hits

juni 2015

BYTUR I FINVÆRET

I dag tok jeg med meg ungene en tur til sentrum. Det var så nydelig vær i dag, så jeg bestemte meg for å gå. Michelle var så flink å gikk helt hjemmefra til byen uten en eneste klage. Jeg kjente meg kjempe stolt over henne. Hun begynner virkelig å bli stor jente nå. Vi hadde det koselig i byen, og måtte jo kjøpe oss en is i det fine været! Dere kan se flere flotte bilder på snapchat (annarasmussen) eller på instagram (@Stavangermamma). Ønsker alle sammen en nydelig dag videre, håper været er like fint hos dere som vi har det her i Stavanger! Det er alltid gøy med litt skryt!

I dag har vi vært på kontroll på helsestasjonen med William. Siden Michelle nå er ferdig i barnehagen, så ble hun selvfølgelig med. Hun syns det er så stas å få være med lillebroren på kontroller. Vi var litt tidlig ute, og ble værende på senteret en stund. Vi fikk i oss litt mat, og Michelle fikk seg en smoothie. På kontrollen sa helsesøster at det var utrolig å se hvor flink William var til å reise seg opp, sitte på kne og krype. Hun sa at han var veldig tidlig ute, noe som selvfølgelig er veldig gøy å få høre! Det er alltid gøy med litt skryt! Ønsker alle en nydelig dag videre!VINN EN REISE FOR TO TIL BARCELONA OG 1000 EURO!

sponset

Nå kjører jeg en skikkelig sommerkonkurranse her på bloggen! En av dere heldige blogglesere skal få muligheten til å vinne en reise til Barcelona for to personer, i tillegg til å få 1000 Euro til å shoppe for! En helt fantastisk mulighet!!  

Alt som skal til for at du er med i konkurransen er å bestille en sommerpakke fra Shai! Nå har Shai kommet med et helt nytt sommerkit! Konkurransen avsluttes 31. august! Vinneren av konkurransen trekkes av Zentio, og blir publisert på Shai sin egen facebook side og på instagram @ShaiBox! Bestill din pakke til kun kr. 99,- HER! 

I det nye sommerkitet til Shai, får du den vanlige Shai barberhøvelen, med ekstra blader. Du får også en tre-pakning med Shai bikinihøvler, sminkefjerner og shaving gel. Så nå er det bare å finne frem bikinien for sommeren, jenter! 

Shai har et barberblad med seks knivblad, som gjør at barberingen blir fin og jevn. Jeg har brukt Shai i snart to år nå, og har aldri vært mer fornøyd med en barberhøvel enn denne! Jeg får et fint resultat hver eneste barbering! Ønsker deg lykke til med konkurransen! 

JENTEBABY ELLER GUTTEBABY?

Nå har jeg vært superheldig å få oppleve å bli mamma til to små, både en liten jente, og en liten gutt. Alt jeg kunne ønsket meg. Det å få et av hvert kjønn er noe jeg tror veldig mange har lyst på. Nå er det ikke sånn at vi kan velge hvilket kjønn babyen i magen er, men noen ganger ønsker vi oss noe mer enn annet. Jeg kan ærlig innrømme nå i ettertid at jeg ønsket meg veldig sårt en liten jentebaby, da jeg skulle finne ut kjønnet på babyen første gangen. 

Jeg tenkte vel på det at om jeg bare skulle få et barn i livet mitt, så ønsket jeg meg en liten prinsesse. Mens når jeg var gravid i fjor, så var det noe som skjedde med tankene mine. Jeg har alltid trodd at jeg var en typisk jente-mamma. Men når ukene gikk så ønsket jeg meg bare mer og mer en liten gutt. Jeg sa det til og med til andre før jeg fikk vite kjønnet at jeg hadde veldig lyst på en liten gutt denne gangen.

Jeg husker alle sammen prøvde å forberede meg på ikke å bli skuffet om det ikke viste seg å være en gutt på ultralyden. Jeg husker å gå inn for å vite kjønnet med tanket på at det var for godt til å være sant om det var en liten guttebaby i magen min. Nå har det seg jo alltid sånn at man er superglad for de barna man har uansett. Om jeg hadde hatt to jenter eller to gutter, så hadde jeg nok vært veldig fornøyd med det også. Men jeg tror ikke jeg kunne følt meg helt ferdig med barn om jeg bare hadde to barn av samme kjønn.

Jeg får hele tiden spørsmålet om hvilket kjønn jeg syns er lettest å være mammaen til, jenter eller gutter. For meg er dette selvsagt et umulig spørsmål, fordi det er fordeler og ulemper med begge kjønn. Det er på en måte som å spørre en 5 åring om hun liker mamma eller pappa best, det gjør man bare ikke. Likevel så tenkte jeg at jeg kunne fortelle dere litt likevel. Hvilket kjønn babyen har bestemmer ikke hvordan barnet skal være. 

Om en baby er lett eller vanskelig å ha med å gjøre kommer bare ann på personlighet og ingenting annet. Vi vet jo alle at alle er forskjellige. Når det kommer til Michelle og William, så er de mer ulike enn noen andre jeg kjenner. Både å se til, og væremåten. Jeg tror at personligheten formes veldig mye ut i fra situasjoner også. Det er veldig tydelig å se allerede nå at Michelle er den eldste og William er lillebroren i huset.

William er en utrolig rolig gutt, som stort sett smiler døgnet rundt. Han observerer mye, og klarer fint å underholde seg selv. Ting han elsker, likte ikke Michelle. Og ting Michelle elsket, liker ikke William. Han spiser mye, og Michelle har aldri gjort det. Han er mye travlere, og slår seg hele tiden. 

Michelle er en veldig omsorgsfull og snill jente. Hun krever mye oppmerksomhet hele tiden, og liker ikke å leke med seg selv. Hun har mye følelser og er ikke redd for å vise det. Som liten var hun veldig forsiktig, og hun fikk ikke et eneste blåmerke før nylig. At Michelle har vært familiens minstemann er veldig tydelig. 

Jeg tror at barna mine har veldig godt av å ha hverandre. Jeg er veldig heldig som har de to. Om jeg noen gang skulle blitt gravid igjen i fremtiden, så kan jeg faktisk si at kjønnet ikke hadde vært like viktig for meg. Å få en av hver har vært en gave i seg selv, så om jeg da skulle fått en liten jente eller gutt til, så hadde jeg blitt overraskende glad uansett! 

VERDEN ER URETTFERDIG

Det er morsomt hva folk kan sitte å kritisere på nettet. At jeg pynter maten til datteren min var plutselig det verste i verden fordi barn sulter i Afrika? Herrefred nå må dere gi dere. Jeg kjenner meg mildt sagt irritert. Selvfølgelig pynter jeg ikke opp middagen hver eneste dag, men når jeg for en gang skyld har litt tid til overs og ønsker å overraske datteren min med en gøy middag, bør jeg faktisk få lov til det uten å bli haglet ned med bilder av barn som sulter. Spiser ikke dere middag hver eneste dag, gjerne? 

Jeg tviler på at du sitter hjemme og sulter deg og familien din, fordi det er tusenvis av barn og voksne som sulter hver eneste dag. Desverre så er livet slik, noen har ingenting mens andre har alt de kan ønske seg, og litt til. Vi er så heldige som får middag på bordet vårt hver eneste dag. Men om jeg fletter spagettien til datteren min, eller legger den i en haug på tallerken vil dessverre ikke forandre det faktum at andre sulter. 

Verden er urettferdig og sånn vil det alltid være. Vi kan ingenting for at vi er blitt de heldige som bor i et land som Norge. Akkurat som de stakkars som sulter i Afrika ikke kan noe for at de er kommet til verden der. Vi lever to helt forskjellige liv, og de har et liv vi aldri vil forstå. Det er som om vi er på to forskjellige planeter. 

Jeg nekter å få dårlig samvittighet for å oppmuntre datteren min til å spise opp middagen sin. Vi vet ikke hvor heldige vi er, og i alle fall ikke i en alder av 4 år. Selvfølgelig setter ikke Michelle pris på at hun får alle måltider servert, fordi hun ikke vet noe annet. At Michelle er kresen og spiser lite, er noe jeg som mamma har ansvar for å legge merke til. "Hun spiser til slutt når hun er sulten" så jeg flere av dere kommentere. 

Ja, et barn vil nok mest sansynlig spise til slutt. Men som mamma er det faktisk mitt ansvar og sørge for at barna mine får i seg alle måltidene, og riktig kosthold. Jeg var veldig vanskelig med maten selv når jeg var mindre, og spiste ikke stort, uansett hvor sulten jeg var. Alle barn er forskjellige, og når jeg da vet hvordan jeg selv var, så skal jeg gjøre mitt aller beste for å få barna mine til å spise alle måltidene med glede. 

WHITE WEEKEND

God helg kjære deg! Nå er det siste helgen i juni, og Michelle har ferie! Så herlig, jeg har gledet meg veldig til dette. Å finne på noe med begge barna i hele sommer kommer til å bli så gøy. Neste uke skal vi blandt annet dra nedover mot sørlandet til dyreparken og hytta vår. Michelle elsker å være på hytta. Men først skal vi starte ferien hennes med en god helg her hjemme! SISTE DAGEN I BARNEHAGEN

I dag er det siste dagen i barnehagen for Michelle. I barnehagen skal de både feire bursdagen hennes, og ha avslutning for hun skal jo være borte et år. Derfor laget jeg fruktspyd til ungene. Det har vært kakespising hele uken i barnehagen fordi det er mange som slutter og skal begynne på skolen. Jeg tenkte derfor å gi barna en liten forandring og synes at fruktspyd var en god idé. Michelle var så glad for å ha fruktspydene med seg i barnehagen idag. Hun elsker jo frukt selv, så får vi håpe at de andre barna også synes det er godt! Ønsker dere alle sammen en riktig god helg! 
MITT BESTE MIDDAGSTIPS

Tenkte å dele min litt kreative side. Michelle er ikke kjent for å spise alt for mye, derfor fant jeg tidlig ut hva som skulle til for at måltidene skulle bli både morsomme og ikke minst oppspist. Farger og figurer er alt som skal til. I dag har jeg flettet Elsa fletten med gulrot detaljer, og ikke minst Michelle er så opptatt av bokstaver, så navnet var selvsagt på plass! Et lite hverdagstips til andre med småbarn i hus. Det skal ikke så mye til for å overraske barna ved middagsbordet! Ønsker alle sammen en fin dag videre. 

DEN PERSONEN JEG EN GANG VAR, SKREMMER MEG.

Jeg har vært åpen og ærlig med dere gjennom tygt og tynt. Jeg har fortalt dere om min fortid, men det er en periode i livet mitt jeg har prøvd å snakke minst mulig om, og det skal jeg innrømme at det bare kommer av at jeg er flau over hvem jeg en gang var. Jeg sitter her og tenker at jeg ikke kjenner den personen jeg en gang var, den jenta jeg var mellom 11-14 eksisterer ikke lenger. 

Når jeg tenker nå, så syns jeg det er helt sykt å se hvilken person jeg er blitt og hvor fantastisk livet mitt er nå. Jeg føler på mange måter at jeg ikke fortjener det, og syns det er så utrolig å se både venner og familie fremdeles være der å støtte meg etter alt jeg har gjort. 

Jeg var mildt sagt det jeg vil like å kalle en typisk "hekkan unge" på god Stavanger-dialekt. Jeg var alltid ute etter trøbbel, og skulle alltid være den tøffe jenta. Av en eller annen merkelig grunn bestemte jeg meg tidlig for å være "den første" til å gjøre alt- ja, alt fra å smake alkohol, røyke, til og være den første til å ha sex. Jeg var den type jenta som lett kunne dolke gode venner i ryggen, for en dum gutt. 

Jeg levde et liv uten å tenke over konsekvenser. Jeg drakk meg full i en alder som er utenkelig. Jeg sitter her nå og er skremt over hvor liten jeg den gang var. Jeg følte meg så mye eldre enn det jeg var. Dette er en side jeg virkelig ikke håper jeg opplever med mine egne barn. Jeg håper at mine egne erfaringer kan hjelpe med hvordan jeg skal unngå at Michelle eller William havner på et sted som jeg var. 

Det var et tidspunkt jeg ikke ble bedt i bursdager lengre, fordi de ikke fikk lov av foreldrene... Noe jeg selvfølgelig aldri turde å innrømme hjemme. Jeg syns det er trist å tenke hvor lite jeg brydde meg om menneskene rundt meg, og hvor lite selv mitt eget liv hadde å si på den tiden. 

Mye av grunnen til at jeg aldri har sagt noe om denne siden av meg, er fordi jeg syns det er flaut å bli kalt et forbilde, med den bakgrunnen. Jeg fortjener det rett og slett ikke. Ja, jeg har forandret meg helt siden den gang, men likevel. Jeg er så glad for å ha blitt den personen jeg er i dag, jeg kjenner ikke den persoen jeg var lengre. Den eksisterer ikke lenger, den Anna er borte, og jeg er veldig glad for det. 

Jeg vet at det er mange foreldre som sliter med å holde styr på tenåringsbarna sine. Samtidig som jeg vet hvordan det er å være tenåring. Jeg kan ikke si noe annet enn at det er veldig lite kult å være flau over hvem du pleide å være. Eller være flau over handlinger du har gjort. Jeg ville gjort alt i verden for å forandre på hvem jeg den gang var, eller hva jeg gjorde og sa til venner jeg var veldig glad i. 

Det jeg prøver å si er, jeg vet at det er mange i alderen 12-16 år som leser bloggen min! Jeg vet også at dere som oftes tar til dere det jeg skriver, jeg håper dere kan gjøre det nå også. Det er ikke lenge siden jeg var i denne alderen selv. Jeg ser hvor mye det du gjør i den tiden påvirker fremtiden. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg skulle ønske jeg ventet noen år før jeg hadde sex, drakk og røykte. 

Jeg har lært meg at uansett hva jeg har gjort gjennom livet mitt, så er det bare jeg som sitter igjen med konsekvensene. Jeg trodde jeg var en sterk og tøff person på den tiden, men i etterkant har jeg innsett hvor usikker og ustabil jeg var. Jeg er glad for å ha forandret meg så ekstremt, men jeg ser andre rundt meg som ikke har det, og dere kan jo gjette hvordan de har det nå. 

Alle foreldres største frykt i ungdomstiden er vel enten at ungene begynner å ruse seg, eller kommer hjem gravide. Jeg klarte å nå den grensen, og mammas største frykt. Jeg begynte heldigvis ikke å ruse meg, men endte opp gravid i en alder av 14-år. Jeg syns virkelig synd på mamma som hadde meg å styre med. Det verste som kunne skje meg, har vist seg i etterkant til å bli det beste som noengang kunne skjedd meg. Jeg vokste opp, og ble et mye bedre menneske på alle mulige måter.

MINE TO SMÅ I LIKE VÅRJAKKER!

reklame

Heia, kjære deg! Se mine to søte små i like vårjakker fra Miniature! Jeg elsker disse jakkene, og det har jeg gjort fra første gang jeg så dem da Michelle var liten. Jakkene finnes i så mange forskjellige fine farger, og i ulike modeller. Se hvilken som er din favoritt på Babyshop.no. Vårjakkene er perfekte for en norsk sommer! Har du foresten fått med deg at Babystore ikke er Babystore lengre? Nå heter de altså Babyshop! Dere finner fremdeles kategorien "Mammatilmichelle´s favoritter på den nye nettsiden. Sjekk den ut! 


PRØV LYKKEN I SOMMER!

sponset

Start sommeren med å prøve lykken! Bli med på Blivakker sin største konkurranse noensinne! Jeg har nå fått muligheten til å dele ut tre gavekort på kr 10 000 til tre av dere flotte blogglesere. Dere har da muligheten til å velge ut produkter for 10 000 kr hos blivakker.no. Det er veldig enkelt å være med i trekningen, og vinneren av konkurransen er helt tilfeldig! Blivakker er den største nettbutikken med hår og hudprodukter med over en halv million registrerte kunder! Alt du må gjøre for å være med i konkurransen er å legge inn e-mail adressen din i boksen under, og klikke på "meld på!" Ønsker deg masse masse lykke til! Vinnerne kontaktes på mail!

ET FANTASTISK SELSKAP

God søndag kjære deg! Nå har jeg fått sett gjennom alle bildene fra bursdagselskapet i går, og tenkte å dele mange av bildene med dere! Michelle var så fornøyd med bursdagsfeiringen sin, og det samme er jeg! For et fantastisk selskap. Ønsker dere alle en nydelig dag! 
FROZEN BURSDAG: KAKEBORDET

reklame

Jeg er helt tom for ord! Tusen takk igjen Elin for de fantastisk gode og flotte kakene! Vi har hatt en fantastisk feiring i dag, og nå har jeg to små som sover godt i sengene sine. William har for første gang i sitt liv vært våken gjennom hele dagen uten en eneste hvil, så nå krysser jeg fingrene for at han klarer å sove gjennom natten, uten å våkne! Jeg skal bombadere dere med bilder fra feiringen i morgen, for nå har jeg mye å rydde! I mellomtiden kan dere nyte synet av det fantastiske kakebordet! 


SNEAKPEAK: FROZEN SELSKAP

God lørdag, og ikke minst god helg! I dag er en stor dag her hjemme, vi skal feire prinsessen i huset! Familie og noen få venner kommer for å feire 4-års dagen til Michelle. Hun har spurt etter gjestene siden vi stod opp i dag tidlig, så jeg merker hun gleder seg veldig til selskapet! Hun har ikke fått sett noe av bursdagspynten ennå, så jeg gleder meg veldig til å overraske henne, tenkte jeg kunne filme henne, når hun fikk se det! Men først tenkte jeg å vise dere en liten sneakpeak av pynten! Følg oss gjerne gjennom feiringen på instagram @Stavangermamma, eller på snapchat Annarasmussen. Ønsker alle sammen en nydelig dag! 

BURSDAGSKJOLEN TIL MICHELLE

 

Heia, i morgen skal vi ha bursdag her i hus, og feire Michelle! I dag er det bare en måned til prinsessen min fyller 4 år! Jeg syns årene går så fort. Jeg kan nesten ikke tro at hun faktisk fyller 4 år, allerede! Hun har selvfølgelig blitt så stor, at det er veldig stas å velge ut outfiten selv. I morgen har hun valgt å ha på seg den nydelige nye blå kjolen, som hun selvsagt kaller "Elsa-kjolen". Hun så helt fantastisk ut i kjolen, og jeg gleder meg til å vise dere bilder av henne i den i morgen! Ønsker alle sammen en fin dag videre! 

GIRLS NIGHT OUT

I dag skal jeg ha en kveld sammen med noen av mine beste venninner! Vi skal ha en skikkelig jentekveld før turen går inn til byen! Jeg føler jeg har gått ut så utrolig mye de siste ukene, og selv om mine skjønne venner sier at jeg ikke bør ha dårlig samvittighet for det, så har jeg det. Jeg er mamma på fulltid og vet at de gangene jeg har barnefri kvelder, så er det helt opp til meg hva jeg bruker de på.

Nå har jeg vært ute på byen fem ganger i mitt liv etter at jeg ble 18 år, og det er jo ikke så alt for galt med tanke på at jeg er 19 og vel så det nå. Selv om jeg er mamma så trenger jeg tid med vennene mine, og bare være ungdom litt også. Jeg startet voksenlivet tidlig, men det vil ikke si at jeg aldri skal ta meg en drink. Har foreldrene deres aldri tatt seg en drink? Nettopp ;)

Jeg syns det er så teit, men min dårlige samvittinghet kommer ikke fordi jeg syns synd på barna mine som skal ha barnevakt. For tro meg, det er skikkelig populært her hjemme, når mormoren skal passe dem. Michelle syns det er kjempestas, like stas som det vi alle gjorde når vi var mindre! Jeg sitter med dårlig samvittighet fordi jeg får kommentarer på hvor galt det er, fra noen blogglesere. 

Syns det er dumt at jeg ikke kan gjøre ting lenger uten at noen slenger med leppa. Nå skal jeg ut med jentene, og STORKOSE meg, og tenke at dette fortjener jeg faktisk. Jeg har gledet meg til denne kvelden, så er jeg på plass i mammarollen i morgen tidlig;) Ønsker alle sammen en fin kveld videre! 

SOLO-BABE

sponset

Sommer, strandliv og Solo; hva mer kan man ønske seg? Kanskje et par kule Solo solbriller,flipflops eller et lekkert strandhåndkle og matchende kule Solo Headphones! Dersom du har lyst på noe av dette, så er det bare å laste ned Solo Goodiebag-appen straks. Last ned appen på iTunes HER eller på Google Play HER!

Nå er du klar til å lete aktivt etter Solo-reklame. Hver reklame har sin egen Solo-kode i seg som registreres av appen.  Solo deler nemlig ut tusenvis av Solo-stæsj og du får umiddelbart beskjed om du har vunnet noe. Dersom du ikke vinner noe, kan du tjene opp Solo-dollar, som du bytter mot gratis Solo brus. Det er ikke dumt det heller! 

Når du nyter en iskald Solo i sommervarmen, vil du også finne koder på flasken som kan brukes til å vinne supert stæsj eller gratis Solo! Det er mange nye produkter som deles ut hele året, det er bare å følge med og bruke appen! På Solo sin facebookside får du flere tips om hvor du finner Solo-reklamen. 


Nå, har du lastet ned appen og er klar til å teste om du har vunnet allerede? Da skal du sjekke filmen under her, som kan inneholde din første premie. Lykke til!

 

ITS OVER FOR THIS TIME

 

Noen andre enn meg som syns noe mangler denne uken? I morgen er det torsdag, og første torsdagen på over 10 uker, der det plutselig ikke kommer en ny episode av Bloggerne på TV2! Jeg syns det er skikkelig dumt, for det har vært veldig gøy å se meg og familien på tv-skjermen igjen denne våren! Jeg elsket at episodene kom så kort tid etter innspillingen på tv, det gjorde nok det hele mye gøyere, syns jeg! Hva syns dere? Klikk gjerne på "liker" knappen om du ville sett meg og ungene på tvskjermen i fremtiden!

SÅÅÅ STOLT OVER LILLE W

Nå kjenner jeg stoltheten min oser, og jeg trenger å skryte litt til dere. Noen ganger er det ting som bare skikkelig får mammatårene mine til å komme. Jeg tror alle mødre kan kjenne seg igjen i nettopp det å være stolt over barna sine. Jeg går rundt og er superstolt over barna mine døgnet rundt, men spesielt når jeg ser dem lære seg nye ting. William er bare 6 måneder gammel, og jeg føler han er skikkelig tidlig ute med så mye! 

I går fikk han skikkelig sett mammatårene, da han fra liggestilling klarte å få seg opp til sittestilling! Jeg så virkelig ikke den komme. Jeg trodde de var mye eldre når de begynte med sånne ting. Han har også den siste uken tatt tre krype-skritt, og setter seg på kne, og holder seg i bord og lignende. Jeg kan legge ut en video av dette, for jeg merker det var litt vanskelig å forklare om man ikke har sett det selv. 

Jeg blir helt tom for ord, så stolt over minstemann som klarer å overraske meg med nye talenter hver eneste dag! Dette ble visst et skikkelig skryte-innlegg, men det også må være lov av og til. Det er jo ingen hemmelighet at enhver mor ønsker å skryte av barna sine av og til! Ha en strålende onsdag videre! 


GRILLING I BARNEHAGEN

Nok en vel overstått sommeravsluttning i barnehagen til Michelle. I dag grillet vi i det fine været. Jeg tenkte at Michelle skulle få lov til å få hele oppmerksomheten i dag, så William fikk være med mormor, mens jeg og pappaen til Michelle stilte opp på avsluttningen! Michelle syns det var kjempegøy! Håper alle sammen har hatt en fantastisk dag, i det fine været! 


THIS SUCKS...

Denne siste uken har gått fortere enn jeg ønsket. Ja, for å være ærlig, så ville jeg egentlig at tiden skulle stoppe litt opp. Denne helgen har jeg hjulpet å pakket en koffert jeg ikke ville skulle bli pakket. Nå er pappaen til minstemann reist. Kan vel ikke si at jeg er så veldig glad for det. Jeg er kjempe stolt over at han kom inn på det universitetet han ønsket, men skulle bare ønske det ikke betydde at han måtte dra fra oss. Jeg skal gjøre mitt beste for å holde meg selv opptatt i sommer, frem til vi også skal flytte. Men jeg kan ikke annet enn å si at dette virkelig suger. Jeg trenger egentlig ikke utrykke meg så mye mer enn det... Heldigvis har jeg to glade barn som gjør dagene mine tusen ganger bedre!  

DID SOMEONE SAY PARTY?

Nå nærmer det seg feiring av verdens beste prinsesse! Michelle skal feire sin 4 årsdag til helgen, og jeg gleder meg minst like mye som henne. I dag har jeg laget klar goodiebags + godteposer til de minste gjestene. Hun aner ingenting om hva jeg har i planene for feiringen, så jeg gleder meg til å se hvor overrasket hun blir! Hun har ikke bursdag før 19.juli, men på grunn av ferie må den feires nå. Temaet har hun valgt selv, og det ble jo selvfølgelig uten tvil Frozen. Så min første lyseblå bursdag er faktisk til prinsessa i huset! Kan nesten ikke tro at min lille Michelle, er blitt så stor og fin! BEHIND THE SCENES

Her er noen behind the scene bilder fra photoshooten vi hadde tidligere denne uken. En kjempekoselig dag sammen med jentene. Håper alle sammen har hatt en strålende fin helg! Min helg kunne vært mye bedre, men er veldig takknemlig for de små høydepunktene likevel... Tenkte å dele litt mer om det med dere i morgen heller, når følelsene mine har roet seg ned litt. Ønsker dere en super start på ny uke! 

NOEN TJENER MER ENN ANDRE, SÅNN ER LIVET

I dag ble det lagt ut en artikkel om meg i Aftenposten, som jeg selv må si meg veldig fornøyd med. De hadde lyst å fokusere på at jeg faktisk er blitt landest største blogger, en tittel jeg er evig takknemlig for å ha fått. Jeg takker både mine fantastiske lesere, men også "haterne" mine for dette! Når enda en sak om "jenta som ble gravid som 14-åring" kommer på trykk på et nytt sted, hagler det inn med negative kommentarer som vanlig. 

Jeg vil rett og slett vise dere hva enkelte faktisk skriver om meg i kommentarfeltene på facebook med bilde og fullt navn. Dette er godt voksne mennesker som har skrevet på Aftenposten sin egen facebookside med over 200 000 likes. Med andre ord, så kan de ikke gå så mye mer offentlig med en kommentar enn dette. Jeg har kjempe lyst til å vise dere bilde og navn, men det kan jeg desverre ikke.

Jeg trodde vi skulle gå foran som et godt eksempel for våre barn. Ja, jeg sier vi, selv om jeg er flere generasjoner yngre enn noen av dere som har skrevet dette. Jeg merker at jeg faktisk ikke en gang skal la disse kommentarene gå inn på meg, for herrefred, se hva jeg har oppnådd i livet mitt! Jeg er 19 år, og lever et fantastisk eventyr. Ja, det er gjerne ikke så mange som ville blitt mamma i min alder, men jeg har nå i alle fall gjort det beste ut av situasjonen jeg kom i. 

Jeg har ikke vært heldig, men smart. Jeg har funnet ut hvordan bloggverden fungerer,knekt den koden og faktisk havnet på topp! Ikke kom her og kall meg dum, fordi jeg skjønner tydeligvis mye mer om fremtidens utvikling, enn dere som hetser mitt arbeid. Jeg gidder ikke en gang å forsvare at blogging ikke er en jobb, for det sier seg selv med den lønnen jeg får. Det er ikke lettjente penger, det er arbeid som jeg betaler skatt for som alle andre jobber.  

Si hallo til mine heldige skjulte nye hatere. Lurer på om familie, venner, kollegaer og bekjente hadde blitt stolte av å lese hva dere skriver om en uskyldig 19-års gammel alenemamma på nettet, der hele verden kan lese det. Jeg er stolt over mitt arbeid, både suksessen med bloggen, og ikke minst livet jeg har med barna. Ja, jeg var ung da jeg fikk barna mine, men gud for en god mamma jeg har blitt! 

PHOTOSHOOT

Nå var bildene endelig klar fra photoshooten jeg var med på denne uken sammen med Elin. Kristin har utrolig kule klær, og jeg syns det var så gøy at hun ville ha meg som modell til kleskolleksjonen sin. Tusen takk for en fantastisk dag, jenter. Dette var noe utenom det vanlige, og jeg storkoste meg. Dere finner klærne til Kristin på nettbutikken hennes! Ha en super lørdag videre! William 6 måneder

Hipp hurra for lille William som er blitt et halvt år i dag! Tiden går så skrekkelig fort. Min lille prins er plutselig ikke så veldig liten lengre. Jeg prøver å nyte tiden, men vi vet alle at den flyr forbi når man har småbarn. Jeg føler at denne tiden har godt spesielt fort. At William er blitt 6 måneder er jo helt utrolig. Jeg husker det som om det var i går, at jeg fikk William i armene mine for første gang. 

Skulle ønske tiden ikke gikk så fort. Samtidig så elsker jeg å se hvor flink og sterk liten gutt han har blitt. Jeg kjenner jeg er så stolt over min lille hjerteknuser. Han har på denne korte tiden blitt en stor del av familien. Han har allerede fått sin helt unike personlighet, og det syns jeg er fantastisk å se. Jeg kunne aldri i mitt liv ønsket meg en bedre sønn enn han. Vi er så stolte over han! 

Jeg kan nesten ikke tro at det er like kort tid igjen til han fyller 1 år, som det er å se tilbake på dagen han ble født. Jeg gleder meg til å se ham utforske verden, og lære seg nye ting de neste månedene. Jeg er så heldig som har fått en nydelig velskapt sønn, og må ærlig si at jeg føler meg som den heldigste i hele verden som har fått akkurat Michelle og William! 

 

SISTE EPISODE AV BLOGGERNE

Tenk det! Nå er vi ferdig med en hel sesong på tv-skjermen. Etter ukesvis med episoder på episoder, er det klart for den aller siste episoden av Bloggerne på TV2 Bliss i kveld! Kl. 21.30 braker det løs - Jeg kjenner at jeg gleder meg veldig. Samtidlig syns jeg det er både trist og skummelt. Trist, fordi jeg syns det er dumt at det er over. Og ja, jeg syns det er litt skummelt, fordi nok en ny side av meg og livet mitt skal frem i lyset. 

Det har vært en helt fantastisk opplevelse å få være med i serien, og jeg er veldig takknemlig for å få lov til å være en del av den. Jeg er superfornøyd med alle episodene, og jeg kan trygt si at den siste episoden blir min favoritt av mange grunner. Skulle ønske dette eventyret aldri tok slutt... 

Skal du se kveldens episode av Bloggerne? Jeg håper dere er like spente som meg på sesongavslutningen! Jeg vil bare takke alle sammen for å være så støttende, og sende meg så mange fine tilbakemeldinger gjennom tøffe tider. Etter kveldens episode, så vet jeg at det er dere flotte lesere som jeg må fokusere på, og gjøre mitt beste for å unngå å lese det negative som kommer til å komme. 

Å avsløre hvem pappaen til William er ikke lett, fordi jeg føler det har vært en trygghet at dere ikke visste noe. Jeg føler at det har vært et skjold mot bloggverden, en plass jeg kan være 100% meg selv, uten at noen vet hvem eller hvor jeg er. Jeg er veldig glad for jeg har holdt på den tryggheten så lenge, men det skal også bli godt og endelig ikke ha det hengende over skuldrene. 

DET ER FAKTISK IKKE OK

Nå er jeg skikkelig forbannet kjenner jeg. Ja, gjerne ikke den smarteste tingen å sette meg ned å skrive nå, men jeg gjør det likevel. Jeg får ut frustrasjonen min på alle måter med å starte å skrive, det er vel egentlig det som gjør meg til en blogger også.. Nå har det vært et enormt stort fokus på hvem som er pappaen til William i media den siste tiden. Og etter at jeg har gått ut med at jeg ikke kommer til å skrive det selv, så har media herjet for å komme først ut med nyheten selv. 

Ja, til og med folk jeg trodde jeg var på samme lag som. Journalister er alt for snille, og hyggelig under intervjuer, og jeg må snart lære meg at alt som kommer ut under møtet blir brukt mot meg. Ja til og med om jeg legger til setningen "Dette får dere ikke lov til å bruke!" Det har seg sånn at journalister er journalister uansett hvor snille de er, så vil de ha en best mulig sak på trykk. Uheldigvis går dette ut over privatlivet mitt.

Jeg elsker jobben min som blogger, og er blitt kjempeglad i dere faste blogglesere som følger bloggen min på gode og dårlige dager. Samtidig så er det utrolig kjipt når ting som dette skjer. Kunne ikke bare media holdt seg litt på avstand, og linket bloggen min om det var noe de ville i stedet for å plukke ut, å lage en artikkel om noe som jeg har sagt de ikke får lov til å dele fakta om? Det hadde gjort jobben min tusen ganger morsommere. 

Det er faktisk ikke ok, syns jeg. Jeg sitter med vondt i magen fordi private fakta om livet mitt er delt i en dum artikkel. Hvor mye kan de ha fått igjen for å skrive det? Jeg mener, jeg sitter oppe kl. 04.30 og skriver et blogginnlegg, ikke fordi ungene holder meg våken. Nei, for en gang skyld sover begge to. Men jeg er våken fordi informasjon om livet mitt er blitt lagt ut på nett, som jeg tydelig sa de ikke fikk lov til å dele....

GIRL-POWER ALL THE WAY

Heia, idag har det vært en sinnsykt spennende dag! Jeg har fått prøve livet som model, og hatt en skikkelig photoshoot! Så gøy at Kristin ville bruke meg og Elin som modeller til klesmerket sitt. Jeg har virkelig hatt en utrolig gøy dag! Jeg gleder meg masse til å vise dere resultatet fra selve shooten. Jeg har troen på at det ble kanon bra. Jeg har i alle fall storkost meg med jentene i dag, det var en dag litt utenom det vanlige. Vi møttes på et hotell i byen i dag tidlig, så dro vi på en båttur for å komme til et fantastisk lite paradis utenfor Stavanger. Nå har jeg akkurat kommet meg inn dørene hjemme, og kjenner det skal bli godt å legge seg ned på sofaen! Håper alle sammen har hatt en like fin dag som oss, til tross for det fæle været! 

BOMBA SPREKKER

Det er langt over et år siden jeg ble gravid med William. Ja, faktisk så er det mye mer enn et år siden jeg gikk ut med den store nyheten. Det har helt siden den dagen vært et stort spørsmål som så og si alle sammen har lurt på. Hvem er pappaen til William? Jeg har klart å holde på hemmeligheten i lang tid nå. Mange har trodd at jeg har holdt det hemmelig for å holde på lesertallet her på bloggen, noe dere snart kommer til å skjønne at jeg ikke har.

Det har vært mange grunner til at vi valgte å holde barnefaren borte fra bloggen og andre media. Likevel har den største grunnen til å holde det hemmelig fra min side vært, fordi jeg overhodet ikke unner ham alle de hat-kommentarene jeg vet kommer. Han har aldri bedt om å være en offentlig person, og da skal han ikke trenge å bli hetset på nettet pga meg. 

Jeg syns endelig det har roet seg veldig med kommentarer, og da gjør det alt mye lettere for meg med å gå ut med dette. Jeg skal ikke hente inn lesere på å skrive hvem pappaen er, tvertimot skal jeg faktisk ikke skrive navnet hans her på bloggen. Sist uke filmet jeg og pappaen sammen inn videoblogg til den siste episoden av Bloggerne som kommer på tv på torsdag denne uken. 

Så om du er en av de tusenvis som har lurt på hvem pappaen til William er, får du sjansen til å se det på tv om to dager. For meg har det aldri vært et spørsmål hvem som kunne vært pappaen til William, og når dere ser episoden vil dere gjerne skjønne hvorfor. Jeg kommer ikke til å blogge mer eller mindre om han etter at nyheten er kommet, fordi som jeg også har sagt tidligere så ønsker jeg ingen oppmerksomhet rundt han.

Jeg vet at det er mange som nå gleder seg til å se episoden, også vet jeg det er mange som er i mot at jeg velger å gå ut med det nå. Jeg skjønner begge parter, men håper på forståelse på mitt valg likevel. Jeg tror det blir godt at dere får vite hvem det er. Jeg tror dere vil få et nytt syn på meg, og gjerne ikke hate så mye som dere har gjort det siste året. 

Vi er bare mennesker alle sammen. Dette er mitt liv, som jeg driver og utleverer så offentilg, og jeg kan ærlig si at det er veldig vanskelig til tider. Derfor krysser jeg fingre og tær for å ha støtten deres denne uken. Det trenger jeg! Ønsker alle sammen en fin dag videre!

5 TING DU IKKE SIER TIL EN TOPPBLOGGER

Jeg tenkte jeg kunne ramse opp 5 ting jeg hater å høre, som blogger. Jeg leser ofte om "5 ting du ikke sier til gravide" osv, men det er ting man kan unngå å si, uansett hvem, hva og hvor! Jeg hørres gjerne litt irritert ut i dette innlegget, og det må jeg bare beklage. Men nok er nok, og nå må jeg bare få ut litt frustrasjon! Så forhåpentligvis sier du ikke noe av dette neste gang jeg møter deg, haha! 

1. Det kan ikke kalles en jobb, å være blogger. Jo, det kan det faktisk. Utrolig nok så er det masse arbeid bak jobben som blogger. Man legger ikke bare ut bilder å får god betaling for det. Selv om det desverre er alt for mange som tror det. 

2. Hva tjener du på å blogge? Dette er et standard spørsmål som man alltid blir stilt, uansett. Selv har jeg bllitt oppdratt til å ikke spør om penger. Hvorfor skal spørsmål om bloggpenger være forskjellig fra andre jobber? Det er faktisk veldig respektløst å spørre om. Jeg kommer ikke opp til dere å spør i første setning hva dere tjener.

3. Du har jo alt for mye reklame på bloggen. Det er faktisk den måten bloggen ennå er opp å går. Jeg har to barn å forsørge, og det er ikke gratis. Derfor må jeg faktisk ha en del reklame, i og med at bloggen min som sagt er jobben min! Da kan det fort bli en del reklame, men det er vel bedre enn ingen blogg i det hele tatt? 

4. Hvorfor må bildene du legger ut være "perfekt"? Tenkt deg selv, når det er så mange tusen som skal se bildene du legger ut, vil du ikke selv se best mulig ut? Jeg vil selvsagt at både jeg og ungene skal se mest mulig oppegående ut på bildene. Hadde du lagt ut et bilde av deg selv der du vet det kommer til å hagle inn med negative og direkte stygge kommentarer? 

5. Du må jo tåle å bli litt kritisert når du er så offentlig! Nei, jeg må faktisk ikke tåle noen ting. Jeg er bare et menneske akkurat som deg. Jeg har følelser, og sitter faktisk å leser mye mer enn dere tror. Jeg får kommentarer hver eneste dag, og noen er lettere å glemme enn andre. At jeg skal tåle mer fordi jeg er en offentlig blogger, syns jeg er skikkelig tåpelig. Tror dere faktisk ikke at jeg blir like såret som det du hadde blitt om du fikk en skeiv kommentar? Selvsagt blir jeg lei meg, og jeg skulle faktisk ikke trengt å tåle å få høre så mye dritt, men ja jeg blir jo mer og mer vandt til det likevel. 

NYTER EN VAKKER DAG MED BARNA

reklame

Det er så fantastisk at vi endelig har fått litt sommervær her i byen! Jeg bestemte meg tidlig i dag for å nyte denne dagen sammen med barna, og slippe alt annet. Husarbeidet og klesvasken går jo ingen steder, det får vente til senere i kveld. For i dag ble det en hyggestund med ungene ut på tur, med noe godt i picnic kurven!  Hva var vel bedre da enn å pakke med oss nyheten Gjende Eventyrkjeks? Det er en barnekjeks som er kjempegod på smaken både for liten og stor! Kjeksen er bakt med den kjente smaken fra Gjende, og formet som eventyrfigurer, som gjør kjeksen ekstra spennende for de små. I tillegg er den bakt med hele 51 % fullkorn og er selvsagt uten palmeolje. Litt bedre for oss alle, med andre ord, og bare såå god!Vi hadde en herlig tur i parken, og Michelle storkoste seg med mammaen sin i dag. Hun elsker å løpe rundt i parken, og lete etter sommerfugler og se på fuglene. Men picnic kurven ble nok det store høydepunktet i dag for Michelle som fant kjekspakken i kurven. En blidere jente skal man lete lenge etter. Gjende Eventyrkjeks skal få være med oss på tur flere ganger, det er garantert! FOR EN NYDELIG DAG!

Tusen hjertelig takk for alle fantastiske gratulasjoner! Jeg har hatt en helt nydelig dag. Nå skal jeg feire kvelden videre med god mat her hjemme! Håper alle dere også har hatt en fin dag!

 HAPPY BIRTHDAY TO ME

God morgen! I dag er det akkurat 19 år siden denne frøkna kom til verden! Jeg fikk feiret dagen min med gode venner sist helg, og skal derfor bare slappe av og nyte bursdagen min i dag. På 18-års dagen min for akkurat et år siden, så fikk jeg verdens beste nyhet at jeg hadde en liten guttebaby i magen. Litt rar 18-års gave, men faktisk den beste gaven jeg noen gang kunne fått. I år håper jeg på mindre overraskelser, haha. Håper alle sammen får en nydelig 6.juni! Den beste dagen i året uten tvil, haha! ;)) Her er et lite klipp fra denne bloggeren for en god del år tilbake i tid, enjoy! 

 

GÅRSDAGENS BLOGGERNE

Heia! Nå nærmer helgen seg virkelig med stormskritt, bare noen timer igjen før helgen kan starte. Jeg gleder meg til helgen kjenner jeg. Det skal bli godt! I morgen er det jo faktisk bursdagen min også!! Jeg er like gira for bursdagen hvert eneste år. Det er liksom alltid gøy å ha bursdag! Jeg tror jeg er litt vel begeistret for bursdager, ja både min egen og andres! 

I går var det ny episode av Bloggerne på tv, og jeg må si at jeg er veldig fornøyd med gårsdagens episode. Dere får stadig vekk se nye sider av meg. Jeg følte på mange måter at jeg gjerne skuffet dere litt i gårsdagens episode, når det kommer til ryktene rundt meg og Kevin. Det var aldri meningen å lure dere på noen som helt måte, selv om jeg ser at det kan se sånn ut.

Jeg har skikkelig dårlig samvittighet. Selv om verken meg eller Kevin noen gang har sagt at vi er et par, eller bekreftet noen følelser, så føler jeg at jeg har skuffet mange av dere. Vi kommenterte "ingen kommentar" hver eneste gang vi fikk spørsmål angående oss, likevel har all presse vinklet det som om det ikke er noe tvil om romansen mellom oss to. 

Jeg er kjempeglad i Kevin, og syns han er helt fantastisk, men som jeg også forklarte i Bloggerne episoden i går, så er vi ikke mer enn venner. Det er ingen følelser inni bildet, men vi trives veldig godt i hverandres selskap. Han er en av de snilleste personene jeg har møtt, og han får meg i skikkelig godt humør. 

I neste uke er det faktisk den aller siste episoden av Bloggerne denne sesongen. Det har vært en opplevelse å få være med. Jeg gleder meg allerede til episoden som kommer på tv neste uke. Denne episoden spilte vi faktisk inn i går. Dere kommer nok til å like denne episoden veldig godt. Dere får nemlig svar på noe dere har lurt på i lang tid nå, en perfekt avslutning på sesongen, for min del! Kan du tenke deg hva det kan være? 

JENTEKOS

I kveld skal det bli kos! Jeg har nemlig besøk av min veldig gode venninne, Hanne! Ja, jeg vet det er litt forvirrende at mine to bestevenninner heter Hanne, haha! Men nå har jeg altså en kosekveld med Hanne, som studerer i London, og endelig er kommet hjem for sommeren. Vi skal se Bloggerne i kveld, skal du? Husk å sette på TV2 Bliss kl. 21.30 i kveld! 

I kveldens episode av bloggerne!

I kveldens episode blir Oslo-turen sist uke vist. Jeg gleder meg til kveldens episode. De kommer til å vise fra da blogglesere møtte meg og Kevin på hotellet, og de har selvsagt også filmet oss på finalefesten til Paradise Hotel, som også kommer på tv i kveld. Sannheten om følelser, og rykter kommer frem i lyset, en veldig åpen og ærlig Anna kommer frem i kveldens episode. Dere får også svaret på om hva som egentlig skjer eller ikke skjer mellom meg og Kevin. 

I kveld er det faktisk nest siste episode av denne sesonges Bloggerne. Jeg syns det er litt trist at det snart er over, men er kjempe takknemlig for å ha vært med. Ikke glem å sett på TV2 Bliss kl. 21.30 i kveld! Reprise av kveldens episode går på TV2 Bliss fredag kl. 21.00 og søndag kl. 20.00. Det kommer stadig nye sider av meg frem på tv-skjermen, og jeg håper bare at dere liker disse sidene av meg også. Ha en fin torsdagskveld kjære deg! 

SOMMER, SA DU?

Skulle virkelig ikke trodd at vi var kommet til juni. Været her i Stavanger er virkelig ikke noe å skryte av.. Jeg gleder meg skikkelig til å flytte til varmere land om ikke lenge. Jeg har hele tiden sagt til alle at vi skal holde oss i Norge i sommer, frem til vi flytter i august. Jeg tror ikke jeg klarer å holde meg i kulden så lenge, så enten må det bli finere vær snart, eller så må vi ta oss en liten ferie likevel.

Jeg er en person som liker meg best i sol og varme. Jeg føler at det er så mye mer å finne på med ungene med en gang temperaturen stiger. I dag hadde Michelle en aktivitetsdag i barnehagen der vi foreldre skulle komme fra kl. 14.30 å være ute med barna. Det var så kaldt at vi gikk hjem rimelig tidlig. Krysser fingre og tær for bedre vær i dagene fremover! Håper alle sammen har hatt en fin juni-dag, til tross for det kalde været! 

LETS TALK ABOUT SEX

I dag har vært en veldig tullete dag. Jeg sitter ennå i morgenkåpen, uten sminke, og har ikke gjort stort siden vi stod opp i dag. Jeg fikk koselig besøk av min gode venninne som endelig er kommet hjem fra London! Heldigvis tåler hun å se meg som dette, haha. Før jeg fikk besøk satt jeg faktisk å slettet på gamle bilder og blogginnlegg. Jeg tenker at det er godt med en liten opprydning i ny og ned. 

Jeg ble forresten oppringt av TV2 i går, som spurte om jeg hadde noen kommentarer til å snakke om sex til barna før de begynner på skolen. Jeg ble rimelig satt ut egentlig, for jeg personlig føler ikke at det er noe barna trenger å lære om før de spør om ting selv. Jeg måtte le litt, for det var jo ord jeg selv aldri har hørt brukt! Vet du for eksempel hva ordet vulva betyr?

Nå skal jeg ikke gå inn i noen detaljer om sex, men den dagen jeg forteller barna mine om sex skal jeg nå i alle fall bruke ord jeg kan, og ellers ville brukt. Det er nå ikke naturlig for meg å snakke om ordet glans, som jeg faktisk måtte google, for å finne ut av. Ikke til å anbefale, for å si det mildt! 

ET VENNSKAP ER OVER

Har du noen gang opplevd å plutselig miste venner uten å forstå hvordan det skjedde? Det har jeg, opptil flere ganger. Jeg tror at det må være en grunn til at noen plutselig ikke svare på meldinger, ditcher avtaler og begynner å snakke dritt bak ryggen din, når vi var en gang så close ... Det går ann å vokse fra hverandre, begynne på nye skolene, få nye venner osv, men hvorfor være frekk på reisen?

Hvis du har en avtale, så hold det for pokker. Har du ikke noe positivt å si om noen, så neivel, hold heller kjeft da. Hva er poenget med å si noe negativt om noen du en gang pleide å kalle "en av dine nærmeste." Ja, jeg kan ærlig si at jeg føler meg skikkelig oppgitt og skuffet. Hva har jeg egentlig  gjort deg om jeg tør spørre?

Venner kommer og går som årene passerer. Jeg kan innrømme at jeg har gått fra flere vennskap gjennom tiden. Likevel har jeg gjort mitt aller beste for å avslutte vennskap med en god tone. Jeg har ikke plutselig gitt opp noen vennskap, men sakte men sikkert gradvis mistet kontakten med folk. Derfor føler jeg at jeg blir rimelig irritert når noen som pleide å være gode venner plutselig kutter all kontakt så brått og tydelig ..

Det er så mange ulike årsaker som kan ødelegge vennskap. Det er enkelt å lage drama og sjalusi på grunn av nye kjærester. For eksempel, om to venner er forelsket i den samme gutten, og den ene blir kjæresten hans. Eller hvis det viser seg at din beste kompis, plutselig hadde følelser for deg, men du så får du deg type. Eventuelt at din beste venn du har et chrush på, plutselig fikk seg kjæreste ..

Misunnelse er også veldig kjent for å ødelegge vennskap. Man kan bli misunnelig på sin beste venninne fordi hun er penere klær, flottere sminke, bedre kropp, eller bare har et penere utseende. Ja, jeg syns faktisk det blir for dumt. Skulle ønske at vi en gang i fremtiden kunne unne våre bestevenner noe godt, uten at misunnelsen skal gå utover vennskapet!