hits

BURSDAG

VIDEO: EN FEST HELT UTE AV KOTROLL!

 

 

Bursdagsfeiringen ble en stor suksess, og jeg må si jeg er overrasket over hvor godt tema ble speilet på de fine gjestene som virkelig hadde lagt inn en innsats i antrekkene sine for Hawaii-temaet for festen. Nå har jeg samlet sammen en hel haug av videoer som ble filmet av gjestene i løpet av kvelden vår. En magisk bursdagsfeiring! Men det kan vel se ut som en fest helt ute av kontroll, men jeg må si vi koste oss ekstremt masse! Håper alle har fått en fin start på uken! 

HAWAII-PARTY!!

Om kun noen få dager fyller jeg 22 år! I dag er derfor en av de få gangene i årene selv jeg tar meg en drink. Dagen skal feires i dag med gode venner på taket vårt med en skikkelig sommerfest. Hva passer vell ikke sommerværet bedre enn Hawaii-tema? Der er skikkelig sommerfølelse i huset nå som det er pyntet og klar til fest. Alt som gjenstår er kun en tur i dusjen og gjestene. Ønsker alle sammen en fantastisk fin lørdag! 

VI HAR FEIRET EN STOR DAG!

Livet mitt står aldri stille med tre barn og en barnslig mann i hus. I går har vi hatt stor bursdagsfeiring her hjemme igjen, og denne gangen var det William som skulle feires. Selv om William sin store dag egentlig ikke er før 12.12 har jeg veldig lyst til å vise dere en fantastisk pirat-feiring som vi hadde for William! Tema hadde han selvsagt valgt helt selv. Vi hadde en fantastisk fin feiring med familien her i helgen, med veldig fornøyd bursdagsgutt!

DETTE BLIR TEMA FOR BURSDAGSFESTEN!

Jeg gikk gjennom for å se hva dere trodde om tema for bursdagsfeiringen, og ser at mange har tippet riktig. Tema i år er selvsagt bestemt av kjekkasen selv, og blir ingenting annet enn pirat, eller som han selv kaller det «hiv og hoi» bursdag. Jeg syns det er så gøy med noe nytt og for min del langt unna hva jeg selv ville valgt. Jeg er i gang med pyntingen og gleder meg til å vise dere mer!! Ønsker alle sammen en fin torsdag videre!

MICHELLE 6 ÅR - MASSE BILDER FRA FEIRINGEN!

I helgen feiret vi en minnerik seksårsdag her hjemme for Michelle. Jeg har enda ikke fått tid til å dele bilder fra den store feiringen, og tenkte derfor det var koselig å legge dem ut nå. Michelle var strålende fornøyd med feiringen, og jeg må selv si at bursdags selskapet ikke kunne blitt bedre. Mange fine nye venner kom og feiret dagen sammen med oss her. Det er så fint å se hvor mange nye mennesker vi har fått i livet vårt det siste året. Jeg er så takknemlig for hvor godt vi er tatt i mot her, etter at vi flyttet til sørlandet. 

KAKEBORDET - MICHELLE 6 ÅR

Vi fikk en kjempe vellykket bursdagsfeiring her hjemme og jeg vet at alle her i huset la seg i går kveld kjempe slitne og med et stort smil rundt munnen. For en fantastisk dag! Michelle sa flere ganger at det var det gøyeste bursdagen hun noen sinne hadde hatt, og det er jeg evig takknemlig for å høre. Vi hadde det utrolig gøy med forskjellige leker og aktiviteter, samtidig som selvsagt kakene også var utrolig populære! Kakebordet er nok en gang laget av fantastiske Elin, som alle stiller opp med kaker til en hver anledning. Tusen takk igjen, for et magisk syn av et kakebord, det er kunst, rett og slett. Elin imponerer hver gang! Liker du kakene hun har laget? Sjekk gjerne ut både facebooksiden, blogg & Instagram for flere fantastiske bake-bilder! 

HIPP HIPP HURRA, FOR MICHELLE!

Nå er det kun noen få timer igjen til selskapet, og jeg føler jeg er i rute med alt som skal ordnes før gjestene kommer. Jeg har vist dere inne i stuen flere ganger, men nå får dere en siste finish på hvordan det ser ut i stuen hos oss akkurat nå. Kakene og ballonger kommer nå i løpet av kort tid, og pynting ute skal også gjøres i dag. Vi skal ha masse gøye leker, og forhåpentligvis få en helt uforglemmelig dag sammen med mange utrolig fine mennesker. Ha en fantastisk fin søndag alle sammen! Mange flere bilder kommer ut over dagen! 

GODTEPOSEN: TUSENVIS AV KRONER PÅ GODTERI

Nå er nesten alt klart til den store feiringen for Michelle sin 6 års dag! Jeg lovet Michelle å vente med å lage godteposer, fordi det var noe av det hun hadde lyst til å være med å lage. Jeg syns det var utrolig koselig at hun hadde noen tanker om hva som var viktig for henne å være en del av i forberedelsen til selskapet, og syns ikke annet enn at det ble en utrolig koselig ting å gjøre sammen med henne. Hun sorterte likt med godteri til alle sammen, mens jeg la det oppi hver og knyttet sammen. Et bra team er vi! 

Jeg gjorde meg en del tanker om godteposene til selskapet. Først så tenkte jeg en del på om det fremdeles var vanlig å få hver sin godtepose i barnebursdager, slik som vi gjorde da vi var små. Nå er det ikke så lenge siden jeg var liten da, men ting forandrer seg jo så fort, at det er vanskelig å henge med. Michelle mente på at det var veldig normalt å få det, og sa at hun ønsket det. Derfor ble dette spørsmålet fort lagt til sides for min del. Så lenge det er et ønske fra Michelle sin side med både godteposene, og leken om å «fiske» dem opp, så tenker jeg at det er helt topp at hun har noen ønsker for denne feiringen hun også. 

Etter at tanken på at godteposer skulle lages var fastslått, begynte jeg å tenke på hvor mye som er normalt å få. Det er et litt verre spørsmål å spør 6-åringen om, for de har selvsagt lyst på så mye som overhode mulig. Likevel tenker jeg, trenger de så mye? Er det ikke litt det å kunne spise kaker og kose seg med det som er bursdagsselskapets høydepunkt. En liten oppmerksomhet til hvert enkelt barn er jo koselig og fint, men jeg er i alle fall veldig bestemt på at de ikke trenger tonnevis hver, i tillegg til alt det andre som blir servert. 

Det er det jeg føler blir litt rart om man setter ut en skål med godteri på bordet i stede for å gi ut til hvert enkelt barn, for da blir det fort noen få som spiser «alt» og noen som ender opp med å ikke få noe. Jeg kjenner derfor en ro med å vite at om barna får hver sin, så kan de spise like mye hver, i sitt tempo. Enten de spiser opp alt på 10 minutter, eller tar litt og ønsker å spare på det når de kommer hjem. Alle barn er så skrekkelig forskjellige, og jeg mener det er veldig viktig å huske på dette spesielt i en barnebursdag. Jeg tror barna setter pris på en liten personlig oppmerksomhet, i stedet for å bruke tusenvis av kroner på godteri. 

LIVE: BLI MED Å PYNTE TIL MICHELLE SIN BURSDAG!

Jeg har flere ganger både vist og snakket om min store begeistring for bursdagselskap. Eller generelt bursdager. Jeg ønsker å gjøre mest mulig ut av dagen til mine nærmeste som fyller et nytt år. Nå er det Michelle som står for tur, og allerede neste måned så fyller den lille jenta mi 6 år! Jeg kjenner det både er skummelt og gøy at hun begynner å vokse seg stor. Men denne uken prøver jeg å ikke la mine følelser for den store dagen komme i veien for en stor og fin feiring! 

Denne uken feirer vi Michelle sin bursdag med barnehage, familie og venner. Det blir en stor dag som jeg vet Michelle har gått å gledet seg til lenge. Jeg syns det er så utrolig fint hvordan hun kun gleder seg til denne feiringen på grunn av menneskene som kommer for å feire dagen sammen med henne. Hun har ikke nevnt et eneste ord om gaver eller kaker her hjemme, og det får meg til å føle meg veldig bra. Barn skal få lov til å glede seg til både gaver og kaker, det er ikke det. Jeg bare kjenner at jeg blir så utrolig glad og stolt, når jeg ser at hun bryr seg om de menneskene som hun kjenner, det gjør meg så godt å se at hun har mange rundt seg som både hun betyr mye for, men også som betyr mye for henne. 

De neste dagene her på bloggen vil bli fylt med mye bursdags-planlegging og snakpeak´s. Jeg elsker å lage i stand selskap, og hadde jeg kunne velge meg en jobb den dagen jeg ikke lengre ønsker å blogge, så måtte det uten tvil hvert å planlegge/stelle i stand bursdagsselskap. Jeg elsker det, og bruker lang til til å lage det aller meste så og si fra bunn av. For meg blir riggingen til et selskap fort en hobby jeg trives godt med, og som jeg egentlig gjør mest for min egen del. Jeg vet veldig godt at det ikke er det Michelle gleder seg til med feiringen. Hun får heller ikke se noe av pynten og kakene før den store dagen er her! 

Som dere ser så er tema litt utenom det vanlige av hva jeg pleier. Grunnen til dette tema skyldes kun at Michelle blir eldre og har egne mer bestemte ønsker om tema. Så når hun nå er blitt så glad i hest, så tenkte jeg, hva er vel bedre enn en skikkelig stall-inspirert hestebursdag? Jeg har dratt tema helt ut, og syns det er utrolig gøy å dille med små detaljer og rigging de neste dagene. Gleder meg til å vise dere alle prosjektene jeg holder på med til den store dagen! 

Se live video på facebook HER! 

KAKEBORDET - WILLIAM 2 ÅR

reklame

Jeg er målløs nok en gang. Nok en bursdag er vel gjennomført, og vi hadde verdens beste dag sammen i går. Verdens lykkeligste gutt, fikk våkne opp med sang og mer kaker på sengen i dag, Hipp hurra for vår beste William! Det fantastiske kakebordet, er nok en gang laget av Kjøkkenmagi. Hun har kakekurs, og nå i kan du få 15% rabatt på kakekurs hos henne frem til jul, med å bruke rabattkoden Annasjul helt frem til julaften! Det anbefaler jeg alle kakeglade mennesker å prøve. Jeg har super lyst til å sette av tid til et kakekurs snart, jeg blir like imponert av denne kakekunsten hver eneste gang! Les mer om kakekursene HER! OPPSKRIFT - NÅ KAN DU LAGE REGNBUE KAKEN!

Nå har du mulighet til å prøve å lage regnbue-kaken vi hadde i bursdagselskapet til Michelle. Kaken som virkelig overrasket oss, når vi delte opp det første kakestykket. Lite husket jeg at det skulle være seks flotte regnbuefarger på innsiden. Gjett om Michelle fikk storsmilet sitt på plass da hun så dette! Hvis du har lyst til å overraske noen med fantastisk god og ikke minst nydelig regnbue-kake, så har du muligheten til å følge oppskriften til Elin (reklamelink) under. Det var hun som laget kaken til selskapet til Michelle! Lykke til med baksten! 

230 gram smør
600 gram sukker
7 eggehviter
2 1/4 ts bakepulver
1 ss ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
450 gram hvetemel
3 1/2 dl melk

Sett ovnen på 185 grader, over og undervarme, temperatur og steketid kan variere fra ovn til ovn, så her må man prøve seg litt frem. Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en arbeidsbolle. Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ei og ei eggehvite. Når all eggehviten er pisket inn tilsettes halvparten av melblandingen, så halvparten av melken i en tynn stråle. Dersom melken er for kald eller tilsettes for raskt vil røren skille seg. Ha i resten av melblandingen så resten av melken.

Vei opp kakerøren og del vekten på seks. Det vil bli ca. 300 gram på hver. Fordel lik mengde kakerøre i skåler. Finn frem gode pastafarger. Rør inn de ulike fargene. Kle ei 20 cm kakeform med bakepapie og ha i en av kakerørene. Stek på 185 grader i ca 20 minutter. Om du har flere kakeformer i denne størrelsen kan du steke flere samtidig, tilpass steketiden om du har flere bunner i ovnen samtidig.

Avkjøl kakebunnene helt.Fyll med ønsket krem, Elin brukte hvit sjokoladekrem i kaken til Michelle. Dynk gjerne bunnene først. Denne kaken tar seg godt ut som naked kake, men her var tema gull og hvit, så da ble kaken i hvit marsipan og pyntet med enhjørning i gullglitter.

EN OVERRASKELSE PÅ INNSIDEN

Det er ikke ofte jeg blir tom for ord, og gjerne spesielt ikke når det kommer til mat. Likevel så blir jeg like stum hver eneste gang jeg ser de flotte kakene Elin klarer å lage. Jeg har vært så fornøyd med kakene hennes, at jeg valgte å dra inn på dagstur til Stavanger 7 timer i bil, bare for å få muligheten til å ha hennes kaker i Michelle sin bursdag nok en gang. Har du lyst til å lære å lage flotte kaker og annen bakst? Elin har satt opp nye kake-kurs nå, de finner du HER (reklamelink) meld deg gjerne på! Den flotte kaken til Michelle, hadde en liten overraskelse når vi åpnet den. Det var nemlig en regnbue på innsiden, og gjett om Michelle ble glad da! Hun elsket kaken, og jeg skal innrømme at jeg spiste en god del selv også! 

GULLBURSDAG - KAKEBORDET

Jeg har ikke ord. Bursdagen i går ble så vellykket, og kakebordet både så godt ut og smakte fantastisk godt! Vi hadde en super feiring, og flere bilder fra feiringen kommer ut i løpet av dagen. Først må jeg bare stolt vise frem kakebordet. Tema var gull, og enhjørning og vell gjennomført ble det! Kaken, makroner og cupcakes ble nok en gang laget av fantastiske Elin! Det var en liten overraskelse på innsiden av Enhjørningskaken, som dere skal få se i løpet av dagen. Michelle var i lykkerus over dagen som ble feiret i går, og ingenting får meg i bedre humør enn det! BURSDAGSFORBREDELSER

Sist måned var det alt gått 5 år siden jeg ble mamma for aller første gang, og Michelle fikk sitt første møte med verden. Det er et stort tall og rundt tall som selvsagt må feires skikkelig. Vi fikk til slutt en veldig fin feiring på dagens hennes, men ingenting er som å feire med flere kjente tilstedet. Jeg har tenkt mye og lenge på denne feiringen, og vært veldig bestemt på at dagen må bli perfekt. Det er det første runde tallet som skal feires, samtidig som vi er på en ny plass. 

Hele sommeren har jeg vært redd for at annerledes er negativt. En ny plass er veldig annerledes, og bursdagsfeiringen vil verken bli den samme eller sammen med de som vanligvis har vært tilstedet tidligere. Jeg fikk en del tilbakemeldinger etter innlegget mitt «hvordan kan jeg toppe dette», da jeg la ut bilder fra bursdagen til Michelle i fjor. Tankene mine var vel ikke akkurat at jeg nødvendigvis trenger å toppe den bursdagen på kaker og dekorasjon. Mine tanker lå helst på hvordan bursdagen sett fra Michelle sine øyne ville være. 

Vil hun sitte igjen med det samme smilet rundt munnen etter denne bursdagen, som hun gjorde i fjor? For det er det eneste som betyr noe for meg. Jeg er så redd for at hun skal kjenne på at noen eller noe mangler denne dagen. Denne sommeren har heldigvis mye skjedd, og Michelle har fått veldig mange gode venner, både store og små. Michelle har selv gitt ut bursdagsinvitasjoner til nye hun har blitt kjent med, som skal komme å feire dagen sammen med oss om ikke lenge! 

Jeg begynner å bli rimelig sikker på at dagen kommer til å bli like bra som i fjor, og at smilet til prinsessa vil være på plass. Hun har selv valgt ut at tema for 5-årsdagen skal være i gull. Nå sitter jeg å planlegger både pyntingen, godteposer og leker vi skal lage i stand. Jeg kjenner jeg gleder meg veldig mye, og vet at Michelle gjør det samme. Ingenting er som en skikkelig bursdagsfeiring rett før barnehagestart! 

ET FANTASTISK SELSKAP

God søndag kjære deg! Nå har jeg fått sett gjennom alle bildene fra bursdagselskapet i går, og tenkte å dele mange av bildene med dere! Michelle var så fornøyd med bursdagsfeiringen sin, og det samme er jeg! For et fantastisk selskap. Ønsker dere alle en nydelig dag! 
FROZEN BURSDAG: KAKEBORDET

reklame

Jeg er helt tom for ord! Tusen takk igjen Elin for de fantastisk gode og flotte kakene! Vi har hatt en fantastisk feiring i dag, og nå har jeg to små som sover godt i sengene sine. William har for første gang i sitt liv vært våken gjennom hele dagen uten en eneste hvil, så nå krysser jeg fingrene for at han klarer å sove gjennom natten, uten å våkne! Jeg skal bombadere dere med bilder fra feiringen i morgen, for nå har jeg mye å rydde! I mellomtiden kan dere nyte synet av det fantastiske kakebordet! 


SNEAKPEAK: FROZEN SELSKAP

God lørdag, og ikke minst god helg! I dag er en stor dag her hjemme, vi skal feire prinsessen i huset! Familie og noen få venner kommer for å feire 4-års dagen til Michelle. Hun har spurt etter gjestene siden vi stod opp i dag tidlig, så jeg merker hun gleder seg veldig til selskapet! Hun har ikke fått sett noe av bursdagspynten ennå, så jeg gleder meg veldig til å overraske henne, tenkte jeg kunne filme henne, når hun fikk se det! Men først tenkte jeg å vise dere en liten sneakpeak av pynten! Følg oss gjerne gjennom feiringen på instagram @Stavangermamma, eller på snapchat Annarasmussen. Ønsker alle sammen en nydelig dag! 

BURSDAGSKJOLEN TIL MICHELLE

 

Heia, i morgen skal vi ha bursdag her i hus, og feire Michelle! I dag er det bare en måned til prinsessen min fyller 4 år! Jeg syns årene går så fort. Jeg kan nesten ikke tro at hun faktisk fyller 4 år, allerede! Hun har selvfølgelig blitt så stor, at det er veldig stas å velge ut outfiten selv. I morgen har hun valgt å ha på seg den nydelige nye blå kjolen, som hun selvsagt kaller "Elsa-kjolen". Hun så helt fantastisk ut i kjolen, og jeg gleder meg til å vise dere bilder av henne i den i morgen! Ønsker alle sammen en fin dag videre! 

DID SOMEONE SAY PARTY?

Nå nærmer det seg feiring av verdens beste prinsesse! Michelle skal feire sin 4 årsdag til helgen, og jeg gleder meg minst like mye som henne. I dag har jeg laget klar goodiebags + godteposer til de minste gjestene. Hun aner ingenting om hva jeg har i planene for feiringen, så jeg gleder meg til å se hvor overrasket hun blir! Hun har ikke bursdag før 19.juli, men på grunn av ferie må den feires nå. Temaet har hun valgt selv, og det ble jo selvfølgelig uten tvil Frozen. Så min første lyseblå bursdag er faktisk til prinsessa i huset! Kan nesten ikke tro at min lille Michelle, er blitt så stor og fin! FOR EN NYDELIG DAG!

Tusen hjertelig takk for alle fantastiske gratulasjoner! Jeg har hatt en helt nydelig dag. Nå skal jeg feire kvelden videre med god mat her hjemme! Håper alle dere også har hatt en fin dag!

 HAPPY BIRTHDAY TO ME

God morgen! I dag er det akkurat 19 år siden denne frøkna kom til verden! Jeg fikk feiret dagen min med gode venner sist helg, og skal derfor bare slappe av og nyte bursdagen min i dag. På 18-års dagen min for akkurat et år siden, så fikk jeg verdens beste nyhet at jeg hadde en liten guttebaby i magen. Litt rar 18-års gave, men faktisk den beste gaven jeg noen gang kunne fått. I år håper jeg på mindre overraskelser, haha. Håper alle sammen får en nydelig 6.juni! Den beste dagen i året uten tvil, haha! ;)) Her er et lite klipp fra denne bloggeren for en god del år tilbake i tid, enjoy!