hits

januar 2015

BLACK

Herlig med lørdag igjen! I dag skal vi i bursdagsselskap til mitt kjære søskenbarn. Av en eller annen grunn så elsker jeg familieselskap. Så det skal nok bli like koselig som alltid. Jeg vet at Michelle gleder seg veldig! Jeg merker det er så deilig å ha en grunn til å kle seg litt opp. Jeg er jo fremdeles i barseltiden, selv om den begynner å nærme seg slutten. Det blir derfor veldig mye joggeklær jeg vanligvis henger rundt i med en eller annen gulpeflekk på. Jeg tror de aller fleste nybakte mødre kan kjenne seg igjen i dette. Det håper jeg i alle fall, haha! Ønsker alle sammen en fin fin lørdag! 


LAST NIGHT

Nå er jeg endelig kommet meg inn dørene hjemme! Michelle ble hentet fra barnehagen på vei hjem fra flyplassen. Det føles så godt å være hjemme med henne igjen, selv om jeg bare var et døgn borte. Jeg kjente faktisk savnet når jeg våknet på hotellet i dag tidlig. Oppholdet i Oslo var helt fantastisk, og jeg hadde det kanonkjekt. Jeg fikk gjort mye på kort tid, og ble kjent med mange nye mennesker. 

Jeg likte meg godt på Vixen Blog Awards i går kveld. Jeg fikk endelig møtt mange av de andre bloggerne som jeg selvsagt har hørt navnet på tidligere. Jeg ble positivt overrasket over hvor hyggelig mange var, og hvor imøtekommende de var. Selv er jeg veldig sjenert når det kommer til å møte nye folk. Jeg er ikke den personen med mest selvtillit, og syns det er vanskelig å ta første intiativ til å hilse på noen. 

Kvelden startet med pre-partyet som var på hotellet vi bodde. Deretter tok vi turen bort til Vixen Blog Awards, som var rett bort i gaten. Vi skulle egentlig gå videre på after party etter Vixen, men ombestemte oss på vei ut dørene. Vi gikk heller hjem på hotellet og skiftet klær, og gikk å kjøpte litt nattmat. Mamma satt barnevakt på hotellrommet hele kvelden. Hun sa at William hadde vært snill som et lam.

Må innrømme at jeg hadde litt dårlig samvittighet for å gå fra ham allerede nå. I morgen er det 7 uker siden fødselen, og dette var første kvelden uten ham. Derfor er det veldig godt å høre at det hadde gått så fint. Jeg føler virkelig at noe av meg mangler når ikke ungene er rundt meg. Det er akkurat som om jeg blir en helt annen person.     Jeg blir mye mer nervøs og usikker på meg selv. 

Det er akkurat som om jeg mister all selvtillitt når jeg ikke har ungene rundt meg, fordi når jeg er sammen med dem så vet jeg alltid hvordan jeg skal reagere på ulike situasjoner. Morsrollen er jeg trygg på, og meg som mamma er jeg veldig selvsikker.

Nettopp fordi jeg mestrer morsrollen. Jeg er sammen med barna vanligvis 24 timer i døgnet, og har aldri tid til å være meg alene. Da er det ikke rart at jeg føler meg merkelig når jeg plutselig får ha den friheten til å ikke ha ansvar for noen andre enn meg selv. I går var første gang, helt siden i fjor mars at jeg var ute på noe. Det er derfor veldig mye nytt jeg måtte forholde meg til.

I går tenkte jeg ikke at kroppen min ville være et problem under festen. William hadde mer enn nok mat på hotellet, og jeg kunne for en gangs skyld ta meg litt å drikke. Litt er ordet. Jeg drakk ikke mer enn to glass champagne, bare for kosens skyld. Likeveld er jo det nok til at jeg ikke kan amme i det jeg kommer hjem gjen til lillemann. Det var omtrent den eneste komplikasjonen jeg så for meg før festen.

Jeg tok rimelig feil. Jeg har aldri i mitt liv følt at kroppen min skulle eksplodere så krafting som jeg følte det i går. Puppene mine sto på spreng, og det er faktisk ikke mulig å forklare hvordan det føles uten å ha opplevd det selv. Kroppen min prøvde desperat å fortelle meg at de trengte å tømmes. Haha, det var en utfordring jeg ikke helt så for meg på forhånd ville bli et problem. Sett bort fra den vanvittige melkesprengen og at jeg ikke vant årets ungblogg, så var det en veldig vellykket kveld! 
BARNAS KUNST

For en herlig søndagsmorgen! Mine kreative sider våknet med meg i dag tidlig, og jeg begynte å strikke en genser til lillemann. Jepp, tro det eller ei, så strikker jeg faktisk. Jeg har alltid vært veldig glad i å strikke, og syns det er kjempekoselig å finne frem strikketøyet. I formiddag var jeg klar for å finne på noe kreativt  og gøy sammen med barna, som jeg har tenkt å gjøre lenge. Jeg ville male dem på føttene og hendene, og la dem male på et lerret selv. Lille William trengte selvsagt litt hjelp. Michelle derimot storkoste seg med kunstprosjektet vårt! 

Den flotte kunsten er nå hengt over lekegrinden i stua, men den dagen William får seg sitt eget rom, tenkte jeg at han kunne få ha det på rommet sitt. Det var derfor hans fotavtrykk ble i lyseblå. Jeg ble veldig imponert over hvor fint det ble. Jeg syns det er så koselig å henge opp ting som barna har laget, det gjør det så utrolig mye mer hjemmekoselig her hjemme. Nå er klokken blitt mye, med tanke på at vi enda ikke har vært utforbi dørene. Vi skal derfor kle på oss godt med klær, og ta en tur ut! Kanskje vi skal ta med oss noe godt å spise og drikke i sekken. Ønsker dere alle sammen en herlig søndag videre :) 

EN LITEN TØFFING


reklame

Den herlige outfiten lille William har på seg i dag er fra babystore.no. Jeg syns det er så gøy at han endelig begynner å passe alle klærne sine! Han har så utrolig mye fint, så han rekker nesten ikke bruke klærne en gang, før han har vokst ut av de. Jeg har derfor veldig mye i str. 62. Str. 50 og 56 har han alt vokst ut av, mens jeg tror han vil bruke 62 en god stund nå. Jeg husker Michelle brukte str. 56 så utrolig lenge, mens lillemann knapt har brukt den størrelsen.

I dag er det allerede 6 hele uker siden lille William kom til verden, tiden flyr. Heldigvis føler jeg at jeg klarer å nyte tiden nå mens han er liten, noe som er veldig viktig å gjøre! De fine klærne William har på seg i dag, kan dere klikke dere direkte inn på linkene: Joggedress / Smokk / Sko /  Akkuat nå er det hele 50% rabatt på både joggedressen og skoene! Ønsker deg en riktig fin start på helgen! 

A WALK IN THE PARK

I dag har jeg kost meg i Stavanger sentrum sammen med min aller beste venninne. Jeg kjenner det er så deilig å være litt sosial og komme meg litt ut. Jeg trenger det virkelig. Det gjør noe med humøret mitt og ikke minst holdningene mine å være ute i offentligheten! Jeg spaserte faktisk til byen i dag, og det tok meg ikke mer enn 20-25 minutter med et godt tempo. Det var utrolig herlig med frisk luft og ikke minst gjorde det noe med selvtilliten min. Man angrer som regel aldri på turen vi tok, i forhold til turen vi aldri gikk;)

William sov nesen gjennom hele byturen. Han våknet i det vi hadde tenkt oss hjemover. Jeg gikk derfor innom helsestasjonen for å gi ham mat, og et lite bleieskift før hjemturen. Jeg syns det er så greit å gå opp til helsestasjonen for å amme. Jeg husker at jeg gjorde det samme da jeg fremdeles ammet Michelle. Jeg føler meg rett og slett veldig ukomfortabel med å sitte å amme offentlig i byen. Jeg syntes det allerede da jeg ammet Michelle, og jeg syns det i allefall nå som jeg vet at flere kjenner meg igjen fra bloggen. 

Det er en ting å sitte å amme på en plass der alle har barn eller er gravid. Det er liksom ikke like naturlig for andre at jeg plutselig skal hive frem puppene. Jeg hadde nå ikke reagert på det selv om noen ammet på en café. Vi bor jo i Norge, og det er jo egentlig veldig normalt å amme offentlig her. Men likevel av en eller annen grunn så liker jeg ikke å gjøre det selv. Det er derfor veldig deilig å vite at jeg har et sted å gå til å amme når jeg er i byen med lillemann! SEX ETTER FØDSELEN

Heia, etter en del rare tilbakemeldinger i kommentarfeltet på instagram ble jeg inspirert til å dele litt tanker med dere. Jeg er jo ofte veldig åpen om ting, så har ingenting i mot å dele noe om tankene mine rundt sex heller. Det er jo det mest naturlige mennesker gjør, som alle gjør. Derfor ser ikke jeg hvorfor det skal være så tabu å snakke om. Selv om jeg ikke kan se for meg at foreldrene mine har hatt sex, har det jo skjedd i og med at jeg er her den dag i dag.  Akkurat som jeg, som har William og Michelle. 

Jeg vet jeg har mange blogglesere i alle forskjellige aldre. Og dette er et innlegg som gjerne ikke passer for mine yngste lesere. Men nå har jeg i alle fall advart om det.  Etter at jeg la ut en positiv graviditetstest på instagram, ble det hundrevis av kommentarer rundt om at jeg var blitt gravid så tidlig etter William. Tanken hadde ikke en gang falt meg inn at folk kunne misforstå det bildet. Bildet la jeg ut i forbindelse med innlegget jeg svarte på ting som hadde med graviditeten å gjøre. Jeg trodde faktisk ikke at folk kunne tro noe annet. 

Det er sikkert mulig å bli gravid 5 uker etter en fødsel, men ikke i mitt tillfelle. For som vi alle vet så må man ha sex, for å kunne bli gravid. Tanken om sex nå etter fødselen har ikke slått meg før jeg fikk alle disse kommentarene. Jeg har overhodet ingen tanker om å ha sex på en lang tid. Jeg har fremdeles et åpen klipp nedentil som stingene revnet opp noen dager etter fødselen. Det gjør ennå vondt å tørke meg etter jeg har vært på do, og jeg kan ikke forestille meg hvor vondt det vil gjøre i kuttet om jeg skulle hatt sex nå snart. 

Jeg sa til og med under fødselen i pressriene, at jeg aldri i mitt liv skulle ha sex igjen, til mamma og pappaen til William. Nå tror jeg ikke jeg kommer til å holde det resten av livet. Men foreløpig er tankene mine enda på samme plass som da. Jeg har tross alt fått en baby ut der nede. Jeg tror ikke sex noen gang vil bli det samme igjen. I alle fall ikke på en lang lang tid.

Jeg vet det er så utrolig forskjellig fra person til person, når det kommer til sex etter fødselen. Jeg tror også det har veldig mye å si på hvordan fødselen var. Om du ikke hverken må sy, eller har noen andre komplikasjoner, så skjønner jeg at det kan gå kortere tid til du har sex igjen. Jeg vet om noen som har hatt sex bare dager etter fødselen, mens noen andre som har ventet nesten et helt år. 

Jeg syns det er så vanskelig å vite hva som er greit. Jeg gidder ikke å haste inn i noe som jeg egentlig ikke er klar for. Det føles som om jeg er jomfru på ny, og er nervøs for å miste jomfrudommen min eller noe, haha. Samtidig som det er helt forskjellige tanker som går rundt i hodet mitt. Jeg tenker at så lenge jeg er nervøs for alt av smerter, til hvordan det vil bli, så er jeg ikke klar for det. Det får ta den tiden det tar. Det er jo overhodet ikke noe som haster å få overstått. 

Jeg merker at tankene mine på sex nå etter fødselen, er helt annerledes enn etter keisersnittet med Michelle. Keisersnittet hadde jo ingenting å gjøre med mitt down town område. I forhold til hvordan det er med en vanlig fødsel. Under en fødsel så er det jo helt ekstremt hva den stakkars nedre delen må gjennom gå. 

Selvsagt må jeg være godt i gang på noe prevensjon i tillegg før jeg skal tenke på å ha sex igjen. Jeg er veldig glad for de to vakre ungene jeg har fått, men de to holder i massevis i mange år frem. Jeg trenger ikke en til med det første!