hits

juni 2017

HJEM I AMBULANSE

I dag starter ferien for oss alle sammen her hjemme, og det merkes mildt sagt på stemningen! Ungene er ferdig i barnehage for en veldig lang stund, og Michelle har offisielt hatt sin siste dag i barnehage noensinne i dag. Planen var at vi i utgangspunktet skulle ha en rolig kveld her hjemme, men så dukket muligheten opp for at Anna kunne oppleve sin første Palmesus sammen med blant annet en god veninne fra Stavanger. Så i kveld er hun sluppet løs blant 17.000 feststemte mennesker i Kristiansand, mens jeg er forlatt her hjemme.

Det er rart med det, men jeg merker man reagerer veldig forskjellig på det å slippe partneren løs på byen. Både meg og Anna har våre måter å være overbeskyttende på mot hverandre, men akkurat det å slippe henne løs på en dag som dette merker jeg går overraskende greit. Spesielt med tanke på at jeg selv vet veldig godt hvor sjalu og overbeskyttende jeg kan være, samtidig som jeg har merket at det å vise hverandre tillit styrker forholdet, så lenge ikke den tilliten brytes.

Det er ikke akkurat ofte vi er ute for å få litt luft, og det kan nok telles på en hånd de siste to årene. Samtidig er jeg glad for at det skjer noe oftere nå, en det gjorde for 6 måneder siden. Det er godt for meg å se at Anna begynner å bli trygg på både seg selv, og ikke minst byen og plassen. Og der ligger nok også mye av grunnen til at jeg ikke kjenner så sterkt på den overbeskyttende følelsen, det betyr nemlig mye for meg at hun trives på plassen jeg har vokst opp, og ikke minst at hun sitter med gode minner herfra.

I mellomtiden skal meg og Michelle kose oss med film og litt godteri, det er tross alt ferie! Så krysser vi fingrene for at Anna får en fin kveld ute med gode venner, og at hun ikke kommer hjem i ambulanse!

God ferie fra Jan!

ALDRI MER TILBAKE

Det er rart hvor fort tiden går, og uansett hvor liten Michelle er, så er hun likevel blitt så skrekkelig stor. Hun er og vil alltid være min lille prinsesse. Prinsesser vokser dessverre også opp, og i dag er det Michelle sin aller siste dag i barnehagen noen gang. Hun skal aldri mer tilbake. Det føles skummelt, det føles rart, men mest av alt så føles det godt. Hun vokser til, og hver eneste dag hun blir eldre, forandrer hun seg til å bli en skikkelig fin og omsorgsfull liten jente. Hun er smart, og jeg er utrolig stolt av henne. 

I dag er det siste dagen i barnehagen, og når dagen er over i dag starter en skrekkelig lang sommerferie for oss. Jeg har planlagt en fin ferie den siste uken vi er hjemme før vi reiser. Jeg har planer om å gjøre alt som er gøy å gjøre her i Kristiansand, før vi snart skal flytte bort her i fra. Vi har flere plasser som vi har brukt helgene våre på det siste året, og den neste uken, er planen å gjøre alt på en gang. Dyreparken, badeland, åpen bondegård, lekeland, ut i båten, stallen og alt annet barna måtte ha lyst til. 

Jeg tror de aller fleste har tatt ferie fra skolen for lengst, men vi er på det siste året uten skolebarn, og startet derfor ikke sommerferien før i dag. Jeg vil ønske alle en fin sommerferie. Ferien vår er for det meste nå i juli, for det bli en stor flyttedag for oss 1.august! Hva skal du gjøre i sommer? Jeg starter den første sommer-helgen med et stort garasjesalg her på søndag. Du er hjertelig velkommen! Jeg skal komme med et innlegg senere i dag på hva jeg selger, tidspunkt og adresse! God helg, og ikke minst god sommer!!

FLYTTE TIL UTLANDET

annonse

Jeg har lenge både tenkt og ønsket å en gang ha et nytt utenlandsopphold over lengre tid. Tiden på Kypros i 2015 bar preg av både oppturer og nedturer, men ikke på grunn av plassen. Som sikkert en del av dere husker var tiden min på Kypros preget av et skikkelig guttedrama, som etter hvert gjorde at det beste for meg var å flytte tilbake igjen til Norge etter drøyt fem måneder borte. Samtidig når jeg tenker tilbake på oppholdet, så minnes både jeg og Jan utrolig mye fint fra plassen, og tanken på å en gang flytte tilbake har vært der i lang tid, spesielt den siste tiden.På tross av noen negative ting jeg forbinder med Kypros, så trives jeg veldig godt der. Klimaet passer oss perfekt, og både meg og Jan har jobber som gjør det mulig å kombinere reise og jobb. Selv om det endte som det gjorde i 2015, bærer Jan ingen nag til plassen, og liker mange av de samme tingene som jeg gjør der. 

Kypros er en plass jeg også klarer å slappe av, og den eneste plassen jeg faktisk liker å ligge rett ut for å sole meg. Det er stort sett sol der hver eneste dag gjennom hele sommeren, og når jeg i tillegg tok betakaroten under oppholdet, så endte jeg opp med den mest fantastiske brunfargen jeg noen gang har hatt. Så gjenstår det å se om jeg klarer å matche brunfargen min denne sommeren! Betakaroten Ambre er produktet jeg snakker om, og som jeg bruker hver eneste dag. Derfor er jeg glad for å fortelle at du akkurat nå kan prøve min favoritt betakaroten gratis i 30 dager. Alt du betaler er frakt på 59,- kroner! Bestill din prøvepakke HER! Du betaler da ingenting for produktet, kun for frakten! Det er ingen bindingstid, og du kan når som helst avbestille din neste levering.

JEG VIL SLUTTE Å BLOGGE

Den siste tiden har jeg ikke vært noe flink. Jeg har mistet motivasjon, og mestringsfølelse. Jeg har rett og slett mistet gnisten litt.. Jeg pleide å alltid være på tiden, om ikke lenge før, og jeg pleide å levere, og være stolt over det jeg leverte. Jeg ble alltid like glad for tilbakemeldingene jeg fikk, og levde på en sky av oppmerksomhet. Det var en boble som holdt humøret og motivasjonen min gående. Nå er den borte. Jeg sa til meg selv når jeg startet å blogge, at når jeg mister motivasjonen og gleden av å blogge, da måtte det ta slutt. 

Jeg har hatt lyst til å slutte å blogge flere ganger i år, og det er ikke en tanke jeg har hatt mange ganger. Jeg har derfor tenkt at jeg må respektere tankene mine, og tatt både dager og lengre pauser borte fra bloggen når jeg har trengt det. Det har hjulpet meg mye, og sakte men sikkert så kommer gleden i å dele tilbake. Det er ikke alltid det passer seg å dele alt og brette ut alle sider av livet til en så stor folkemengde som følger bloggen min og det jeg skriver. Jeg har hatt et tøft år, og jeg sliter enda med å takle den store brå overgangen i mitt liv. 

Jeg prøver å ikke la jobb og privat bli det samme, for det er enkelte ting jeg ønsker å ha privat. Likevel er det så mye som er offentlig på bloggen og i min jobb, at det er vanskelig å skille dem. Det er derfor det blir så tydelig når jeg ikke har det bra, at blogginnleggene mine også bærer preg av det. Det hadde vært noe helt annet å jobbe i en butikk eller barnehage, for da møter man andre mennesker, og får en jobb som skiller seg veldig ut fra det livet man har hjemme. Min jobb er mitt hjem, meg selv og mine tanker. 

Det er en boble av mine tanker som jeg ikke bare kan legge igjen når jeg kommer hjem til middag. Å være så åpen daglig, krever utrolig mye psykisk. Jeg har alltid sett på meg selv som ustabil psykisk, men når jeg tenker meg om, så tror jeg det er svært få som ville kommet gjennom en hverdag med mine innlegg i mine sko, uten å kjenne det på kroppen i løpet av en lang periode. Jeg klarer å se at man faktisk må være utrolig sterk psykisk for å kunne takle det, overhode! 

Jeg vil ikke snakke meg selv ned, for å ønske å slutte å være så åpen. Fra tid til en annen så er det vanskelig. Det som motiverer meg da er deres tilbakemeldinger. En liten kommentar eller bare noe så dumt som et «Liker» klikk, er med på å gi meg en motivasjon i det jeg gjør. Bloggen min burde ikke ha styrt min psyke og mitt humør så mye som den gjør. Likevel så er bloggen blitt en så stor del av meg at jeg ikke kan gi slipp. Den pakken med skrivingen, minnene, leserne og tilbakemeldingene er med å påvirke hvem jeg er! 

Hvor skal vi flytte? Hvorfor flytter dere?

Etter innlegget mitt i går da jeg fortalte at vi skulle flytte i august, kom spørsmålene med en gang. Hvor skal vi flytte? Hvorfor flytter dere? Er det ikke litt dumt å flytte igjen? Barna trenger stabilitet, osv. Ja, jeg fikk meg en stor lekse om hvor fælt det var at vi skulle flytte. Jeg blir irritert og samtidig litt oppgitt fordi at svarene mine er ikke kommet enda. Hvor og hvorfor, og ikke minst hvor lenge er det snakk om? Skal barna inn i en ny barnehage igjen? Skal vi flytte for alltid? 

Hvorfor vi flytter kan jeg ikke si noe om enda. Ikke fordi jeg ikke vil, men fordi jeg faktisk ikke kan. Dette kommer jeg selvsagt til å dele med dere det sekundet det blir mulig for meg. Tingen er den, vi har bodd i huset vårt i Søgne i ett år på dagen i dag. Vi trives godt her, og har fått en helt fantastisk gjeng med nye mennesker i livene våre, både store og små. Jeg trives her, Jan trives her, og det viktigste for meg, barna trives her. Det er her jeg ønsker at barna mine skal vokse opp. Det er tanker jeg gjorde meg når vi kjøpte dette huset i fjor juni. 

Nå har det seg sånn at jeg velger å ta med meg familien min, der livet bærer veien videre. Jeg og barna har det best med å være nær hverandre, uansett hva det måtte innebære. For oss er det snakk om å flytte.Sammen med Jan, og Michelle som er stor nok til å forstå hva det vil si å flytte til en ny plass, har vi bestemt at det er best for oss om vi er sammen. Det er snakk om en periode, hvor lenge vet vi ikke enda.

Det blir spennende og nytt. Og tro meg, jeg som mamma, hadde aldri utsatt barna for enda en flytting, om det ikke var for barnas beste. Barna skal ikke i en ny barnehage under perioden, men være sammen med Jan og delvis meg. De skal ikke bli kjent med noe nytt nettverk, de skal kun forholde seg til personer de allerede kjenner til fra før. Hvordan vi løser det med Michelle og skole er en privat sak som vi ønsker å holde borte fra offentligheten. 

Jeg kjenner barna mine og situasjonen godt nok til å si at dette er det beste for oss å gjøre nå. Det er en positiv opplevelse vi får, og jeg forventet egentlig en positiv oppmerksomhet rundt det, men endte opp med å måtte forklare hvorfor jeg ønsker å flytte på familien min igjen. Vi har tenkt mye frem og tilbake på hvordan vi skulle løse denne situasjonen, men har endt opp med dette valget etter flere måneder med tenking. Jeg snakker sjeldent om Michelle sine følelser på bloggen, men jeg kan innrømme at hun gleder seg til det som kommer oss i møte. 

At vi skal flytte er noe jeg velger å dele med dere, fordi det er en stor del av hverdagen min fremover. Jeg liker ikke å få høre at jeg må tåle å få kritikk for å dele, jeg har aldri bedt om noen´s mening på om jeg skal velge å flytte eller ikke, det er mitt privat liv, og private valg jeg har tatt sammen med min familie. Bloggen min er min jobb, men hva som skjer i min hverdag er det kun jeg som velger hva jeg vil dele av. Ja, nå skal vi flytte, det valget er tatt. Og jeg som person, mamma og blogger er glad for dette. Smil på mine vegne, i stede for å kritisere et sak du ikke vet fakta om ;) 

NOE JEG MÅ FORTELLE!

annonse

Selv om jeg er mamma, snart gift, og i en god jobb, har jeg også behov for å ta vare på meg selv og min kropp. Sommeren er på veldig mange måter høysesong for både tanker om seg selv, og kropp. En av mine viktigste hemmeligheter når det kommer til selvtillit er brunfargen jeg oppnår ved å bruke Betacaroten Ambre. Produktet jeg har snakket om de siste to årene, og som har blitt en fast rutine i min hverdag. Brunfargen føler jeg gjør at både appelsinhud, strekkmerker og arr blir mindre synlig på kroppen, og at fokuset heller legges på en jevn og fin brunfarge. I tillegg til at Betacaroten bidrar til å øke fargepigmentene i huden, som igjen kan gi en gyllen glød og ikke minst beskytte bedre mot solstrålene.

Derfor er jeg glad for å fortelle at du akkurat nå kan prøve min favoritt betakaroten gratis i 30 dager. Alt du betaler er frakt på 59,- kroner! Bestill din prøvepakke HER! Du betaler da ingenting for produktet, kun for frakten! Det er ingen bindingstid, og du kan når som helst avbestille din neste levering. Det er enkelt og greit et utrolig godt tilbud til de av dere som ønsker en varig og dyp brunfarge denne sommeren. Og om du er like fornøyd som meg, får du tilsendt ny levering annenhver måned til kun 149,- per mnd. Bestill din prøvepakke HER!

VI SKAL FLYTTE

Ja, ryktene sier at vi skal flytte. Det stemmer. Vi skal flytte allerede i august. Jeg skal derfor selge MYE av det jeg per i dag eier. Jeg har hatt flere ganger der jeg har solgt mye både babyting, og klær tidligere, men aldri før har jeg så mye jeg selger som nå. Jeg kommer ikke til å ha mulighet til å sende noe, så om det er noe du ønsker å kjøpe, må du dessverre kommer her på garasjesalg på søndag! Jeg selger en hel haug med klær, både mitt og barnas tøy. Mange sko, babyting, uåpnet bleiepakker som er for små til mine barn, og en hel haug av andre ting. Til og med noen møbler!!

Jeg håper på stort oppmøte hjemme hos oss i Søgne denne dagen. Jeg må bli kvitt mye, og derfor tenkte jeg at garasjesalg igjen var en supergod tanke. Jeg kommer til å legge ut mer spesifikt hva jeg selger når helgen nærmer seg, men det hadde vært utrolig fint om noen kunne gitt meg tilbakemelding om de har lyst og mulighet til å komme på søndag kl.15.00! Jeg bor i Søgne nå, og har aldri invitert noen hjem til oss her før, så jeg håper noen har lyst til å ta turen innom å se om jeg har noe som dere har lyst til å kjøpe! 

Jeg selger alt til en kjempe rimelig pris, da jeg må ha det bort. Mye som er helt nytt, men som jeg ikke har bruk for. Jeg tenker at det er lurt å lage en liten video som viser frem alt jeg selger, for det er mye fint! Jeg kjenner jeg er veldig usikker på oppmøte, for meg er Søgne en veldig liten plass, samtidig som det er veldig kort avstand til både Kristiansand og Mandal! Jeg håper på ett bra oppmøte på søndag, og hvis du allerede nå vet at du har lyst og mulighet til å komme, let me know ;) 

MICHELLE 6 ÅR - MASSE BILDER FRA FEIRINGEN!

I helgen feiret vi en minnerik seksårsdag her hjemme for Michelle. Jeg har enda ikke fått tid til å dele bilder fra den store feiringen, og tenkte derfor det var koselig å legge dem ut nå. Michelle var strålende fornøyd med feiringen, og jeg må selv si at bursdags selskapet ikke kunne blitt bedre. Mange fine nye venner kom og feiret dagen sammen med oss her. Det er så fint å se hvor mange nye mennesker vi har fått i livet vårt det siste året. Jeg er så takknemlig for hvor godt vi er tatt i mot her, etter at vi flyttet til sørlandet. 

HEMMELIGHETEN - DETTE MÅ ALLE VITE!

Nå har jeg blogget i snart 5,5 år. Det er utrolig lenge, samtidig som jeg føler at det har gått utrolig fort. Jeg blogget kun et år før jeg var så heldig å fikk et stabilt og stor samarbeidsavtale. Plutselig var lille meg fra Tasta, en av landets aller største bloggere, og tjente penger på bloggen min. Jeg husker jo selv når blogg tok helt av, og når man hørte hvor mye penger som lå bak en blogg, tanken på at jeg kom til å bli en stor blogger en dag var så fjern at tanken aldri hadde slått meg. Likevel så endte jeg opp her, du sitter å leser bloggen min over 5 år senere. Tusen takk for det! 

For å få en blogg til å bli lest mye, handler det om å finne innlegg som treffer flere målgrupper, skap en nysgjerrighet eller provoser noen. Ha en sterk mening om det du skriver, og stå på det du mener. Det handler jo først å fremst om å skape oppmerksomhet og følgere. Finn temaer som du interesserer deg for. Hva er spesielt med deg? Ikke være redd for å være litt på kanten, tro på deg selv og gjerne vis tydelig hvem du er som person. Vær åpen, vær deg selv! 

Være synlig for leserne dine. Jeg vet selv at jeg er blitt mindre og mindre flink til dette, men det står likevel på listen min av det viktigste med jobben som blogger. Man må være synlig for følgerne. De må føle på den samme kjemien med deg som du føler med dem. Gi dem respons tilbake når de kommenterer, svar på mail og meldinger. Ta bilder på kjøpesenter når noen spør, og slå av en prat. Sett av tid til å like både kommentarer og andres bilder. Vær et normalt menneske, vær jordnær! 

Ligg alltid et skritt foran. Lag en kalender med innlegg skrevet opp, ha alltid klar innleggene som skal publiseres neste dag, og ligg den ene dagen foran, alltid! Jeg pleide å være utrolig god på dette, men plutselig så har jeg ligget en del bakpå. Jeg har likevel en kalender klar med innlegg helt frem til august neste år. Jeg liker å planlegge og tenke hvordan min timeplan ser ut den neste måneden og året, og gå fra der. For meg så venter det meg et bryllup neste år, så bloggen min kommer selvsagt til å bli veldig innstilt på dette fremover. 

HUSK Å TA MED DETTE NÅR DU REISER SOMMER!

annonse

Bleier: En sikker vinner uansett hvor du skal. Jeg har opplevd at utvalget av bleier er minimalt i utlandet, og at kvaliteten på bleiene er rett og slett elendige, samtidig som det er forferdelig dyrt de aller fleste plasser. Vi tror at Norge har dyre priser på bleiene, helt til man må kjøpe bleier til dobbelt av prisen som i Norge, med en elendig kvalitet. Ta med nok bleier hjemmefra til turen, det er min største must i kofferten!! 

UV-TØY: Ta med uv-tøy og annen beskyttelse hjemmefra. Man vet aldri om det man kjøper i utlandet beskytter barna like bra, som de vi kjøper i en butikk i Norge gjør. Jeg vil tro at de ikke har samme kvalitet, og jeg vil heller være på den sikre siden, for barnas beste! Jeg slenger med et bilde av Michelle noen sommere tilbake. I år vil jeg tro det er Lucas sin hud som tåler solen minst, han har fremdeles aldri vært i syden!

Solkrem: Ta med en solkrem som du vet barna ikke reagerer på. Det dummeste som kan skje er at barna reagerer på en solkrem man kjøper i utlandet. Barna må smøres, og da er det veldig dumt om ferien blir ødelagt på grunn av en ukjent solkrem. Legg derfor med en solkrem hjemmefra i kofferten.

Produkter: Ta med kremer og produkter som barnet trenger. Noe som du vet barnet bruker til vanlig hjemme, kan også komme godt med på turen. Det kan fort hende at utvalget ikke er så bra der du skal reise, og at barna faktisk kan reagere på ukjente produkter på huden sin i et ukjent klima. Ta derfor med en salve, en såpe og annet barnet ditt måtte trenge. 

Underholdning på flyet: Skal man kun en time med fly, eller skal man opp mot seks? Uansett så er det lenge for barna å sitte i ro. Husk derfor å ta med noe som underholder barna på reisen. Enten det er en babyleke eller to, tegnesaker, en bok du kan lese, eller en annen leke. Jeg vet det er mange som er uenig og syns at en ipad for små barn er helt unødvendig. Men for oss, har livet med ipad på reise, gjort turen til en drøm for både store og små. Å sette på en film, eller la barna spille gjør barna ingenting annet enn godt på en lang reise! 

KAKEBORDET - MICHELLE 6 ÅR

Vi fikk en kjempe vellykket bursdagsfeiring her hjemme og jeg vet at alle her i huset la seg i går kveld kjempe slitne og med et stort smil rundt munnen. For en fantastisk dag! Michelle sa flere ganger at det var det gøyeste bursdagen hun noen sinne hadde hatt, og det er jeg evig takknemlig for å høre. Vi hadde det utrolig gøy med forskjellige leker og aktiviteter, samtidig som selvsagt kakene også var utrolig populære! Kakebordet er nok en gang laget av fantastiske Elin, som alle stiller opp med kaker til en hver anledning. Tusen takk igjen, for et magisk syn av et kakebord, det er kunst, rett og slett. Elin imponerer hver gang! Liker du kakene hun har laget? Sjekk gjerne ut både facebooksiden, blogg & Instagram for flere fantastiske bake-bilder! 

HIPP HIPP HURRA, FOR MICHELLE!

Nå er det kun noen få timer igjen til selskapet, og jeg føler jeg er i rute med alt som skal ordnes før gjestene kommer. Jeg har vist dere inne i stuen flere ganger, men nå får dere en siste finish på hvordan det ser ut i stuen hos oss akkurat nå. Kakene og ballonger kommer nå i løpet av kort tid, og pynting ute skal også gjøres i dag. Vi skal ha masse gøye leker, og forhåpentligvis få en helt uforglemmelig dag sammen med mange utrolig fine mennesker. Ha en fantastisk fin søndag alle sammen! Mange flere bilder kommer ut over dagen! 

DETTE HAR JEG GLEDET MEG TIL Å RØPE!

Herre fred, jeg oser av stolthet, mens jeg kan røpe dette. Jeg har ventet en god stund med å fortelle, fordi jeg hadde lyst å kjenne på det alene på privaten før jeg skulle fortelle det ut til offentligheten. Ikke fordi det er så veldig hemmelig, men fordi det er et stort steg og noe som betyr veldig mye for Michelle. Hun blir stadig eldre, og det syns mer og mer på henne. Hun er en utrolig smart og skjønn jente, som nå også har blitt tannløs! Michelle har mistet sine to første tenner!! Vi er alle sammen så stolt av henne her hjemme, og så utrolig glad i den store jenta vår! Mens Noen mister tenner for godt, får andre tenner for første gang. Jeg måtte ha et bilde med Michelle og Lucas, for nå har Lucas fått akkurat de to tennene som Michelle har mistet, kjempestas! 
GODTEPOSEN: TUSENVIS AV KRONER PÅ GODTERI

Nå er nesten alt klart til den store feiringen for Michelle sin 6 års dag! Jeg lovet Michelle å vente med å lage godteposer, fordi det var noe av det hun hadde lyst til å være med å lage. Jeg syns det var utrolig koselig at hun hadde noen tanker om hva som var viktig for henne å være en del av i forberedelsen til selskapet, og syns ikke annet enn at det ble en utrolig koselig ting å gjøre sammen med henne. Hun sorterte likt med godteri til alle sammen, mens jeg la det oppi hver og knyttet sammen. Et bra team er vi! 

Jeg gjorde meg en del tanker om godteposene til selskapet. Først så tenkte jeg en del på om det fremdeles var vanlig å få hver sin godtepose i barnebursdager, slik som vi gjorde da vi var små. Nå er det ikke så lenge siden jeg var liten da, men ting forandrer seg jo så fort, at det er vanskelig å henge med. Michelle mente på at det var veldig normalt å få det, og sa at hun ønsket det. Derfor ble dette spørsmålet fort lagt til sides for min del. Så lenge det er et ønske fra Michelle sin side med både godteposene, og leken om å «fiske» dem opp, så tenker jeg at det er helt topp at hun har noen ønsker for denne feiringen hun også. 

Etter at tanken på at godteposer skulle lages var fastslått, begynte jeg å tenke på hvor mye som er normalt å få. Det er et litt verre spørsmål å spør 6-åringen om, for de har selvsagt lyst på så mye som overhode mulig. Likevel tenker jeg, trenger de så mye? Er det ikke litt det å kunne spise kaker og kose seg med det som er bursdagsselskapets høydepunkt. En liten oppmerksomhet til hvert enkelt barn er jo koselig og fint, men jeg er i alle fall veldig bestemt på at de ikke trenger tonnevis hver, i tillegg til alt det andre som blir servert. 

Det er det jeg føler blir litt rart om man setter ut en skål med godteri på bordet i stede for å gi ut til hvert enkelt barn, for da blir det fort noen få som spiser «alt» og noen som ender opp med å ikke få noe. Jeg kjenner derfor en ro med å vite at om barna får hver sin, så kan de spise like mye hver, i sitt tempo. Enten de spiser opp alt på 10 minutter, eller tar litt og ønsker å spare på det når de kommer hjem. Alle barn er så skrekkelig forskjellige, og jeg mener det er veldig viktig å huske på dette spesielt i en barnebursdag. Jeg tror barna setter pris på en liten personlig oppmerksomhet, i stedet for å bruke tusenvis av kroner på godteri. 

JEG BRUKER TID PÅ Å LAGE ALT HELT SELV!

Jeg fikk en fin direktesendt video på Facebook her om dagen, der jeg både viste frem og snakket om fremgangsprosessen i forhold til pyntingen til Michelle sin bursdagsfeiring i helgen. Jeg viste blant annet frem en heste-tavle som jeg selv har laget, der jeg fikk en god del spørsmål om hvordan jeg laget den. Jeg tenkte derfor jeg ville vise dere trinn for trinn. Den passer perfekt inn i tema, og er både billig og enkel å lage helt selv! Poenget med dette tema er jo å ikke har det helt perfekt og ryddig, da temaet er inspirert av å være i en stall. Jeg føler så langt at jeg har truffet perfekt med tema for min 6-åring her hjemme som er så begeistret for hest om dagen. FIRE TING JEG IKKE KAN STARTE SOMMEREN UTEN!

annonse

Nå som sommeren virkelig er i gang tenkte jeg å oppsummere noen av de tingene jeg forbinder med sommer, og som jeg virkelig ikke kan starte sommeren uten. Noen av tingene er fysiske produkter, mens andre handler om mentale faktorer. Her er i alle fall fire ting jeg ikke kan starte sommeren uten!

1) MÅL: Et mål er jeg helt avhengig av å ha om sommeren. De av dere som har fulgt meg en stund har sikkert fått med seg at jeg er ganske avhengig av å ha kontroll. Hva er målet med denne sommeren? Hva ønsker vi å bruke den til? Hvor skal vi reise? Og hvordan blir den best mulig for alle fem?

2) Betacaroten: Jeg starter hver sommer med Betacaroten Ambre, og har de siste årene vært veldig fornøyd med brunfargen min. Siden jeg startet med Betacaroten har jeg heller ikke opplevd å bli solbrent, og jeg opplever at den gir meg en jevn og fin brunfarge over lengre tid. Akkurat nå kan du prøve Betacaroten Ambre ved kun å betale frakt på 59,- kroner! Du betaler da ingenting for produktet, kun for frakten! Det er ingen bindingstid, og du kan når som helst avbestille din neste levering. Det er enkelt og greit et utrolig godt tilbud til de av dere som ønsker en varig og dyp brunfarge denne sommeren. Og om du er like fornøyd som meg, får du tilsendt ny levering annenhver måned til kun 149,- per mnd. Bestill din prøvepakke HER!

3) Shai Barberhøvel: Barbere gjør jeg året rundt, men akkurat om sommeren er det spesielt viktig å være nøye. Da er det ingen annen høvel en Shai som får godkjent av meg. Jeg har brukt barberhøvlene fra Shai i over fire år nå, og elsker både prisen og resultatet. Derfor anbefaler jeg alle mine lesere å prøve en Shaibox, som du får uten å måtte betale for den! Det eneste du betaler for en prøvepakke er 79,- i porto. Da får du en hel Shaibox tilsendt, til en verdi av over 300 kroner! Se alt du får, og bestill din prøvepakke HER! Er du like fornøyd som meg, så får du tilsendt ny forsyning med barberblader og skjønnhetsprodukter hvert kvartal til kun 348,- inkl frakt. Du kan når som helst stanse abonnementet. Bestill din prøvepakke HER!

4) Ny Bikini: Visste du at sommeren er lavsesong for nettbutikker? Da dumpes prisene og du kan gjøre noen enormt gode kupp. Blant annet sparer du opptil 50% på Calvin Klein hos Boozt HER. Ellers sparer du inntil 50% på over 600 bikinier fra blant annet Hilfiger, Calvin Klein og Lexington HER. Og inntil 75% på hele årets sommersalg hos Boozt HER!

NAVNET KLART: BLIR DET LILLEBROR ELLER LILLESØSTER?

Nå har vi tre barn, og de har jeg fått de siste seks årene. Likevel er enda en baby stadig et tema mellom Jan og meg. Har vi lyst på et barn til? Eller har vi nok å styre med? Jeg må jo innrømme såpass at for min del så går det veldig i rykk og napp om jeg ønsker meg enda et barn eller ikke. Jeg har tre helt fantastiske barn, som gjør at jeg trives utrolig godt i mammarollen. Jeg elsker å være mamma, og merker at det skremmer meg å se hvor fort de vokser opp. Tanken på at de blir store en dag, gjør at jeg ikke klarer å si meg ferdig med å få barn enda. 

Jeg tenkte aldri at jeg noen sinne ville ønske å få fire barn. Jeg trodde aldri jeg ville få tre barn en gang, så for meg er det veldig rart hvordan tankene mine på barn har forandret seg de siste årene. Barna mine gjør det umulig å tenke at jeg ikke har lyst på enda et lite mirakel som dem. Jeg tørr derfor ikke si at jeg aldri mer ønsker meg flere barn, selv om det ikke akkurat vil skje med det første. Det gikk nesten fire år fra jeg fikk Michelle, til jeg fikk et barn til. 

Når jeg fikk William, så gikk det nesten to år før jeg fikk Lucas. Det er en fin og behagelig års forskjell på alle barna, og jeg merker at jeg trives godt med det. Jeg tenker at det fint kan gå fem til seks år før jeg ser og kjenner et stort behov og ønske for å få flere barn. Akkurat nå er det viktig å følge opp de tre flotte barna vi allerede har, og det akkurat nå er nok for oss. Men jeg er så glad for at jeg fremdeles er så ung, for da er det ikke umulig for meg å få en skikkelig planlagt attpåklatt når de barna vi har nå er blitt eldre. 

Jeg kjenner i alle fall at tanken på enda et barn i fremtiden føles ut som en mer behagelig tanke for meg nå, enn å tenke at jeg aldri mer skal få flere barn. Jan og meg snakker titt og ofte om tema, og noen dager kan jeg til og med få ut at jeg aldri har lyst på flere barn, og det er en tanke jeg får fra tid til en annen. Likevel så har jeg veldig lyst på en bitte liten lillesøster eller lillebror i familien i fremtiden. Vi har allerede navnet klart, enten det blir en liten gutt eller jente! 

VI HAR FÅTT HEST!

Som jeg fortalte tidligere i dag, blir det et hestetema i Michelles 6-årsdag. Her hjemme har vi lenge snakket om å få oss en hest, og jeg vet Michelle gleder seg veldig til den dagen kommer. Jeg har vell også egentlig lovet henne det i løpet av året. Men i forbindelse med bursdagen har hun spurt Jan om ikke han kunne være klovn den dagen. Det har han lovet, men vi fant raskt ut at det ikke nødvendigvis er så veldig enkelt å være klovn i en barnebursdag. Det hun derimot ikke vet, er at Jan har store planer om å i stedet kle seg ut som en hest i bursdagsfeiringen hennes. Det vet jeg hun kommer til å synes er morsomt.

Selv om jeg elsker å stelle i stand bursdager, og synes det er supergøy med detaljer, så er jeg fullt klar over at det er ens egen innsats og humør som størst påvirker hvor vellykket en bursdag blir. Derfor er jeg kjempeglad for at også Jan engasjerer seg i bursdagen, og ikke minst at han også legger ned en innsats for at Michelle skal få en fin dag. I går kveld fikk vi for første gang testet ut kostymet, og jeg må ærlig innrømme at vi fikk oss noen gode latterbrøl. Vår første hest er i hus! Selv synes jeg det er helt grusomt å publisere et sånt bilde på bloggen, men jeg har lovet Jan å gjøre det. Han er nemlig utrolig stolt av kostymet. Så, hva synes dere?

LIVE: BLI MED Å PYNTE TIL MICHELLE SIN BURSDAG!

Jeg har flere ganger både vist og snakket om min store begeistring for bursdagselskap. Eller generelt bursdager. Jeg ønsker å gjøre mest mulig ut av dagen til mine nærmeste som fyller et nytt år. Nå er det Michelle som står for tur, og allerede neste måned så fyller den lille jenta mi 6 år! Jeg kjenner det både er skummelt og gøy at hun begynner å vokse seg stor. Men denne uken prøver jeg å ikke la mine følelser for den store dagen komme i veien for en stor og fin feiring! 

Denne uken feirer vi Michelle sin bursdag med barnehage, familie og venner. Det blir en stor dag som jeg vet Michelle har gått å gledet seg til lenge. Jeg syns det er så utrolig fint hvordan hun kun gleder seg til denne feiringen på grunn av menneskene som kommer for å feire dagen sammen med henne. Hun har ikke nevnt et eneste ord om gaver eller kaker her hjemme, og det får meg til å føle meg veldig bra. Barn skal få lov til å glede seg til både gaver og kaker, det er ikke det. Jeg bare kjenner at jeg blir så utrolig glad og stolt, når jeg ser at hun bryr seg om de menneskene som hun kjenner, det gjør meg så godt å se at hun har mange rundt seg som både hun betyr mye for, men også som betyr mye for henne. 

De neste dagene her på bloggen vil bli fylt med mye bursdags-planlegging og snakpeak´s. Jeg elsker å lage i stand selskap, og hadde jeg kunne velge meg en jobb den dagen jeg ikke lengre ønsker å blogge, så måtte det uten tvil hvert å planlegge/stelle i stand bursdagsselskap. Jeg elsker det, og bruker lang til til å lage det aller meste så og si fra bunn av. For meg blir riggingen til et selskap fort en hobby jeg trives godt med, og som jeg egentlig gjør mest for min egen del. Jeg vet veldig godt at det ikke er det Michelle gleder seg til med feiringen. Hun får heller ikke se noe av pynten og kakene før den store dagen er her! 

Som dere ser så er tema litt utenom det vanlige av hva jeg pleier. Grunnen til dette tema skyldes kun at Michelle blir eldre og har egne mer bestemte ønsker om tema. Så når hun nå er blitt så glad i hest, så tenkte jeg, hva er vel bedre enn en skikkelig stall-inspirert hestebursdag? Jeg har dratt tema helt ut, og syns det er utrolig gøy å dille med små detaljer og rigging de neste dagene. Gleder meg til å vise dere alle prosjektene jeg holder på med til den store dagen! 

Se live video på facebook HER! 

ORD KAN IKKE BESKRIVE DETTE

Nå har vi kommet oss hjem til våre kjære igjen. Vi landet for kort tid siden, og har kun rukket å hente våre små å fått lagt dem til å sove hjemme hos oss igjen. Det er ingenting som føles bedre enn å se dem igjen, og det er en utrolig lykkefølelse som strømmer gjennom kroppen, jeg er kjempeglad for å være hjemme igjen med dem. Det er ikke mer enn fem dager siden jeg reiste fra dem, men når jeg har levd så tett på dem over flere år, så er det ikke rart det føles veldig ukjent og annerledes og plutselig være uten dem rundt meg. 

Jeg kan uten tvil si at vi har storkost oss i Roma. Jeg er evig takknemlig for at Jan tok meg med ned hit, og for alt han la tilrette for denne turen for oss. Vi har fått oppleve et land hverken Jan eller meg noen gang hadde vært i før, og ikke minst fått oppleve ting sammen som et par. Jeg tror det er viktig for alle forhold, nye eller gode gamle, å få tid til å oppleve ting og lage minner som et par. Når man får barn, så blir familielivet så viktig, at man fort kan glemme å sette av skikkelig kvalitetstid som kjærester, og det føler jeg så absolutt vi har fått gjort her disse dagene. 

Nå har vi fått laget våre egne minner, i en helt ny by. Vi har ledd mye, spist mye, og ikke minst kjent på følelsen av å være forlovet og nyforelsket. Jeg er veldig takknemlig for denne turen, og gleder meg til å fortelle barna mer om plassen vi har vært og ikke minst vise dem noen bilder. Jeg har savnet barna veldig, men vi har heldigvis hatt daglig kontakt på både Facetime og Snapchat, så det har vært veldig fint å se bilder av hvor fint de har hatt det sammen med bestemor og bestefar disse dagene. 

Det har nemlig skjedd mye på hjemmefronten mens vi har vært borte, og jeg gleder meg til å fortelle mer om det. Først vil jeg bare se og føle på det med mine egne øyne før jeg skal dele det videre. Det er et stort øyeblikk, og noe som jeg kjenner veldig på som mamma. Når jeg har fått pakket ut kofferten og sett gjennom bilder fra turen, tenker jeg at jeg kan lage et «tips til Roma-tur» med forskjellige anbefalinger og erfaringer jeg sitter igjen med etter denne turen. Tror det vil være hjelpsomt for noen andre som vil reise hit for første gang. Håper alle har hatt en fin start på uken! 

DEN ENESTE BARNA BURDE SE OPP TIL!

annonse

Jeg tenker ofte gjennom hvilke ulike utfordringer man kan få i løpet av et liv. Og uansett hvor mye jeg tenker over det, så stopper jeg alltid opp på mammarollen, og tenker på alle de ulike utfordringene mammarollen bærer med seg gjennom flere år. Jeg liker å se på mødre generelt som superhelter for alt de får til i en helt vanlig hverdag. Uavhengig av barnets alder, så står man på for at barna skal ha det bra, og den innstillingen er i alle fall i mine øyne absolutt en helt verdig! 

Det er derfor av og til litt viktig å ta opp temaet superhelt hjemme i huset, hvem er barnas superhelt? Har de et forbilde, eller kanskje de ser på seg selv som en superhelt? Jeg mener i alle fall at barna selv er superhelter. På godt og vondt så vil de alltid bestemme og ta avgjørelser selv. Det tror jeg nok mange rundt spesielt trassalderen +- ønsker. Og nå kan du faktisk gi barna en mulighet til å leke litt ekte superhelt i hverdagen. 

Libero sine bleier er nå inspirert av nettopp superhelter, med helt nytt design på bleiene kan du samle koder og registrere disse på Liberoklubben. Registrerer du 8 koder vil du få tilsendt en ekte superhelt drakt til ditt barn, eventuelt en superheltbody til de aller minste. Superheltdraktene fåes i forskjellige farger, og du kan se alle fargene + registrere koder allerede nå ved å klikke på linken HER! Husk at du må registrere deg i Liberoklubben for å kunne registrere koder, og det er selvsagt helt gratis.

TREDJEGRADS FORBRENNING

annonse

I dag har vi nytt en dag på stranden utenfor Roma, med strålende sol og over 30 grader. Med sol og sommer har dette vært en ypperlig mulighet til å bygge litt brunfarge! Jeg er blitt mer og mer glad i å sole meg for tiden, men har også synes det har vært litt skummelt, nettopp fordi jeg er redd for å bli skikkelig solbrent. Jeg kom også til å tenke på en artikkel jeg leste om to barn som fikk tredjegrads forbrenning etter å ha blitt skikkelig solbrent. I år startet jeg derfor med betakaroten tidlig, for å bygge opp pigmentene i huden, slik at jeg skulle unngå å bli solbrent når solen først varmer skikkelig. I dag kom den store syretesten, og med solfaktor 30 har jeg både fått en herlig brunfarge, samtidig som jeg har unngått å bli solbrent! Og fordi jeg i tillegg tar Betacaroten, så satser jeg på at denne brunfargen holder godt gjennom sommeren!

Jeg har fikset mine lesere en superdeal, som gjør at dere også kan prøve produktet! Jeg anbefaler dere på det sterkeste å bestille en prøvepakke, og akkurat nå kan du prøve Betacaroten Ambre ved kun å betale frakt på 59,- kroner! Du betaler da ingenting for produktet, kun for frakten! Det er ingen bindingstid, og du kan når som helst avbestille din neste levering. Det er enkelt og greit et utrolig godt tilbud til de av dere som ønsker en varig og dyp brunfarge denne sommeren. Og om du er like fornøyd som meg, får du tilsendt ny levering annenhver måned til kun 149,- per mnd.

Hent din prøvepakke HER!

DAGSTUR TIL ET ANNET LAND!

I går var den fineste dagen vår i Roma uten tvil! Nå har vi ikke vært her så lenge akkurat, men jeg kan ikke se at noe kan toppe gårsdagen på noen måte, og jeg har tenkt å holde litt på hvorfor jeg mener det. I går fikk vi også gått utrolig mye, over 20 000 skritt for å være mer nøyaktig. Vi gikk også inn til en helt ny stat, faktisk verdens minste land, Vatikanstaten. Kjempe gøy å ha vært der, selv om jeg må innrømme at det var ikke mange minuttene vi var innom før vi gikk videre. Vi tok noen bilder i et helt nytt land, og kom oss videre. 

Jeg er egentlig veldig overrasket over hvor varmt det er her. Jeg trodde ikke at 30 grader var så mye, da jeg er vant til opp til 40 grader i skyggen på Kypros. Det jeg ikke har tenkt på er jo at både i Norge på fine varme dager, og på land som Kypros, finnes det jo en god del vind, som gjør at det føles mer behagelig. Det gjør det ikke mellom gatene her i Roma, så plutselig er 30 uten så mye som et lite snev av vind, veldig veldig varmt! Gleder meg allerede til å se hva denne dagen bringer, en ting er i alle fall sikkert, og det er at vi storkoser oss! 

Les min største tabbe for Romaturen i innlegget mitt: ER JEG PLUTSELIG IKKE TROFAST?

ER JEG PLUTSELIG IKKE TROFAST?

annonse

Jeg skal være ærlig med dere, selv om jeg føler at jeg ser litt ned på meg selv mens jeg skriver dette. Så om du ikke tåler å lese mine kroppsdetaljer, bør du slutte å leser her. Jeg tør likevel være så ærlig å innrømme at jeg ikke rakk å barbere meg før jeg reiste på tur. Jeg tenkte å barbere meg når jeg kom frem, for da hadde jeg all tid i verden. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg føler at alle skal være så perfekte, men sant og ærlig så har vi alle hår på kroppen, som de aller fleste kvinner (og menn?) ønsker å fjerne. Jeg hadde den perfekte planen om å være nybarbert og fin her jeg går i gatene i Roma, men plutselig så hadde jeg et stort problem. 

Jeg glemte igjen barberhøvelen min hjemme!! Jeg har nå brukt den samme barberhøvelen i over tre-fire år og kan ærlig si at jeg er en trofast bruker av Shai. Plutselig så funker ingenting annet, og alt annet blir bare rart. Nå har jeg måtte kjøpe meg en helt vanlig annen, og det er ikke det samme. Jeg føler at det å finne den rette barberhøvelen er som å finne hvilket tøy man passer eller ikke. Noen er bra, mens andre sitter rett og slett ikke fint på akkurat min kropp. Barberhøvlene til Shai har jeg brukt fast etter første gang jeg prøvde den, og har aldri blitt misfornøyd med barbering. Selv om jeg nesten er nybarbert, og kun ønsker å gå over for å få det perfekt igjen er denne barberhøvelen helt magisk!

Jeg anbefaler alle mine følgere på det sterkeste å prøve høvelen, og akkurat nå kan du det, uten å måtte betale for den! Det eneste du betaler for en prøvepakke er 79,- i porto. Da får du en hel Shaibox tilsendt, til en verdi av over 300 kroner! Se alt du får, og bestill din prøvepakke HER! Om du bestiller i dag, kan du faktisk vinne et års forbruk med Shaibox til en verdi av over 2000 kroner. Det er ingen bindingstid, men er du like fornøyd som meg, så får du tilsendt ny forsyning med barberblader og skjønnhetsprodukter hvert kvartal til kun 348,- inkl frakt. Du kan når som helst stanse abonnementet. Bestill din prøvepakke HER!

HER ER JEG INGENTING

Etter å ha vært her nå akkurat et døgn må jeg si at det er noe jeg elsker ved denne plassen. Og det er gjerne noe som hverken jeg eller andre ville tenkt så mye om før de var i boblen selv. Jeg syns faktisk det beste med å være her i Roma, er den følelsen jeg går med når jeg går rundt i gatene, sitter på resturantene, kjører rundt i taxi eller bare viser meg offentlig: Jeg slipper å være noen andre enn meg selv. Her er jeg ingenting, og ingen gir meg et ekstra blikk eller følger med på hva jeg gjør eller hvordan jeg oppfører meg. Jeg elsker det!! Ingen har en mening om meg og jeg kan bare være meg selv! Det er ikke det at jeg ikke kan det i Norge. Men i Norge må jeg alltid tenke på at jeg blir tatt bilder av i snik, og folk som har en mening om meg som jeg hele tiden må overbevise om at jeg er ok og hyggelig person. Mens her, vet ingen hvem jeg er. Jeg er ingen her, uten om en helt vanlig turist, og jeg må si det er sinnsykt behagelig. Hele kvelden i går ble brukt til å gå rundt å se på vakre Roma, før vi avsluttet dagen helt på spa her på hotellet. Det er utrolig deilig å være på ferie. I dag skal vi gjøre noe helt annet, og jeg gleder meg til å fortelle dere om det!! Ha en strålende fin dag! NY PLASS, NY FORELSKELSE!

For nøyaktig ti dager siden hadde jeg bursdag, og fra Jan fikk jeg den beste bursdagsgaven noen sinne. Nemlig en overraskelse tur, bare meg og han. Noen dager alene, bare oss to, kjempe koselig! Jeg har ikke hatt så mange uker på å hverken forberede meg eller glede meg til denne turen, for allerede i dag kl.05.00 måtte vi dra fra hotellet i Oslo og videre til vår nåværende destinasjon. Etter at vi landet har jeg vært helt i ekstase, og elsker plasser og denne tiden sammen med Jan. Vi har allerede forelsket oss helt i Roma, og gleder meg veldig til å tilbringe de neste dagene her sammen med Jan! 

OH MY F******* GOD!

Det er noen ting i livet man ikke kan bestemme, og som bedømmes av rettferdighet og tilfeldigheter. Jeg vet ikke om jeg selv kan innrømme at alt jeg har opplevd på godt og vondt har vært rettferdig, men likevel så er det ikke så mye å gjøre med det i dag. I dag var det derimot andre ting som ikke handler om rettferdighet men kunnskap og håntering av press. Jeg har nemlig hatt oppkjøring til bil.

Etter to måneders intenst fokus på kjøring, teoriprøve og oppkjøring, kan jeg klappe meg selv på skulderen, være stolt mens jeg innrømmer at jeg har bestått!! Jeg er så glad, og så stolt over meg selv, samtidig som jeg med det samme må takke min kjørelærer som har gjort kjøringen til en gøy tid og prioritering. En stor takk til en ukjent mann for bare noen uker siden, men som viste seg å være nærmere meg enn vi først trodde. Tusen takk for alt du har lært meg, og ikke minst takk for at du har latt meg blitt kjent med sørlandet på en helt annen måte enn jeg kjente for kort tid siden.

Jeg er så evig takknemlig, og så utrolig stolt over meg selv. Som jeg sa til Jan i bilen på vei hjem fra oppkjøringen: Det er ikke ÉN ting denne frøkna ikke kan! Haha! Tusen takk til alle som ønsket meg lykke til i dag, og tusen takk til alle som allerede har gratulert meg! 

DET ABSOLUTT INGEN VET

Jeg har hatt mange små og lengre perioder borte fra bloggen etter nyttår. Jeg har faktisk blogget mindre i år enn noe annet år etter jeg startet å blogge. Det føles så rart, og så godt på mange måter. Jeg vet ikke helt om det er livssituasjonen min som forandrer seg og preger meg og min lykke. Det som gjør meg lykkelig er ikke nødvendigvis det samme nå som det var for kun et år tilbake. Jeg har så utrolig mange nye inntrykk og erfaringer, og begynner å føle på hvem jeg selv er som person for første gang. Jeg har alltid hatt min personlighet, men hvem og hvorfor har jeg alltid stilt meg selv spørsmålene? 

Hvorfor gjør jeg som jeg gjør? Hvorfor tenker jeg og handler som jeg gjør? Hvem er jeg egentlig? Hvem vil jeg være? Hvem ser de rundt meg som? Er jeg den Anna for andre, som jeg tenker om meg selv? Finnes det noe i meg som andre liker ved meg som ikke jeg selv liker med min egen personlighet? Finnes det noe jeg liker, som andre ikke liker? Hvem f*an er jeg egentlig? En taper, en psykopat, eller bare en fortvilet ung jente, en fortvilet mamma, eller usikker venn? Jeg har følt meg veldig dum lenge, selvom mammarollen har reddet de tankene, fordi mammarollen har jeg alltid mestret. Jeg har vært god til å være mamma, det var min sikre rolle. 

Etter at jeg ble mamma begynte jeg å gjemme meg bar morsrollen for å føle meg bra nok, for som mamma var jeg bra. Jeg var bedre enn bra, jeg ga alt, jeg ga livet mitt for å være mamma, det var og har flere ganger vært grunnen for at jeg lever. Etterhvert på min usikkre tenåringsvei i livet, fikk jeg en rolle som blogger. Jeg var flink til å blogge, og skapte en enorm trafikk og oppmerksomhet. Jeg var god i noe nytt og fikk en uforglemmelig mestringsfølelse som bygget opp selvtilliten min. Den selvtilliten har aldri sluttet å vokse seg større som blogger.

Jeg har likevel en del i meg som ikke utvikler seg, mens jeg gjemmer meg bak mammarollen som jeg lever konstant i samtidig som jeg også fikk en blogg-boble som fikk meg til å tro at jeg visste hvem jeg selv var, når jeg egentlig kun fant ut hvem jeg var bak tastaturet. Jeg ble flink til å skrive, jeg ble flink til å sette ord på tanker og følelser, men det er likevel så mye mer som mangler. Hvem er jeg som person, bak bloggen og bak mammalivet? Helt ærlig, jeg vet ikke. Og det er en stor del av det å bli eldre og finne ut hvem man egentlig er som person? 

Jeg føler ikke jeg har gått glipp av så mye i mitt liv etter at jeg ble mamma. Jeg har alltid tenkt dumt om de som sier at de går glipp av ungdomstiden sin og tull og vas siden de ble mamma tidlig. Den tanken har aldri slått meg. Jeg ville ikke erstattet min mammarolle med sydenturer med fest og fyll, eller å henge mer med venner. Det som mammarollen likevel har stått i veien for, selv om jeg aldri vil snakke ned mammarollen, er noe jeg kan innrømme jeg aldri har sett, før nå. 

Den dyrebare ungdomstiden handler nemlig om noe mye viktigere enn fest og fylla. Den handler om å finne seg selv. Bli kjent med seg selv, utfordret og sette sine egne grenser. Bli voksen gradvis, og forstå seg selv. Den delen har jeg gått glipp av. Mens de aller fleste på min alder begynner å finne selvtillit i hvem de selv er som person, sitter jeg her å er usikker på hvem jeg egentlig er og om noe som helst ville endret min personlighet.

Jeg er Anna Rasmussen, men hvem er hun? De fleste vil svare med korte ord: "Hun er en blogger» «hun er mamma» eller «åå det er jo hun, mammatilmichelle» «hun er 20 år og mamma til tre barn!!» «hun har jeg sett på tv» eller noe lignende. Det er jo til og med det jeg tenker når jeg ser det spørsmålet, men hvem er jeg egentlig? Sånn i bunn og grunn, under alle rollene mine. Det er det nemlig få som vet, nesten ingen for å være mer konkret. Ikke en gang meg. 

JEG HAR ALDRI OPPLEVD SÅ MYE PÅ KORT TID

Denne uken skjer det mye! Jeg tror faktisk aldri noen sinne jeg har hatt en så travel, spennende, gøy, og ikke minst minnerik uke. Denne uken skal jeg ha oppkjøring til billappen, inn til Oslo på  to dagsturer i forbindelse med spennende jobboppdrag, og så noen dager på reise med min kjæreste Jan. Jeg gleder meg, gruer meg, er spent og redd og alt på samme tid. Jeg må jo innrømme at nervene mine for det meste går til oppkjøringen og den ene turen til Oslo. Det skjer noe hver dag nå frem til neste mandag, og det føles så gøy, og forferdelig skremmende. 

Som regel så liker jeg å fylle kalenderen min helt, men nå som uken endelig er her, så kjenner jeg at følelsene i kroppen min begynner å ta skikkelig overhånd. Dette er virkelig en viktig og spennende uke for meg, og jeg kan merke på de rundt meg at det merkes. Barna skal bo hos bestemor og bestefar mens vi er på kjæreste-tur. Dette skjer i slutten av uken, og noe som blir en perfekt avslutting på denne rare men fantastiske uken. Da er alt gjennom godt, og forhåpentligvis kan jeg slappe helt av og nyte tiden med Jan uten noen tanker. 

Selv om jeg virkelig håper på å bestå på oppkjøring, kan det jo dessverre skje at jeg ikke gjør det. Og det kommer selvsagt til å være kjipt der og da, men jeg tror jeg kommer til å være så klar for å reise bort sammen med Jan da, at sorgen fort vil glemt frem til neste oppkjøring. Jeg krysser fingrene for at jeg består med glans, og kan sitte med en stolthets følelse gjennom turen vi nå skal på om kort tid. Det hadde jo vært helt magisk!! 

FREAK!

annonse

Nå er det en stund siden det har blitt snakket om baby og tilbehør. Ikke fordi det ikke preger hverdagen min hver eneste dag, for jeg har jo tross alt tre små her hjemme hver eneste dag. Jeg tror likevel det handler litt om at Lucas blir eldre han også, han begynner å forme sin egen personlighet i gjengen vår, og er jo på ingen måte en nyfødt baby lengre. Det betyr selvsagt ikke at han ikke er liten, og at jeg trenger stellevesken min med meg hvor enn vi går. Jeg hadde derfor veldig lyst å vise dere «Must have» i stellevesken, nå som Lucas er blitt 8 måneder. Det er jo ingen hemmelighet at man på denne tiden har litt mer erfaring om hva vi trenger å pakke ned, enn hva man tenkte på når barnet var nyfødt, uansett om det er første eller tredje barnet. Min stelleveske: I min stelleveske finnes det alltid et godt skift, man vet aldri hvilket type søl eller gris det blir på tøyet, men noe kan man nesten garantere at det kommer, på de verst tenkelige tidspunkt, det er derfor lurt å være forberedt. Bleier er viktig, gjerne både til Lucas og storebror. Våtservietter er en sikker vinner, uansett om det ikke blir noe bleieskift. Jeg bruker våtservietter til alt etter at jeg fikk barn. En liten leke kan være lurt, plutselig kan det bli litt uventet venting, da er det lurt å ha med noe som kan holde barnet opptatt. En ekstra smokk er et must! Et middagsglass, yoghurt eller noe som barna liker, husk skje! 

Nå er jeg veldig freak, eller system-freak, og har et stort behov for å alltid ha kontroll og pakke lett. Man trenger jo ikke alltid de hundre tingene ekstra som man aldri får bruk for. Jeg er derfor veldig opptatt av å kun ta med ting i stellevesken som er nyttig. Det finnes sikker flere ting som andre med samme alder på barna ville hatt som et must som ikke jeg har, men dette er min liste, og slik pleier jeg å pakke. Jeg vet ikke om det kommer av at det faktisk er mitt tredje barn, eller om jeg faktisk pakket like lett til Michelle, men jeg har i alle fall klart meg, og det samme har mine barn. DET FØLES SKUMMELT Å RØPE DET!

reklame

Jeg er plutselig noen dager borte her og der, uten at det er negativt. Jeg må derfor starte med å si tusen takk for alle fantastiske gratulasjoner jeg fikk på dagen min (6.juni). Jeg hadde en kjempe fin og rolig dag. Siden sist har jeg hatt fokus i hagen hjemme og bak rattet. Jeg har også være på avslutting i barnehagen, da Michelle om kun to uker, blir skolejente. Tiden går så fort at det er helt skremmende. Husker den alle første dagen hun besøkte barnehagen i Stavanger for aller første gang, da var hun kun 5 måneder gammel, og nå blir hun plutselig 6 år om en måneds tid. 

Når jeg er borte fra bloggen nå, er det plutselig andre ting som har tatt min oppmerksomhet. Jeg kjenner jeg er blitt flink til å ta meg fridager fra innlegg når jeg føler for det, uten å føle alt for mye på presset om å skrive og poste innlegg så så mange ganger om dagen. Jeg har hatt et stort fokus på å få meg billappen den siste måneden, og det har krevd en del tid fra meg, i går var jeg blant annet på langtur/langkjøring der jeg brukte mye tid på å forberede meg i forkant. Jeg klarte ruten med glans, og koste meg underveis. Nå er faktisk all opplæring i boks, og oppkjøringen venter meg til uken!! 

Wæ, det føltes rart og skummelt å skrive det. Jeg gleder meg, samtidig som jeg må være forberedt på at jeg faktisk kan oppleve å ikke bestå. Vi får se hva uken bringer, jeg føler meg i alle fall klar for en oppkjøring, selv om det føltes rart ut for noen uker siden når jeg ble meldt opp til oppkjøring bare så kort tid frem. Men nå er jeg 21 år, og vet jo at de aller fleste som bor som meg litt ute på landet borte fra byen, får lappen så snart de fyller 18 år. Så det er vel på tide at jeg også kan kjøre rundt på egenhånd.


Har du husket å bestille betakaroten for sommeren? Hent en pakke her for kun 59kr NÅ! Det er ingen bindingstid, og du kan når som helst avslutte abonnementet etter at du har motatt din første pakke!! Om du ikke avbestiller vil det koste deg kun 199 kr per måned. Bestill HER! 

MELDINGEN SOM FORANDRET ALT 

Uansett hvordan denne dagen blir for deg, med både tårer og latter, så har jeg noen ord og ikke minst bilder som jeg veldig gjerne vil dele med deg. Klokken er allerede blitt en god del, og du har for lengst sovnet. Jeg får ikke helt fred, fordi jeg vet det er en sår dag for deg i morgen, jeg vet allerede nå at dette ikke blir din beste bursdag noensinne. Men jeg skal prøve å gjøre den så bra som overhodet mulig. Det blir ikke en dag for å skape minner, men jeg vil gjøre det til en dag der vi deler litt minner med hverandre. Ser tilbake på noen fantastiske ting som har skjedd siden jeg møtte deg ved en popcorn-bod utenfor Amfi Madla.

Vi har gjort så utrolig mye morsomt sammen på den korte tiden vi har kjent hverandre. Jeg har tatt ordet "klein" til et nytt nivå for deg, og jeg elsker virkelig når du ler høyt av meg. Som for eksempel da jeg slapp den første fisen i forholdet vårt, da jeg fortalte at du faktisk må vaske en hestetiss, eller når du ser hvor elendig redigeringen min av bildene nedenfor er. Samtidig vet jeg du setter pris på at jeg i alle fall har gjort et forsøk, og du aner ikke hvor mange timer jeg har styrt med denne galskapen. Vi har så utrolige mange minner sammen som jeg setter uendelig stor pris på, og her har du noen av de:

Da vi først ble kjent var dyreparken min store unnskyldning til å få deg sørover, og jeg syntes det var så stas å være rundt deg. Men oftest var det meg som måtte dikte opp en grunn til å være i Stavanger, og enda oftere skyldte jeg på at jeg var der på grunn av jobb. Senere har du forstått at jeg aldri har hatt noen jobboppdrag i Stavanger, og at jeg reiste ene og alene for å være i nærheten av deg. Du irriterer deg den dag i dag for at jeg ikke sa at jeg likte deg, men om du ser på bildene av oss, så forstår du hvor lite sannsynlig det var at jeg skulle ende opp med noe så fint som deg.

En helg i Søgne før du flyttet til Kypros klarte du å lure ut av meg at jeg faktisk var skrekkelig betatt av deg. Og allerede på det tidspunktet oppførte vi oss som vi gjør den dag i dag. Vi er oss selv på både godt og vondt, og vi kjenner hverandres sterke og svake sider. Den helgen i Søgne fant du et punkt i meg som var svakere enn det du trodde, og etter at du flyttet til Kypros kom meldingen jeg elsker deg for at du sendte.


På Kypros hadde vi det egentlig akkurat som vi pleier å ha det. Vi har det gøy, og på bare fire dager klarte jeg å få rumpa i gir, og kom meg ned til deg. Tidligere hadde vi kunne hatt det moro gjennom en helg, men for første gang skulle vi være rundt hverandre gjennom en hel uke. Og helt ærlig. Det er den beste uken jeg har hatt i hele mitt liv. Fy fader så gøy vi hadde det sammen.

Også, etter litt velkjent drama endte det altså som bildene viser ovenfor. Og det skal du vite jeg er utrolig takknemlig for. Jeg setter enormt stor pris på deg, selv på de tøffeste dagene. Tusen takk for snart fire år med ubeskrivelig mange minner. Jeg gleder meg enormt til vi skal gifte oss, og kan knapt vente med å tilbringe de neste 80 årene +++ med deg. Gratulerer med 21 års dagen! Jeg elsker deg!

POLITIET VIL IKKE TA DET SERIØST

Vi bor i et godt land, der vi føler oss trygge med politiet rundt oss. De passer på oss, og er her for vårt eget beste. Det finnes flere land der det ikke er nødvendigvis tilfelle på lik linje som i Norge. Jeg må likevel stikke hodet ut av vinduet og fortelle at det er ikke like lett å anmelde alt mulig her i dette landet. Det finnes flere saker der politiet må gjøre sine valg om prioriteringer, og det må finnes både trusler, bevis, og gjerne også flere forklaringer før det går ann å anmelde noe som helst. Eller å anmelde går ann, men det er skjeldent de ønsker å ta små ting videre, da de ikke kan se på alt som like alvorlig. 

På en måte er dette veldig synd, samtidig så er det jo fult forståelig om man ser hva som skjer rundt i verden. Et dumt brev til en jente på sørlandet uten en eneste trussel, er med andre ord ingenting. Jeg ser at det er flere som skriver støttende tilbakemeldinger til meg etter at jeg fortalte om brevet jeg mottok i posten, likevel vet jeg veldig godt at det ikke er mulig å anmelde noe som dette. Jeg vet ikke om det er jeg som har minimal tro på politiet når det kommer til nettopp dette, eller om jeg kun har vært uheldig i mine anmeldelser tidligere, men jeg ønsker ikke å bruke mer av min energi eller tid på dette. 

Jeg sier ikke dette for å snakke ned politiet eller systemet i Norge, for jeg må si at det er svært få land som er så heldige som har et land som ønsker å ta så godt vare på alle oss. Jeg ønsker på ingen måte å senke deres håp og tillit til politisystemet. Men jeg tror også dere, om dere tenker dere om, vet at det finnes mer alvorlige ting politiet må bruke sin tid og bemanning på. Jeg kommer derfor ikke til å anmelde eller prøve å lage en sak på dette postbrevet, men jeg vil heller sette fyr på det, og se det brenne mens jeg smiler, som jeg så noen andre av dere foreslo! (Du kan lese hele brevet her!

DERE SER IKKE BARNA LENGRE

Jeg vil takke så utrolig mye for støtten jeg fikk etter mitt tidligere innlegg i dag. Setter utrolig stor pris på hver og enkelt av dere. Jeg må med dette fortelle at til tross for et dumt brev, så har dagen min i dag vært veldig fin. Vi har hatt kanonfint vær her på sørlandet i dag, og jeg har brukt dagen sammen med barna. Det er ikke ofte dere ser barna lengre, og grunnen til dette er vel enkelt å greit fordi det er så mye som skjer i livet mitt generelt, at andre blir prioritert å skrive om. Det er ingenting jeg gjør bevist, og tenkte derfor det var fint å dele noen kule bilder med William fra dag, siden det føles som en evighet siden sist, og han stopper ikke akkurat å vokse! Mamma sin lille kjekkas! JÆVLA HATBREV

Har du noen sinne kommet hjem fra skole eller jobben, og det første du gjør i det du kommer hjem er å sjekke postkassen? Jeg vil tro at de aller fleste har sett i postkassen på vei inn dørene. Enten man forventer noe, eller venter på noe, eller kanskje man kun sjekker av rutine. Jeg pleier å sjekke postkassen nesten hver eneste dag. Jeg får mye post, både regninger, hente-lapper til pakker og mye annet. Og da mener jeg mye annet! Som et offentlig ansikt og navn, så er man så heldig eller uheldig at det er mange som følger med på alt man sier og gjør. Jeg har opplevd at jeg både kan få post og gaver fra helt ukjente mennesker, som selvfølgelig er kjempe koselig. 

Det finnes dessverre noe som gjør at gleden ikke er så veldig stor likevel, når jeg ser at det er kommet post fra ukjente. Jeg får en klump i halsen hver eneste gang. Jeg er livredd, for jeg aner ikke hva som venter meg. Vil jeg bli skjelt ut og hatet fra min egen postkasse i dag? Er det noen som skal fortelle meg hvor forferdelig person jeg er igjen? Jeg får nemlig ikke bare hyggelig fanbrev i postkassen, men også ukjente/kjente anonyme mennesker som tar seg den friheten til å sende meg et brev av hat. 

Jeg vet ikke hvor jeg kan begynne med å fortelle hvor forferdelig det føles. Hjem i min egen postkasse, hvorfor? Hvorfor bruke egen tid og energi på å skrive, sende og betale, for å sørge for at jeg leser tankene de har om meg? Jeg er skuffet, og jeg blir like skuffet hver eneste gang. Det har skjedd flere ganger, men aldri før har jeg følt så hardt at dette umulig kan være noen ukjente så kalte «haters» men faktisk noen bekjente, som vet hvem jeg er. Jeg har mine konkrete mistanker om det siste brevet jeg fikk i posten, og det føles så forferdelig. 

Jeg mottok for noen uker siden et brev i postkassen. Det er tydeligvis en person som ikke har noe til overs for meg, og det er helt i orden. Jeg forventer ikke å bli likt av alle, eller at alle skal være enig i mine valg og avgjørelser. Jeg forventer likevel at det finnes en respekt. For meg så tråkkes det langt over min komfortsone når et slikt brev ender opp hjemme i min egen postkasse. Jeg blir redd, jeg blir skuffet, og jeg vil bare bort. Jeg vet hvem som skrev dette, selv om det ikke står noe navn eller avsender adresse. Denne personen ønsker kun og oppnå å se meg falle. 

Brevet: Jeg har ikke mer å gi. (tittel tatt fra innlegget) Javel, begynner det å bli vanskelig å dikte opp lidelsershistorier om hvor grusomt du har har/ har hatt det. Du skriver at du ser en alkoholiker hver dag er det Jan da, du limer deg jo opp til han så andre ser du knapt. Ehhh?vi husker ditt forhold til alkohol, ikke avholds akkurat. Skal boka du skriver handle om stakkars meg sutring og alle andre har vært/er så slemme mot meg? Hørte dere var i kamp på sørlandssenreret (en artikkel på tv2, som ikke var om meg). Så får du fortsette å skryte av drømmebryllupet- Moto: Jo, mer penger jeg bruker, jo mer lykkelig blir jeg.

Det er tydelig at noen er sinte for innlegget jeg skrev om mitt syn på alkohol. Ja, jeg vet jeg har drukket et par ganger selv, men det er jo begrenset hvor mange kvelder i løpet av mitt liv det har vært, om man skal sammenligne med jernaldre. Snakker du om før jeg ble gravid, og var tidlig med å teste ut? Ja, du kan jo gjerne ha gjort tilgjengeligheten for meg lettere. Og de to siste årene har jeg vært så nært avholds som overhode mulig uten å være det. Dette brevet forandrer ikke mitt syn på alkohol, eller noe av det som er skjedd meg i barndommen. Jeg er lei av å bli presset til å tie, jeg er lei av å være svak og alene. Jeg er ikke alene, og dette lar meg ikke knekke. 

I DAG HACKET HAN BLOGGEN

Herrefred. Når jeg leser dette blogginnlegget, så kan jeg jo ikke annet enn å tro at jeg er blitt hacket, for innlegget han er skrevet er så elendig. Ingen sammenheng ingen poeng, og veldig håplaust, egentlig. Jeg ba Jan om å skrive et innlegg som meg, og gav han veldig tydelig beskjed om hvordan jeg ønsket innlegget mitt skulle være, og hva han måtte huske å få med.

Jeg hadde lyst at han skulle skrive litt om den fantastiske overraskelsen jeg fikk i dag, nemlig en reise sammen med han. Veldig takknemlig for det, men jeg kan ikke annet enn å le når jeg leser gjennom hva han skrev som meg. Det er uten tvil den mest håpløse teksten jeg noen sinne har lest, og jeg ser jo ut som jeg har skrevet dette i fylla, og klarte virkelig ikke å ta Jan seriøst når han leste det opp for meg. Han er jo skjønn da som prøver, men vi fant vel fort ut at ingen kan være meg bedre enn meg, haha! Han fikk nå i alle fall frem et stort smil hos meg. 

Jan (som meg): OVERRASKELSE!!

I dag fikk jeg en skikkelig sjokkbeskjed som jeg virkelig ikke hadde forventet! Det nærmer seg nemlig min bursdag, og derfor fikk jeg en liten pekepinn fra Jan på hva som blir årets bursdagsgave. Jeg kan si såpass at vi skal ut å reise i fire dager, og at bikinien definitivt kommer til å bli med. Jeg skal røpe mer om det snart. Om bare tre dager fyller jeg 21 år, og gleder meg stort til å skulle feire sammen med venner og kjente.

De neste ukene skjer det ufattelig mye på kort tid. Bursdagsselskapene står i kø, i tillegg til at det skjer utrolig mye spennende denne måneden. Mye av det er fortsatt på et stadie der jeg ikke kan røpe så mye, men jeg gleder meg enormt til å fortelle dere om alt som skjer fremover. Mest av alt gleder jeg meg akkurat nå til å reise bort med Jan de fire dagene, og det skjer allerede denne måneden.

Nå kan jeg plutselig finne interesse og glede i et kunstverk, imponerende arkitektur, eller sitte timesvis foran tv og se på hageprogram. Denne reisen tror jeg beskriver litt det faktum at jeg er blitt eldre, og at jeg nå blir 21.Faktisk er det en liten merkedag i dag også, for her er minsten 8 måneder i dag! Han er blitt hele familiens store gladgutt!

EN ØDELAGT SOMMER

reklame

For omtrent en uke siden fikk jeg noe i posten som skulle forandre mye. Det var et brev som skulle vise seg å være fra en anonym person, som ikke ville meg noe godt. Jeg skal legge ut dette brevet senere, og fortelle mer om hvordan dette var med på å få meg til å føle at sommeren min kunne bli ødelagt. For meg er det viktig å få fine opplevelser, enten det er julaften, sommerferien, bursdager eller bare en helt vanlig helg. Jeg er lei av at noen eller noe skal være med på å ødelegge en tid eller opplevelse som kunne vært veldig fin og problemfri. For meg er det flere ting som kan påvirke om ting blir ødelagt, og jeg vet at for mange kan fort sommeren bli ødelagt av noe så dumt som for eksempel soleksem. 

Jeg skal derfor nå prøve å gjøre sommeren for de som sliter med hudproblemer eller andre plager i sommervarme dager, litt bedre. Det finnes dessverre ingen piller som gjør at man slipper unna slemme mennesker, som gjerne flere av oss skulle ønske. Men for deg som sliter med for eksempel solbrenthet vil jeg anbefale å prøve betakaroten, allerede nå, og gjennom hele sommeren. Betakaroten er nemlig super for å beskytte huden, og gjør at du får en fin og jevn brunfarge som varer. Ingenting skal få ødelegge denne sommeren! Jeg håper på en sommer med mye gode temperaturer, sånn at jeg virkelig får testet ut hva sørlandet har å by på.

Jeg har fikset mine lesere en superdeal, som gjør at dere også kan prøve produktet! Akkurat nå kan du prøve Betacaroten Ambre ved kun å betale frakt på 59,- kroner! Du betaler da ingenting for produktet, kun for frakten! Det er ingen bindingstid, og du kan når som helst avbestille din neste levering. Det er enkelt og greit et utrolig godt tilbud til de av dere som ønsker en varig og dyp brunfarge denne sommeren. Og om du er like fornøyd som meg, får du tilsendt ny levering annenhver måned til kun 149,- per mnd.

Hent din prøvepakke HER!