenner deg for godt til å se forbi det uten å legge merke til at det du forteller meg ikke stemmer. Jeg har valgt å gå rundt å late som om jeg tror deg, når sanheten er at jeg vet alt. Hvert uttrykk du lager, hvert ord du sier, og ikke minst måten du sier ting på, så er det umulig for meg å tro deg. Dum som et brød har jeg vært, som lever videre på dine løgner. Jeg har fått nok av det. 

ENDA EN OVERRASKELSE PÅ LUR

Barna holder dagene mine travle, og godt er det! Jeg nyter sommer morgenene med ungene. I morgen har jeg en liten overraskelse til Michelle, som jeg gleder meg til å fortelle henne! Vi skal nemlig på en liten tur sørover. Ønsker alle sammen en nydelig dag videre. EN TID FOR ALT

Tiden går virkelig fort, og jeg føler William vokser for hver eneste dag! Han blir bare større og større, og lærer seg nye ting hver dag. Han blir 7 måneder på søndag, og i dag var det på tide å bytte vognen. Han har de siste dagene vært veldig travel i bagdelen, og snur seg, og reiser seg opp. Han trenger sele nå, og det er jo mye kjekkere for han å kunne sitte å se litt også! Nå var tiden inne for å bytte over til sportsdelen, og jeg syns det er helt sykt hvor fort månedene har gått etter at William ble født. Nå har jeg plutselig ingen baby i bagdel lengre...

FLYTTE-ESKE PÅ FLYTTE-ESKE

Heia, i dag har stort sett hele dagen gått til å pakke ned i flytte-esker her hjemme. De små har heldigvis vært veldig snille og tålmodige hele dagen, og vært veldig flinke til å hjelpe til. Michelle har vært hos pappaen sin hele ettermiddagen, så da måtte jeg få opp tempoet og gjøre mest mulig! Jeg tror jeg klarte å telle meg opp til 8 flytte-esker som er blitt pakket og plassert der de skal være det neste året. Flyttingen begynner endelig å bli ekte.

Jeg kjenner at jeg gleder meg noe helt sinnsykt til å være innflyttet i det nye huset på Kypros i august! Jeg må nå innrømme at jeg liker veldig godt denne mellomprosessen også! Jeg er en skikkelig kontrollfreak som jeg har nevnt på bloggen tidligere, og det kjekkeste jeg vet er å kaste ting. Nå skal heldigvis bosset tømmes i morgen tidlig, sånn at det er plass til mer, haha! Nå er det haug på spannetog vel så det, ikke lekkert. 

Jeg skal fortsette ryddingen etter jeg har fått Michelle hjem og i seng. William har allerede sovnet søtt i sengen sin. Jeg legger med et bilde av det nye huset vårt for å motivere meg til å rydde videre, haha! Bilder fra huset på innsiden venter jeg med å vise dere før vi har flyttet inn. Ønsker alle sammen en fin kveld videre!

MÅ JEG I FENGSEL?

I dag startet dagen med en tur til politistasjonen. Vi hadde en time der veldig tidlig. Vi er snart reiseklar, men først var det noe vi måtte fikse! Vi trengte nytt pass både Michelle og meg. Michelle skjønte ikke helt hvorfor vi måtte få nytt pass på politistasjonen, og lurte på om hun måtte i fengsel! Haha, det er rart hvordan man starter livet med faktisk ikke å kunne noen ting. Jeg merker at Michelle lærer seg nye ting hver eneste dag! 

Vi fikk oss nye pass, og er nå klar til å kunne reise verden rundt. Nå har vi ikke planer om å reise så veldig mye det neste året, men jeg har bestilt meg en liten reise allerede om 2-3 uker! Og vi trenger jo selvsagt passene når vi flytter til Kypros i august. Michelle har gått rundt hele morgenen å kalt passet for kompass, haha! Ønsker alle en nydelig dag videre! 

VELKOMMEN INNOM

Nå som det nærmer seg flytting har jeg begynt å rydde opp her hjemme. Jeg har nå funnet mye klær, sko og andre ting som jeg har lyst til å selge. Det må bort! Har du lyst til å hjelpe meg med å bli kvitt mye før flyttingen, er du hjertelig velkommen hjem i hagen på lørdag fra kl. 14.00-16.00. Jeg har fått et par timer med barnevakt, der jeg håper på et intensivt salg. Jeg selger alt fra mine egne klær, vesker og sko, til stellebord, og annet babyutstyr! Jeg føler det er skikkelig harry, men håper på godt oppmøte! 

Jeg selger alt veldig rimelig, alt fra ubrukte jakker til flere nesten ubrukte finsko! Jeg selger blandt annet William sin vogge, lekegrind, babygym, uro og stellebord. Mange babyleker og leker for litt eldre barn kommer jeg også til å selge. Jeg har til og med Michelle sin nydelige babygym fremdeles, som jeg nå har bestemt meg for å selge.  Jeg selger også Michelle sin flotte Babybjørn spisestol, som også har vært litt i bruk til lillemann. Ingenting selges for over 500 kr. Dette er jo selvsagt barnemøblene som er dyrest. 

Klær, sko og annet selges veldig rimelig! Her kan du faktisk gjøre flere gode kupp. Jeg håper på fint vær, og salget blir derfor i hagen! Håper mange kan sette av litt tid til å stikke innom meg en tur på lørdag! Dette er desverre bare et salg jeg gjør denne dagen, noe som betyr at dere må komme til meg denne dagen, om dere ønsker å kjøpe noe! Hagesalget finner sted på Tasta, i Vedeveien! 

VIDEO: BARE MIN!

Si meg hva du vil, si hva du vil, så lenge du er BARE MIN! Michelle viser dere litt hoftevrikking i dag, haha! Så liten, med så mye innlevelse. Dagens show av Michelle her hjemme i stuen så sånn ut: 

TIDLIG EN MANDAG

Jeg tror faktisk at jeg begynner å like mandager! Jeg kan nok innrømme at jeg aldri har vært noe særlig begeirstret for mandagsmorgen opp gjennom årene! Men nå som alle dagene i uken er på mange måter den samme, så er mandagen plutselig blitt en favoritt! En mandag føles veldig forfriskende nå om dagene. Jeg føler det er en ny start på mange måter. Noe jeg følte jeg trengte i dag. Jeg nyter denne herlige mandagsmorgenen sammen med mine to små! Hva skal vi finne på i dag da? 

KONGEPARKEN

I dag har vi storkost oss i Kongeparken, som ligger rett utenfor Stavanger. Været ble mye finere enn fryktet, så vi har faktisk hatt en veldig så perfekt dag i dag. Med fornøyde barn på tur, blir alt mye kjekkere uansett! Ønsker dere alle sammen en kjempefin avsluttning på nok en helg!ER DU KLAR FOR SOMMEREN?

sponset

Med Shaibox får du alt du behøver for å bli sommerfin til ferieturen. Det er så lettvint og genialt at alt kommer rett hjem i posten, syns jeg. Da har jeg alltid utstyret jeg trenger i hus, når jeg trenger det! Her får vi virkelig mye for pengene! For kun kr. 99,- får du tilsendt Shaiboxen, noe som vil si at du sparer hele 400 kr. Bestill pakken din her! 

Det flotte sommerkitet fra Shai inneholder den originale Shai barberhøvelen, en 2-in-1 wash and shave, sminkefjerner servietter, ekstra barberblader, og sist men ikke minst Shai bikini høvler! Veldig praktisk til bikinikanten, nå som bikinisesongen endelig er her. Alle som bestiller Shaibox pakken er med i konkurransen om en tur for to til Barcelona og 1000 Euro til å shoppe for! 

Jeg har fått muligheten til å dele ut to OBH Nordica rettetenger til to heldige vinnere som bestiller en Shaibox. Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen er å sende en mail etter bestillingen, om at du ønsker å være med til: shaikonkurranse@gmail.com 

EN MORSOM DAG FORAN OSS

God morgen! I dag startet jeg dagen med å overraske Michelle! Vi skal til Kongeparken i dag! Det blir nok kjempegøy. Jeg gleder meg faktisk veldig mye selv også. Det er et halvt år siden sist jeg var der med Michelle, og denne gangen skal selvsagt William også få være med. Michelle er kjempegira, og det er så gøy når jeg ser hvor glad hun blir for ting vi skal gjøre sammen. Ønsker alle sammen en kjempefin dag videre! 

Når du forteller om graviditet nr. 3, blir ingen overrasket!

Hvordan har det seg egentlig sånn at uansett alder så tar alle av når du forteller at du er gravid med første baby? Eller det er vel egentlig ikke det jeg lurer sånn på, spørsmålet er vel, hvorfor reagerer vi mindre for hver eneste graviditet? Når vi forteller om graviditet nummer tre så kommer det ikke som noen overraskelse lengre. Et hvert barn er et mirakel, men når du er tredje mann i rekken så tar det ikke av like mye når nyheten kommer for en dag, som den gjorde første gang. Why?

GRILLING PÅ STAVANGERS TAK

I dag har vi virkelig vært mye ute i det fine været. Vi har grillet og kost oss på besøk i det nye huset til pappa og Chris. Det blir enda et veldig kort innlegg fra meg i dag, men dere får heller se gjennom mange fine bilder fra dagen vår. Ønsker alle en superfin lørdagskveld! LØRDAGSMORGEN

Her har vi allerede vært en tur i det fine været. I dag har vi planer om å gå på besøk og grille! De fine dagene må nytes, så lenge de varer. Michelle lekte veldig gøy på lekeplassen. Hun lekte butikk, og jeg hadde heldigvis råd til å kjøpe meg en is med to steiner, haha! Her lever vi oss fullt inn i rollen. Nyter fine sommerdager med barna!  

DET NÆRMER SEG FLYTTING!

Heia, nå er det ikke lenge til jeg og ungene skal flytte til Kypros. For hver eneste dag, så er det en dag mindre til vi drar. Jeg prøver å gjøre klart til flyttingen hver eneste dag, men det går jo veldig sakte. I dag fikk jeg en pakke i posten som jeg skal sende videre til Kypros med en gang. Det var ting til rommene til barna. Jeg kjente nå som jeg fikk den pakken at tiden renner ut. Jeg gleder meg masse til vi skal flytte! Det kommer til å bli så herlig. 

Planen er å rydde ut fra leiligheten, og la alt det vi ikke skal ta med oss, stå hos mamma dette året. Jeg har også tenkt å selge masse babyutstyr og klær, sko og lignende neste uke, for å bli kvitt mye som tar plass. Jeg tenkte å begynne å pakke ned klær i kofferter snart, men nå som det plutselig er blitt så fint vær her hjemme, så kan jeg jo ikke pakke bort alt sommertøyet likevel! 

Hele flyttingen begynner å bli så mye mer ekte nå. Jeg tror dette vil være et fint år sammen med barna. Jeg vet at vi kommer til å få mye besøk ned, og jeg vet allerede at vi må hjem et par ganger i løpet av dette året. Jeg gleder meg til å være sammen med ungene, og rett og slett bare nyte livet!! Jeg fikk et spørsmål her om dagen, om jeg kommer til å blogge fra Kypros, og det skal jeg selvfølgelig gjøre! Og jeg håper dere vil følge oss videre på reisen!

ENDRING I PLANENE

Nå sitter jeg godt til rette i sofaen med Michelle og William ved siden av meg. Det er ikke så mange timene til denne dagen også går mot slutten. Egentlig var planen at vi skulle vært reist på hytten i dag. Sånn ble det ikke. Morgendagen var planlagt å gå i dyreparken, og jeg skulle videre på Palmesus. Planer forandrer seg stadig, og her sitter vi hjemme i sofaen. 

Jeg hater å avlyse planer som jeg har lovet Michelle. Hun hadde gledet seg masse til en helg på hytta, og en tur til dyreparken. Hun tok det heldigvis med et smil at vi skulle være hjemme. Likevel føler jeg et stort avsvar for å finne på noe gøy med henne denne helgen, selv om vi er hjemme! Hva det blir har jeg ikke helt bestemt meg for enda, men det er jo mye å finne på så lenge været er på vår side, og om det ikke er det så finnes det jo både lekeland og svømmehaller.

Nå har vi akkurat sett en film sammen, og Michelle holder på å gjøre i stand et Frozen memo spill, som hun hadde lyst til å spille før vi fant kveldsmat. Jeg merker at det er en skikkelig hjernetrim for meg til og med, så det er nok bare smart å spille dette med henne. Hun elsker jo alt sånn som jeg vil like å kalle vanskelige spill. Puslespill for eksempel har hun jo vært ekspert på siden hun var en veldig veldig liten jente! Ønsker alle sammen en fin kveld videre, og håper dere alle får en fin start på helgen i morgen! 

NORSK SOMMER

Nydelig dag på stranda med fornøyde barn, og et strålende vær! Det meste jeg har sett på gradestokken i dag har vært opp i 33 grader i skyggen! Jeg elsker det, og har gjort det beste ut av den fine dagen. Vi vet jo at når vi bor i Norge, så kan vi ha fire årstider på en dag, så at finværet forsvinner i morgen er jeg nesten sikker på. Derfor må vi gjøre det beste ut av den fine tiden vi har med sommerværet! Håper alle har hatt en fin dag i sola! 


"NÅ ER DET SOMMER PÅ EKTE, MAMMA!"

God morgen! Er været like fint hos deg som det er i Stavanger i dag? Her stråler solen allerede, og temperaturen er varmere ute enn inne. Jeg tror at dette blir den varmeste dagen i Stavnger frem til nå i år. Jeg har derfor bestemt meg for å ta med barna på stranda i dag. Vi skal grille og kose oss. Tviler på at det blir noe bading, men å vasse i vannkanten blir nok gøy for Michelle! Hiver med et bilde fra i går på senteret :)) Ønsker dere alle en nydelig dag! 

SIESTA

I dag startet dagen rimelig tidlig! Jeg og William var ute av dynene og ferdig stelt før jeg i det hele tatt så på klokken. Men når jeg først så på klokken var den ikke blitt 07.00 en gang. Sommersolen som skinner inn vinduet mitt klarte å lure meg til å tro at klokken var mye mer. Jeg stod og ryddet kjøkkenet da jeg hørte noen søte små føtter springende ute i stua. Michelle var i supert humør, og kom inn på kjøkkenet med et stort smil og sa "God morgen, mamma!".

Det er ikke ofte jeg står opp uten at Michelle er våken, men de siste dagene nå har jeg faktisk gjort det. Michelle ser virkelig ut til å like å stå opp etter meg. Hun slipper å møte på en sombie-trøtt mamma i sengen som ikke vil stå opp, men en glad og så og si utvilt mamma som er ferdig stelt og klar til å servere frokosten! En ny hverdag som vi allerede er blitt veldig glad i her hjemme! 

Jeg har slitt med nattesøvnen min ekstremt mye etter at William kom til verden. Michelle begynte plutselig å våkne på nettene, i tillegg til en nyfødt baby, som selvfølgelig var våken hele natten også. Jeg gikk fra å sove gjennom hele natten, i tillegg til å være alene og hvile meg på dagtid, til å være våken minst 5 ganger hver natt med to barn, og starte dagen senest kl. 06.30. Michelle hadde også juleferie, så hun var jo hjemme med oss hele tiden. 

Jeg har endelig etter så lang tid fått en rutine på nettene. Jeg har nå begynt å la Michelle være våken sammen med meg på kveldene nå som hun ikke har barnehagen hun må stå opp til. Det har gjort at hun sover mye lengre på morgenen, i tillegg til at hun ikke våkner og kommer inn i min seng. Jeg syns det har vært løsningen i huset her. Hun er i seng rundt 21.30 og står opp 08.30 tiden.

Når vi flytter til Kypros vet jeg at det vil bli et helt annet system når det kommer til sovingen. Der nede er det veldig annerledes enn her i Norge når det kommer til barna. Ungene springer gjerne rundt våkne kl. 01.00 på natten, og sover lenge om morgenene. Jeg skal nå ikke dra den så langt med mine små, fordi jeg og de er vandt til noe helt annet, men likevel blir det lange kvelder med barna. 

Grunnen til dette er fordi de fleste små trenger mer søvn i varmen. På Kypros pleier de å legge alle små i den varmeste tiden på dagen, ja ikke bare små, men alle andre også. Så når de da får seg den hvilen på dagtid, så sier det seg jo selv at de ikke er trøtte kl. 19.00 akkurat. Jeg gleder meg til å forandre litt på hverdagen. Og jeg tror det bare er bra å begynne litt forsiktig allerede nå!