hits

DIVERSE

TAKK FOR ET FANTASTISK ÅR

For et år å se tilbake på! Jeg har fått oppleve så mye, men ikke minst har jeg fått muligheten til å bli kjent med meg selv på en helt unik måte. Jeg tenkte det ville være koselig å se tilbake på dette året sammen med dere, nå som året 2015 går med stormskritt mot slutten. Det er jo alltid en trend å vise tilbake på alle gode øyeblikkene i året, derfor vil jeg også skrive litt om nedturene dette året. Alle handlinger er med på å forme året, dette var året mitt 2015. 

Ja, hvor skal jeg begynne? Dette året har gått veldig fort, heldigvis får jeg vel si... Jeg har gått fra å være nybakt tobarnsmamma dette året, og aldri ville ha mer barn, til å sitte her lettet og fornøyd med mine to, og til og med fått tanken på å ville ha flere barn. Med andre ord, så har det skjedd veldig mye i hodet mitt dette året. Jeg har lært meg hvordan jeg selv kan være glad og førnøyd, og ikke minst trygg på tobarns morsrollen.

Dette året har vi både flyttet til Kypros, og kommet oss hjem igjen. Dette året har vi lært mye, både barna og jeg. Michelle har blitt kanonflink til å snakke og kommunisere på to nye språk. Hun har fått blitt kjent med mange nye mennesker samtidig som hun har blitt kjent med en helt ny kultur. Hun har også lært seg mye på hjemmefronten. Hun har lært seg å dele, være tålmodig, og ikke minst lært å leke sammen med lillebroren sin, å finne gleden i han.

Jeg vil tørre å påstå at barna har hatt et fint år, med mange fine soldager og bading. Jeg er også veldig fornøyd med året som har gått. Jeg føler jeg har vokst mye dette året, og blitt bedre kjent med meg selv, om det er mulig å formulere meg sånn. Jeg har også fått oppleve mye, reising, i mammarollen, kariere, og ikke minst på guttefronten. Jeg har lært meg å gå videre i livet, og slippe tak på fortiden min.

Jeg har fått meg en fantastisk kjæreste, som også alltid har vært min beste venn. Jeg har til og med kjøpt meg eget hus i år, i det gamle nabolaget mitt, her jeg hører hjemme. Det har vært et fantastisk år faktisk, når jeg nå ser tilbake. Men for å få oppturer i livet, så skjer det også mange negative ting. Det finnes jo ikke motgang, om det blåser i medvind hele tiden. Det gjelder også med et år. Det finnes dager som har vært tøffe, og det finnes mennesker som har såret.

Jeg har jo tidligere fortalt om dette årets verste hendelse. Og føler ikke for å ta det opp igjen i dag. Men det vil alltid skje dumme ting, før positive ting kommer. Om vi er på topp hele tiden, så er det jo bare en vei vi kan gå, og det er nedover.... Noe som vil si at det er nok meningen at ikke alltid alt skal være like lett. Jeg har også blitt såret dette året. Samtidig som jeg vet at jeg har såret noen tilbake...

Det som er så godt med nyttårsaften er at man føler man får lov til å starte på nytt. Nytt i livet, eller hva enn det måtte være. Det er nok akkurat derfor vi setter nyttårsforsetter også. Noen ønsker å starte å trene, mens andre ønsker å bli en bedre versjon av seg selv. Jeg har egentlig mange ting jeg ønsker å starte på nytt med når klokken slår tolv i natt. 

Det er aldri for sent å starte på nytt. Fra og med i morgen har vi et helt nytt år foran oss. Jeg gleder meg til å gå inn i et nytt år sammen med dere. Kanskje  vi har noen av de samme ønskene for 2016? Jeg ønsker deg og dine en fantastisk kveld, og et fantastisk nyttår! 

LIKE FRA TOPP TIL TÅ

God morgen kjære deg! Tenk at i dag er det siste dagen før nok et år er forbi. I morgen er 2015 bare et år med minner, opplevelser og hendelser. Jeg gleder meg til et nytt år, og til 2016 offisielt er i gang. Jeg har mye som kommer til å skje det neste året, og det kommer til å bli et stort år for meg og barna! I går trosset vi stormværet, og gikk ut på en tur som jeg ønsket. Det er alltid godt å komme seg ut litt. Jeg syns vi trengte en siste tur ut, før året er over. Barna var like fra topp til tå i nye luer, dresser og sko! Så stolt over mine nydelige to små gullunger! Dressen finner dere hos babyshop.no (reklamelink)  

Jeg ligger her, og holder sengen varm!

God kveld. Det er ikke ofte jeg blogger så sent på kvelden som jeg gjør nå, men jeg følte rett og slett for å skrive noen ord. Jeg ligger her alene i sengen, og har ligget her helt siden jeg la barna for å sove i 18.00 tiden. Det har vært en lang dag, og jeg syns det ville bli deilig å legge seg tidlig for en gang skyld. Det blir jo en sen kveld i morgen i alle fall. Men sanheten er at jeg er blitt litt avhengig av å legge meg til å sove inni armene til min kjære. 

Det er rart det der hvordan vi plutselig kan bli vandt til noe man liker. Jeg kan vel ærlig si at jeg aldri har delt sengen min i fire uker i strekk med noen før. Og med en gang jeg ligger alene, så føler jeg det er noe som mangler her. Det er det jo også. Jan har vært borte fra før kl. 08.00 i dag tidlig, og kommer ikke hjem før nå snart. Jeg ligger her å holder sengen varm til han kommer hjem. Det skal bli godt å få ham hjem igjen nå!

Vi som begge to jobber hjemmefra, og ser hverandre 24 timer i døgnet, burde vel egentlig i teorien vært veldig glad om vi fikk en dag uten hverandre. Jeg føler det overhodet ikke sånn. Ikke med Jan, det er umulig å bli lei av ham. Han har en sånn godhet og trygghet i seg, som gjør at jeg er 100% meg selv rundt ham. Han er hyggelig å være sammen med, samtidig som vi kan konsentrere oss om å jobbe. Vi har fått en balanse i hverdagen som jeg aldri vil skal ta slutt! 

Nå gleder jeg meg til han kommer hjem og kryper under den gode varme dynen. I mellomtiden ligger jeg og googler hvordan i alle dager jeg skal klare å imponere gjengen her hjemme med god nyttårsaften middag i morgen. Matlaging er overhodet ikke min sterkeste side. Men hva gjør man ikke for de man er glad i? Vi skal ha en stille og rolig nyttårsaften bare Jan, barna og meg, det gleder jeg meg til! Ønsker alle sammen en fantastisk siste kveld i 2015! 

EN HVER MAMMA ØNSKER DET BESTE FOR BARNA

I oppdragelsen jeg gir barna mine, tenker jeg mye på hvordan jeg selv er blitt oppdratt. Jeg finner ofte frem situasjoner og reaksjoner fra jeg selv var liten i valgene jeg setter og gir videre til mine egne barn. Enten det er noe positivt jeg vil gjøre likt, eller om det er noe jeg overhodet ikke ønsker å gi videre til mine egne barn. Jeg er blitt den mammaen jeg er, fordi jeg har hatt det livet jeg har hatt. Både på godt og vondt. 

Når jeg ble mamma, så var det automatisk en bjelle i toppen på meg som sa "Anna, denne lille jenta skal du gi et fantastisk liv, denne jenta er ditt ansvar". Jeg er veldig sikker på at jeg snakker for alle mødre, når jeg sier at vi ønsker bare det beste for barna våre. Jeg er sikker på at alle mødre, både unge, og eldre, tenker på dette hver eneste dag. Det gjør i alle fall jeg. I en hver situasjon, så vil jeg jo bare at barna mine skal ha det godt, også om det setter meg i en klemme eller ubehagelig situasjon. 

Litt flaut i si, men det er ikke så lenge siden jeg selv var et barn. Jeg husker ting, tanker og reaksjoner. Jeg husker hvordan det var å være uenig med mamma, og hvordan jeg ville gjøre ting på min måte. Noe av det ligger jo fremdeles i meg. Jeg forstår at Michelle blir sint, og lei seg av og til. Jeg prøver derfor å forklare ting på den måten jeg selv ville ønsket å få høre ting når jeg var mindre. Det er viktig med forståelse i en oppdragelse, uansett situasjon. 

Nå er ikke jeg verdens beste mamma, jeg gjør feil som oss alle. Det er ingen mammautgaver som kommer feilfrie dessverre. Men jeg vet hva jeg vil, og jeg prøver mitt beste 10 av 10 ganger, og det er det viktigste. Jeg oppdaget en situasjon i går som kom veldig uventet, og brått på mammarollen min. Jeg så en likhet mellom Michelle og meg som liten, som jeg aldri har opplevd før. Hun ville hjem fra hyttetur, selv om hun var sammen med en gjeng hun kjenner godt til og er trygg på, og selv om hun hadde det kjempegøy. 

Jeg var akkurat lik som liten. Jeg trivdes best hjemme. Om det var for å være med venner etter skoletid, eller om det var overnatting. Jeg likte meg alltid best hjemme. Jeg hadde det jo kjempegøy når vi var sammen hos venner, men jeg var mest komfortabel om mine venner var hos meg. Dette har gått veldig igjen i ulike ting. Jeg innså vel mest at jeg fremdeles hadde dette i meg, når jeg var på Kypros nå. 

Det var derfor veldig uventet på meg i går, når jeg måtte ta et valg på Michelle, og hvordan jeg skulle reagere. Jeg syns det var lurt å snakke med henne, for å forstå situasjonen litt bedre. Er hun lei seg, eller er hun glad mens hun sier hun vil hjem? Om hun er lei seg, så kan det fort gå over, men om hun sier det mens hun er glad, så er det vanskeligere å overtale henne om å bli. Fordi om hun sier det, mens hun er i godt humør, så vet jeg at det  er noe av det samme jeg selv opplevde som liten. 

Det var derfor plutselig en lett situasjon for meg å komme i, fordi jeg visste hva som måtte til. "Selvfølgelig skal du få lov å komme hjem vennen. Mamma har savnet deg og masse!" Man ville gjerne trodd at om barnet var lei seg, så var det en ennå større grunn til å la de komme hjem. Og det er selvfølgelig en stor forskjell mellom barn. Vi må aldri behandle barn på samme måte. De er like forskjellige som vi "voksne" kan være.

Men jeg kjenner datteren min, og når hun er lei seg så er det ikke mye som skal til før hun smiler og ler igjen. Det er derfor bare en liten oppmuntring hjemmefra kunne fått henne strålende glad igjen. Og det var vel også derfor jeg måtte ringe å snakke med henne for å se hvordan situasjonen egentlig var. Det er ikke dumt å være lik på mammaen sin av og til, for det gjør det bare lettere for meg å forstå hva som er best og gjøre. Det er godt å ha Michelle hjemme igjen! 

EN UVENTET ROADTRIP

God morgen, hvor er jeg? I går ettermiddag startet Jan, William og jeg en lang og uventet roadtrip. Med en gang Jan kom hjem, satte vi oss i bilen, og vi var ikke fremme før over 5 timer senere. Men hvor er vi egentlig kjørt? Og hvor våknet gjengen opp i dag tidlig? Vi er hjemme, tro det eller ei. Vi startet bilen hjemme, og parkerte bilen hjemme. Michelle har vært på hyttetur på Haukeli i noen dager, og skulle egentlig være til over nyttår.

Men det ble litt lenge for frøkna og være borte fra mammaen sin, så hun ville hjem i går. Michelle var selvfølgelig velkommen hjem, men det er utrolig lang kjøretur fra Stavanger opp til Haukeli, det tar ca. 4-5 timer i bil. Jeg ville derfor gjøre det litt lettere for tanten min, og vi bestemte oss derfor for å møte dem på halvveien. Det ble en veldig trivelig biltur! Jan og jeg er jo veldig vandt til å sitte mange timer i bil, så det var bare kjekt med en liten reunion på det. 

William var snill som et lam hele turen. Over 5 timer i bil, og to båtferjer er jo ikke bare bare for en liten kar, men gud for en snill gutt! Nå er gjengen samlet igjen, og vi er klar for å feire nyttår sammen, likevel! Jeg må jo innrømme at jeg har savnet snuppa veldig, og er veldig glad for at hun har kommet hjem igjen. Hun hadde hatt det kjempegøy på hyttetur! Men hun er nok litt mer lik på mammaen sin, enn hva jeg trodde for bare en uke siden! 

Michelle fikk være lenge våken i går kveld, sammen med oss, så hun sover faktisk nå (08.10), og William har allerede sin første hvil. Det er ikke ofte jeg får tid til å blogge på denne tiden, haha! Ønsker alle sammen en fantastisk dag! Her er det ikke noe fint vær, men jeg håpet å ta med ungene ut på en tur, men det er ikke noe gøy i dette været. Håper det blir litt finere utover formiddagen! Hvordan er været der du er? Gårsdagens roadtrip kan dere se på snapchat, om dere skynder dere: annarasmussen 

DE FØRSTE BILDENE FRA DET NYE HUSET!

I dag har vi hatt en super dag! Vi har akkurat kommet oss hjem fra en tur borte i det nye huset! Tenkte jeg kunne dele noen små sneakpeak-bilder fra det nye huset. Det er fremdeles veldig mye som skal gjøres, og ting tar tid. Men foreløpig så syns jeg bare det er gøy med oppussiningen! Det er uten tvil en fantastisk plass, og ikke langt fra min mors hus, og resten av familien. Det er her jeg ønsker mine barn skal se tilbake på barndomsminnene sine fra. Det er her jeg vil lage en større familie! 

NYE INNRØMMELSER

God morgen! I dag skal jeg ta med meg mine to flotte gutter til kjøpesenteret. Vi skal nemlig se på nye ting til huset, og det er så gøy! Jeg gleder meg til å begynne å dekorere og pynte rundt i det nye huset. I dag skal jeg og Jan ta bilder av forskjellige ting vi liker, og gå tilbake å kjøpe det når vi har plass til å oppbevare det et sted. Nå bor vi jo hjemme hos mamma, og har veldig mange flytteesker å holde styr på allerede. Det siste vi trenger akkurat nå er egentlig flere ting. 

Det nye huset er vi kommet godt i gang med. Jan og meg skal ta med oss William bort i huset i dag, mens han hviler i vognen senere, for å få gjort litt selv også. Vi skal på med arbeidsklær, og sette i gang litt riving av lister og lignende. Ikke mye som kan gjøres, men vi må gjøre noe, sånn at vi føler at vi kan bidra litt med å komme oss fortere i hus! Jeg gleder meg til innflyttningen, og ikke minst vise dere frem oppussingsprosjektet vårt! 

Jeg vet at det er veldig mange som har spurt om Jan skal flytte inn i det nye huset sammen med oss. Jeg kan ærlig innrømme at Jan skal flytte inn sammen med oss i det nye huset. Vi er en familie nå. Han har jo bodd sammen med oss i mamma sitt hus i 3,5 uke. Ja, rettere sagt, han har jo bodd med oss helt fra vi kom hjem fra Kypros. Han er kjæresten min, og tar papparollen alvorlig. Det er helt naturlig at han skal flytte inn i det nye huset sammen med oss! 

8 ROMJULSSALG DU IKKE MÅ GÅ GLIPP AV

inneholder reklamelenker

Romjulen er jo en fantastisk tid for å spare penger på netthandel, butikkene bugner av spinnville tilbud! Jeg hater å bruke timesvis på kjøpesentre med lange køer og trøtte barn, derfor handler jeg stort sett årets salgsvarer på nett! Her har jeg laget en liten oversikt over noen av de salgene jeg liker aller best! 

1. GetInspired.no - En av mine absolutt favorittbutikker når det kommer til trening! Get Inspired er simpelthen drømmebutikken for aktive jenter. Akkurat nå har de tyvstartet årets Januarsalg med opptil 60% på hele butikken! Tilbudet får du her!

2. BikBok.no - BikBok er min partyshop Nr1! Her har jeg handlet store deler av min garderobe tidligere, og elsker simpelthen årets romjulssalg. Klikk deg gjennom butikken og finn noen skikkelige kupp. BikBok har 50% på hundrevis av varer i alle mulige kategorier. Tilbudet får du her!

3. Stormberg.no - Stormberg har et utvalg som passer småbarnsmødre perfekt! Superkule kvalitetsklær til stor og små! Akkurat nå har de lansert årets romjulssalg med inntil 50% på hele butikken! Tilbudet får du her!

4. BliVakker.no - Blivakker.no er min soleklare skjønnhetsfavoritt, ingen slår de når det kommer til leveringstid og ekstreme priser. Akkurat nå er de igang med tidenes romjulsfest. 20-70% på hele BliVakker får du her!

5. Boozt.com - Boozt.com med stort designersalg med tilbud på blant annet CalvinKlein, Gant, Tommy Hilfiger og J.Lindeberg! Du sparer inntil 50% i kveld!

6. X-Life.no - X-Life.no med stort romjulssalg! Akkurat nå får du 20% ekstra rabatt på alle salgsvarer! Tilbudet får du her!

7. Proteinfabrikken.no - Proteinfabrikken.no gir deg akkurat nå 25% på absolutt hele butikken. Perfekt med tanke på årets nyttårsforsetter. Tilbudet får du her!

8.Polarn O. Pyret - Polarn O. Pyret med inntil 50% på hundrevis av favoritter i kveld! Tilbudet får du her!

Det er umulig å skjule gnisten i øyet!

Ja, jeg har vunnet i lotto! Gjerne ikke den type lotto som alle tenker, når de tenker på ordet "lotto". Jeg har ikke vunnet en eneste krone, jeg har vunnet noe mye bedre. En flott kjæreste som Jan. Han er alt jeg noen gang kunne drømme om. Han er fantastisk! Jeg må stadig klype meg litt i armen, for å sjekke om jeg er våken. For han er den type mann som bare har fantes i drømmene mine. Etter gjesteinnlegget hans, så tror jeg dere fikk en liten smakebit på hvor god han er!

Jeg syns det er viktig å vise hvor takknemlig jeg er som har en som ham. Jan sier alltid at når man har et behov for å fortelle at man er lykkelig, så stemmer det som regel ikke. Jeg ser hva han mener med det. Jeg har flere ganger ønsket å være lykkelig, og derfor prøvd og overbevise meg selv at jeg er lykkelig med å skrive at jeg er det på bloggen. Jeg kjenner at jeg for første gang ikke har et behov for å si det lengre, for det er tydelig i alle smilene mine. Det er lett å skjule smerte bak et smil, men det er umulig å skjule gleden og gnisten i øyet! 

Jeg har for første i mitt snart 20 år gamle liv, lagt meg og stått opp med et smil HVER eneste dag i over to uker i strekk. Det er ingen andre enn Jan å takke for det. Han er fantastisk med både meg og barna, og behandler oss på en måte jeg ikke trodde var mulig. Jeg sier ofte til ham at jeg føler han leser av et manus hver eneste gang han åpner munnen sin, fordi han alltid vet hva han skal si til en hver situasjon. 

Han får meg til å gråte og han får meg til å le. Men det som er forskjellen på Jan, og andre er at når han får meg til å gråte, så er det av glede, og ikke fordi han har såret meg eller gjort meg vondt. Jeg trodde aldri i min villeste fantasi at det fantes en mann i denne verden som var den rette for meg, og som ville behandle meg som en prinsesse. Men der tok jeg grundig feil! Jeg blir behandlet som en prinsesse hver eneste dag, og på samme måte behandler han mine barn, som nå er blitt "Våre".

 

LET IT SNOW!

God morgen! I dag var det rart å våkne opp uten Michelle. William har nemlig et skikkelig sovehjerte, og våknet ikke før nærmere 09.30. Veldig deilig å kunne sove litt lenge. Når vi omsider kom oss ned i stuen i dag tidlig, og så ut vinduet, var det kommet litt snø til Stavanger! Det er så lenge siden vi sist så snøen her. Jeg tror faktisk det var i fjor på denne tiden. William har derfor aldri opplevd snøen. Vi må derfor ta oss en liten tur ut i dag. Snøen blir aldri liggende lenge i denne byen, så den må nytes mens vi har den! Ønsker alle sammen en fantastisk dag! Legger med et koselig bilde fra snødagen i Stavanger i fjor! Er det snø hos deg? 

10 TING OM ANNA OG JAN - VIDEO

Nå har Jan og jeg laget en video som er 100% usensurert! Vi er oss selv til de grader, og håper dere tåler å se oss fra denne siden også. Det blir fort litt alvorlig og ulikt oss når vi sitter og snakker på en videoblogg, så jeg er egentlig veldig stolt over hvordan vi fikk til å være oss selv i denne videoen. Og håper dere liker oss fra denne siden også. Den siste delen av videoen ble borte, så de to siste punktene må tas i løpet av uken! Ønsker alle sammen en superfin 2. juledag videre! 

 

EN BLOGGER KREVER MYE

Har du noen gang tenkt over hvordan en blogger egentlig legger opp arbeidsdagen sin? Jeg kan ærlig innrømme at jeg ikke har tenkt noe særlig over dette selv heller. Hvordan jeg legger opp min arbeidsdag, er vel nokså lik hver eneste dag. Akkurat som den er veldig likt lagt opp i andre jobber også. Jeg går litt på autopilot, og fanger opp ideer underveis. Når noen spør meg hvor mange timer jeg bruker på bloggen hver eneste dag, så vet jeg aldri hva jeg skal svare. 

Sannheten er vel at jeg er redd for at folk ikke vil forstå, eller være enig i svaret mitt på dette spørsmålet. Når jeg får dette spørsmålet så er jeg jo veldig usikker på om de som spør mener timene jeg sitter foran pcen i løpet av dagen, med å svare mail, finne bilder, og andre bloggting. Eller om de bare mener tiden jeg bruker på å skrive selve blogginnlegget. Sannheten er at jeg er på jobb 24 timer i døgnet, hele uken. 

Alt jeg gjør fra jeg våkner til jeg går og legger meg om kvelden går på å tenke på bloggen, og hva jeg må eller bør gjøre. Jeg tenker bare "blogg, blogg, blogg" hele døgnet, uansett hvor jeg er, eller hva jeg gjør. "Der var en fin plass å ta bilde" eller "Dette var et fint antrekk å ta bilde i" og "Det var en super god ide til blogginnlegg!" Bloggen ligger der i tankene mine hele døgnet. Noen ganger kan det bli for mye, kanskje særlig for de rundt meg.

Jeg krever veldig mye av de rundt meg. Det er nok nettopp derfor at det er de nærmeste som liker bloggen min minst av alle. Jeg er avhengig som blogger, at de rundt meg hjelper til, både med å ta bilder, og ikke minst også å komme med ideer innimellom. Jeg må huske på av og til å vise hvor takknemlig jeg er som har deres hjep i hverdagen min. For uten hjelpen deres, ville jeg umulig klart å gjennomføre dagen som blogger. Alle bloggere er avhengig av  å ha folk rundt seg, som hjelper til. 

Det trenger gjerne ikke å være fysisk hjelp heller, det kan være så lite som at de tar seg tid til å vente, når jeg sårt må poste et blogginnlegg. Jeg er evig takknemlig, jeg elsker jobben min, og det er deg som leser sin fortjeneste at jeg trives med det jeg holder på med! Tusen takk for at DU har fulgt meg og bloggen min i dette året som har gått. Jeg gleder meg til å starte opp ny blogg til nyåret, og håper å ta DEG med på den reisen! 

MICHELLE REISER BORT

God morgen! I går kom Jan tilbake til Stavanger, og nå skal han heldigvis bli værende på ubestemt tid! Michelle derimot reiser fra oss i dag. Hun er så heldig, og får være med min tante og onkel, som er hennes gudforeldre på hyttetur! De har fire barn, og Michelle elsker å være sammen med dem! Hun har gledet seg til dette hele julen, så dette unner jeg henne virkelig. Det blir litt tøft for meg, ikke å ha henne her, men i og med at jeg har veldig mye jobb å gjøre både med blogg og nytt hus disse dagene, så er det mye bedre for henne å reise bort og kose seg. 

Michelle skal være borte fra oss i over en uke, så jeg ser henne ikke før 2016 nå! Dette blir kjempegøy for henne. Vi har ikke akkurat sett noe til snøen i Stavanger i år, så hun gledet seg veldig til å stå på ski og lage snøslott! Hun fikk nye ski denne uken, og jeg gleder meg til å få tilsendt bilde av Michelle ute på skitur! Jeg har en stor overraskelse som venter her hjemme på Michelle, når hun kommer tilbake. Har jeg lov til å si at jeg gleder meg til å ha henne hjemme igjen? Jeg er jo helt hønemor, når det kommer til å gi barna fra meg. Heldigvis vet jeg at hun er i de beste hender, og at hun kommer til å storkose seg denne uken! 

JULENISSEN KOM TIL TASTA!!

God 1. juledags morgen! Jeg håper alle sammen hadde en fantastisk fin julaften i går! Dagen vår var helt nydelig, og jeg kan stolt fortelle at både Michelle og William var supersnille dagen gjennom, og sovnet fornøyde i sengene sine. Det ble en vellykket jul i år også! Jeg lovet min nye blogg-agent å ta juleferie på julaften, uten et eneste instagram post, eller blogginnlegg. Det føltes rart, men selvsagt veldig godt også! Nå er jeg tilbake igjen, og om bare en uke er jeg på plass på ny blogg: annarasmussen.no!! Ønsker å dele noen flotte øyeblikk fra julen 15, med dere! Gledelig jul, og jeg ønsker dere alle en fantastisk romjulstid! 
Jeg elsker de som mine egne


Gjesteinnlegg

Jeg har tatt et valg. Et valg som ikke bare endrer min fremtid, men som påvirker en hel familie. Jeg vet at det for mange er utenkelig, og det har ikke akkurat bare vært en dans på roser. Men det er dette jeg vil. Akkurat nå er jeg på vei hjem til Kristiansand for å feire jul med familien, før jeg kommer tilbake 1.Juledag for å feire litt her i Stavanger. 

I drøyt tre år har jeg kjent gjengen på Tasta, en gjeng som i fjor vinter gikk fra to til tre, og som plutselig nå i julen har blitt til fire. For ja, vi er en gjeng, og spør du meg så er vi en helt unik en. Det blir litt feil å si at vi "plutselig" ble fire, for jeg har alltid følt meg som en del av familien her. Michelle har jeg kjent siden hun knapt var et år, jeg har sett henne vokse, sett henne lære, sett henne stråle. 

Når jeg nå går inn i dette, så går jeg inn med alt jeg er, og alt jeg har. Jeg kan ikke love mye, men jeg kan love dere ærlighet, og kjærlighet. Jeg kan love dere en som står i stormen, en som mer en noe annet vil se en lykkelig familie vokse opp. Det er alt.

Det har stormet ganske kraftig rundt oss det siste halve året egentlig. Og fra deres synsvinkel så må det ha sett ut som det komplette kaos i perioder, det forstår jeg. Men selv om ting på bloggen kan være vanskelig å tolke av og til, og til og med virke ganske uforståelig. Så må dere huske at det som regel ligger noe mer bak det, en forklaring, en handling, eller noe som rettferdiggjør det som har skjedd. For husk, jeg har vært her i tre år og er nok den mannen som har vært mest sammen med Michelle og William siden de ble født.  

Så please, vær så snill, aldri kall meg han nye. For helt ærlig folkens, jeg har alltid brydd meg voldsomt om denne familien, selv om jeg aldri helt har vært en del av den på papiret. Jeg har kjent disse menneskene i årevis, jeg har kjørt hundrevis av mil, tusenvis av kilometer, bare for å være en del av disse årene. Jeg kjørte tur/retur Stavanger - Kristiansand, for å feire Michelles treårsdag før jeg måtte hjem igjen samme kvelden. Det er syv timer i bil for tre timer i bursdag. Så please, ikke kall meg han nye. 

Jeg har vært så heldig å få se hvordan familielivet fungerer her inne, se hvordan man kombinerer jobb og familie på best mulig måte, og fått lov til å være en liten del av oppveksten til Michelle og William. Jeg har alltid beundret Anna for måten hun har håndtert alt dette på, og prøver å være flink til å skryte av hva hun har oppnådd. Ikke først og fremst med bloggen, men som menneske, som mamma, og som bestevenn.

Anna har oppdratt Michelle alene. Michelle er fire år, og snakker snart bedre engelsk en jeg gjør, hun gjør seg forstått på gresk, leker med flere dialekter, og kan telle på fransk. Hun kan skrive navn, kan hele alfabetet og kan snart lese. Anna er ikke så flink til å skryte selv, men den rollen skal jeg gledelig ta på meg av og til. For fy faen for en jobb hun har lagt ned her borte. Alene. 

Alt jeg ønsker er å få være en del av det. Få se Michelle på første skoledag, gi Anna en klem og si: "Du klarte det". 

Verken William eller Michelle er mine biologiske barn. Men hva har det å si? Jeg har da aldri elsket Anna for etternavnet hennes? Jeg trenger ikke navn på ryggen, og de vil heller aldri få mine gener. Men jeg vil virkelig gjerne dele kjærligheten min med dem. Dele opplevelser, minner. Være med på å forme barndommen deres. Når jeg går inn i dette så går jeg inn med 100%, og jeg vet så godt hvor viktig det er for ungene med stabilitet. At jeg ikke flyr ut og inn av huset, reiser av sted og plutselig er borte en måned. Det er ikke sunt for to små barn. 

Kort forklart: Jeg tenker ikke over at Michelle og William ikke er mine barn, og jeg elsker de som mine egne. De er en del av en familie som jeg i løpet av de siste tre årene er smått blitt en del av. Da følger det ansvar. Jeg har forklart Anna at jeg ikke kommer inn som en liten støttespiller, men derimot kommer inn som en del av familien. Derfor skal jeg like mye som Anna, stå opp klokken 6 på morgenen, fortelle eventyr om kvelden, lage frokost, kjøre til barnehagen, hjelpe i huset. Og når den tid kommer, så er jeg førstemann som melder seg som frivillig fotballtrener på barneskolen. 

Takk for at jeg får våkne opp sammen med den kuleste gjengen på Tasta. Takk for at jeg får lov til å være en del av dere. Takk for alle morgenstundene.

Jan

VIDEO - JEG LØY FOR Å MØTE HENNE

God formiddag! Tenk at når vi står opp i morgen, så er det selveste julaften!! Her hjemme gleder vi oss til morgendagen. I går kveld laget Jan og meg en lang video, som jeg nå har kuttet kraftig ned, og laget i mange videoer. Jeg kommer ikke til å legge ut videoene i riktig rekkefølge, og det vil derfor gjerne være litt merkelig start og slutt på videoklippene, men jeg håper dere vil like innholdet likevel! I alt, så snakket vi om alt fra hvordan vi møttes, til hva Jan tenker og syns om ting som skjedde denne høsten mellom meg og Mathijs. Jeg tenker å starte med å legge ut "første gang vi møttes" videoen først, og øke spenningen litt til neste gang! Neste video vil bli lagt ut om bare noen dager, om det viser seg og være interresse for det! Ønsker dere alle en fantastisk lillejulaften!  

DET SKAL VÆRE ET TRYGT OG BARNESIKKERT HJEM!

God morgen! I dag tidlig var jeg på plass i det nye huset mitt! Jeg ble positivt overrasket. I går begynte nemlig oppussingen! Jeg merker virkelig at ting begynner å skje. Jeg gleder meg som et lite barn til å flytte inn i huset i februar-mars. Nå ser jeg endelig at det kommer til å skje. Nå har de begynt å pusse opp badet, og begynner også i dag på kjøkkenet. Hvert eneste rom skal tas, og gjøres akkurat som jeg selv ønsker. Jeg gleder meg til å se resultatet, og ikke minst vise det stolt frem til dere!

Jeg var i huset i dag tidlig for å snakke litt med tømmermannen og elektrikerne om hvordan jeg vil ha ting, og heldigvis var ikke ønskene mine uoppnåelige. Jeg er en jente som vet hva jeg vil, og hvordan jeg vil ha ting. Av og til kan det være vanskelig eller ekstra dyrt å få det realisert, men så lenge det går uten for mye komplikasjoner, så står jeg på mitt! Det er en kjempefin følelse å kunne forme et hus akkurat etter mine ønsker. 

Nå har jeg i alle år stått veldig fritt til å fikse og bestemme i huset hjemme hos mamma, men dette huset er mitt første hus, som bare er mitt! Her kan jeg styre og stelle. Her kan jeg gjøre mine ønsker virkelige. Alt er kanskje ikke alltid like praktisk med farger eller løsninger, men likevel er det jeg som bestemmer. Jeg har selvsagt også flere ideer som er veldig lure, og disse skal også gjøres. For en ting er sikkert, jeg vil ha det lekkert, men viktigst av alt: Barnesikkert og trygt!

KJÆRESTEN MIN ER MIN BESTE VENN

Nå nærmer det seg jul, og jeg er så takknemlig for å kunne være sammen med min lille familie i julen. Det er ikke alle som har muligheten til det, så jeg er evig takknemlig og glad for å ha mine tre gode rundt med hver eneste morgen og kveld. Barna mine og Jan, har gjort denne juletiden til den beste noensinne. Det er en glede som oser her hjemme om dagene, og barnelatter gjennom hele dagen.

Jan er blitt en del av hverdagen vår, og en av den største grunnen til all gleden som oser rundt oss her hjemme. Den siste uken har vi vært en familie, en familie på fire. Jeg er så heldig og takknemlig for å ha Jan i livene våre. Jeg elsker ham, og det har jeg gjort over lengre tid, men har ikke helt klart å akseptere det før de siste par ukene. Jeg er blitt kjæreste med min aller beste venn, og er for første gang på lenge, lykkelig!

Jan er tilbake i hus!

Okey.. wæ hvor skal jeg begynne? Jeg har hatt en forferdelig lang dag, og har gjort alt for lite av hva vi egentlig skulle. Nå går dagen mot slutten, og Jan er endelig kommet tilbake igjen. Han reiste til Mandal for nøyaktig et døgn siden, og jeg føler meg helt idiot som har klart å savne ham på den korte tiden. I dag har vært den første dagen etter at vi kom hjem fra Kypros, at jeg er alene. Noe jeg ikke likte særlig godt. Jeg er glad for å ha fantastiske Jan tilbake i hus, og har i dag sett hvor mye han virkelig gjør med meg og gjengen. Jeg fikk meg også i dag en stor oppvekker på hvor stor hjelp han faktisk er med barna, og takker ham til tusen for det! Håper alle sammen har hatt en fin siste søndag i advent. Nå er det bare fire dager igjen til jul!!

ONE

I går var det akkuratt en uke siden William ble 1 år, og i går måtte det feires! En kjempe vellykket dag, for både store og små. Jeg er så stolt over min lille hjerteknuser! Han stråler opp dagene her hjemme. Jeg er så takknemlig for at Michelle har fått seg en så snill lillebror, som hun skal få mye glede av i årene fremover. Siden det er travelt nå rett før jul, så hadde vi bare et lite selskap med familie og faddere. Jeg er kjempe takknemlig for alle som var sammen med oss for å feire dagen! 
FRA BRUDD TIL NY KJÆRESTE PÅ TO UKER

God morgen. For en gangs skyld fikk jeg muligheten til å sove lenge i dag. Jeg var nemlig ute en tur med venner i går kveld, og hadde barnevakt helt frem til nå. Så gøy å se Tasta-folk igjen! Nå er Michelle blitt med oldemoren sin på julekonsert, noe hun har sett frem til hele uken. Det er så gøy, at Michelle er blitt stor nok til å være med på sånne ting med resten av familien. Kvalitetstid med familie er gull verdt. 

Jeg våknet opp til en overskrift på en artikkel i dag tidlig som stakk litt i hjertet. Et stort bilde av meg med "Fra brudd til ny kjæreste på to uker". Jeg skjønner at det gjerne ser sånn ut fra utsiden. Likevel så syns jeg det skjærer i hjertet å lese hva media kan vri en sak til. Nå må dere huske at jeg fortalte om bruddet med eksen, lenge etter at det faktisk var slutt, i tillegg til at jeg aldri har bekreftet noe om meg og Jan faktisk er blitt et par eller ikke....

Nå har det seg sånn at jeg og Jan har det fantastisk greit i hverandre sitt selskap. Han behandler meg og barna på den måten vi fortjener å bli behandlet på. Jeg syns enda det er vanskelig at han er så god og snill mot oss, men sannheten er jo at det er fordi jeg aldri har blitt behandlet på denne måten før. "Ingen er som du" har jeg brukt som overskrift på innlegg to ganger i min bloggkarriere. En gang var tidlig på nyåret i 2014, og andre gang jeg skrev det var det i høst 2015. Begge gangene var innlegget om Jan. 

Jeg har alltid vært glad i Jan. Han er den type mann det er umulig å bli sint på. Alt han har lyst til er å se meg smile. Han sier det hver eneste dag til meg, og det føles så godt å høre. Han får det til også. Etter at jeg kom hjem fra Kypros for en drøy uke siden, har jeg sovnet med et smil, og smilt like bredt når jeg har stått opp om morgenen. Jeg er lykkelig. Han gjør meg lykkelig. Og det sårer meg å se, at dere ikke vil se meg lykkelig. Med "dere" mener jeg alle som kommenterer dritt i kommentarfeltet, og media, som aldri klarer å vise litt respekt og høflighet. 

Det som skjedde i høst mellom meg og eksen, måtte til for at jeg kunne legge ham og alle årene med ham bak meg. Ja, han er pappaen til minstemann, men hvem er det som egentlig er her og er pappaen i hverdagen til ham? Hvem er det som står opp med ham, får ham til å smile, gir ham mat, skifter bleie, og har guttetid sammen med ham? Jo, det er Jan. Det er ingenting vondt ment mot pappaen til William overhodet. Men man må ønske å være en pappa, for å kunne være en god en. 

Jeg vil at dere skal mimre tilbake til september et lite øyeblikk, og lese om igjen hva både Jan og meg faktisk skrev om og til hverandre da. For det er de følelsene som fremdeles er her. Jeg elsker Jan, og det har jeg gjort over lengre tid. Det har bare aldri vært en ro nok i kroppen til å kunne innrømme dette til meg selv tidligere. Det finnes ikke en som Jan, det vil det aldri gjøre heller! 

Les innleggene INGEN ER SOM DU og JEG VIL LEVE LIVET MITT, SAMMEN MED MIN BESTEVENN!

FØDSELSHISTORIEN: DA MICHELLE KOM TIL VERDEN

SONY DSC

- Dette innlegget ble skrevet sommeren 2011.

Kampen om planlagt keisersnitt

Etterhvert som magen vokste, begynte jeg å tenke mer på fødselen. Det var jo ingen vei utenom! Jeg gruet meg, og ikke bare til smertene. Det å ikke vite hva som ville skje og når det ville skje, og hvor lenge det varte, var veldig skremende. Jeg leste om fødsler på nettet og så på TV, men det gjorde meg jo bare enda mer nervøs.  Tanken på et planlagt keisersnitt dukket opp. Jeg vuderte frem og tilbake, og leste alt jeg fant om keisersnitt. Det er en operasjon hvor mye kan gå galt, og det er stor fare for infekksjon i såret etterpå. Uansett så ønsket jeg dette, det er jo mye som kan gå galt under en normal fødsel også. Med ett planlagt keisersnitt ville jeg ha en bestemt dato og til og med ett klokkeslett på når babyen skulle komme til verden. Mange sa at det tok lang tid å komme seg etter keisersnittet.  Man kan ikke løfte noe tyngre enn babyen på en måned. Men jeg som bor sammen  med mamma trengte jo ikke å tenke på matlaging og husarbeid i denne perioden. Mamma fikk "pappa permisjon" fra jobben og fikk være hjemme i 2 uker for å hjelpe meg etter fødselen.

Men selv om jeg var fast bestemt på keisersnitt, så var det ikke lett å få innvilget dette på sykehuset. Jordmoren min i svangerskapet, sørget for at jeg fikk time på SUS for å snakke med de om det. Jeg fikk snakke med en jordmor på fødepoliklinisk avd. Der hadde jeg vært før og tatt ultralyd (uke 19). Hun prøvde å overtale meg til å føde vanlig, for det var det beste for mor og barn. Men jeg lot meg ikke overtale. Hun kunne ikke avgjøre noe, og satte meg opp til samtale med en mannlig lege og  senere en avd. jordmor på føden. Den mannlige legen ville ikke gi meg keisersnitt, noe som var fryktelig skuffende. Etter flere uker med lite søvn, fikk jeg endelig innvilget keisersnitt. Det var etter en lang samtale med avdelingsjordmoren. Hun forstod at jeg hadde tenkt nøye gjennom dette, og ikke kom til å endre mening. Dato for forløsning kom i posten, og var bestemt til 19.juli, bare 6 dager før termin. Det sto i brevet at jeg skulle møte på føden dagen før for å gjennomgå hva som skulle skje dagen etter. Blodprøver skulle også tas. 

Jeg var så lettet! Nå gjaldt det bare "å holde igjen" de tre ukene frem til oppsatt dato. Endelig kunne jeg begynne å glede meg til babyen kom! Ukene gikk fortere enn forventet, og tiden ble brukt til å gjøre klar til Michelle skulle komme. Jeg ryddet til og med i garasjen! 

Mandag 18.juli

Mamma og jeg reiste opp på sykehuset som avtalt. Vi fikk komme inn på ett undersøkelsesrom og der ble hjertelyden til babyen ble sjekket. Alt hørtes bra ut! Vi fikk hilse på kirurgen som skulle operere meg dagen etter, og anestesilegen forklarte meg om epidural bedøvelsen som skulle settes i ryggen. Blodprøvene ble tatt, og det hele var over etter et par timer. Da fikk vi dra hjem med beskjed om å være tilbake neste morgen kl. 07.00. Jeg skulle være fastende fra midnatt. Jordmoren fortalte at keisersnittet var satt opp kl. 08.00, det var den første planlagte operasjonen dagen etter.

Tirsdag 19.juli

Vekkerklokken ringte 05.30, jeg skulle stelle meg, og gjøre meg klar. Jeg og mamma var like trøtte begge to, men veldig spente.  Vi ble møtt av en jordmor som het Cecilie, og som skulle følge meg gjennom hele fødselen. Det var hun som skulle ta imot babyen under forløsningen.  Cecilie fortalte etter som tiden gikk, at det var to haste keisersnitt som måtte prioriteres før meg. Jeg hadde allerede fått satt inn veneflon i begge hender, og var klargjort for operasjon.

Det var jo midt i fellesferien, med mange fødsler på gang, og lite folk på jobb. Jeg hadde ingen problemer med å vente litt, men begynte å bli ganske så tørst og sulten! Er det ikke typisk når man ikke får lov å spise eller drikke, så er man ekstra sulten og tørst?! 

Rett før kl. 11.00 så var det endelig min tur! Jeg ble trillet inn på operasjonsstuen, og mamma ble kledd i grønn legeuniform med hette og munnbind. Hun følte seg som hun var med i Greys Anatomy, og savnet visst bare "Mc Dreamy"! Det var nemlig bare damer på operasjonsalen, ingen mannlige.

Det ble satt opp et forheng rett nedenfor brystet mitt, og mamma fikk sitte oppe med meg bak forhenget. Vi så derfor ingenting av det kirurgene holdt på med.  Jeg kjente at de rugget meg kraftig, så jeg ristet frem og tilbake.

Det var ikke vondt, men nokså skummelt. Kjente at jeg ble litt redd, for de sa heller ingenting. Ikke før en av dem sa: "Det er ei jente! Kl. 11.41"  Det var sikkert ikke mange sekundene etter at vi hørte barnegråt, men de sekundene føltes som en evighet. Det å ikke se henne var urovekkende, for jordmoren tok henne rett ut på naborommet for å vaske og sjekke henne. Det er ganske mye kaldere på en operasjonssal, enn det er på en fødestue. Hun ble pakket godt inn i varme pledd før hun kom inn igjen og ble lagt inntil halsgropen min. Jeg kunne ikke røre armene mine pga sprøyter/drypp, og var  ganske omtåket og bedøvet. Men jeg fikk i alle fall se datteren min og  ha henne nær meg.

Etter en liten stund ble Michelle lagt i kuvøse og tatt med til fødeavdelingen av en barnepleier, og mamma ble med dem. Mamma fikk kjøre kuvøsen, og var stolt som bare det! Hun fikk også holde henne, til jeg var sydd ferdig,  og var trillet inn på oppvåkningen.  Jeg kjente ingen smerter da, var mest bare trøtt,  sliten og dopet. Men mest av alt var jeg veldig glad for at jeg hadde fått en frisk og velskapt datter, og alt var godt så fint! Michelle var våken og helt med, og søkte etter bryst, slik at hun ble lagt til brystet med det samme jeg kom på oppvåkningen. Jeg ble liggende der i fem timer, og det var ubehagelig og kleint når bedøvelsen begynte å gå ut.  Jordmoren kom innom for å se til oss, og for å gi meg Michelle´s App Scoren som var helt topp. 3 x 10 poeng, det blir ikke bedre enn det! Det nye midtpunktet i mitt liv veide 2975 gram og var 49 cm lang. Hun var aldeles nydelig og veldig lik mammaen sin!;)

Rett før visitten var jeg installert på tomannsrom på barselsavdelingen.  Romvenninnen min hadde fått en datter noen timer før meg, og derfor kapret vindusplassen. Men da hun reiste hjem, så flyttet jeg bort til vinduet. Jeg fikk raskt en ny romvenninne, hun hadde også fått en datter. Begge disse hadde hatt "normale" fødsler, med komplikasjoner. Jeg angret ikke et sekund på mitt keisersnitt, selv om jeg var ganske dårlig de to-tre første dagene. Det var greit så lenge jeg lå til sengs, men jeg var sinnsyk svimmel og kvalm når jeg måtte reise meg.  Mamma måtte hjelpe meg i dusjen, for å passe på at jeg ikke gikk i bakken. Jeg kastet opp en del også, til sykeleieren bestemte seg for å kutte ut "den gule tabletten". Det var morfintabletter som sikkert er supre mot smerter, men som mange blir svimmel og kvalm av. 

Etter dette fikk jeg kun paracet og ibumetin, og det måtte jeg ta en stund hjemme også.  Jeg er veldig fornøyd med barselavdelingen, og de som jobbet der var hyggelige og veldig hjelpsomme. Jeg føler de tok seg litt ekstra av meg, sikkert fordi jeg var så ung og førstegangsfødende. De skrøtte veldig av hvor flink jeg var med Michelle med amming og stelling. Likevel var jeg veldig klar til å reise hjem og lørdag 23.07 fikk jeg klarsignal til det. Dagen etter det forferdelige som skjedde på Utøya, og som var en av Norges verste dager ever, skulle mitt liv som nybakt alenemamma begynne. Selv om jeg og alle rundt meg var preget og i sjokk over det nyhetene viste, kunne jeg ikke la være å glede meg over mitt nyfødte barn. Heldigvis var ingen av mine venner eller familie direkte rammet av tragedien.

Første natten hjemme, sov både Michelle og jeg godt. Det var vesentlig fredeligere hjemme, og ingen andre babyer som forstyrret nattesøvnen vår.  

ALLE GODE TING ER FIRE

Nå er gjengen samlet, og plutselig er alle gode ting fire, og ikke tre lengre, som utsagnet heter. I dag er det akkurat en uke siden vi kom oss hjem fra Kypros, og vi har hatt en fantastisk uke hjemme i gode gamle Stavanger. Vi har som kjent også hatt besøk helt fra vi kom hjem, noe som har gjort denne uken hundre ganger bedre enn hva den ellers ville vært. Vi er lykkelige hele gjengen, alle fire. Vi nyter førjulstiden, i hverandres selskap!

 

Da vi kom hjem til Stavanger for en uke siden, så fant jeg fort ut at jeg manglet tøy til ungene. Alt vintertøyet fra i fjor var de vokst ut av, og jeg hadde ikke forberedt meg noe særlig til norsk-desember vær. Nå har jeg derimot fått tak i litt klær til norske forhold. Jeg er veldig opptatt av å velge klær til barna som er bra i kvalltitet, og som barna liker å gå i, spesielt når det kommer til ull. Jeg velger alltid ull av høyeste kvalitet til mine barn, og denne vinteren velger jeg Voksi ull som er laget av myk merinoull og silke. Blandingen av merinoull og silke gjør at disse ullplaggene ikke klør! Voksi ull kan du eksklusivt kjøpe på Babyshop, og akkurat i dag har de 30% rabattVoksi ull(reklamelink)

TIDEN GÅR FORT, NÅR MAN SER TILBAKE

Det er ikke ofte jeg sitter og ser tilbake på gamle bilder og videoer, men når jeg først gjør det, så kan jeg sitte i timesvis. Nå som vi er kommet oss hjem, så fant jeg frem hardisken min. Der har jeg alt fra mine hemmeligste bilder, til alle bilder av barna og minner. Jeg har også en god del stoff fra der bloggkarrieren min startet, helt i oppstarten av bloggen. Når jeg sitter og ser tilbake så syns jeg det er sinnsykt stort, hvor langt jeg har klart å komme. 

Jeg er både flau og glad for det jeg har skrevet og lagt ut bilder av gjennom blogglivet mitt. Men jeg har også noe som jeg vil poste på nytt, som dere i senere tid ikke har fått lese. Nå vet dere jo veldig mye om meg og bakgrunnen min, men det er noe annet å lese innlegg som jeg skrev flere år tilbake i tid. Jeg syns iallefall det selv. Fødselshistorien med Michelle for eksempel, som jeg skrev bare en ukes tid etter hun kom til verden. 

Det er mer tanker og følelser som kan beskrives når man akkurat har opplevd noe, i forhold til å se tilbake og tenke over hva man tenkte og følte på det tidspunktet i livet. Jeg har mimret mye i andre blogginnlegg, men senere i dag har jeg lyst å poste et blogginnlegg jeg skrev sommeren 2011, da Michelle kom til verden! Jeg vet at mange har spurt etter fødselshistorien, og derfor vil det bli ekstra koselig å kunne dele den på nytt med dere!

JUSTIN SIER HALLO!

Photo: Instaram @justinbieber 

Sammen med Shoppic.no har jeg vært så heldig å få flere Justin Bieber billetter som jeg kan dele ut! Alt du behøver å gjøre er å skrive epostadressen din i påmeldingen nedenfor, så er du med i trekningen av 2 biletter til Justin Bibers konsert Lørdag 24. September på Telenor Arena! 


Vinner trekkes 28. Desember. Ved å delta sier du ja til å motta informasjon fra Mammatilmichelle og shoppic.no - Vinneren annonseres på epost :)

DEN BESTE TIDEN PÅ ÅRET

Nå er vi på vei ut dørene her hjemme. Vi har tenkt oss en tur til pepperkakebyen her i Stavanger i dag. Nå er det jo bare en uke igjen til jul, og derfor må vi få opp julestemningen enda litt mer. Jeg har aldri vært i pepperkakebyen før, men har tenkt på det hvert eneste år etter at Michelle ble født. De siste to årene har Michelle vært så heldig å være med mormoren sin til pepperkakebyen, men denne gangen skal Michelle ta oss med hele gjengen. 

I dag tidlig vet jeg det var mange som var ute etter å få tak i Justin Bieber billetter. Jeg har vært så heldig å få lov til å dele ut noen billetter til noen lesere! Jeg tenkte det var veldig gøy å få denne muligheten, ettersom at jeg vet det er mange som ikke fikk tak i billetter i dag. Billett konkurransen, og hvordan det er mulig å vinne vil bli lagt ut på bloggen i løpet av dagen! Så hold deg oppdatert, om DU vil se Bieber i Oslo! 

Dette er mitt liv, og det er sånn som dette jeg vil leve det!

 

For første gang i livet mitt skjer det mye som jeg ikke ønsker å dele. Jeg har nytt hus, som jeg selv vil nyte litt på egen hånd, før hele landet skal være en del av det. Jeg ønsker ikke å dele masse bilder, før jeg og barna har vært der en del ganger. Vi skal pusse opp hele huset, så jeg vil selvsagt dele fremgangen underveis, men så lenge vi enda ikke er kommet i gang, ønsker jeg å holde huset litt anonymt fremdeles. 

Det er også veldig mye på kjærlighetsfronten som skjer, som jeg i går valgte å gå litt ut med. Jeg tror aldri i mitt liv jeg har holdt tilbake på ting som har med gode ting i kjærlighetslivet mitt, og det føles både godt og rart på samme tid. Ting er fantastisk, samtidig som andre ting skuffer. Akkurat nå lever jeg litt på en rosa-sky, og ønsker ikke å komme ned på jorda igjen helt ennå. Jeg har stengt ute alt det negative i livet mitt for øyeblikket, og trives med det!

Jeg har ett ønske ut dette året, og det er å få en fin jul, sammen med mine. Jeg skal for første gang i mitt liv, velge å være litt egoistisk, og gjøre ting som JEG og barna har lyst til. Og ikke hele tiden bli med andre på ting, når det passer for de. Julen handler jo om å nyte tiden, og legge bort stresset.. Ikke om å lage mer stress! Juletiden er den beste tiden på året, og det er veldig viktig for meg at det blir en fin tid, også for oss her hjemme!

Etter at vi kom hjem fra Kypros har dagene vært helt fantastiske. Jeg har hatt smilet på plass fra jeg våkner til jeg legger meg. Jeg kjenner en trygghet og ro i kroppen som jeg ikke har hatt på flere år. Jeg er lykkelig igjen, og klarer å nyte tiden som er foran meg. Jeg skal pusse opp hus, på den plassen jeg selv er vokst opp. Jeg har en fantastisk person av en mann ved min side, og fornøyde barn som er glad for å være hjemme! 

Det kan være vanskelig å forestille seg hvordan ting er når man ikke ser hele bildet. På bloggen min så er det vanskelig å se det hele bilde av livet mitt, likevel føler jeg at jeg har gitt ut et godt inntrykk til dere av hvordan livet mitt er og har vært. Jeg deler så langt mine egne grenser når, og mer enn det til tider. Nå er jeg på en så god fase i livet mitt at det faktisk er vanskelig å dele på tankene mine. Det burde gjerne være enklere, men for meg, så er det veldig nytt å ha det så godt, dag etter dag!

Jeg er glad, og dette fortjener barna mine! Jeg kan for aller første gang lese gjennom et kommentarfelt druknet i dritt om gårsdagens innlegg, uten å ofre det en tanke. Jeg bryr meg ikke. For første gang i mitt liv, bryr jeg meg ikke om hva andre folk mener. Jeg er lykkelig, og det er det aller viktigste! Vi lever bare en gang, og selv om jeg glemmer det innimellom, så gjelder dette også meg. Dette er mitt liv, og det er sånn som dette jeg vil leve det! 

JEG SÅ MAMMA KYSSE NISSEN, JEG!

Denne julen blir bare bedre og bedre! Endelig føler jeg meg for første gang ikke alene lengre. Plutselig er vi det nye oss, og ting blir lettere. Har du noen gang tenkt over hvor mye lettere det er å være to store med to små, i forhold til å være en stor alene med to små? Jeg har for første gang innsett hvor utrolig mye lettere livet er når man har noen til stede som bidrar med hverdagsoppgavene, og ønsker å være tilstede. 

I dag var jeg på helsestasjonen med barna. Både William og Michelle hadde time. Michelle skulle på fireårskontroll, og derfor måtte vi være alene. Jeg trengte derfor noen som kunne være med å hjelpe til med William i mellomtiden. For første gang i mitt liv hadde jeg med meg noen andre enn mamma på kontroll etter at jeg ble gravid med Michelle for fem år siden. Dette betydde veldig mye for meg i dag, og føltes utrolig nok veldig riktig. 

Jeg har aldri forventet mye av hverken den ene eller den andre, men når noen gjør noe fordi de selv har lyst til å hjelpe til, og ikke fordi de må, så føles det godt på en helt annen måte! På helsestasjonen i dag både kom jeg, og gikk med stolthet. Barna var blitt mye større siden sist, begge to, og sunne og friske! Michelle var forresten superflink til å svare helsesøster på de forskjellige spørsmålene hun ble stilt! 

PS. Husk å bli med i Julekalenderen min sammen med Shoppic.no, jeg trekker nye vinnere hver eneste dag! Premier for 25.000,- skal deles ut! 


MITT NYE HJEM!

Jeg syns det er så kult at jeg har kjøpt meg hus, her i Stavanger. I morgen er det overtakelse-dato, og jeg får nøkkelen! Jeg er så spent. Det er utrolig mye som skjer nå fremover, og jeg gleder meg til å komme i gang! Dette er en veldig spennende og kjekk tid. Jeg gleder meg til å vise dere vårt nye hjem! I dag har vi vært innom den gamle barnehagen til Michelle, der både barna og de ansatte kom for å gi Michelle en god kos! Det var veldig godt å få den velkomsten. Hun skal ikke begynne i barnehagen igjen helt ennå, men hun hadde veldig lyst å gå innom å si hei. Godt å se at Michelle også er glad for å være hjemme! 

HOME, OH DEAR HOME

 

For øyeblikket lever jeg i lykkerus. Alt er helt fantastisk om dagene, og jeg er så forbaska lykkelig! Det føles så godt. Jeg er hjemme, og jeg er sammen med de jeg er glad i. Det er snart jul og den beste tiden på året. Julen i utgangspunktet har alltid betydd mye for meg. Det er den tiden på året som alle finner freden og kjærligheten, og ikke minst finner tiden til å være sammen. Julen ønsker jeg skal bli den beste tiden på året for mine barn også. Jeg ønsker at de skal glede seg til juletiden, minst like mye som til gavene under treet. Dette er den beste juletiden, og lykkeligste følelsen jeg har hatt på lenge! God førjuls tid, kjære deg! 

HOME.WORK.RELAX.LOVE

"Vi" er blitt mitt nye favoritt ord i hverdagen. Etter jeg kom hjem, så er det så fantastisk godt å være en gjeng på fire, og ikke bare jeg og barna. Vi styrer rundt her, mens vi også har mamma like i nærheten! Gud, så deilig å være hjemme! I dag hadde jeg mitt første intervju etter hjemkomsten. Michelle var også på plass, og koste seg med fotografen og perlet. Det er herlig hvordan journalister og fotografer kan komme inn her, og være på jobb, samtidig som de er flinke å ta vare på at barna blir sett! 

Nissen deler ut premier for 150.000,-

reklame

Hei dere! Jeg stikker bare innom for å tipse dere om julens desidert beste Julekalender! BliVakker.no deler ut premier for over 150.000 kroner i årets Julekalender! Det er vinnersjanser hver eneste dag, og det tar bare 2 sekunder å delta! Meld deg enkelt på under. Bonus: BliVakker har inntil 70% på HELE butikken i dag! Hent salget her.

Birthday Boy!

God morgen! Jeg må starte med å si tusen hjertelig takk for alle fantastiske gratulasjoner til William sin fødselsdag i går. Det var en dag som umulig kunne blitt bedre, verken for store eller små. Jeg var veldig redd for at dagen skulle føles dum og trist, i og med at planen i utgangspunktet, var å feire den i Amsterdam. Likevel så ble denne dagen tusen ganger bedre enn forventet, jeg og barna smilte fra vi stod opp om morgenen til vi la oss om kvelden.


Jeg har følt meg overraskende lykkelig og i godt humør, helt siden vi landet på Sola natt til i går. Det er helt merkelig hvor godt det var å komme hjem. Jeg har smilt hvert eneste sekund etter vi kom hjem. Dette føles så godt. Dette føles så rett! Det er her vi hører hjemme, uten tvil! Jeg har savnet denne byen, denne gata, butikkene, folkene, dialekten fra de som går forbi. Stavanger, dette er plassen jeg har minnene mine fra. Stavanger, det er her jeg vil at barna mine skal se tilbake å tenke: for en fantastisk plass å vokse opp! 

Gratulerer med dagen, skatt

Klokken er nå bikket 00.00, og 12.12 er nå i gang. I dag for et år siden var fødselen godt i gang. På nøyaktig denne tiden for et år siden lå jeg og hadde rier, og ventet spent og redd på min lille prins som skulle ankomme verden på min vakt. Min lille prins har allerede vært et helt år sammen med oss! Jeg er verdens heldigste mamma som har en så snill og glad liten smilegutt. Gratulerer så mye med din første fødselsdag Will! Mamma elsker deg himmelhøyt, og skal gjøre mitt beste for å gjøre dagen din til en perfekt 1 års bursdag! 

Jeg vet at når du blir stor, så kommer du ikke til å huske noe av denne bursdagen. Men du husker den i dag, og det er viktig. Jeg vil se deg smile, jeg vil se deg le. Jeg vil se deg søle deg ut med ditt aller første kakestykke. Jeg vil se deg blåse ut et lys på kaka, med hjelp av en flink storesøster. Jeg vil se deg lykkelig i dag, sånn at jeg stolt kan vise deg bilder, og dele minner med deg om denne dagen når du blir gammel nok til å ta minnene med deg videre. Jeg skal ta masse bilder og videoer, for denne dagen går fort over. Men det aller viktigste er at jeg er der sammen med deg i dag, lillegutt.

 

Mamma og storesøster er alltid her og passer på lillegutten vår. Vår lille prins, vår lille engel. Du er helt unik William, og det er umulig og ikke bli glad i deg. Du er en hjerteknuser allerede, og jeg er så stolt over å være mammaen din. De neste årene har jeg bare et ønske. Det er å se deg og søsteren din glade og fornøyde. Dere fortjener alt i verden, og så mye mer! Hipp hurra for deg i dag, skatt! I dag skal jeg være mamma, og håper dere kjære lesere forstår dette. I dag er jeg bare William og Michelle sin mamma! I dag er det kvalitetstid. Ønsker dere alle sammen en nydelig dag i dag! 

ANNA RASMUSSEN: NÅ HAR JEG BESTEMT MEG

Barna er i seng for kvelden, og jeg er plassert på min faste plass i sofaen. Det er nøyaktig et døgn siden jeg satt på akkurat samme plass, og usikker på om jeg skulle velge og satse, eller om jeg skulle stå videre på trygg jord. Jeg har nå bestemt meg for å satse alt, og håper at dere vakre blogglesere også velger å bli med meg på reisen videre i karrieren min! Jeg har bestemt meg for å ta nok en sjanse i livet, og håpe på det beste.

Så lenge jeg gjør mitt beste, så kan jeg umulig angre. Jeg tror faktisk det er verre å angre på noe man ikke gjorde, enn noe man faktisk prøvde. For meg er dette en av de største stegene innen min karriere jeg har tatt. Jeg har nemlig bestemt meg for å legge "Mammatilmichelle" bak meg!! Jeg har tatt et valg jeg er rimelig sikker på er det beste jeg har gjort. Jeg skal ikke slutte å blogge, men legge bort fokuset på å være en god mamma. 

Jeg har klart målene mine jeg hadde med bloggen "Mammatilmichelle". Hele målet var å bevise hele landet at jeg er en god mamma, og det har jeg pigede klart! Jeg har bestemt meg for å gå videre. Når målet er oppnådd, må man finne seg andre mål. Nå skal jeg slutte å blogge fra Mammatilmichelle. Jeg skal skifte bloggplatform, og starter om en liten stund å blogge fra annarasmussen.no. Dette er meg, og det er på tide å vise frem hvem JEG er! For utrolig nok så er det ikke så mange som vet hvem det er.

Jeg vet det så vidt selv en gang, og gleder meg til å ta dere med på en ny reise. Jeg skal gi mer informasjon fremover når det nærmer seg. Mitt første blogginnlegg på ny blogg er nemlig en veldig god forklaring på ting og tang. Blogginnlegget er allerede skrevet, og jeg gleder meg til å dele om en måneds tid! Jeg gleder meg kjempemasse til å legge blogg.no karrieren bak meg. Og ønsker meg selv sammen med dere velkommen til United Bloggers! 

MINE BARN FÅR IKKE ALT

Tenk det, nå er vi kommet til 1.desember! Den beste måneden i året er allerede i gang. Hvor ble det av denne høsten? Jeg elsker julen, og må vel innrømme at fra og med 1. desember så er julen i gang for min del. Gjerne ikke like mye i år som den pleier, men jeg kjenner at julen nærmer seg nå! Når jeg var liten så sa jeg alltid at jeg likte sommeren best av alle årstider, men nå er jeg jaggu ikke så sikker på det lengre! Det er noe med julemåneden, som resten av året bare rett og slett ikke har! 

Jeg skal ikke undervurdere vinteren på noen måte, selv om jeg selv er født i en sommer-måned. Jeg kjenner at jeg gleder meg til alt som skal skje denne julen, blant annet så er også William sin fødselsdag blitt en del av desember den også. Vi har mye å glede oss til fremover! I dag er dagen vi alle sammen egentlig skal åpne første luken i julekalenderen...

I år har jeg rett og slett valgt å hoppe over julekalenderen. William er jo alt for liten til å skjønne noe, men Michelle har faktisk ikke spurt etter julekalender i år. I fjor når vi så på Jul på månetoppen på barnetv hver eneste dag frem til jul, var det naturlig å gi henne kaldendergaver. Men i år blir det bare stress, rett og slett. Jeg liker ikke å skjemme bort barna mine, og dette er nok en av de tingene jeg bare setter en strek over. 

Neste jul kan det være det blir julekalender, men i år blir det ikke. Alle kan ikke få alt alltid. Dette gjelder også mine barn. Det er flere mødre som gruer seg til julekalendertiden. Både fordi de gjerne ikke har råd til å gi barna julekalender, men også fordi barna rett og slett ikke er takknemlige. Jeg syns barna får mye på julaften, og trenger ikke en gave hver eneste dag, men jeg vet jo selv hvor gøy det også er.

Så om det blir et stort ønske neste år, så får jeg heller vurdere det da. Men så lenge barna ikke har spurt etter det, så gidder jeg faktisk ikke. Det er jo ikke akkurat synd på dem. Jeg har hele tiden hatt et stort fokus på at det verken skal se ut som jeg skjemmer bort barna mine, eller og faktisk skjemme dem bort. Jeg ønsker ikke at de skal få alt de ønsker. Jeg vil at de skal være takknemlige, og ikke minst se verdien i ting, ja selv om de er små! Ønsker alle sammen en nydelig desember! 

Legger med noen bilder fra i fjor vinter. Mer passende å legge ut et bilde med snø i et desember-innlegg, i stedet for bilder fra Kypros. Jeg har ikke tatt noe særlig med nye bilder den siste tiden. Grunnen til dette er at jeg ser skamslått ut, og ikke har orket å sminke over øyet, rett og slett...

BLACK WEEK - 25-80% PÅ ALLE VARER HOS BLIVAKKER.NO

 reklame

 

Årets villeste salgsuke er i gang, og BliVakker.no starter uken med 25-80% rabatt på absolutt alt i hele butikken! Det passer perfekt for deg som begynner å få litt dårlig tid med årets julegaver. Jeg har vært så heldig å få plukke ut mine gavefavoritter, både til stor og små, og ikke minst til kjæresten. Dere finner alle mine julegavefavoritter HER! 

glòMinerals - Brow Collection - Brow
Absolutt alt du trenger til brynene, samlet i en lite praktisk boks. Jeg har brukt den mye på reise, og jeg har tenkt å gi denne i gave til reiseglade venner!

BareMInerals - Get Started Complexion Kit 7 Deler - Medium Beige
Faktisk et sett jeg ikke har testet før denne reisen til Norge. Kanskje det mest praktiske sminkesettet jeg noensinne har prøvd. Jeg har alltid vært en BareMinerals elsker, og dette settet passer perfekt på reise, eller som en drømmegave til sminkefrelste
venner.

Justin BIbeber - Someday 100ml
Kanskje min sikreste julegave i år. Alle har vi vell en Justin Bieber fan som elsker denne parfymen. 

Real Techniques Core Collection
De verdenspopulære kostene fra Real Techniques er minst like populære hos meg! Kostene er faktisk utviklet av makeup-artist og blogger Samatha Chapman. 

 

Blivakker har også utarbeidet en helt egen julegaveguide til deg, som gjør at du enkelt handler gaver til venner og familie på en plass. Du sparer både tid og penger! Faktisk fikk jeg gjort unna halvparten av årets julegaver på 30 minutter! Du finner julegaveguiden HER! 

Tilbudene gjelder absolutt ALLE produkter! Du sparer minimum 25% på alt! 

ET MUST PÅ REISE

reklame

Jeg er så glad for at jeg fikk bæreselen i hus, før vi skulle reise! Å reise med barn er travelt nok i seg selv, om man er alene eller har flere så gjør det ikke akkurat reisen så mye lettere. Den friheten med å kunne ha armene fri er helt fantastisk. Det er både tungt og tungvint å bære barnet på flyplassene. En bæresele er virkelig et must om man reiser med småbarn! 


Bæreselen jeg har valgt meg ut er Ergo Baby sin bæresele. Den er behagelig både for mor/far og barn. Barnet sitter bra, med vekten på stumpen, slik at barnet unngår skader av bæreselen. Med andre ord så er stumpen til barnet den delen på kroppen som får belastningen og vekten. For meg som bærer føler jeg at selen sitter godt, og kan med god samvittighet bruke armene til noe annet, og stole på at William holdes på plass av selen! 

Det finnes også en veldig praktisk lomme på fremsiden av bæreselen. Der det er kjempegreit å legge pass, og eventuelt penger og mobil, for å slippe å lete det frem i køen på flyplassen. Det er mulig å bruke bæreselen i tre forskjellige stillinger. Den jeg foretrekker er å ha barnet på magen, fordi det er det jeg er vandt til fra tidligere bæreseler jeg har testet ut. Men det er også mulighet for å bruke bæreselen på ryggen, og til og med på hoften, noe som er supert for både mor og barn! ERGOBABY bæreselen er fra Babyshop, og du finner bæreselen ved å klikke her!

 

FØLG OSS UNDER FLYTTINGEN

I dag er en veldig stor dag for oss, og vi vil mer enn gjerne la dere følge oss på en livs reise gjennom instagram i dag! Jeg kommer til å legge bilder ut på instagram i dag, som aldri vil finne sin vei til bloggen! Sjekk ut instagram profilen min @stavangermamma. Ønsker alle en super fin dag videre! 

REISEKLAR

God fredags forrrmiddag! Nå er vi så reiseklar her hjemme, og teller ned timene før vi tar turen mot flyplasen. Det er bare noen få ting som skal legges i kofferten, før vi er helt klar til å starte en veldig lang ferie. Jeg våknet i dag opp til verdens lengste og herligste melding. Det var så deilig å få en så fantastisk melding på en dag som denne. Jeg har faktisk, aldri i mitt liv fått høre så mye komplimenter og snille ting på en gang før. Det gjorde virkelig morgenen i dag tusen ganger bedre! 

INGEN ER BEDRE ENN MAMMA!

Siste kvelden hjemme... Den siste kvelden hjemme måtte jeg uten tvil tilbringe sammen med min fantastisk gode mamma. Det kommer til å bli så rart uten å ha henne rundt oss. Jeg har ikke vært borte fra henne mer enn maks en uke på over fem år. Hun er den personen jeg tilbringer mest tid sammen med, og den personen barna mine også er mest knyttet til. Heldigvis så er det ikke så lenge til vi ses igjen. 

Mamma skal komme ned til oss på Kypros om bare noen uker, for en liten ferie. Likevel føles det veldig rart å dra fra henne i morgen. Tidligere i dag ga hun meg den flotteste flyttegaven til barna noen sinne. Jeg tenkte jeg kunne vise dere den når jeg er kommet meg frem til Kypros, for nå ligger den allerede godt på plass i kofferten! 

Nå har jeg endelig fått laget en skype-bruker til mamma, sånn at vi kan snakkes på skype i løpet av det neste året. Det er jo en helt super måte å kunne la barna både snakke og se kjente selv om de er langt borte fra dem. Jeg har lagt til flere av familien på skype for både min egen del og barnas. Jeg er den type person som nødvendigvis ikke trenger å snakke så mye, selv om jeg skyper, men bare det å føle noen er der sammen med meg! 

EN SISTE SJEKK!

Nå nærmer det seg avreise, og vi er bare noen timer fra flyttingen! Vi reiser i morgen, og derfor tenkte jeg det var lurt å gå innom helsestasjoen for en siste sjekk før vi drar. Jeg syns det er veldig viktig å ha litt kontroll på vekten til barna, og se at de faktisk legger på seg og blir større. Spesielt nå som vi skal bo i varmen må jeg jo passe veldig på at de får i seg nok mat, men også ikke minst nok drikke. Heldigvis så elsker William å spise, haha! Michelle der i mot er litt mer lik meg på matfronten. Jeg er ikke akkurat et matmonster selv... 

På helsestasjonen i dag fikk jeg målt Michelle igjen, og sett hvor høy hun er blitt. Utrolig nok så har hun faktisk blitt hele 4 cm lengre denne sommeren! Michelle var så stolt over å nå opp til sneglen på målestokken, haha! Barna fikk lekt litt på helsestasjoen før vi måtte komme oss hjem. Det er mye som skal gjøres nå før vi reiser i morgen! I tillegg så er det veldig mange som også har spurt om å komme for å si hade, men det er desverre ikke tid til alle sammen. 

Jeg syns det er veldig dumt at jeg ikke får tid til å si hade til alle som har spurt, men det er rett og slett for mye jeg skal gjøre, og for mange planer før vi drar. Nå skal Michelle være med farmoren sin noen timer, for å si hade til henne, mens jeg får unna gjort mye av pakkingen. Så skal vi ta turen videre til familien på min side, og si hade til de. Det er heldigvis mange som skal komme på besøk til oss på Kypros i løpet av det neste året, men de andre er veldig lenge til vi ser igjen! SOMMERMORGEN

Solen stråler over Stavanger i dag igjen. Vi har plutselig hatt veldig mange fine dager her hjemme denne uken.  Jeg skal derfor ta med meg ungene ut i det fine været. Vi må innom helsestasjonen en liten tur, men vi skal i alle fall gå frem og tilbake til senteret! Ønsker alle sammen en fin dag i det fine sommerværet! 

Vinn et års forbruk med Pepsi Max!vennetjeneste-reklame

Hei dere! Sammen med Shoppic.no som faktisk eies og drives av Jan som dere har sett mange ganger sammen med meg på bloggen og tv, så skal jeg dele ut et års forbruk med Pepsi Max til en av dere faktastiske blogglesere!

Jan har faktisk sluttet i jobben sin for å satse sammen med bestekompisen sin på Shoppic.no. Jeg er faktisk veldig imponert over han som tar en så stor sjanse, og syns derfor det er en glede å kunne hjelpe til så godt jeg kan. Jeg og Jan har vært veldig gode venner i mange år nå, og jeg kjenner også bestekompisen som han har startet dette sammen med. Jeg gleder meg til å se hva de to kan få til sammen!

Shoppic.no er en nettside der du finner de beste tilbudene, og rabattkodene til dine favorittbutikker! Og hver uke samler de, de aller beste tilbudene HER! Hvem har vel ikke opplevd å kjøpe en ting, for så å finne den på tilbud i en annen butikk.. Irriterende! Så neste gang du skal inn å kjøpe noe på nettet, ta turen innom Shoppic.no og finn de beste prisene! 

Dette innlegget må vel egentlig merkes med "Reklame", men det er egentlig mer en vennetjeneste. Jeg får ingenting for å skive dette innlegget, eller, jo jeg får en veldig så takknemlig og glad venn! Ingenting er bedre enn å se venner smile fra øre til øre! Hvis jeg har muligheten til å hjelpe noen av vennene mine, så gjør jeg det uten å tenke på det en gang. 

Hjelp meg med å hjelpe Jan, fordi jeg er så uendelig glad i ham, og har lyst å se ham få noe tilbake for den gode jobben han gjør! Meld deg på konkurranser i boksen under, det er superenkelt å delta, alt du trenger å gjøre er å skrive epostadressen din i boksen under, og klikke på "MELD PÅ". Tusen takk!


SKAL JEG SLENGE MEG PÅ BØLGEN ELLER IKKE?

Det er alltid noe i avisene som alltid blir tatt opp på "alle" sine blogger. Nå har jeg faktisk tenkt skal/skal ikke på om jeg skulle gidde å slenge meg på denne bølgen, og har egentlig kommet frem til å gjøre det for en gang´s skyld. Men ikke for å skrive hva jeg mener og ikke mener om saken, men for faktisk å poengtere at vi ikke har noe med dette å gjøre, egentlig. Vi må slutte å henge oss opp i alt andre sier og gjør. 

Dette innlegget skriver jeg uten å ha lest hverken artikkelen eller andre sine blogginnlegg. Men jeg sikter til det bildet som er delt så mye på facebook av den tre gamle dager babyen, som lå over skrittet til moren, under keisersnitt-arret. Det skal ha endt med hastekeisersnitt etter komplikasjoner under fødselen. Barnets liv ble reddet med et keisersnitt, samtidig som keisersnittet var mammaens største frykt gjennom svangerskapet. 

Som mamma selv vet jeg hvor stolt vi mødre er etter å ha født et barn. Jeg har jo faktisk både gått gjennom en "vanlig" fødsel og et keisersnitt. Jeg vet at stoltheten oser både over den nydelige skapningen du holder i armene dine, samt den mestringsfølelsen du sitter igjen med etter hva du har gått gjennom. Jeg var livredd for å føde gjennom hele svangerskapet med Michelle, og fikk bare noen uken før hun kom til verden innvilget et planlagt keisersnitt. 

Jeg har aldri sett på keisersnitt som en frykt, men faktisk det motsatte. Jeg hadde fødselsangst, og så på det som eneste utvei med et keisersnitt. Et keisersnitt er en stor operasjon, som er veldig tøft for kroppen og gå gjennom med en nyfødt baby i hverdagen. Jeg hadde vondt lenge, og kan faktisk ennå kjenne ubehag rett rundt arret, fire år etter operasjonen. Når jeg ble gravid med William, og gjennom svangerskapet med han var jeg også veldig redd for å føde. 

Jeg bestemte meg likevel for å i det minste gi det en sjanse og prøve. Jeg ville ha den mestringsfølelsen av å gå gjennom noe som jeg overhodet egentlig ikke turde. Jeg ville kunne se på meg selv å tenke: fy flate, dette greide du! Jeg tror virkelig at vi klarer og tåler mer enn vi aner. Sånn som hun på bildet, som faktisk opplevde sin største frykt, for sitt barn. Noe jeg veldig sikkert kan si at jeg tror hun er stolt over nå! 

Bildet som ble lagt ut på facebook har selvsagt fått mange reaksjoner, både positive og negative. Jeg ønsker ikke å komme meg min mening om saken, for det spiller ingen rolle. Om noen syns det er et drøyt og ekkelt bilde kan de holde det for seg selv, og skjule innlegget fra sin facebook, i stedet for å slenge en masse med dritt. Det er selvsagt flest personer som ikke har gått gjennom et keisersnitt som kommer med negative kommentarer. 

Jeg syns personlig ikke mitt eget keisersnitt arr ser så verst ut lengre. Men lenge, så var det veldig tydelig og stort! Det er høyere enn bikinikanten, noe som vil si at det viser veldig godt når jeg går i bikini. Likevel syns jeg det er noe vakkert med det. Det beskriver veldig mye mer enn hva en "random" kan se. Selv om det gjerne ikke er så vakkert å se på, så er det noe jeg er veldig stolt over å ha! 

Jeg syns også det er utrolig flott at andre heier denne damen opp i kommentarfeltet, og gir denne nybakte mammaen enda en liten opptur. Alle liker å få fine kommentarer. Og ikke minst, så liker alle å få høre at de har gjort noe, som har fått andre til å føle seg bedre. Det har i alle fall jeg merket med å ha bloggen, ingenting er bedre enn å få skryt for arbeidet, og bli takket for å ha hjelpet dem gjennom samme situasjon! 

FREMTIDS FRYKT

Jeg har tenkt utrolig mye på fremtiden den siste tiden. Jeg har tenkt mye på fremtidens kjærlighet, men også veldig mye på hvordan livet mitt generelt vil bli seendes ut 10-15 år fra nå. Hvordan vil livet mitt se ut? Hva har skjedd på de årene? Hvor i verden vil vi være bosatt? Har Michelle og William fått flere søsken? Hva jobber jeg som? Fikk jeg meg noen gang en utdannelse jeg var fornøyd med? Har bloggkarrieren min gitt meg noen muligheter? Er jeg lykkelig? Jeg har alle disse sprøsmålene som jeg har lyst å få svarene på. Jeg vil vite en trygghet i at fremtiden er et godt sted i livet mitt. 

Jeg føler at jeg for en gangs skyld begynner å bli voksen, og virkelig legger mye fokus på fremtiden min. Jeg syns ordet i seg selv er veldig skremmende. Jeg tar stadig valg som påvirker livets gang og retning. Jeg er veldig redd for å ta feil valg og angre senere. Jeg vet at jeg allerede i mitt unge liv har både tatt mange gode og dårlige valg. Samtidig så har begge deler vært med på å forme meg til å bli den personen jeg er i dag. 

Jeg har tatt valg som jeg er stolt av, og tatt noen jeg liker mindre å tenke tilbake på. Likevel så tror jeg ikke at livet kommer med noen tilfeldigheter. Jeg tror at alle valg jeg har tatt, er tatt for en grunn. Jeg må jo si at jeg er veldig stolt over den personen jeg har forandret meg til å bli de siste fem årene. Likevel så er jeg veldig flau over valg som jeg har valgt feil, og tatt feil veier. 

Jeg ønsker ikke å ta flere feil valg i livet mitt, fordi jeg er redd hvor det vil ta meg. Jeg vet jo at jeg har mange tusen av feil valg som står og venter på meg i tiden fremover, men det er nettopp derfor jeg er så redd. For en gangs skyld så er livet mitt veldig bra akkurat nå. Livet mitt er helt perfekt om jeg ser bort fra kjærlighetslivet mitt et lite øyeblikk. Jeg er akkurat hvor jeg vil være i livet nå, og er redd for å miste det. 

Jeg skal ikke si at jeg aldri har vært lykkelig før, for det blir litt feil. Men for første gang er jeg lykkerlig, og føler at ting har falt på plass i livet mitt. Jeg har aldri hatt det så godt med meg selv, og det gjør at jeg gruer meg til å miste den følelsen. Jeg nyter livet med barna, og skal bo i drømmehuset mitt i et varmt og godt land. Jeg er 19 år, og elsker jobben min, som også er en super inntekt, noe som i mine øyne gjør at jeg kan kalle jobben min perfekt. 

Jeg er redd når dette kapittelet i livet mitt vil ta slutt, hvor vil jeg være da? Og kan jeg fortsette å være på den toppen jeg er nå i livet mitt? Jeg vet at bloggen min en dag vil ta slutt. Jeg må i alle fall tenke at den kommer til å gjøre det. Gjerne det ikke skjer med det første, eller de neste fem årene. Men en dag vil det være over. Kommer jeg til å trives like mye i fremtiden, som jeg gjør nå? 

Jeg syns det er dumt å tenke at livet mitt er på sitt beste i en alder av 19 år. Forhåpentligvis så har jeg ikke en gang levd en tredjedel av livet mitt ennå. Jeg skulle ønske jeg kunne spole tiden frem og få en bekreftelse på at fremtiden min ser bra ut! Jeg kommer nok til å få meg en overraskelse på hva fremtiden bringer, uansett hvor mange planer jeg legger, eller hvor mange spekulasjoner jeg har. Livets vei kan forandre seg på et lite minutt, både til det verre, og til det bedre! 

I´M A BEAUTIFUL MESS

God morgen! Jeg merker at det har vært noen litt vel tidlige morgener denne uken! William vokner så alt for tidlig, og har sin første hvil i det Michelle våkner. Med andre ord så får jeg ikke sove igjen etter har våkner. Normalt så hadde jeg lagt meg ned å hvilt selv mens William hviler, men nå som Michelle ikke går i barnehagen lengre er det andre saker. Det tar på å være hjemme med barna!

Jeg elsker det, men noen dager er tøffere enn andre! Jeg føler meg ofte som en zombie hele dagen, og et vrak ut kvelden. Jeg har prøvd å si til meg selv at det er en vanesak, og at jeg snart blir vant til å være mye våken, men det ser ikke ut til å stemme. Jeg har nå i flere år vært tilig våken, og oppe flere ganger om nettene, likevel er jeg enda ikke blitt helt vant til det. 

Jeg merker speielt den zombie følelsen når jeg stresser med andre ting som tar energien min. Flyttingen har endelig gått opp for meg, og jeg merker at nervene har inntatt sin plass. Jeg tror også at dette er noe barna merker, uansett hvor mye jeg prøver å unngå det. Barn forstår så mye mer enn vi tror av og til. Heldigvis er det ikke livets undergang å være stresset. Det er jo egentlig bare et positivt stress, for jeg gleder meg veldig mye!

I går fikk vi hentet det nye passet til Michelle, og jeg må si at hun var helt fantastisk på det passbilde! Jeg har alltid tenkt at ingen noen gang ser bra ut på passbildet sitt, det har i alle fall aldri jeg gjort, haha! Likevel imponerte Michelle med en vakert bilde, nok en gang. Det er lov å skryte litt av og til eller? Jeg må i alle fall få sagt at jeg er super stolt over min nydelige lille prinsesse som begynner å bli så stor! 

KJÆRLIGHET ER NOE PISS

Såpass har jeg fått med meg i mitt unge liv, kjærlighetslivet skal ikke være noe enkelt! Følelser kan komme veldig tidlig hos noen. Selv husker jeg at jeg begynte å interessere meg for søte gutter tidlig på barneskolen. Man får hele tiden høre som liten at det ikke er noen "seriøse" følelser, når man er så ung, men der er jeg veldig uenig i. Jeg får ennå slengt i trynet at han jeg har følelser for nå, kommer aldri til å bli den personen jeg ender opp meg til slutt.

Hvem vet egentlig det? Jeg vet i alle fall at mine følelser er hundre og ti prosent ekte for meg. Ingen andre kan ha noe med den saken å gjøre. Jeg kan ikke styre følelsene mine, så hvordan kan noen komme å fortelle meg at det jeg føler ikke er noe serriøst? Jeg er gjerne ung, men følelser har jeg. Jeg tror også at de yngre sine følelser også er like sterke, og kan såre like mye som det gjør i voksen alder. 

Jeg syns det er supervanskelig å snakke om følelser. Det er egentlig et tema jeg helst vil unngå, spesielt i en samtale med han det faktisk gjelder. Jeg syns det er så dumt hvordan han kan påvirke humøret mitt uansett hva det gjelder. Om han sender meg en fin meldig kan jeg smile fra øre til øre dagen gjennom, mens om han plutselig ikke sender melding, eller skriver et skeivt ord, så er dagen i dass. 

Av og til er kjærlighet og forelskelse noe piss. Det er ikke alltid det skal fungere slik man skulle ønske. Jeg kjenner jeg blir skikkelig sprø av og til, for jeg blir helt frustrert. Jeg skulle ønske det fantes en av og på knapp, som jeg kunne styre som jeg selv ønsket. Av og til er det veldig fint å være forelsket, mens andre ganger er det skikkelig kjipt. 

Jeg faller alltid for feil gutt, det har jeg merket. Noe jeg håper og tror jeg ikke er alene om i denne verden. Det er så mange som hodet mitt sier er bedre, samtidig som hjertet mitt holder seg fast til ham likevel. Jeg vet at jeg kunne spart meg selv for mange tårer om jeg valgte å legge ham bak meg, samtidig som jeg vet hvor god han er mot meg andre daget. Det skal ikke være lett...

Jeg håper så inderlig at en dag så får jeg svar på alt. Hvem er personen jeg kommer til å ende opp med? Hvem er den "rette" for meg? Hadde jeg visst de svarene så hadde livet vært mye lettere. Jeg vet i alle fall at jeg hadde spart meg selv for mange spørsmål og problemer. Men sånn er ikke livet, desverre. Vi vet aldri hva som venter oss rundt neste sving, eller hvem vi vil møte neste dag. Det er nok nettopp dette livet faktisk dreier seg om, å ikke vite hva som vil komme! 

ONKEL SIN PRINSESSE

Michelle syns alltid det er like gøy i onkel sitt selskap. I dag har de fått litt kvalitetstid sammen. Det kommer til å bli så rart når vi er på Kypros, og ingen som pleier å være rundt oss er der. Denne uken føler jeg alt handler om et siste besøk før vi drar. Vi skal si hadet til alle plutselig. Jeg tror ikke Michelle helt forstår at vi faktisk ikke skal se dem alle på en veldig lang stund. Jeg syns derfor det er viktig at hun får tid sammen med de hun er glad i nå før vi flytter. 


BARE MANDAG

Nå har jeg endelig kommet meg hjem til ungene igjen! Det var så godt å se de igjen. Selv om jeg ikke var lenge borte, så føles det så lenge når jeg ser hvor glad de blir for å ha meg hjemme igjen. Jeg tenkte at jeg skulle grille sammen med barna i dag. Det er jo heldigvis bare mandag, og vi flytter ikke før på fredag. Jeg prøver å gjøre denne flytteprosessen med minst mulig stress for barna. Det er av og til litt vanskelig når det er så mye som skal skje denne uken. 

Jeg prøver å få gjort mest mulig av pakking og styr når barna er opptatt med andre ting. Nå som begge sover for en gang skyld, så burde jeg fått gjort mye, men så sitter jeg nå her å skriver som vanlig. Det er skikkelig rart å være hjemme igjen til normal hverdag med våkne netter og tidlige morninger, når jeg ikke har hatt andre enn meg selv å tenke på hele helgen. 

William våknet så tidlig at han allerede har sin første hvil nå, og utrolig nok så har ikke Michelle våknet ennå. Det er virkelig ikke ofte jeg sitter våken alene klokken 07.00 om morgenene. Nå skal jeg hive meg rundt, og sette i gang å gjøre noe. Naturlig nok så har jeg ikke fått mulighet til å ta noen bilder enda i dag, derfor slenger jeg med noen herlige sommerbilder fra tidligere i sommer! Ønsker alle sammen en fantastisk flott dag! 

NOBODY JUDGE YOU MORE THAN YOU.

 

Har du noen gang blitt dømt for noe du har sagt eller gjort, ja eller til og med hvordan du kler deg og ser ut? Det er alltid snakk om hvordan vi hele tiden dømmer hverandre i samfunnet, men har du noen gang egentlig tenkt på hvorfor vi er så dømmende? Det har nylig gått opp for meg at det faktisk ikke er noen som dømmer meg, mer enn det jeg dømmer meg selv. 

Jeg er aldri bra nok uansett hva jeg gjør, sier eller ser ut. Jeg har alltid lyst til å forbedre meg, uansett hva det gjelder. Jeg tror også det er mye lettere å dømme, når du oppfatter at personer er harde mot seg selv. Jeg kan jo med hånden på hjerte si at jeg syns det var helt tragisk at jeg ble gravid som 14-åring, så hvordan i all verden kan jeg forvente at noen andre skal syns noe annet? 

Jeg ønsker mange ganger at folk bare skal la meg og mitt liv være i fred, samtidig som jeg elsker å gi av meg selv på bloggen. Jeg er en person som fint kan dømme meg selv for å ta meg en frihelg. Det er nok nettopp derfor det også går sånn inn på meg, når andre sier noe negatvt om det. Nettopp fordi jeg har en dårligsamvittighet som ligger der, uansett hvor lite jeg burde ha det. 

Jeg er av den type person som velger å skille meg ut fra mengden. Jeg tar valg som passer meg, og mine meninger. Selv om jeg er sta, og står på mitt, så er det veldig ofte jeg blir usikker. Jeg tenker ofte på hva andre mener, samtidig som jeg bryr meg mer om hva som er rett for megselv. Det er veldig lett å dømme meg selv, når jeg vet at jeg går mot hva alle andre mener og syns. 

Jeg kjenner jeg er så lei av at vi alltid skal være så harde mot oss selv. Og dømme alle rundt oss. Jeg skulle ønske vi kunne være stolte av hva enn vi skiller oss ut med. Vi er mennenesker, vi har alle forskjellige meninger, og mål med livet. Vi ser forskjellige ut, og burde være fornøyd med at det finnes ingen som oss. Jeg skulle ønske jeg en dag klarte å faktisk se meg selv i speile og tenke: Shit, Anna, tenk på alt du har fått til og oppnåd i ditt unge liv....

ET SISTE FARVEL

Nå er det like før hjemturen starter. Jeg har hatt en helt fantastisk helg i Kristiansand, med veldig mange gode mennesker. Jeg har hatt det kanonkjekt med både gamle og nye venner. Dette har jo vært min siste helg hjemme før flyttingen, og jeg er veldig glad for at jeg brukten helgen her, på denne måten. Jeg har faktisk hatt en utrolig lærerik tur, noe jeg overhodet ikke så for meg når helgen startet. Det er veldig trist å måtte ta en siste farvel med Jan nå. Det blir utrolig lenge til jeg ser han neste gang. Jeg gruer meg allerede til å si hade til resten av vennene mine i Stavanger denne uken! Håper alle sammen har hatt en fin helg, det kan jeg i alle fall banne på at jeg har!

K-TOWN SHOPPING

God morgen! I dag fikk jeg sovet lenge, og må innrømme at det trengte jeg mer enn noen gang. Det ble en supermorsom kveld i går. Jeg storkoste meg her i Kristiansand. Nå er det ikke lenge til Jan og jeg tar turen inn mot Sørlandssenteret. Det er mange som har spurt om de kunne få møte meg mens jeg var her i K-town, så jeg skal selvfølgelig sette av litt tid til de som ønsker å ta bilde med meg i dag. Jeg syns det er superhyggelig at dere faktisk har lyst å møte meg, så da må jeg jo i det minste sette av litt tid til dere skjønne blogglesere! Håper vi snakkes der! Ønsker alle sammen en nydelig dag. 

LET´S MAKE SOME MEMORIES

Nå er vi endelig kommet oss frem til Kristiansand. Det ble en litt lengre tur, med en omkjøring og litt sånn, men nå er vi kommet oss trygt frem. Jeg så ikke mye håp uten dekning på mobilen og lite bensin oppe i gokk, men vi kom oss fine og hele hjem til Jan, haha! Nå er festen allerede i gang, og det ser ut til å bli en kanon kveld! Ønsker alle sammen en fantastisk flott helg! 

NYTER DEN SISTE TIDEN I NORGE

Vi nyter de siste herlige sommerdagene igjen i Norge. I dag er det faktisk bare en uke igjen til vi flytter!! Solen stråler over Stavanger i dag, og Michelle og jeg har vært ute å plukket ripsbær. Michelle syns det er veldig stas å ha en ripsbusk i hagen. Vi hadde oss et nydelig mellom-måltid med is og rips, nam nam! Herlig å faktisk kunne ha fint vær de siste dagene igjen i Stavanger. Om ikke så alt for mange timer, så blir jeg hentet av min gode venn Jan, for en helgetur til Sørlandet, men nå nyter jeg først fredagen sammen med barna! 


GET READY

Nå som vi bor hos mamma frem til vi flytter, har jeg jo ikke akkurat barnefri om hun passer barna lengre. Derfor skal jeg selv reise bort i helgen for å få en helg for meg selv, før året uten barnefri starter. Jeg elsker å være sammen med barna, men av og til trenger jeg noen timer, eller ja til og med noen dager på bare åtenke på meg selv. Jeg tror alle foreldre trenger en liten pause innimellom. Å være mamma, og ikke minst gå hjemme med barna er en 24 timers lang jobb som aldri tar slutt. 

Selv når barna er blitt voksne, så slutter man jo ikke å ta vare på dem, og bekymre oss for alle mulige forskjellige ting. Det er ikke mange jeg kan gi fra meg ungene til, og faktisk ha god samvittighet. Mamma derimot, vet jeg barna mine er 100% trygge med, og jeg vet også at de er i trygge hender sammen med henne. Hun har jo tross alt hatt meg hele livet, og lært meg alt jeg kan, så da hadde det vært dumt om jeg ikke kunne stole på henne sammen med mine barn. 

Denne helgen setter jeg kursen ned mot Kristiansand. Jeg liker meg veldig godt på Sørlandet, og kjenner mange der nede. Snille Jan kommer og henter meg i Stavanger i morgen, og kjører oss hjem til ham i Kristiansand. Jeg kjenner jeg gleder meg til bare å være ungdom for en helg. Vi skal feste og kose oss. Det er ikke så veldig ofte jeg drar på helgetur for å feste, derfor så kan jeg faktisk innrømme det og fremdeles sitte med en god samvittighet. 

Jeg tenker bare på alle på min egen alder, og hvor ofte de faktisk fester. Så ser jeg på meg selv og kan telle på fingrene mine de få gangene jeg har vært ute etter at William ble født. Det er ikke så mange med tanke på at de aller fleste nesten går ut hver eneste helg! 

HVERDAGSKJÆRLIGHET

I dag har vi kost oss mye ute i det fine været! Lekeplassen er tusen ganger kjekkere om solen stråler over oss. Nå skal Michelle en liten tur til farmoren sin. Jeg og William må fikse et par ting som gjenstår til flyttingen. I morgen er den siste helgen vår i Norge, og denne helgen har jeg faktisk barnefri! Jeg skal reise bort, mens barna skal være hjemme med mormoren sin. Det har Michelle gledet seg til! Det er den siste helgen min uten barna på et helt år, og ja til og med mer enn det, så denne helgen skal jeg sitte med god samvittighet og et smil rundt munnen!  

WAKE UP CALL!!

Jeg så nylig en video på nettet som jeg virkelig føler for å dele med dere. Jeg vet at det er mange unge som følger bloggen min, samtidig som jeg også vet at det er mange foreldre som stadig titter innom. Jeg satt igjen med et stort sjokk etter å ha sett denne videoen, og jeg tror mange vil ha samme opplevelse som meg. Vi tenker alltid at barna våre umulig kan snakke med fremmende, eller gå med på noe dumt. Men sannheten er at vi må akseptere at barna vår er som alle andre barn. Vi må heller gjøre alt for å unngå at barna blir lurt til å havne i disse situasjonene, og stadig minne dem på hvor lett det er å bli lurt på nettet. Del denne videoen videre med dine venner! 

MAMMATILMICHELLE´S FAVORITTER

reklame

Vel overstått Babyshop-event! Jeg snakket litt om produktene jeg fremstiller, og må nok en gang skryte av Babyzen vognen! Den er helt fantastisk. Jeg er veldig fornøyd med dagens butikk event. Nå er jeg kommet meg hjem igjen, og skal snart ta kvelden. Jeg er rimelig trøtt i dag kjenner jeg, etter en dag med mye jobb! Ønsker alle sammen en fin kveld videre. I morgen er det skolestart for veldig mange, så jeg vil også ønske dere en fin første skoledag i morgen! 

VIDEO: Michelle snakker ut om flyttingen!

Jeg er ikke så alt for flink til å legge ut videoer her på bloggen, og tenkte derfor det var på tide med en liten video. Flere videoer kommer til å bli lagt ut på bloggen fremover. Jeg vil tro at det blir mange morsomme videoblogger fra Kypros! Michelle snakker ut om flyttingen, og jeg gleder meg virkelig til flytting nå!! 

 

William 8 måneder

I dag er det faktisk 8 måneder siden William kom til verden. I går fikk også William sin aller første tann, noe som alltid er like stas. Jeg merker hver eneste dag at han bli eldre og flinkere for hver eneste dag. Han lærer seg stadig nye ting, og Michelle får bare mer og mer glede av hans selskap. Selv om William bare blir større, syns jeg det er så herlig å se hvor lik han fremdeles er på seg selv som nyfødt. Michelle forandret seg veldig mye på utseende fra hun var nyfødt til hun var på denne alderen som William er nå. EN STOR DAG I DAG!

Nå er det full pynting på gang her hjemme! Verdens beste dame har bursdag i dag, og det skal selvsagt feires! Michelle og William hjelper meg med pyntingen, og straks skal vi bake litt sammen! Følg oss gjerne gjennom dagen på instagram @Stavangermamma. Ønsker alle sammen en fin dag videre! 


HIPP HIPP HURRA

Min kjære vakre, gode, snille mamma har bursdag i dag! Måtte dagen din bli like god som du! Gratulerer så masse med dagen til verdens beste mamma og mormor! I dag skal vi kose oss sammen med deg, og Michelle har funnet et fint bursdagskort til deg som hun gleder seg veldig til å gi deg i dag. Siden det er din dag i dag, skal jeg faktisk skryte litt av deg! Du er den personen som fortjen er all skryt du kan få! Du  er en fantastisk person, og har lært meg alt fra å gå til å ta mine egne valg! Tusen takk for at du alltid har vært der for meg gjennom tøffe tider, og gode tider! Hva skulle jeg og barna gjort uten deg? Vi er så uendelig glad i deg! 

MINE BESTE TIPS TIL DEG SOM REISER MED BARN

Det er hundrevis av ting vi må huske på når vi reiser med babyer og småbarn. Jeg har reist mye både med Michelle, William og med begge barna. Her er mine beste tips til deg som reiser med småbarn! 

1. IKKE DRA PÅ FOR MYE: Ta med det som er viktig, men stopp der. Husk at det er veldig viktig ikke å dra på for mye for det kan bli veldig tungt i lengden. Det verste er om man skal være utslitt i armene før barna blir trøtte og må bæres gjennom flyplassen. 

2. HA MED NOK BLEIER, MAT OG SKIFT TIL TUREN!! 

3. HUSK FAVORITT LEKEN MED PÅ TUREN: Det kan alltid være greit å ha noe å leke med for å få turen til å gå raskere for de minste. En bok, eller ja, til og med iPad, kan virkelig anbefales når man reiser langt. Nettbrett er ikke alltid en negativ ting, mener jeg. Michelle pleier å se film eller høre på musikk på iPaden for å få tiden til å gå, men også for å unngå og plages av "dotter" i ørene. Dette fordi hun hører lyden i headsettet og fokuserer på det i stedet for å merke andre ting. 

4. VELG DINE KAMPER: Man skal selvsagt ikke skjemme bort barna, men det er lurt å velge de kampene som er nødvendige. Det er et stort pluss for deg selv om du rett og slett velger å være litt ekstra snill med barna, og unngå å krangle. Når man blir stresset under reisen, er det veldig lett å la det gå ut over tålmodigheten med barna, veldig viktig å prøve og unngå det. Da gjør du turen mye lettere for store og små.

5. BÆRESELE: Det er veldig tungt å bære på barna i lengden. Man vet aldri hvor lenge man må bære barna, og da er det supert med en bæresele. Å ha barna i en bæresele gjør ting mye lettere for deg selv, og gir deg også muligheten til å ha armene fri. Jeg føler i alle fall jeg kunne hatt mange flere armer når jeg reiser med barna. Jeg må jo ha en hånd fri uansett til å holde Michelle i hånda, for ikke å miste henne på en stor flyplass. Da er det i alle fall veldig fint med bæreselen! 

6. SKIFT TIL DEG SELV: Du vet aldri hva turen vil bringe. Barna søler seg ofte ut og trenger skift, men det vi som regel glemmer er at barna også søler deg ut like lett som dem selv. Det kan være veldig lurt med en ekstra singlett eller bukse til deg selv også i håndbagasjen.

SMOOTHIE-GIRLS

Dagene går fra oss, og derfor er det viktig å ta en liten stopp å nyte de små øyeblikkene. I dag har jeg og Michelle vært og fått oss hver vår smoothie! Michelle elsker smoothie, og gjett om jeg skal lage mye av det i sommervarmen nede på Kypros! Håper alle sammen har hatt en fin start på uken. 
VIXEN BLOGAWARDS 15

Nå er det plutselig gått et helt år siden forrige gang det var mulig å nominere noen til Vixen Blogawards 2014, og nå starter de igjen. Jeg så aldri for meg å vinne noen priser forrige gang, i og med at jeg har hørt flere ganger via andre store bloggere at juryen er veldig urettferdig, og trekker aldri de "største" bloggerne. Så i og med at jeg er så heldig å få være en av landets største bloggere, har jeg ingen sjanse i denne bloggkonkurransen. 

Jeg har likevel tenkt meg til Oslo under årets Blogawards. Det blir nok min første tur hjem til Norge, etter flytting. Vixen pleier som regel å være i slutten av januar. Jeg skal ikke lyge, jeg håper jo selvsagt på å kunne være så heldig å vinne en pris en eller annen gang, men jeg ser det bare ikke helt komme. Jeg likte meg veldig godt på selve arrangementet, og det var blant annet der jeg også møtte Sophie og mange andre bloggere for første gang! 

Jeg legger med en link, der dere som ønsker kan nominere meg til årets blogger! Jeg kommer ikke til å trygle å be om at dere skal nominere meg, for det er rett og slett ikke vits. Om dere ønsker at jeg skal bli nominert så takker jeg himmelhøyt for at dere bruker 3 minutter på å fylle ut skjemaet HER! Det hadde som sagt vært veldig kult å få tittelen "årets blogger" men jeg føler at jeg ikke trenger en tittel for å fortelle meg at jeg har en populær blogg. 

Det som i hovedsak teller noe for meg, er at det er så mange tusen som faktisk klikker seg inn på bloggen min hver eneste dag, og følger livet mitt med ungene. Det er jo dere som betyr noe for meg, og ikke en tittel som en jury sitter og bestemmer. Så tusen takk om du vil nominere meg til Vixen Blogawards, men jeg takker deg tusen ganger mer for å lese bloggen min! Ønsker alle sammen en fin dag videre!

TRØTT SA DU?

Etter at jeg ble mamma har ordet "trøtt" fått en helt annen mening og verdi. Jeg føler ikke jeg kan kalle meg trøtt, om jeg ikke er helt utslitt. Jeg føler jeg må kunne si at jeg er trøtt, med god samvittighet om jeg skal si det høyt. Det er ingen hemmelighet at man blir til tider helt utslitt når man har barn. Det å ha barn rundt seg 24 timer i døgnet, tar på for enhver person. 

Når man er mamma så er man det hele døgnet uten pauser. Fra dag en, skal man være nær barnet sitt til alle døgnes tider. Det gråter, skal ha mat, rene bleier, kos, og mat igjen. Jeg husker at de første ukene med begge barna var veldig slitsomme for meg. Var det ikke den ene som trengte meg, så var det den andre. Det er snart 8 måneder siden William kom til verden nå, og han har ikke sovet gjennom en hel natt ennå. 

Han våkner fremdeles hvertfallto til tre ganger hver natt. Heldigvis har Michelle begynt å sove gjennom nettene igjen. Da William ble født begynte hun også å komme inn til meg på nettene, og da kan jeg si jeg var TRØTT! Jeg var til tider helt utslitt, og måtte av og til få barnefri for å sove noen timer, for å klare å holde ut! Man er ikke superhelter selv om man blir mamma. Det virker bare sånn i mange situasjoner, haha! 

De siste månedene har jeg faktisk følt meg skikkelig heldig, som bare har måttet stå opp to til tre ganger. Jeg vet at det er mange som har mer trøbbel om natten, og jeg vet hvordan jeg selv hadde det i starten av tobarns-perioden min. Jeg er så glad for at det er blitt så bra som det er, og det kan jo bare gå en vei fremover. Neste gang du sier du er trøtt, er du virkelig det? Eller hadde du klart å holdt ut litt til?

Når jeg hører at folk er trøtte så tenker jeg: BUHU Stakkars deg som bare sov 10 timer i natt. Ja, rimelig ironisk. Du bør nemlig ikke si at du er trøtt til en småbarnsmamma. Nå vet jeg at det ofte er en uvane å si "Jeg er trøtt" om man kjeder seg eller gjesper. Nå er jeg en person som henger meg opp i små ting. Men jeg vet at jeg blir irritert om spesielt noen som gjerne ikke bør si at de er trøtte foran meg, sier det.

Jeg våknet i dag og følte meg rett og slett uthvilt. Jeg syns det var helt fantastisk å føle det. Det begynner å bli rimelig lenge siden jeg kjente denne følelsen. Jeg våknet åogkjente at i dag har jeg mye energi til overs, og klar for hva denne dagen vil bringe. I dag er en dag jeg umulig kan si at jeg er trøtt, uansett hvor mye jeg gjesper! 

EN FIN SOMMERKVELD

Nå har vi nettopp kommet inn dørene, etter mange timer ute i frisk luft. Vi har grillet og vært ute i båt, like utenfor Stavanger. Vi har hatt en herlig ettermiddag sammen med farmoren til Michelle! Nå er det rett i seng for Michelle, og det blir ikke så lenge til jeg kryper under dyna heller. Håper alle sammen har hatt en fantastisk fin helg! 

BARCELONA, BABY!

sponset

Sommeren er snart over for mange av oss, men jeg er så heldig å få dele ut en premie til en heldig vinner. Vinneren av min konkurranse får en reise for to til Barcelona, i tillegg til 1000 euro, som du kan shoppe for. 1000 euro i seg selv er jo en fantastisk premie, men i tillegg får du også en tur for deg og en du vil ta med deg på reisen. Vinneren trekkes allerede 31.august! Den heldige vinneren får forlenget sommeren sin!

Konkurransen er i samarbeid med Shai, som leveres av Zentio AS. Som dere vet så har jeg flere ganger skryyt av den fantastiske barberhøvelen fra Shai. Jeg har brukt den i flere år allerede, og nå som det ventes et år med sol og varme i Kypros, skal jeg selvfølgelig ha med meg Shai på reisen. Jeg har aldri hatt en høvel som er så god som den, og det er en jeg kan anbefale videre med god samvittighet! 

Shai har sitt eget sommerkit! I Shaibox sommerkit´et får du med med den supre Shaihøvelen, samt tre bikini-høvler, ekstra blader til den originale høvelen, en 2-in-1 shower gel, og sminkefjerner! Mye godsaker til sommerværet, og skikkelig valuta for pengene, syns jeg! Vær med i konkurransen, og bestill din shaibox HER!  Vinneren annonseres på facebooksiden deres, og på @Shaibox på instagram. 

THE BOSS

God formiddag alle sammen! I dag har vi store planer for dagen. Vi begynner å få liten tid til å få gjort ting nå før vi drar, så jeg prøver å presse inn mest mulig hver eneste dag. I dag skal vi blant annet være sammen med farmoren til Michelle. Vi skal være ute, så jeg håper solen titter frem i løpet av dagen! Legger med et herlig bilde av William fra i går. Det er så herlig å se barna bli større, så i disse dager har det blitt mange videoer av de to små. Jeg vet at mange av dere har spurt etter flere videoer av barna på bloggen, men jeg legger videoer ut både på facebooksiden min og snapchat, ta en titt der om du vil se videoer! 

SHARING IS CARING

Ingenting i hele verden varmer mammahjertet mitt mer enn å se mine to små sammen vise omsorgen og kjærligheten mellom hverandre. Jeg er så glad for å se hvor mye glede de to har av hverandre, allerede nå. Michelle ville så gjerne dele isen sin med lillebroren sin i dag, og det så ut som han likte den godt! Ønsker alle sammen en strålende fin lørdag! Jeg har forresten lagt ut et lite videoklipp fra Amsterdamturen, på facebooksiden min HER! Ta gjerne en liten titt :)
Current location: Stavanger

Herlig å være hjemme i Stavanger igjen. William smilte fra øre til øre når vi kom oss hjem til ham i går kveld. Godt å være hjemme igjen. Nå er det ingen reising før til neste helg. Jeg skulle trodd at jeg ville være mest mulig hjemme nå når det nærmer seg flytting. Men det er så mye jeg vil gjøre før jeg drar, så da blir det litt travle uker nå. Det er jo mindre enn to uker til flytting nå, og jeg gleder meg mer og mer til å dra! 

ETT BARN ER SOM Å HA BARNEFRI

Nå har jeg fått prøvd meg alene med begge barna, hver for seg og må innrømme at jeg er litt sjokkert. Jeg syns plutselig at det å være rundt et av barna føles som om jeg har barnefri. Uansett om det er Michelle eller William som jeg er med alene, så føles alt plutselig tusen ganger lettere. Jeg må spørre meg selv hvordan det var mulig å være utslitt da jeg bare hadde Michelle, for nå føles det som ingenting i forhold til hvordan det er med begge barna tilstede.

Sikkert litt provoserende å lese det om man sitter med bare ett barn selv. Jeg blir bare så overrasket over hvilket energinivå som er rundt oss når det er meg og begge barna. Både Michelle og William forandrer seg veldig når de er sammen, i forhold til når de er alene. Begge to blir mye mer aktive og høylytte når de er sammen. Når de er alene så er de snille som lam, og ingen problem å ha med å gjøre.

Det handler sikkert om at jeg gjerne stresser mer når jeg må fokusere på begge barna samtidig. For når jeg bare må ta meg av en av de så er jeg hundre prosent komfortabel med det. Jeg vet ikke hva annet det kan komme av. Jeg er iallefall veldig fornøyd med å kunne få muligheten til å være bare med en av dem om gangen i ny og ne. Jeg tror barna også setter stor pris å få mammaen sin for seg selv av og til! 

WHO RUN THE WORLD? GIRLS.. GIRLS!!

Nå er Michelle og jeg klar for en skikkelig jentekveld på hotelrommet! Vi har kjøpt inn masse godt, så nå skal vi sette på en film. Jeg er så sinnsykt trøtt, så jeg tror både jeg og Michelle kommer til å sovne lenge før filmen er ferdig, haha! Vi har hatt en super dag, og jeg må si at jeg syns det er kjempegøy å være sammen med Michelle alene. Jeg fikk noen fine bilder sendt av William som koset seg. Det er så mye bedre å kunne ha "barnefri" når jeg vet at barna er i de beste hender! 
HELLO OSLO

Nå er vi kommet oss vel frem til Oslo, og vi allerede fått unnagjort bildene i studio. Michelle har vært supersnill både på flyet og på photoshooten min. Nå har vi endelig kommet oss på hotellet. Michelle hadde et stort ønske om å få bade i badekaret her på hotelrommet, så der er hun nå. Da fikk jeg til til å oppdatere dere litt. Vi har ingen planer videre på denne Osloturen, noe jeg syns er så herlig. Det pleier alltid å være så mye vi skal når vi er her, men denne gang skal vi bare slappe av og kose oss! Ønsker alle sammen en fin dag videre!

BLI MED PÅ BABYSHOP EVENT!

reklame

Har du planer onsdag 12.august mellom kl. 17.00- 19.00? Hvis ikke bør du sette av tid til et besøk innom Babyshop butikken på Forus i Stavanger denne dagen. De har et åpent event, som jeg selvfølgelig skal være med på. Jeg skal vise frem mine favoritter som blir satt sammen som "Mammatilmichelle´s favoritter". Produktene kommer på tilbud! Det blir lett servering til alle kunder. Det er også mulig å få 25% rabatt om du kan vise at du følger både meg @Stavangermamma og @Babyshopno på instagram! Jeg gleder meg, og håper vi sees der! 

...men det største av alt er kjærligheten.

Har du noen gang vært skikkelig knust etter at et forhold har tatt sin slutt? Eller har du noen gang vært et vrak på grunn av en gutt eller jente du har følelser for. Fortvilet, sjalu, eller trist? Jeg tror vi alle sammen kan innrømme at vi har vært det etter at personen vi elsker har gjort noe. Det er til å med lett og bli såret, selv om den personen du har følelser for ikke egentlig vet de gjør noe som sårer en gang. 

Jeg kan ikke telle hvor mange ganger mitt humør og mine dager har blitt påvirket av han jeg elsker. Samtidig som han også selvfølgelig har gjort både situasjoner og dagene bedre for meg også utallige ganger. Det er ingen som kan gjøre meg så glad, eller så lei som det han klarer. 

Jeg lurer ofte på hvordan det er mulig å bli kontrollert så lett av kjærligheten. Ordtaket "det største av alt er kjærligheten" er så sant som det går ann å bli. Har du noen gang lurt på hvorfor du ikke bare kan slå av og på følelsene dine? Eller hvorfor du blir så sjalu eller såret, av noe han/hun sier eller gjør? Uansett hvem du er, eller hvor i verden du bor, så finnes det kjærlighet. Det er omtrent det eneste i verden som alle vil ha i livet sitt, som ikke kan kjøpes med penger. 

Kjærligheten kommer selvsagt ikke bare fra den personen du har følelser for, men både venner, barna dine og resten av familien din. Til og med dyr kan gi deg kjærlighet i livet. Jeg må jo innrømme at jeg til tider syns at kjærlighet er en håpløs følelse som ikke hadde trengt å være så sinnsykt sterk til tider. Jeg er jo singel, tross alt. Likevel så er det noe som er utrolig flott med kjærlighet. Man kan rødme bare av å hørre ordet. Jeg vil også like å tro at, uten kjærlighet i livet, så er man ikke lykkelig. Hvem vil leve livet alene?

Uten familie, venner, kjæledyr, kjæresten, eller rett og slett bare en person som du bryr deg om? Kjærligheten har en makt over oss alle. Noen føler den sterkere enn andre, men uansett så trenger vi den alle. Jeg føler til og med en slags kjærlighet mellom meg og fremmed på gata. Selvfølgelig ikke den samme som jeg føler mellom meg og barna, eller han jeg har følelser for.

Men jeg føler likevel en liten kjærlighet mellom de fremende som setter av tid i livet sitt til å si hei når de går forbi meg. Selv om de aldri har sett meg før, så føler jeg meg plutselig viktig for noen. Jeg føler meg rett og slett, sett. Jeg vet ikke hvorfor vi her i Norge skal ha hodene ned i mobilen det sekundet vi er alene. For vi går glipp av et felleskap som en gang var en selvfølge. 

Vi ser ikke lengre personer som desperat trenger å bli sett, å bli lagt merke til. Det tar ikke mer enn to sekunder å ofre et "Hei" når du går forbi noen. Det kan gjøre noen andres dag så mye bedre. Jeg føler meg i alle fall tusen ganger bedre med en gang jeg får et "Hei" eller ja, til og med bare et lite smil, fra en fremmed person på gata...

SÅ FORSKJELLIGE, SAMTIDIG SÅ LIKE!

Jeg har flere ganger fortalt dere om hvor ulike barna mine er. Michelle ligner veldig på både meg og pappaen sin, en god blanding vil jeg si. Personligheten hennes er helt lik meg som liten. Hun har en personlighet som minner prikken på meg både sånn jeg er den dag i dag, men også som liten. Hun har fått de nydelige brune øynene fra pappaen sin, men det blonde håret fra meg. Utrolig nok var jeg enda blondere i håret da jeg var på hennes alder. 

William derimot, er en tro kopi av pappaen sin. Jeg har siden dagen han ble født alltid sagt at de to er prikk like, mens det ikke er mulig å se at jeg er mammaen hans. Til eldre han har blitt, jo mer har jeg forandret mening om dette. Øynene hans vil jeg like å tro kommer fra meg, selv om han har enda litt lysere blåfarge enn hva jeg har. Pappaen til William har jo fantastiske glassblå øyne, som jeg alltid har vært fascinert av. 

Jeg har hele tiden sett hvor stor forskjell det er på mine to barn. Både utseende og personlighet. Nå har jeg derimot begynt å se likheten mellom dem. Fargene er første inntrykket, men ser man forbi fargene ser man plutselig mange likheter. Hele øyepartiet og formen er prikk lik. Det er bare selve fargen som er forskjellig. Når de smiler, lager de samme uttrykk i ansiktet, og smiler med øynene på samme måte! 

Jeg syns det er veldig sårt at jeg stadig vekk får kommentarer fra folk på hvor forskjellige barna mine er. Jeg pleier med en gang å svare at "ja, de er så forskjellige det går ann å bli" noe som jeg faktisk ikke helt mener. Som mamma så finner jeg mange likheter, men det er ikke noe jeg begynner å forklare i farten. Akkurat som om noen du ikke kjenner så godt spør deg om du har det bra, så svarer du bare ja, fordi det er det de vil høre.

Jeg syns det er så gøy å finne likheter i barna mine, samtidig som jeg elsker at de har hver sine karakterer. Michelle er veldig mørk, og man ser allerede nå at Michelle kommer til å bli like mørk i håret som det jeg og pappaen hennes er. Mens William er så lys, noe som det ser ut til at han alltid vil være. Han blir kalt blondie, noe som er så rart for meg som er så mørk, og faktisk halvt utenlandsk.

Jeg elsker mine to barn mer enn alt i denne verden, og kan ikke takke noen andre enn fedrene til barna mine for å ha fått akkurat William og Michelle. De er to fantastiske barn, med gode personligheter begge to på sine forskjellige vis. Jeg er så heldig som er mammaen deres, og de to er så heldige som har de pappaene de har fått!  

FORNØYDE JENTER

I dag har vi trosset vær og vind, og hatt en fantastisk dag! Dagen startet med nydelig vær, men regnet plasket ned resten av dagen. Vi har likvel klart å kose oss supermasse. Heldigvis er vi vanntette! Jentene har hatt det gøy i karuseller og med hverandre. Michelle var for første gang i sjokoladefabrikken, og fikk laget seg en egen sjokolade! Jentene trives så godt i hverandre sitt selskap. Det har virkelig vært en jentetur i dag, med en veldig fornøyd William! 


PLAY-DATE

I dag har vi store planer for dagen. William har nå akkurat sovnet i vognen sin for dagens første hvil, noe som vil si at jeg endelig får tid til å starte med å forberede dagen vår. Vi har nemlig planer med to av mine venninner, som også har barn. Vi skal dra hele gjengen til Kongeparken! William sammen med hele jente-flokken, haha! Dette ser ut til å bli en super dag. Michelle har gledet seg super masse til i dag, og det kan jeg vel også innrømme at jeg har gjort selv også. Ingenting er bedre enn glade og fornøyde barn! 

BABY-RYKTENE

Det svever som regel alltid et spørsmål om jeg har en liten baby i magen. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt folk snakke om at jeg er gravid igjen. Dere må huske at jeg som regel alltid lager blogginnlegg som angår mine tanker der og da. Jeg er en mamma, som vil si at jeg ofte tenker på babyer og graviditeter. Det er på en måte den kategorien livet mitt er i nå som jeg har to små. 

Likevel så vil det ikke si at jeg er gravid igjen, selv om jeg skriver at jeg er babysyk, eller legger ut et bilde der jeg tilfeldigvis holder meg på magen. Jeg er ikke gravid, og har ingen planer om å bli det i den nærmeste fremtid. Jeg kan være så babysyk jeg bare vil, men det vil likevel ikke gjøre meg gravid. Jeg har to små som jeg er mer enn fornøyd med akkurat nå. Så får vi heller se hva den store fremtiden min bringer senere i livet. 

GØY PÅ LANDET

Endelig litt fint sommervær igjen. Da er det bare å gripe sjansen mens vi har den til å finne på noe gøy utendørs. Jeg har derfor pakket klar picnic kurven, og bestemt meg for å ta med mamma og barna til en åpen gård her i Stavanger! Det er over et år siden vi var der forrige gang, så dette blir William sitt første møte med en bodegård! Michelle ble super glad for dagens planer, for hun elsker virkelig gårdslivet og dyrene! Ønsker alle sammen en strålende fin søndag! 

STUCK INSIDE

Vi er alt kommet oss til august, men her i Stavanger detter regnet ned. I dag har vi hatt strålende sol, mye regn og torden og lyn. Det er helt sant at vi kan ha flere årstider på en dag i dette landet. De siste timene har det regnet noe helt forferdelig her, og det har egentlig vært et supert vær og være inne i. Vi har fått ryddet og pakket og ryddet enda litt mer. Mye som skal gjøres nå som flyttingen virkelig nærmer seg. 

Ungene har vært super-snille hele dagen, noe som selvfølgelig gjør det mulig for meg og faktisk få gjort noe. Veldig takknemlig for at barna er snille! Nå er det snart på tide med litt middag her, og så skal jeg avslutte ryddingen for i dag, og nyte helgen litt. Kjenner jeg trenger å slappe av litt jeg også, haha. 

HOLD PRIVATLIVET, PRIVAT!

 

Nå kjenner jeg meg rimelig irritert. Ja, rett og slett. Det er ikke ofte andre sine uttalelser provoserer meg, men nå kjenner jeg at jeg har lest nok. Den viktigste jobben vi bloggere har er og klare å skille mellom å dele private og personlige ting. Jeg har nok flere ganger vært veldig nært å dele ting om privatlivet mitt selv, men har stoppet der min grense går. Andres grenser på skillen mellom privat og personlig kan være noe helt annet enn min. Jeg har alltid gjerne trodd at jeg deler litt for mye, av og til. 

Likevel vet jeg ting jeg skal unngå å skive på bloggen. Krangler, navn og hendelser mellom meg og andre har ingenting på bloggen å gjøre. Til og med om jeg blir direkte utsatt for grove trusler eller at noen skjeller meg ut, har jeg en plikt som blogger å holde navnet på denne personen borte fra offentligheten. Selv om personen gjerne har skrevet noe med fullt navn i et kommentarfelt, har jeg likevel ikke lov til å dele det på bloggen. 

Det samme gjelder venninner av meg, eller gutter jeg liker. Selv om det er en person jeg liker veldig dårlig fordi hun har ligget med gutten jeg har følelser for, har jeg ikke lov til å skive med fullt navn på bloggen min hva som har skjedd. Det er ingen andre enn mitt ansvar å passe på at innholdet på bloggen holdes profesjonelt. Uansett hvor mye jeg hater både han og henne for å ha ligget sammen. 

Jeg blir sur når jeg ser bloggere bruke bloggen sin som en offentlig dagbok, for å få en heiagjeng som skal velge et lag. Alle bloggere har sine heiagjenger, uansett om bloggen din er lest av mange eller få. En blogger vil alltid få støtte om de er lei seg, og andre har gjort ting bloggeren misliker. Jeg syns det er idiotisk at enkelte bloggere bruker bloggen sin for å få ut sinne sitt, for det er en plass motstanderen ikke kan forsvare seg selv. Noe som gjør krangelen helt urettferdig. 

Det er som regel alltid to sider av en sak, uansett hvem, hva og hvor. Men jeg syns ikke det er bra å legge ut om privatlivet i offentligheten på en blogg, når den andre delen ikke kan forklare sin side av saken. Som blogger så har man ikke bare ansvaret for sitt eget privatliv, men også alle andre rundt. Uansett hvor mye du hater en person, skal du likevel som blogger ta vare på privatlivet deres. 

Jeg blir så sur når jeg ser andre bloggere misbruke bloggen sin. Ingen skal se på en blogg som en trussel, selv om den lett kan bli det. Jeg kunne skrevet side på side med ting om folk jeg ikke liker, og ting som har blitt gjort. Men jeg har så stor respekt for bloggen, og mulighetene jeg har fått med den, at det hadde aldri falt meg inn å gjøre det. Jeg vil ikke at mine venner og bekjente noen gang skal føle seg redde eller utsatt for at jeg kan skrive noe om dem på bloggen min! 

KLAR FOR FEIRING

Nå skal vi snart gå i selskap til søskenbarnet mitt som har burdag i dag! Alltid like koselig med familie-selskap. Michelle har gledet seg veldig til selskapet, og har snakket om det helt siden vi sto opp i dag tidlig. Hun er veldig begeistret for søskenbarna mine, haha. Ønsker alle sammen en strålende helg! 


3 UKER IGJEN TIL FLYTTING

Tenk det, i dag er det bare tre uker igjen til vi flytter. Jeg syns denne sommeren har gått veldig fort, selv om det ikke så sånn ut da sommeren startet. Jeg kjenner jeg gleder meg mer og mer for hver eneste dag nå. Vi teller ned dagene her hjemme. Jeg ser ofte gjennom bildene av huset for å minne meg på at dette her faktisk har vært drømmen min så lenge. Det er jo faktisk helt utrolig at en av mine drømmer faktisk nå er i ferd med å skje. Jeg er så stolt av meg selv som faktisk får dette til i en alder av 19 år. Jeg gleder meg til dette året sammen med barna. Hiver med enda en liten sneak-peak av palaset vi snart skal tilbringe dagene vår i! 

ER DET MULIG?

Jeg ser plutselig nyfødte babyer alle veier! Hvordan kan det ha seg sånn at jeg allerede skal begynne å bli babysyk? William er ikke et år engang, og jeg lengter etter en nyfødt baby igjen. Nå har jeg mer enn nok med de to jeg har for en lang stund fremover, men likevel så har jeg lyst på en liten til. Det er ikke mange måneder siden jeg var fast bestemt på at jeg aldri i livet skulle få et barn til...

Jeg skal slutte å si aldri, for man kan faktisk aldri si aldri når det kommer til barn. En dag tenker jeg at jeg har mer enn nok med de to jeg har, og andre dager tenker jeg at jeg fint kan få mange flere i fremtiden. Nå er jeg på det stadiet igjen at jeg umulig kan være ferdig med barn. Jeg er skikkelig babysyk igjen, og jeg hater meg selv for å innrømme det. Jeg burde nyte det faktum at William faktisk ennå er så liten.

Jeg tror at jeg som person bare elsker nyfødte babyer, og babymager. Selv om jeg hater å gå gravid, og den første tiden går så altfor fort. Ja, hater er et rimelig sterkt ord, men jeg misliker det veldig å gå gravid. Jeg har vel bevist for meg selv, ikke bare en gang, men to ganger - at graviditeter ikke akkurat er noe for meg. Jeg liker best mammaparten i det, og når babyen er kommet til verden. 

Jeg spurte Michelle her om dagen, om hun hadde lyst på flere søsken. Det ble veldig fort et NEI, men etter en stund sa hun at det var greit så lenge hun fikk en liten jente denne gangen, haha. Jeg tror alle barn har godt av søsken. Jeg tenker at jo flere søsken man har, jo bedre. Å ha søsken former oss på mange måter som personer. Du lærer fra en tidlig alder å dele både oppmerksomhet, goder og kjærligheten. 

Jeg tok meg selv i å si "Nei den skal jeg spare til neste baby" i dag i hagesalget mitt. Da tenkte jeg med en gang, "neste baby?" Når denne neste babyen kommer er vel dette helt av moten uansett, haha. Jeg tror det er en positiv ting at jeg allerede kan bruke litt plass til å tenke på min "neste baby" også. Det vil vel bare bety at jeg klarer meg godt med mine to, og har plass til en til i hverdagen vår;)

BARSELTREFF MED BEGGE BARNA

God torsdag! I dag skal vi på barseltreff, og siden Michelle har ferie, skal selvfølgelig hun også være med. Dette blir en av de siste treffene vi kan være med på før vi flytter, så det blir nok koselig. Det er veldig lenge siden jeg og William har fått tid til å være med på treffene, fordi det som regel alltid skjer noe annet på torsdagene. Minner nok en gang om hagesalget som er i ettermiddag hjemme hos meg! Ønsker alle sammen en nydelig dag! 

Norsk-sommervær!

I dag er jeg så ubeskrivelig trøtt, og jeg skjønner ikke hvorfor! Selvfølgelig på dager som dette, så er ungene travlere enn normalt. Nå har vi fått besøk av ei venninne av meg, og har faktisk kjøpt inn massevis av godsaker til filmkos. Det har begynt å regne her nå, så det er ingenting mer å finne på utendørs...  Håper alle sammen får en koselig innedag i det typisk Norske sommerværet!
DEN VERSTE REISEN I MITT LIV!

For to dager siden reiste vi hjem fra Holland. En reise jeg ikke hadde noen bekymringer over. Flyturene er korte, og mellomlandingen var heller ikke noe problem. Jeg skulle mellomlande i Oslo på vei hjem. Det er jo en flyplass jeg har vært på hundrevis av ganger før... Hjemturen startet veldig fint. Jeg fikk sjekket inn bagasjen, og kom meg gjennom sikkerhetskontrollen i Amsterdam uten for mye venting. 

Når jeg var kommet meg gjennom, var det ikke mer enn en halv time til vi skulle være på plass i gaten. Jeg hadde allerede sjekket hvilken gate jeg skulle i, og visste hvor den var. Jeg fikk derfor tid til å handle litt, og fant blant annet en liten ting til Michelle. Da boardingen begynte ventet jeg lengst mulig før jeg stilte meg i køen. Jeg tenkte at William skulle få slippe å være i flyet lengre enn han måtte.

Å reise med barn er ikke så enkelt som mange tror. Jeg har vært veldig heldig hver eneste gang jeg har hatt med meg ungene på tur. Men jeg har aldri opplevd komplikasjoner på turen før nå. Vi var nesten de siste ombord. Og i det vi satt oss sa kapteinen at bordingen var completed. Jeg tenkte med meg selv: Yes, da er det ikke lenge igjen før vi drar. Der tok jeg fryktelig feil....

Vi ventet og ventet. Det hadde allerede gått en halvtime uten at noe hadde skjedd. Endelig, tenkte jeg. Vi begynte å kjøre bort fra gaten. Men da var ikke flyet på vei til rullebanen slik alle ombord trodde, men det parkerte et annet sted. Så fikk vi plutselig en beskjed i høytaleren om at vi må vente i 50 minutter til før vi kan fly. Med andre ord så skulle vi sitte der i flyet 1,5 time før reisen.

William hadde vært snill og tålmodig lenge. Men han var så utrolig trøtt. Jeg satt mellom to små jenter på flyet. De var helt forelsket i lillemann, og lot han ikke være i fred et eneste sekund. Han sovnet til slutt i armene mine, etter å ha vært veldig sutrete en god stund. Han rakk å sove i fem minutter før en av jentene jeg satt med tok hånden hans og vekket ham... 

Klart jeg blir litt irritert når en ni år gammel jente vekker sønnen min på et fly, når selv Michelle på 4 år vet at man ikke skal vekke en sovende baby. Etter William ble vekket var det ikke mye fred og få på flyet for noen av oss. Vi hadde ikke lettet fra bakken enda... Jeg begynte å se lite lyst på turen hjemover. 

Plutselig så begynte jeg å tenke på den videre flyturen fra Oslo til Stavanger, som jeg så på klokken at jeg aldri i livet kom til å rekke. Jeg tok av flight-mode og ringte mamma for å forklare problemet. Jeg kunne ikke snakke med henne så alt for lenge, for typisk meg, den ene dagen jeg virkelig trenger strøm på mobilen, så har jeg det ikke. En veldig snill ung dame på raden foran meg, hørte at jeg nevnte det i telefonen med mamma. 

Hun snudde seg derfor og ga meg sin tråløse lader!! Jeg fikk ladet mobilen, og klarte å roe meg litt ned. Jeg var super frustrert med god grunn. Når vi endelig kom oss opp i luften, reiste jeg meg og gikk litt frem og tilbake i midtgangen for å roe William. Den eneste tiden han ikke gråt var når jeg ikke satt i setet mitt. De fantastiske tre damene på raden foran meg hadde lagt merke til hvordan de små jentene var, og spurte derfor om jeg hadde lyst til å bytte plass med en av dem.

Jeg ble så glad!! Tenk at det finnes mennesker som faktisk vil hjelpe til. Disse reddet turen min med både mobil-lader, og gjorde sånn at William fikk være i fred. Aldri møtt noen så snille på et fly før. Selv om William gråt gjennom nesten hele reisen, fikk han i alle fall fred. Så lenge han har det bra, så har jeg det bra. Han gråt heldigvis bare fordi han var trøtt, og ikke fordi han hadde vondt. 

I høyytaleren på flyet før vi skulle lande, fikk vi beskjed om at vi som skulle fly videre, var booket inn på neste fly. Det var bare et fly igjen hjem til Stavanger med dette flyselskapet. Til normalt må vi alltid hente bagasjen, og sjekke den inn på ny om man mellomlander i Oslo. De ba oss likevel om å la baggasjen ligge, og bare springe til sikkerhetskontrollen og til neste fly. 

Jeg klarte selvfølgelig ikke å rekke det siste flyet. Det er ikke bare bare "å løpe til neste fly" når man reiser alene med en baby. Når ingen hjelper til eller slipper meg foran i sikkerhetskontrollen. Jeg ringte mamma, og fortalte situasjonen. På en flyplass klokken 22.30 er det svært få du kan spørre om hjelp. Når til og med flyselskapet du reiser med sin luke er tom. 

Så der satt jeg alene med William, uten koffert eller vogn. Jeg hadde en bleie igjen, og bare 100 ml melk igjen i flasken. Jeg kunne ikke overnatte i Oslo! Det var ikke et alternativ for meg!! Jeg klarte ikke å holde tårene tilbake lengre. Rett på Gardemoen med mange folk rundt meg fikk jeg et liten mental breakdown. Jeg startet å gråte, og ville bare gi opp hele turen. Jeg var så frustert. 

Endelig kom det noen i gaten til det andre flyselskapet. Hun så at jeg var utgrått og så veldig stresset ut, med en liten trøtt gutt på armen. Jeg forklarte henne situasjonen. Hun sa at jeg burde gå ned å snakke med de, sånn at de fikset hotell og hjemreise dagen etterpå, eller så måtte jeg kjøpe en billett i luken hos henne for å være med på dette flyet. 

Jeg forklarte at jeg ikke hadde verken mat eller bleier og at jeg MÅTTE hjem nå. Så da var hun veldig rask med å ringe for å bestille en billett, som kostet meg kr. 2000, med en gang. Penger er heldigvis ikke mitt største problem, men jeg tenker på de som faktisk ikke hadde hatt råd til å komme med kr. 2000 mer til en reise hjem, som du allerede har betalt mange tusen for. 

Jeg tenkte med meg selv at jeg har ikke noe valg, jeg må hjem nå. I det jeg satt meg i flyet, sovnet William. Endelig! Jeg begynte selvsagt å gråte enda mer når jeg var kommet meg på plass i flyet, og han hadde sovnet. Da begynte jeg endelig å tenke at jeg ville komme hjem i natt likevel! Jeg hadde bare en time igjen på fly. Da jeg landet i Stavanger stod min snille vakre tante og ventet på meg. 

Kofferten min var selvsagt ikke kommet frem, så vi forlot flyplassen uten koffert, vogn eller blistol. Heldigvis hadde tanten min vært innom og hentet et gammelt bilsete som Michelle hadde, sånn at vi kunne kjøre hjem med William uansett om bagasjen var kommet frem eller ikke. Klokken 01.00 var vi endelig på plass hjemme hos mamma. Der Michelle selvfølgelig lå fint og sov. 

Bagasjen min kom sent i går ettermiddag... Jeg har aldri i mitt liv vært så glad for å være hjemme igjen. Den følelsen  endelig å kunne legge seg under dyna hjemme etter en slik reise er helt ubeskrivelig. En ting har jeg lært av denne dumme reisen er at jeg aldri i mitt liv skal reise denne ruten noen gang igjen. Jeg vet at jeg skal tilbake til Holland, men da får jeg heller legge planene etter direkteflyene, og ikke ut i fra datoer! 

TIME TO GO HOME..

Nå er det snart tid for hjemreise. Vi har hatt en fantastisk langhelg i Holland! Nå gleder jeg meg masse til å komme hjem igjen til Michelle. Selv om det kommer til å bli tungt å si hade til andre her nede... Siste dagen her har vi holdt oss hjemme rundt huset. Vi tok en båtur, og slappet av i sommer solen! GOD, I LOVE HIM SO MUCH!

Et bilde kan vise så mye. Latter, glede, trygghet, og sist men ikke minst kjærlighet! Hvor skal man egentlig begynne, når man skal forklare kjærligheten mellom mor og barn? Av og til stemmer det at et bilde sier mer enn tusen ord. I dette tilfelle mener jeg det stemmer. Det finnes nemlig ikke ord som kan beskrive hvor høyt jeg elsker denne lille sjarmøren. Jeg kjenner det er veldig viktig med alene tid med barna hver for seg. Nå var det meg og William som skulle ut på eventyr, mens om litt mer enn en uke er det meg og Michelle. TODAY'S ADVENTURE

Jeg og William koser oss masse i Holland! Vi nyter fantastiske dager, med fantastiske mennesker! Håper alle sammen har hatt en strålende dag! Sender en klem hjem til Norge. 4 TING DU IKKE VET OM MEG

Nå har jeg samlet inn ting fra mine venner nok en gang. Jeg spurte dem denne gangen om hva de tror dere blogglesere ikke vet om meg. Jeg plukket der i fra ut de fire tingene jeg er veldig sikker på at dere ikke vet om meg. Så nå skal dere få muligheten til å bli enda litt bedre kjent med meg som person. Om dere ønsker at jeg skal lage enda flere innlegg som dette, klikk gjerne på liker knappen nederst i innlegget! Her er 4 ting du ikke visste om meg:

1. Veldig ærlig person med sterke meninger men samtidig litt tilbakeholdene stille, og mystisk! 
Jeg kan være veldig frempå og dele det meste, men samtidig er det så veldig mye jeg holder tilbake. Jeg trodde aldri i mitt liv at jeg ville noen sinne bli beskrevet som en stille og mystisk person. Men nå det siste året skjønner jeg veldig godt hva vennene mine mener. 

2. Veldig gavmild. 
Jeg har alltid vært en person som elsker å gi. Både i hverdagslivet, og bursdagsgaver. Jeg syns det er minst like gøy med min egen bursdag, som alle andre sine. Jeg elsker å finne på gode gaver, og overraskeler som vil glede de jeg bryr meg om. Når jeg var veldig liten var jeg den eneste av oss minste som hadde gave til alle i juleselskapet, mens e andre barna bare hadde en felles gave til foreldrene som foreldrene hadde kjøpt selv. Hadde jeg faktisk vært ute med egne sparepenger og kjøpt inn en gave til hver. Etter at jeg fikk bloggen, og begynte å tjene gode penger, har jeg vært veldig opptatt av å dele med meg. Jeg har gitt mye til tiggere på gate, og de som står meg nærmest. Om ikke penger i kontant, så har jeg gjerne betalt en gang for mye. Jeg er veldig glad for at jeg blir beskrevet som gavmild, for det er en tittel jeg virkelig liker!

3. Anna har to type uker, den helt perfekte eller den hvor hun er helt i kjelleren. Hun er aldri noe midt mellom. 
Det stemmer. Jeg er veldig opp eller ned, og ikke noe nøytralt midt i mellom. Heldigvis er det som regel den gode siden, og da er jeg den lykkeligste jenta i verden. Men om jeg har en dårlig uke, så er den ekstremt dårlig. 

4. Til vanlig er Anna mye eldre i hodet enn sin mentale alder, men av og til er anna barnsligst av oss alle! 
Jeg har en skikkelig barnslig personlighet når ikke barna er rundt meg. Jeg er nok den barnsligste i vennegjengen, egentlig. Vanskelig å tro når jeg har en ellers mye mer moden holdning rundt barna. Men jeg tror at det er nettopp den barnslige siden min med vennene mine, som klarer å holde meg så seriøs til "vanlig". Alle har nok en seriøs og en litt mindre seriøs personlighet. Min er bare veldig veldig tydelig!  

T O D A Y ´ S

I dag har vi hatt en nydelig dag. Vi har vært på Gladmat-festivalen som er i Stavanger denne uken. Jeg syns det var gøy at det endelig var noe å finne på her i Stavanger! Barna holder meg veldig opptatt om dagene, noe som er veldig bra. Dagene har gått så fort den siste tiden, og plutselig i natt skal vi reise! Jeg må hive meg rundt å pakke resten av kofferten før jeg må stupe i seng. Håper alle sammen har hatt en strålende dag!  

SOLEN SKINNER

God morgen! I dag er heldigvis finværet på plass her i Stavanger. I dag er det årets første dag med Glad-maten i byen. Jeg skal ta med meg barna til sentrum en tur og nyte denne flotte dagen. Jeg har i alle år vært på ferie under Glad-maten i byen, så det er første gang jeg faktisk er hjemme denne uken, etter at Michelle ble født. Jeg husker jeg lå på sykehuset under Glad-maten det året, så jeg fikk det ikke med meg da heller. Derfor er jeg kjempe gira på dagen i dag, og håper finværet holder oss med selskap gjennom hele dagen!

ALT ER IKKE LIKE LETT Å DELE

Noen blogginnlegg er vanskeligere å dele enn andre. Grunnen til dette er ikke fordi det er mange tusen jeg ikke vet hvem er som leser det jeg skriver. De personene som det er vanskelig å dele blogginnlegg for, er de vennene, familien min og bekjente som faktisk bryr seg om meg som person og ikke som bloggeren. De som blir såret og lei seg for å lese om situasjoner og hendelser jeg har opplevd.

Man vil aldri høre om at noen man er glad i har det vondt. Jeg tror vi alle kan kjenne oss igjen i dette. Det er nok akkurat derfor det er litt ekstra vanskelig å lese blogginnlegg om veldig personlige ting om noen man faktisk kjenner. Se den personen du bryr deg om, dele noe personlig med resten av landet. Jeg kan på mange måter skjønne at det ikke alltid er like kult å være den personen som faktisk kjenner meg utenom bloggverden. 

Det siste døgnet har jeg hatt mobilen min på flymodus, og ikke lest kommentarene som har haglet inn. De få minuttene jeg faktisk ikke har hatt mobilen på flymodus, for å sende meldinger til noen, har jeg blitt nedringt av journalister fra store aviser og gossip-magasiner, som vil ha sin del av denne saken... Noe som jeg finner veldig respektløst. Jeg ønsker ikke å dele mer enn det som jeg deler på min egen blogg, så da håper jeg pressen kan respektere dette for en gangs skyld. 

Det føles bra og ha delt dette med dere, selv om jeg fremdeles sitter med den klumpen i halsen. Det kan ofte være vanskelig å snakke om hendelser som dette, og jeg syns at det har hjulpet meg å dele det så offentlig. Jeg syns det er mye lettere å gå videre med livet når jeg slipper og holde dette for meg selv. 

Skammen over å ha bli voldtatt.

- Sterkt innlegg. Jeg ber deg slutte å lese her, om du ikke tåler å leser drøye detaljer, takk. 

Hvor skal jeg begynne? Har du noen gang opplevd å ikke lengre føle en kontroll over din egen kropp? Vel, ting har skjedd som jeg har valgt å holde for meg selv, helt til meg selv. Jeg sa det ikke til noen, før en av mine nærmeste kom og spurte meg om det fem måneder senere. Jeg kunne ikke unngå å dele det etter det. Jeg sa det som hadde skjedd, og etter det har jeg startet å fortelle mine aller nærmeste venner om hendelsen. 

Det var først da jeg sa det til personen jeg virkelig bryr meg om, jeg valgte å sette meg ned og begynne å skrive. Jeg er kjempeflau over hendelsen, og skammer meg over hva som har skjedd. Jeg føler på mange måter at det er min egen feil. Noe som de nærmeste har klart å overbevise meg om ikke stemmer.. 

Hvorfor skal jeg sitte her og skamme meg over noe som en annen person har gjort meg? Hvorfor skal jeg skjule det, holde det hemmelig, og være flau over det? Jeg hadde ingen ønsker om å ha sex med denne personen, eller med noen på det tidspunket. Jeg hadde akkurat født et barn. Jeg hadde ikke hatt sex på mange mange måneder når hendelsen skjedde. Og jeg skal ikke legge skjul på at den eneste jeg ville ha sex med etter fødselen var pappaen til min nyfødte baby, den dagen jeg skulle bli klar for det. 

Jeg har tidligere vært veldig åpen på bloggen om hvordan de måtte klippe meg under fødselen, og hvordan stingene gikk opp etter et døgn. Jeg måtte derfor gå rundt uten sting i flere uker, før det ikke var vondt lengre. Det tar selvsagt mye lengre tid å gro når det ikke er noe sting som holder sammen. Sex var ikke en tanke jeg ofret å tenke på en gang på disse ukene. 

Hendelsen skjedde to måneder etter fødselen. Dere kan kan jo tenke dere smertene jeg var i selv. Jeg var helt ødelagt der nede etterpå, og var revnet helt opp igjen... Jeg var i smerte i ukesvis etter dette, men sa det ikke til noen.

Jeg har forandret meg mye etter dette, og har veldig nylig fortalt det til de rundt meg. Dette er uten tvil det vanskeligste blogginnlegget jeg noen gang har skrevet, og jeg gruer meg til reaksjonene jeg kommer til å få etter å ha trykket på den blå knappen det står "publiser" på. Jeg hadde på mange måter fortrengt hele hendelsen, før det plutselig kom opp for en dag. 

Det er mye lettere å glemme noe som ingen vet, og som ikke blir snakket om. Samtidig som at ingenting har hjulpet meg mer enn mine næremeste venner. De har fått meg til å innse at det ikke er jeg som skal være flau og skamme meg over denne hendelsen, men mannen som gjorde dette. Jeg er ennå veldig usikker på hvor smart det er å dele dette med alle dere.

Men det jeg håper på med å dele alt dette, er å kunne være en hjelp til andre i samme situasjon. Jeg vil stå frem og vise at det ikke skal være offeret som skal tro de har gjort noe galt. Utfører man en hendelse som denne så er man ingenting annet enn syk i hodet, og det er ingenting offeret kunne gjort for å unngå hendelsen mer enn det som er gjort... Jeg skal ikke skamme meg over dette. 

Tror dere ikke at det er kjempe vanskelig for meg å skive dette til flere tusen jeg ikke kjenner, eller vet hvem er? Og tror dere ikke jeg har venner, familie og bekjente som jeg ikke vil skal vite dette? Men som jeg vet kommer til å lese dette blogginnlegget nå. Jeg beklager så mye at dere må finne dette ut på denne måten. Jeg velger likevel å dele dette offentlig på denne måten, for å komme meg gjennom dette selv. For å vise meg selv at han her ikke skal få lov til å ødlegge mer, enn han allerede har ødelagt! 

GIRL, YOU MAKE ME LAUGH

Ny uke igjen, og klar for litt selfies mens vi koser oss i sofaen en tidlig mandagsmorgen. Jeg har virkelig en solstråle i livet mitt som alltid får meg til å le! Jeg er heldig! Været ute begynner også å bli bra. Jeg ser solen gjennom stuevinduet. Vi må få oss en god tur ut i dag. Klokken er 12, og vi har ennå ikke gått utforbi huset i dag! Noen dager blir man litt latere enn andre, det kjenner jeg virkelig! FOR EN FANTASTISK DAG

I dag har vi feiret bursdagsbarnet her hjemme. William var sammen med mormoren sin, sånn at Michelle fikk all oppmerksomheten til mammaen og pappaen sin. Vi tre storkoste oss på lekeland i dag, i regnværet. Vi skulle egentlig grille og bade i dag, men været var ikke helt enig i det, så Michelle hadde en bedre idé. Vi har hatt det supergøy på lekeland sammen i dag, og kom hjem til ferdiglaget kake som mormoren imponerte oss med! Jeg er rimelig overbevist om at Michelle har storkost seg idag! Nå skal vi snart sette på en film, etter Michelle sitt ønske, før sengetid! Håper alle sammen har hatt en nydelig helg!

GRATULERER MED DAGEN, VERDENS BESTE MICHELLE!

I dag er det fire år siden jeg ble mamma for aller første gang. Michelle fyller 4 år i dag! Hipp hipp hurra for min nydelige lille prinsesse! Når du våkner opp i morgen skal vi feire dagen din sammen. Gratulerer så mye med dagen, lille venn, måtte dagen din bli perfekt! Disse fire årene har gått så utrolig fort.

Jeg husker det som om det var i går at jeg lå i syvende etasje på SUS, og holdt deg i armene mine for første gang. Jeg husker jeg var så redd for hvordan de neste årene ville bli. Jeg husker at jeg tenkte mye på hvordan hverdagene med en liten baby kom til å være. De siste årene har jeg forandret synet mitt og tankemåten min på mange måter!

Nå sitter jeg her og kunne ikke sett for meg en hverdag uten deg, Michelle. Jeg er så stolt over hvor fin og snill jente du har blitt. Nå når jeg holder rundt deg, får jeg ingen andre enn gode positive tanker. Jeg er så lykkelig og føler meg som verdens heldigste som får lov til å være mammaen din! 

PLAY COOL

Enda en lørdag går mot slutten. Ukene denne sommeren har gått overraskende fort! I morgen er det Michelle sin 4-års dag, og den skal selvfølgelig markeres! Michelle har gledet seg veldig lenge, og i morgen er endelig dagen her! Ønsker alle sammen en fin lørdagskveld! 3 ORD VENNER BESKRIVER MEG MED!

Jeg tenkte det var gøy å spørre noen av mine beste venner hvilke tre ord de ville beskrevet meg med, her er det de svarte! Jeg er både kjempe overrasket, og ikke overrasket på samme tid, hvilke ord de beskrev meg med. Jeg ser i alle fall at de fleste er veldig enige om hvordan de skal beskrive meg! Jeg skriver kjønnet på den vennen som har beskrevet meg, sånn at dere kan se forskjellen på hvordan mine gutte-venner beskriver meg, og hvordan venninnene mine beskriver meg. Jeg ser også en stor forskjell på hvem som sier tingene! Hvordan ville dine venner ha beskrevet deg? Her er hva mine venner svarte:

(venninne) - Selvstendig, sterk, gledesspreder! 
(venninne) - Opptatt av at andre skal ha det bra, stiller alltid opp, gledesspreder!
(venninne) - Sta, ærlig, omtenksom!
(venninne) - Omsorgsfull, påståelig, modig! 

(kompis) - En syk latter, utrolig sta, kontrollfreak!
(kompis) - Sjamerende, lojal, utadvent! 
(kompis) - Morsom, pen, inkluderende!
(kompis) - Søvnløs, ansvarlig, latter! 
(kompis) - Stille, ambisiøs, Åpent sinn! 

ER DET SÅ GALT MED TO KJÆRESTER SAMTIDIG?

God fredagskveld. Jeg sitter her og tenker på alle de rare forholdene det finnes i verden, etter å ha motatt en kommentar her om dagen. Jeg har forstått at hver eneste kompis jeg har blir sett på som min kjæreste i følge mine yngste blogglesere. Rart det der, hvordan et lite bilde kan dikte tusen historier. Anyway... Jeg fikk en kommentar på at jeg hadde i alle fall to kjærester, om ikke flere. 

Er det så galt å ha to kjærester samtidig da? Jeg vil nå tro at det er bedre å ha to, enn ingen. Neida, det hadde nok vært en god del drama i forholdet da, så jeg tror ikke jeg skal prøve meg på det akkurat. Men jeg mener det er nå i alle fall mye mer hjelp å få om man har to mannfolk, enn når man er alene. Synes det er merkelig hvordan noen faktisk får det til å fungere med to koner, eller to menn. Ja til og med flere..

Kunne du tenkt deg og være gift med to? Hva skjedde med "mannen i mitt liv" når det plutselig må sies i flertall. Jeg ville aldri taklet å dele en mann. Jeg mener, jeg kan nok lett beskrive meg selv som eiesyk, og den sjalu typen, derfor å være kona til mannen min, samtidig med en annen dame, tror jeg ikke helt hadde fungert i mitt liv. Just saying. 

MINE 5 HELGEFAVORITTER TIL EN PERFEKT WEEKEND!

Hva liker du best med helgen? Jeg måtte tenke meg lenge om før jeg fant svaret på dette selv. Svaret var så lett at jeg så rett forbi det. Mine 5 helgefavoritter er selvsagt de tingene som gjør mine helger helt perfekte. Det er de fem tingene som jeg ikke kan unngå i helgen! Nå skal jeg dele de med dere, og utfordrer dere til å dele dine helgefavoritter med dine facebook venner! Del lenken til dette blogginnlegget på facebook, og skriv ned dine helgefavoritter! Her er mine fem beste helgefavoritter:

1. FIRKLØVER sjokolade. Tro det eller ei, så er jeg faktisk den personen av alle jeg kjenner som spiser mest sjokolade. Jeg er et sjokolade-monster, og spiser lett en sjokoladeplate alene på under 10 minutter. Uten tvil et stort must i helgen min! Helgen er akkurat startet, men her sitter jeg og gomler i meg Firkløver sjokolade mens jeg skriver dette. No joke! 

2. BARNA. En helg for meg er aldri helt komplett om ikke barna er rundt meg! De burde vel egentlig ha stått på første plass på listen, men jeg går ikke etter rekkefølge på hva jeg trenger mest, bare sånn det er sagt. Å våkne tidlig både lørdag og søndagsmorgen gjør meg ingenting, så lenge barna smiler og er fornøyde. 

3. EN GOD FILM. For ikke lenge siden syns jeg at det var bortkastet tid å se film. Nå har jeg innsett hvor deilig det kan være å koble ut alle tanker med en god film. Jeg pleier alltid å se en film sammen med Michelle på fredag og lørdagskveldene. Nå i sommer som det ikke går noe på tv, så har jeg faktisk sett mange filmer alene også. Og jeg må si at det gir meg mye inspirasjon til nye blogginnlegg, å se film! 

4. VÆRET. Et fint vær, har veldig mye å si på helgen. Om jeg har planlagt å gjøre noe utendørs, er det veldig kjipt om det må avlyses fordi værgudene ikke er på vår side. Et strålende fint vær, gjør alle mye mer fornøyde, vil jeg tro! 

5. PLANER. En helg med mye planer, er som regel de beste helgene. Jeg liker å vite hva som skjer. Om jeg og ungene har noe planlagt for helgen, føler jeg at både jeg og ungene kan slå oss litt til ro med det, og gjøre tingene som planlagt. Jeg er ikke en spontan person, men kan selvsagt lage litt spontane planer også. Men det beste av alt er nok en helg som er helt planlagt med ting å finne på med barna, mye sjokolade og kos med en god film! Så er helgen min komplett! 

LAZY WEEKEND

I dag er det akkurat fem uker igjen til vi flytter. Likevel er dette den nest siste rolige helgen vi har igjen her i Stavanger. Fire av fem helger frem til vi drar skal jeg reise bort, både med og uten barna. De neste ukene kommer til å gå så himla fort. Nå har Michelle bursdag på søndag, og resten av helgene kommer bare til å rase forbi. Jeg skal både til Holland, Oslo og Kristiansand de neste helgene! Ønsker alle sammen en superfin helg! 

NOK EN GANG GJØR IKKE BLOGGERNE SOM DE SKAL!

Når skal vi egentlig bli hyllet når man gjør noe bra? Det er altfor stor fokus på noen når man gjør noe galt, men gjør man noe riktig får man ikke et eneste lite klapp på skulderen engang. Jeg kjenner meg så lei av å bli disset gang på gang i media der "De største bloggerne lurer til seg penger, annonserer feil osv". Jeg er landet største blogger, og kan ikke se å ha gjort en eneste feil når det kommer til bloggen, og merkering av reklame.

Jeg har mottatt brevet fra Forbrukerombudet, akkurat som 40 andre bloggerne. Det skal jo egentlig bare mangle at de følger med på de største bloggerne i landet. Jeg syns bare det er positivt, faktisk. Jeg syns også det er bra at vi får beskjed om at vi gjør det vi skal, eller ikke følger reglene. Bloggverden er veldig vanskelig å sette seg inn i, og det er mye som er uklart. 

Likevel så vet alle vi bloggere at ALT reklame skal merkeres. Uansett hvor kjipt det er med tre merkede "reklame" innlegg etter hverandre. Det betyr bare at jeg gjør jobben min. Enten om jeg har fått betalt for å skrive om et produkt, eller om jeg bare har motatt produktet, så må det merkes som reklame. Jeg håper dere vakre lesere kan ha forståelse for at det av og til blir mange blogginnlegg som er merket med reklame, selv om jeg vet at mange av dere begynner å klage om jeg har slike innlegg etter hverandre. 

Dette er jobben min. Det er akkurat som du starter på jobb eller skolen kl. 08.00 om morgenen. Om du ikke er tilstede da får det konsekvenser, du kan til slutt få sparken, om du aldri møter opp i tide. Å merke reklameinnlegg er så og si samme greia. Om jeg ikke merker innleggene, ender jeg opp med mange bøter og media på nakken. Jeg vil derfor heller merke innlegget med "reklame" en gang for mye enn en gang for lite. Akkurat som jeg heller ville kommet på jobb 10 minutter før, enn 10 minutter etter kl. 08.00. 

Jeg vil veldig gjerne vise dere brevet jeg fikk fra Forbrukerombudet. Selv om jeg ikke blir hyllet i media for å gjøre som jeg skal, kan jeg nå i alle fall hylle meg selv litt. Jeg er kjempestolt, og vil gledelig vise dere at jeg merker det jeg skal på riktig måte:

 

PAPEGØYE-ALDEREN

De siste tre årene har jeg vært veldig forsiktig med hva jeg sier rundt Michelle. Både for å unngå at hun skal forstå ting hun ikke skal vite, eller trenger å høre. Og ikke minst for at hun ikke skal kunne si ting videre. Ettersom Michelle har blitt eldre, har jeg snakket på engelsk om det er noe hun ikke skal forstå. Når det kommer til ord hun ikke bør lære så har jeg prøvd mitt beste. Jeg banner veldig lite, men når jeg slår meg kraftig, kan det komme frem noen gloser, jeg helst ikke vil Michelle skal si høyt. 

Hun går rundt i huset som en papegøye og gjentar alt hun hører. Mamma og jeg har ofte nevnt under samtaler at vi må være forsiktige med hva vi sier rundt Michelle, fordi hun har lange ører. Hun har jo selvsagt fått med seg dette. Men har aldri sagt noe om det før nylig. Vi snakket om at hun hadde fått så langt hår, så la hun til en morsom kommentar "Ja, eg har fått veldig langt hår! Og så har eg jo så lange øyrer og!"

Hun har misforstått den litt. Det viser jo bare nok en gang at hun får med seg det meste som blir sagt. Ofte når hun ikke kommenterer ting i en samtale hun hører, er nok de gangene hun faktisk fanger opp mest! Når man er en pappegøye, så gjentar man ikke bare hva andre sier, men også seg selv hundrevis av ganger. 

Det store spørsmålet til alt er plutselig blitt: Hvorfor?! Ja men hvorfor det da mamma? Etter den 10 "Hvorfor" i samme setning blir jeg litt gal kjenner jeg! Når du går tom for svar, så blir det til slutt svaret "sånn er det bare med den saken". Har du en papegøye i hus med lange ører? 

OUT SHOPPING

I dag har jeg vært på shopping med barna! Gjett om vi har kost oss. Både meg og ungene har hatt en super formiddag på senteret. Jeg er veldig overrasket over hvor barnevennlig mange av butikkene faktisk er! Jeg pleier som regel aldri å prøve klær i butikkene lengre, i og med at det er en smule travelt med to barn som venter. I dag tok jeg likevel sjansen på et par turer i prøverommet. William var tålmodig og snill som alltid, mens Michelle syns det var på tide at hun også skulle få lov til å prøve noe i prøverommet. Så da fikk hun selvfølgelig lov til det. Super stas å være med mamma på shopping! 


THROW BACK THURSDAY

Tenk at min lille prinsesse blir 4 år på søndag! Hvor har disse årene blitt av? Jeg tenkte jeg kunne vise dere et lite tilbakeblikk på feiringene vi har hatt for Michelle opp gjennom årene. Vi feiret jo 4-årsdagen hennes tidlig i juni, men skal selvsagt markere dagen hennes på selve dagen også! Michelle gleder seg masse til bursdagen sin, og vet at hun skal få gaven av pappaen sin og meg på den ekte bursdagen sin den 19.juli! Vi teller ivrig ned dagene mot den store dagen sammen her hjemme! 
WHERE TO START?

Som dere sikkert har forstått for lenge siden, så har jeg brukt denne bloggen de siste tre årene som min terapi i hverdagen. Det hjelper meg gjennom både veldig gode dager, og litt mindre kjekke øyeblikk. Jeg har lært meg at skrivingen setter ord på det jeg virkelig tenker, uten å måtte si det høyt. Jeg er i utgangspunktet veldig dårlig til å sette ord på følelsene mine, men når det bare er meg og tastaturet, så blir alt plutselig tusen ganger lettere.

Kansje det er nettopp dette som kalles tastaturtøff? Anyway.. Jeg er den verste jeg vet om til å snakke eller diskutere når jeg er lei meg eller sint. Jeg lukker meg helt inne, og klarer ikke å si en eneste lyd, uansett hvor lyst jeg har til at personen jeg snakker med skal vite hva jeg tenker. Av og til kan det være lurt å unngå å si hva man tenker når man er sur og lei oss, men noen ganger gjør det alt bare enda verre når man lukker seg helt inne. 

Jeg startet med dette allerede fra jeg var liten, når jeg pleide å krangle med broren min om tulleting. Jeg lukket meg helt, og sa ikke en pift. Det har jeg holdt på med i alle år, og nå merker jeg det spesielt godt om jeg er blitt såret av en person jeg bryr meg veldig om. Jeg klarer ikke å få et eneste ord ut, uansett hvor mye jeg ønsker å si! Rart det der...

Jeg er en sta person med en sterk mening om det meste, likevel er jeg så forferdelig dårlig til å snakke for meg. På bloggen virker jeg som en helt annen person når det kommer til nettopp dette. Her sitter jeg og deler mitt personlige liv, og bretter ut detaljer om alt fra følelser, sex og psyken. Jeg har vist dere flere ganger at jeg står for mine meninger og skriver det tydelig til hele Norge. 

Likevel når dere står foran meg, blir jeg så usikker på meg selv, og den indre meg stopper meg fra å si hva jeg tenker høyt! Hvorfor er det sånn? Hvordan kan vi egentlig sitte å være en helt annen når man skriver, i stedet for når man sier ting høyt? Jeg tror det kommer av at uansett hvor mange som leser det jeg skriver, så føler jeg meg helt alene her jeg sitter. Det er bare meg og mine tanker med et tastatur i et tomt rom.

Michelle prøver seg som fotograf!

Michelle vimset rundt med kameraet mitt i går, og jeg tenkte egentlig ikke noe særlig på det. Når jeg i dag skulle legge over bildene på pcen i dag tidlig fant jeg plutselig mange fine bilder! Michelle er jo en super fotograf! Jeg ble veldig imponert over henne. En ting er å faktisk holde kameraet rolig, og en annen ting er å ta et bra bilde, der motivet faktisk ser bra ut også, haha! Gjerne det finnes en blogger i Michelle også? Jeg vet i alle fall at jeg hadde blitt Michelle sin størte fan og faste leser, hadde du? Klikk på liker knappen neders i innlegget om du hadde lest bloggen til Michelle om noen år! EN MORGEN SOM DENNE.

Morgenen i dag startet brått, og jeg var veldig lite klar for å stå opp. Jeg har bare meg selv og takke for det, i og med at jeg vet hvor tidlig barna står opp om morgenen, men likevel valgte jeg å legge meg alt for sent i går kveld. Barna sovnet sent, så når begge var i seng tenkte jeg å få unnagjort enda litt mer av pakkingen mens jeg faktisk hadde begge armene fri. 

Jeg våknet opp til to små som holdt på å dytte meg ut av enkelsengen hos mamma. Ja, de siste timene av natten har vi klart å presse oss alle tre opp i den. Når Michelle ser at jeg er trøttere enn vanlig, hopper hun ut av sengen og finner frem en leke. Jeg satte William også på gulvet for å leke meg Michelle i 10 minutter sånn at jeg skulle klare å komme meg opp av sengen selv også. 

Leken Michelle hadde funnet frem var en dansende og syngende ku, som selvfølgelig var mer irriterende enn 10 barn som sutrer samtidig! Etter å ha hørt kua synge en god stund, bestemte jeg meg for å komme meg ut av dyna! Jeg hadde selvfølgelig rukket å få sangen på hjernen allerede. Etter å ha dusjet og stelt alle tre var det på tide å lage en flaske til William. 

Mens jeg stod og sang mens jeg små-danset på kjøkkenet klarte jeg å søle ut hele boksen med morsmelk erstatning!! Sånn at det var strødd pulver ut over hele kjøkkengulvet. Akkurat som om jeg ikke hadde mer enn nok ting å gjøre fra før av, så måtte jeg legge meg ned på alle fire og prøve å vaske dette bort. Mens jeg stod der på kne og vasket gulvet tenkte jeg hvor mye min leggetid faktisk har å si på hele morgenen neste dag. 

I dag føler jeg at ingenting kommer til å gå min vei! Jeg håper at jeg klarer å være mindre litt mindre klomsete utover dagen, sånn at mindre ting kan gå galt. Nå er William sovnet til sin første hvil, og Michelle vet jeg ikke helt hvor ble av akkurat nå. Utrolig nok så hørres det ut som om hun gikk opp, og faktisk leker med seg selv. Det skjer ikke ofte! Håper alle sammen får en nydelig dag. 

VIDEO: PLAY MY DRUM

Michelle har et lite show for meg her hjemme hver eneste dag. I dag valgte hun å ha show med min favoritt sang, som hun også er blitt veldig glad i. Det er selvsagt ingen annen sang enn Sandra Lyng sin nye låt: Like a drum! Michelle er så herlig når hun lever seg sånn inn i showet sitt! Hun kan veldig mye av teksten selv, og det er i alle fall moro å se på! Jeg syns selv sangen er så fengende, og begynte å danse litt selv i bakgrunnen, men ble fort bedt om å slutte og danse. Dere finner sangen på spotify ved å klikke HER! 

 

ENDA EN GRILLMIDDAG

Det er lenge siden jeg har vært så lenge i Norge på sommeren. Jeg har stort sett alltid vært utenlands hele sommerene siden jeg var bitteliten. Jeg begynner nå å faktisk gå tom for idéer for hva vi kan finne på her i Stavanger. Det ble derfor grilling på oss i dag igjen. Norske sommere går stort sett ut på grillmiddager, og kose oss ute i hagen har jeg forstått! Jeg syns det er koselig det, for all del, men gjerne litt kjedelig i lengden. Gleder meg til å bade dagen lang i Kypros-varmen! 

TIDLIG MORO

Ny dag, og nytt vær. I alle fall her i Stavanger. Det er ikke mange dagene i sommer der vi har hatt gode temperaturer, men når de pllutselig dukket opp må vi nye dem! I dag startet dagen tidlig, og vi var fort ute av dørene. Vi hadde oss en liten tur bort til lekeplassen, og Michelle fikk brukt litt av den evigvarende energien sin. Jeg skjønner ikke hvordan hun alltid har så mye energi! Ja, ikke bare henne altså, men barn generelt! 
FOR ØYEBLIKKET ER VI HJEMLØSE

Heia, nå har vi faktisk flyttet ut! Ting skjer fort når det først skjer noe. Nå er vi ute av leiligheten, og skal ha vår første natt oppe hos mamma. Vi har fremdeles et par ting som skal ryddes ut av leiligheten, men nå er i alle fall det virktigste tatt. Nå begynner jeg virkelig å merke at flyttingen pågår, og jeg liker det! Både møbler, leker og klær er flyttet til mamma, og ikke minst oss tre. Nå skal vi bli boende her frem til vi flytter 21.august.

Jeg skal reise to ganger før det, så jeg må bare klype meg selv i armen å tenke at dette er et positivt stress, og ikke negativt. Jeg må innrømme at jeg er veldig stolt av meg selv som både tør og ikke minst har klart å oppnå å få muligheten til å flytte til Kypros i en alder av 19 år. Og ja, til og med i drømmehuset mitt. Det neste året kommer til å være et eventyr, og jeg gleder meg til å dele det med barna, og dere her gjennom bloggen! 

DEN SUNNE SOMMER-ISEN BARNA VIL ELSKE

I dag har jeg laget is her hjemme, som virkelig falt i smak. Det er ingen hemmelighet at det blir mye is-spising på barna nå i sommer. Så jeg tenkte hvorfor ikke lage en hjemmelaget is, som både er sunn og MYE billigere enn å kjøpe inn ferdig is til barna. Jeg tenkte spesielt med tanke på at vi skal bo i varmen hele neste år. Vi vet jo at det er veldig viktig at barna får i seg nok vann i sommervarmen, så hvorfor ikke gi barna en is med god samvittighet? Jeg har rett og slett bare kjøpt inn frosne bær, som jeg har latt tine opp, og most sammen med vann. Når jeg har blandet sammen 50/50 med bær og vann, så legges det i fryseren, og vips så har du klart en is barna garantert vil elske! Og om vi faktisk skal kose oss litt ekstra, så er det jo alltid lov med litt sjokolade tilbehør ;)) Ha en strålende fin dag videre! MORSROLLENS-MAKT

Som blogger er det lett å vise feil sider. Spesielt om du er en mammablogger. Du vil alltid fremstille hvor fint og flott du syns livet som mamma er, uansett hvor langt fra sannheten det egentlig er. Jeg skal derfor gå foran som et godt eksempel nå. For en gang skyld skal jeg glemme alt det mange mener om meg som person, mor og blogger, og rett og slett fortelle dere sannheten om livet som mamma. 

Om du er mamma så kan jeg 100% si at jeg er sikker på at du kjenner igjen frustasjonen og sinnet som hverdagene bringer i morsrollen. Ja, de små "øyeblikkene" der du bare freaker helt ut, og bare har lyst til å grave deg ned. Alle sammen har vært der. Er det feil å si at ungene gjør meg fly forbanna til tider, eller at sutringen gjør meg sprø? 

Det vil faktisk ikke si at man er en dårlig mamma, når man innrømmer at vi faktisk bare er mammaer vi også. Ja, mammaer kan gjøre mye fantastisk, og håndtere utenkelige situasjoner daglig, men vi er fremdeles mennesker. Vi har en grense vi også, og når den blir satt på prøve flere ganger til dagen, ja da blir vi til slutt litt gal. 

Skal jeg fremdeles kunne smile med en vennlig stemme og si "ikke gjør det lillevenn" den 50. gangen småen river meg i håret, eller klyper meg i armen. I en normal hverdag som mamma er det helt normalt at det flere ganger til dagen er situasjoner der jeg må redde lillebror fra å bli totalt ødelagt av storesøster, eller noen fra baksete i bilen hiver ting frem på sjåføren. At jeg utallige ganger må gjenta meg selv, og fremdeles ingen som lyer. 

Som blogger vil jeg selvfølgelig ikke fokusere på de negative sidene med å være mamma, men jeg kjenner at av og til er det godt å kunne dele hvordan det faktisk er. Selv om jeg stort sett føler at jeg har alt under kontroll når det gjelder barna, så er det mye som ikke er helt som det skal være også. Jeg blir sliten og frustert akkurat som alle andre mødre i denne verden. 

Jeg må ta mine små time-outs for å ikke virke helt galen. Jeg har funnet ut at vi får aldri ting i livet som vi ikke klarer å håndtere. Enten det gjelder barn, beskjeder, helse, eller når det kommer til kjærlighetslivet. Jeg er av den type menneske som liker å tro at alt skjer for en grunn. Jeg er bare et menneske som prøver å leve det livet jeg har fått. Jeg har fått to nydelige barn. 

Uansett hvor travelt det er å være mamma, så er det samtidig ingenting i verden jeg liker mer enn mammarollen. Å få den æren av å bli kalt "mamma" betyr så mye mer enn en fasit på at du har et barn. Det beyr at du er en omsorgsperson, som setter andres behov foran dine egne. Det betyr at du kan være noens superhelt, og bestevenn. Det betyr at du kan gjøre mange ting på en gang. Men mest av alt, det betyr at du er den beste personen i livet til en annen. 

Når man er en mamma så følger det med hundre ting. Man skal stelle rundt i huset, og holde familien knyttet, samtidig som man skal oppdra hvert og enkelt barn. Jeg er sikker på at alt er mye lettere om man er to, men sånn er det ikke i min situasjon, og det er helt greit. Jeg skal vise barna omsorg, kjærlighet, og lære dem nye ting. Jeg skal både være barnas bestevenn, samtidig som jeg må kjefte for å fortelle barna rett og galt. Jeg skal være et forbilde for dem! 

Hver gang jeg setter meg ned med et blogginnlegg så tenker jeg alltid at jeg må tenke på de gode tingene i livet mitt. Likevel er det supervikig at dere får se at jeg er et menneske jeg også. Alt er ikke alltid bare fint og flott. Men jeg lærer av mine egne erfaringer. Og jeg vet at uansett hvor gal jeg til tider blir, så er de små så fryktelig verdt det! Den kjærligheten mellom et barn og en mamma er så fantastisk. Morsrollen bærer en stor makt! 

SUPER FORNØYD

Jeg er super fornøyd med dagens salg, så og si alt ble kjøpt! Tusen takk til alle dere kjære som kom, jeg setter sånn pris på det. Nå kan jeg fortsette flytteprossesen, og er snart i mål med alt. Vi skal flytte opp til mamma i mellomtiden før vi reiser, siden leiligheten snart skal leies ut til noen andre. Håper vi får til å flytte før helgen den 24.juli, for da skal vi reise på helgetur. Det er litt kjekkere å dra på tur, når alt er klart. I stedet for å gå rundt å tenke på alt av ting som må gjøres. Ønsker alle sammen en fin kveld videre. 


YESTERDAY IN K-TOWN

Michelle og Jan koste seg med å bygge hytte i Kristiansand i går. Michelle koste seg virkelig mye. Akkurat nå er det ikke noen her i hagen, men denne første timen har jeg fått solgt utrolig mye. De første 10 minuttene var det ikke plass til alle sammen under taket en gang. Jeg er super fornøyd! Det er enda en del igjen, så kom å kjøp! Ønsker alle sammen en fin dag videre! 
VELKOMMEN

God morgen! I dag er det dagen for mitt hagesalg hjemme hos oss. Jeg skal selge alt mulig for en veldig rimelig penge. Alt fra Babyutsyr (vugge, babygym, uro, stellebord og spisestol) til brukt og ubrukte sko og klær til meg og Michelle! Jeg selger også en del leker! Alt må bort, fordi vi skal flytte, les gjerne det første innlegget jeg skrev om hagesalget tidligere denne uken, HER! Jeg håper at det er mange som kommer, og at dere tar med småpenger, for det er begrenset med vekslepenger! Det finnes en stor kasse med småleker, som koster kr. 25 per stykk. Jakkene mine og Michelle selges mellom 50 - 300 kr stykk. Det dyreste som er babymøblene, koster ikke mer enn 500 kr. Håper vi ses hjemme hos oss kl. 14.00-16.00 i dag, Vedeveien 8b på Tasta! 

* salget skjer under tak, så ingen blir våte av sommer-regnet!

ON THE ROAD AGAIN..

Nå er vi kommet oss vel hjem til Stavanger igjen etter en herlig liten pause fra hverdagen. Det har vært megadeilig å dra på en spontantur til Kristiansand med barna. Jeg trengte virkelig en god venn, og Jan er der alltid, uansett når jeg trenger ham. Av og til skjer det ting utenom blogglivet som ikke alltid er like gøy. Som blogger er den viktigste jobben min å klare og skille mellom personlig og privat. Men når jeg deler så mye personlig med dere om livet, er det vanskelig å legge skjul på når det skjer ting i privatlivet. 

Det siste døgnet har jeg kunnet tenke på andre ting. Å dra i Dyreparken med barna, er så mye bedre enn å sitte hjemme å deppe over ting som ikke kan gjøres noe med. Jeg er kjempe glad for at vi tok denne turen, selv om Jan måtte bruke mer enn 13 timer i bil, for å være med oss i 30 timer. Noen venner svikter aldri, og det er viktig å kunne se hvem som er ekte venner som stiller opp. Og hvem som ikke er verdt å bruke tiden sin på. 

Jeg har takket Jan flere ganger det siste døgnet for at han er så fryktelig snill, og alltid god mot oss, både meg og barna. Michelle, William og jeg trives så utrolig godt i Jan sitt selskap. Tusen takk for et fantastisk døgn Jan, du er virkelig en av de aller snilleste personene jeg vet om! Håper alle sammen har hatt en like fin start på helgen som vi har! Ha en fin kveld videre! 

DENNE DAGEN KUNNE IKKE BLITT BEDRE

I dag har vi hatt det så gøy i Dyreparken. Ungene har vært noen engler gjennom hele dagen, og været er på topp. Nå er det ikke lenge igjen før turen starter hjemover mot Stavager igjen. Det har vært en kort, men fantastisk tur til Kristiansand. Håper vi får kommet oss til sørlandet en gang til før vi drar til Kypros i august. Ønsker alle sammen en nydelig dag videre. VÅKNET OPP I KRISTIANSAND

God morgen! Dagen startet tidlig som vanlig. Michelle var rimelig klar for dyreparken med en gang vi sto opp i dag. Hun er ikke den eneste, jeg må innrømme at jeg har gledet meg veldig til i dag selv også! Det er første gangen vi er i dyreparken i år, og det har kommet mye nytt siden sist! Følg oss gjerne gjennom dagen på instagram Stavangermamma, eller på facebooksiden min her! Det kommer nok en video der i løpet av dagen! Håper dere får en strålende sommerdag! 


SØRLANDSKOS

Nå er vi kommet oss vel frem til sørlandet! Turen fra Stavanger tar litt over tre timer i bil, og ungene var kjempesnille hele turen. Det gikk overraskende bra, faktisk. Nå sover de godt i sengene sine, mens jeg nyter en herlig kveld her i Kristiansand sammen med min gode Jan! Ønsker alle sammen en super start på helgen i morgen, og en fin kveld videre.


KRISTIANSAND NESTE

Om ikke lenge komme Jan hele veien fra Kristiansand for å hente meg og ungene her i Stavanger, og ta oss med tilbake til Kristiansand! Snakk om å vær snill, Jan er seriøst så mye mer enn snill. Vi skal til Dyreparken i morgentidlig, og vi skal derfor sove hos Jan i natt. Vi er hjemme igjen til hagesalget mitt på lørdag! Michelle syns det var så gøy at vi skal til reise i dag, jeg må ærlig si at jeg er skikkelig gira selv også. Det begynner å bli noen uker siden jeg har sett Jan, så det blir gøy å få noen dager sammen med en veldig god venn også! 

LIVING A LIE

Jeg begynner å bli så lei av å gå rundt å late som om jeg ikke forstår alle løgnene dine. Tror du virkelig ikke jeg ser på hele deg at du lyver? Jeg kjenner deg for godt til å se forbi det uten å legge merke til at det du forteller meg ikke stemmer. Jeg har valgt å gå rundt å late som om jeg tror deg, når sanheten er at jeg vet alt. Hvert uttrykk du lager, hvert ord du sier, og ikke minst måten du sier ting på, så er det umulig for meg å tro deg. Dum som et brød har jeg vært, som lever videre på dine løgner. Jeg har fått nok av det. 

ENDA EN OVERRASKELSE PÅ LUR

Barna holder dagene mine travle, og godt er det! Jeg nyter sommer morgenene med ungene. I morgen har jeg en liten overraskelse til Michelle, som jeg gleder meg til å fortelle henne! Vi skal nemlig på en liten tur sørover. Ønsker alle sammen en nydelig dag videre. EN TID FOR ALT

Tiden går virkelig fort, og jeg føler William vokser for hver eneste dag! Han blir bare større og større, og lærer seg nye ting hver dag. Han blir 7 måneder på søndag, og i dag var det på tide å bytte vognen. Han har de siste dagene vært veldig travel i bagdelen, og snur seg, og reiser seg opp. Han trenger sele nå, og det er jo mye kjekkere for han å kunne sitte å se litt også! Nå var tiden inne for å bytte over til sportsdelen, og jeg syns det er helt sykt hvor fort månedene har gått etter at William ble født. Nå har jeg plutselig ingen baby i bagdel lengre...

FLYTTE-ESKE PÅ FLYTTE-ESKE

Heia, i dag har stort sett hele dagen gått til å pakke ned i flytte-esker her hjemme. De små har heldigvis vært veldig snille og tålmodige hele dagen, og vært veldig flinke til å hjelpe til. Michelle har vært hos pappaen sin hele ettermiddagen, så da måtte jeg få opp tempoet og gjøre mest mulig! Jeg tror jeg klarte å telle meg opp til 8 flytte-esker som er blitt pakket og plassert der de skal være det neste året. Flyttingen begynner endelig å bli ekte.

Jeg kjenner at jeg gleder meg noe helt sinnsykt til å være innflyttet i det nye huset på Kypros i august! Jeg må nå innrømme at jeg liker veldig godt denne mellomprosessen også! Jeg er en skikkelig kontrollfreak som jeg har nevnt på bloggen tidligere, og det kjekkeste jeg vet er å kaste ting. Nå skal heldigvis bosset tømmes i morgen tidlig, sånn at det er plass til mer, haha! Nå er det haug på spannetog vel så det, ikke lekkert. 

Jeg skal fortsette ryddingen etter jeg har fått Michelle hjem og i seng. William har allerede sovnet søtt i sengen sin. Jeg legger med et bilde av det nye huset vårt for å motivere meg til å rydde videre, haha! Bilder fra huset på innsiden venter jeg med å vise dere før vi har flyttet inn. Ønsker alle sammen en fin kveld videre!

MÅ JEG I FENGSEL?

I dag startet dagen med en tur til politistasjonen. Vi hadde en time der veldig tidlig. Vi er snart reiseklar, men først var det noe vi måtte fikse! Vi trengte nytt pass både Michelle og meg. Michelle skjønte ikke helt hvorfor vi måtte få nytt pass på politistasjonen, og lurte på om hun måtte i fengsel! Haha, det er rart hvordan man starter livet med faktisk ikke å kunne noen ting. Jeg merker at Michelle lærer seg nye ting hver eneste dag! 

Vi fikk oss nye pass, og er nå klar til å kunne reise verden rundt. Nå har vi ikke planer om å reise så veldig mye det neste året, men jeg har bestilt meg en liten reise allerede om 2-3 uker! Og vi trenger jo selvsagt passene når vi flytter til Kypros i august. Michelle har gått rundt hele morgenen å kalt passet for kompass, haha! Ønsker alle en nydelig dag videre! 

VELKOMMEN INNOM

Nå som det nærmer seg flytting har jeg begynt å rydde opp her hjemme. Jeg har nå funnet mye klær, sko og andre ting som jeg har lyst til å selge. Det må bort! Har du lyst til å hjelpe meg med å bli kvitt mye før flyttingen, er du hjertelig velkommen hjem i hagen på lørdag fra kl. 14.00-16.00. Jeg har fått et par timer med barnevakt, der jeg håper på et intensivt salg. Jeg selger alt fra mine egne klær, vesker og sko, til stellebord, og annet babyutstyr! Jeg føler det er skikkelig harry, men håper på godt oppmøte! 

Jeg selger alt veldig rimelig, alt fra ubrukte jakker til flere nesten ubrukte finsko! Jeg selger blandt annet William sin vogge, lekegrind, babygym, uro og stellebord. Mange babyleker og leker for litt eldre barn kommer jeg også til å selge. Jeg har til og med Michelle sin nydelige babygym fremdeles, som jeg nå har bestemt meg for å selge.  Jeg selger også Michelle sin flotte Babybjørn spisestol, som også har vært litt i bruk til lillemann. Ingenting selges for over 500 kr. Dette er jo selvsagt barnemøblene som er dyrest. 

Klær, sko og annet selges veldig rimelig! Her kan du faktisk gjøre flere gode kupp. Jeg håper på fint vær, og salget blir derfor i hagen! Håper mange kan sette av litt tid til å stikke innom meg en tur på lørdag! Dette er desverre bare et salg jeg gjør denne dagen, noe som betyr at dere må komme til meg denne dagen, om dere ønsker å kjøpe noe! Hagesalget finner sted på Tasta, i Vedeveien! 

VIDEO: BARE MIN!

Si meg hva du vil, si hva du vil, så lenge du er BARE MIN! Michelle viser dere litt hoftevrikking i dag, haha! Så liten, med så mye innlevelse. Dagens show av Michelle her hjemme i stuen så sånn ut: 

TIDLIG EN MANDAG

Jeg tror faktisk at jeg begynner å like mandager! Jeg kan nok innrømme at jeg aldri har vært noe særlig begeirstret for mandagsmorgen opp gjennom årene! Men nå som alle dagene i uken er på mange måter den samme, så er mandagen plutselig blitt en favoritt! En mandag føles veldig forfriskende nå om dagene. Jeg føler det er en ny start på mange måter. Noe jeg følte jeg trengte i dag. Jeg nyter denne herlige mandagsmorgenen sammen med mine to små! Hva skal vi finne på i dag da? 

KONGEPARKEN

I dag har vi storkost oss i Kongeparken, som ligger rett utenfor Stavanger. Været ble mye finere enn fryktet, så vi har faktisk hatt en veldig så perfekt dag i dag. Med fornøyde barn på tur, blir alt mye kjekkere uansett! Ønsker dere alle sammen en kjempefin avsluttning på nok en helg!EN MORSOM DAG FORAN OSS

God morgen! I dag startet jeg dagen med å overraske Michelle! Vi skal til Kongeparken i dag! Det blir nok kjempegøy. Jeg gleder meg faktisk veldig mye selv også. Det er et halvt år siden sist jeg var der med Michelle, og denne gangen skal selvsagt William også få være med. Michelle er kjempegira, og det er så gøy når jeg ser hvor glad hun blir for ting vi skal gjøre sammen. Ønsker alle sammen en kjempefin dag videre! 

Når du forteller om graviditet nr. 3, blir ingen overrasket!

Hvordan har det seg egentlig sånn at uansett alder så tar alle av når du forteller at du er gravid med første baby? Eller det er vel egentlig ikke det jeg lurer sånn på, spørsmålet er vel, hvorfor reagerer vi mindre for hver eneste graviditet? Når vi forteller om graviditet nummer tre så kommer det ikke som noen overraskelse lengre. Et hvert barn er et mirakel, men når du er tredje mann i rekken så tar det ikke av like mye når nyheten kommer for en dag, som den gjorde første gang. Why?

GRILLING PÅ STAVANGERS TAK

I dag har vi virkelig vært mye ute i det fine været. Vi har grillet og kost oss på besøk i det nye huset til pappa og Chris. Det blir enda et veldig kort innlegg fra meg i dag, men dere får heller se gjennom mange fine bilder fra dagen vår. Ønsker alle en superfin lørdagskveld! LØRDAGSMORGEN

Her har vi allerede vært en tur i det fine været. I dag har vi planer om å gå på besøk og grille! De fine dagene må nytes, så lenge de varer. Michelle lekte veldig gøy på lekeplassen. Hun lekte butikk, og jeg hadde heldigvis råd til å kjøpe meg en is med to steiner, haha! Her lever vi oss fullt inn i rollen. Nyter fine sommerdager med barna!  

DET NÆRMER SEG FLYTTING!

Heia, nå er det ikke lenge til jeg og ungene skal flytte til Kypros. For hver eneste dag, så er det en dag mindre til vi drar. Jeg prøver å gjøre klart til flyttingen hver eneste dag, men det går jo veldig sakte. I dag fikk jeg en pakke i posten som jeg skal sende videre til Kypros med en gang. Det var ting til rommene til barna. Jeg kjente nå som jeg fikk den pakken at tiden renner ut. Jeg gleder meg masse til vi skal flytte! Det kommer til å bli så herlig. 

Planen er å rydde ut fra leiligheten, og la alt det vi ikke skal ta med oss, stå hos mamma dette året. Jeg har også tenkt å selge masse babyutstyr og klær, sko og lignende neste uke, for å bli kvitt mye som tar plass. Jeg tenkte å begynne å pakke ned klær i kofferter snart, men nå som det plutselig er blitt så fint vær her hjemme, så kan jeg jo ikke pakke bort alt sommertøyet likevel! 

Hele flyttingen begynner å bli så mye mer ekte nå. Jeg tror dette vil være et fint år sammen med barna. Jeg vet at vi kommer til å få mye besøk ned, og jeg vet allerede at vi må hjem et par ganger i løpet av dette året. Jeg gleder meg til å være sammen med ungene, og rett og slett bare nyte livet!! Jeg fikk et spørsmål her om dagen, om jeg kommer til å blogge fra Kypros, og det skal jeg selvfølgelig gjøre! Og jeg håper dere vil følge oss videre på reisen!

ENDRING I PLANENE

Nå sitter jeg godt til rette i sofaen med Michelle og William ved siden av meg. Det er ikke så mange timene til denne dagen også går mot slutten. Egentlig var planen at vi skulle vært reist på hytten i dag. Sånn ble det ikke. Morgendagen var planlagt å gå i dyreparken, og jeg skulle videre på Palmesus. Planer forandrer seg stadig, og her sitter vi hjemme i sofaen. 

Jeg hater å avlyse planer som jeg har lovet Michelle. Hun hadde gledet seg masse til en helg på hytta, og en tur til dyreparken. Hun tok det heldigvis med et smil at vi skulle være hjemme. Likevel føler jeg et stort avsvar for å finne på noe gøy med henne denne helgen, selv om vi er hjemme! Hva det blir har jeg ikke helt bestemt meg for enda, men det er jo mye å finne på så lenge været er på vår side, og om det ikke er det så finnes det jo både lekeland og svømmehaller.

Nå har vi akkurat sett en film sammen, og Michelle holder på å gjøre i stand et Frozen memo spill, som hun hadde lyst til å spille før vi fant kveldsmat. Jeg merker at det er en skikkelig hjernetrim for meg til og med, så det er nok bare smart å spille dette med henne. Hun elsker jo alt sånn som jeg vil like å kalle vanskelige spill. Puslespill for eksempel har hun jo vært ekspert på siden hun var en veldig veldig liten jente! Ønsker alle sammen en fin kveld videre, og håper dere alle får en fin start på helgen i morgen! 

NORSK SOMMER

Nydelig dag på stranda med fornøyde barn, og et strålende vær! Det meste jeg har sett på gradestokken i dag har vært opp i 33 grader i skyggen! Jeg elsker det, og har gjort det beste ut av den fine dagen. Vi vet jo at når vi bor i Norge, så kan vi ha fire årstider på en dag, så at finværet forsvinner i morgen er jeg nesten sikker på. Derfor må vi gjøre det beste ut av den fine tiden vi har med sommerværet! Håper alle har hatt en fin dag i sola! 


"NÅ ER DET SOMMER PÅ EKTE, MAMMA!"

God morgen! Er været like fint hos deg som det er i Stavanger i dag? Her stråler solen allerede, og temperaturen er varmere ute enn inne. Jeg tror at dette blir den varmeste dagen i Stavnger frem til nå i år. Jeg har derfor bestemt meg for å ta med barna på stranda i dag. Vi skal grille og kose oss. Tviler på at det blir noe bading, men å vasse i vannkanten blir nok gøy for Michelle! Hiver med et bilde fra i går på senteret :)) Ønsker dere alle en nydelig dag! 

SIESTA

I dag startet dagen rimelig tidlig! Jeg og William var ute av dynene og ferdig stelt før jeg i det hele tatt så på klokken. Men når jeg først så på klokken var den ikke blitt 07.00 en gang. Sommersolen som skinner inn vinduet mitt klarte å lure meg til å tro at klokken var mye mer. Jeg stod og ryddet kjøkkenet da jeg hørte noen søte små føtter springende ute i stua. Michelle var i supert humør, og kom inn på kjøkkenet med et stort smil og sa "God morgen, mamma!".

Det er ikke ofte jeg står opp uten at Michelle er våken, men de siste dagene nå har jeg faktisk gjort det. Michelle ser virkelig ut til å like å stå opp etter meg. Hun slipper å møte på en sombie-trøtt mamma i sengen som ikke vil stå opp, men en glad og så og si utvilt mamma som er ferdig stelt og klar til å servere frokosten! En ny hverdag som vi allerede er blitt veldig glad i her hjemme! 

Jeg har slitt med nattesøvnen min ekstremt mye etter at William kom til verden. Michelle begynte plutselig å våkne på nettene, i tillegg til en nyfødt baby, som selvfølgelig var våken hele natten også. Jeg gikk fra å sove gjennom hele natten, i tillegg til å være alene og hvile meg på dagtid, til å være våken minst 5 ganger hver natt med to barn, og starte dagen senest kl. 06.30. Michelle hadde også juleferie, så hun var jo hjemme med oss hele tiden. 

Jeg har endelig etter så lang tid fått en rutine på nettene. Jeg har nå begynt å la Michelle være våken sammen med meg på kveldene nå som hun ikke har barnehagen hun må stå opp til. Det har gjort at hun sover mye lengre på morgenen, i tillegg til at hun ikke våkner og kommer inn i min seng. Jeg syns det har vært løsningen i huset her. Hun er i seng rundt 21.30 og står opp 08.30 tiden.

Når vi flytter til Kypros vet jeg at det vil bli et helt annet system når det kommer til sovingen. Der nede er det veldig annerledes enn her i Norge når det kommer til barna. Ungene springer gjerne rundt våkne kl. 01.00 på natten, og sover lenge om morgenene. Jeg skal nå ikke dra den så langt med mine små, fordi jeg og de er vandt til noe helt annet, men likevel blir det lange kvelder med barna. 

Grunnen til dette er fordi de fleste små trenger mer søvn i varmen. På Kypros pleier de å legge alle små i den varmeste tiden på dagen, ja ikke bare små, men alle andre også. Så når de da får seg den hvilen på dagtid, så sier det seg jo selv at de ikke er trøtte kl. 19.00 akkurat. Jeg gleder meg til å forandre litt på hverdagen. Og jeg tror det bare er bra å begynne litt forsiktig allerede nå! 

BYTUR I FINVÆRET

I dag tok jeg med meg ungene en tur til sentrum. Det var så nydelig vær i dag, så jeg bestemte meg for å gå. Michelle var så flink å gikk helt hjemmefra til byen uten en eneste klage. Jeg kjente meg kjempe stolt over henne. Hun begynner virkelig å bli stor jente nå. Vi hadde det koselig i byen, og måtte jo kjøpe oss en is i det fine været! Dere kan se flere flotte bilder på snapchat (annarasmussen) eller på instagram (@Stavangermamma). Ønsker alle sammen en nydelig dag videre, håper været er like fint hos dere som vi har det her i Stavanger! Det er alltid gøy med litt skryt!

I dag har vi vært på kontroll på helsestasjonen med William. Siden Michelle nå er ferdig i barnehagen, så ble hun selvfølgelig med. Hun syns det er så stas å få være med lillebroren på kontroller. Vi var litt tidlig ute, og ble værende på senteret en stund. Vi fikk i oss litt mat, og Michelle fikk seg en smoothie. På kontrollen sa helsesøster at det var utrolig å se hvor flink William var til å reise seg opp, sitte på kne og krype. Hun sa at han var veldig tidlig ute, noe som selvfølgelig er veldig gøy å få høre! Det er alltid gøy med litt skryt! Ønsker alle en nydelig dag videre!JENTEBABY ELLER GUTTEBABY?

Nå har jeg vært superheldig å få oppleve å bli mamma til to små, både en liten jente, og en liten gutt. Alt jeg kunne ønsket meg. Det å få et av hvert kjønn er noe jeg tror veldig mange har lyst på. Nå er det ikke sånn at vi kan velge hvilket kjønn babyen i magen er, men noen ganger ønsker vi oss noe mer enn annet. Jeg kan ærlig innrømme nå i ettertid at jeg ønsket meg veldig sårt en liten jentebaby, da jeg skulle finne ut kjønnet på babyen første gangen. 

Jeg tenkte vel på det at om jeg bare skulle få et barn i livet mitt, så ønsket jeg meg en liten prinsesse. Mens når jeg var gravid i fjor, så var det noe som skjedde med tankene mine. Jeg har alltid trodd at jeg var en typisk jente-mamma. Men når ukene gikk så ønsket jeg meg bare mer og mer en liten gutt. Jeg sa det til og med til andre før jeg fikk vite kjønnet at jeg hadde veldig lyst på en liten gutt denne gangen.

Jeg husker alle sammen prøvde å forberede meg på ikke å bli skuffet om det ikke viste seg å være en gutt på ultralyden. Jeg husker å gå inn for å vite kjønnet med tanket på at det var for godt til å være sant om det var en liten guttebaby i magen min. Nå har det seg jo alltid sånn at man er superglad for de barna man har uansett. Om jeg hadde hatt to jenter eller to gutter, så hadde jeg nok vært veldig fornøyd med det også. Men jeg tror ikke jeg kunne følt meg helt ferdig med barn om jeg bare hadde to barn av samme kjønn.

Jeg får hele tiden spørsmålet om hvilket kjønn jeg syns er lettest å være mammaen til, jenter eller gutter. For meg er dette selvsagt et umulig spørsmål, fordi det er fordeler og ulemper med begge kjønn. Det er på en måte som å spørre en 5 åring om hun liker mamma eller pappa best, det gjør man bare ikke. Likevel så tenkte jeg at jeg kunne fortelle dere litt likevel. Hvilket kjønn babyen har bestemmer ikke hvordan barnet skal være. 

Om en baby er lett eller vanskelig å ha med å gjøre kommer bare ann på personlighet og ingenting annet. Vi vet jo alle at alle er forskjellige. Når det kommer til Michelle og William, så er de mer ulike enn noen andre jeg kjenner. Både å se til, og væremåten. Jeg tror at personligheten formes veldig mye ut i fra situasjoner også. Det er veldig tydelig å se allerede nå at Michelle er den eldste og William er lillebroren i huset.

William er en utrolig rolig gutt, som stort sett smiler døgnet rundt. Han observerer mye, og klarer fint å underholde seg selv. Ting han elsker, likte ikke Michelle. Og ting Michelle elsket, liker ikke William. Han spiser mye, og Michelle har aldri gjort det. Han er mye travlere, og slår seg hele tiden. 

Michelle er en veldig omsorgsfull og snill jente. Hun krever mye oppmerksomhet hele tiden, og liker ikke å leke med seg selv. Hun har mye følelser og er ikke redd for å vise det. Som liten var hun veldig forsiktig, og hun fikk ikke et eneste blåmerke før nylig. At Michelle har vært familiens minstemann er veldig tydelig. 

Jeg tror at barna mine har veldig godt av å ha hverandre. Jeg er veldig heldig som har de to. Om jeg noen gang skulle blitt gravid igjen i fremtiden, så kan jeg faktisk si at kjønnet ikke hadde vært like viktig for meg. Å få en av hver har vært en gave i seg selv, så om jeg da skulle fått en liten jente eller gutt til, så hadde jeg blitt overraskende glad uansett! 

VERDEN ER URETTFERDIG

Det er morsomt hva folk kan sitte å kritisere på nettet. At jeg pynter maten til datteren min var plutselig det verste i verden fordi barn sulter i Afrika? Herrefred nå må dere gi dere. Jeg kjenner meg mildt sagt irritert. Selvfølgelig pynter jeg ikke opp middagen hver eneste dag, men når jeg for en gang skyld har litt tid til overs og ønsker å overraske datteren min med en gøy middag, bør jeg faktisk få lov til det uten å bli haglet ned med bilder av barn som sulter. Spiser ikke dere middag hver eneste dag, gjerne? 

Jeg tviler på at du sitter hjemme og sulter deg og familien din, fordi det er tusenvis av barn og voksne som sulter hver eneste dag. Desverre så er livet slik, noen har ingenting mens andre har alt de kan ønske seg, og litt til. Vi er så heldige som får middag på bordet vårt hver eneste dag. Men om jeg fletter spagettien til datteren min, eller legger den i en haug på tallerken vil dessverre ikke forandre det faktum at andre sulter. 

Verden er urettferdig og sånn vil det alltid være. Vi kan ingenting for at vi er blitt de heldige som bor i et land som Norge. Akkurat som de stakkars som sulter i Afrika ikke kan noe for at de er kommet til verden der. Vi lever to helt forskjellige liv, og de har et liv vi aldri vil forstå. Det er som om vi er på to forskjellige planeter. 

Jeg nekter å få dårlig samvittighet for å oppmuntre datteren min til å spise opp middagen sin. Vi vet ikke hvor heldige vi er, og i alle fall ikke i en alder av 4 år. Selvfølgelig setter ikke Michelle pris på at hun får alle måltider servert, fordi hun ikke vet noe annet. At Michelle er kresen og spiser lite, er noe jeg som mamma har ansvar for å legge merke til. "Hun spiser til slutt når hun er sulten" så jeg flere av dere kommentere. 

Ja, et barn vil nok mest sansynlig spise til slutt. Men som mamma er det faktisk mitt ansvar og sørge for at barna mine får i seg alle måltidene, og riktig kosthold. Jeg var veldig vanskelig med maten selv når jeg var mindre, og spiste ikke stort, uansett hvor sulten jeg var. Alle barn er forskjellige, og når jeg da vet hvordan jeg selv var, så skal jeg gjøre mitt aller beste for å få barna mine til å spise alle måltidene med glede. 

WHITE WEEKEND

God helg kjære deg! Nå er det siste helgen i juni, og Michelle har ferie! Så herlig, jeg har gledet meg veldig til dette. Å finne på noe med begge barna i hele sommer kommer til å bli så gøy. Neste uke skal vi blandt annet dra nedover mot sørlandet til dyreparken og hytta vår. Michelle elsker å være på hytta. Men først skal vi starte ferien hennes med en god helg her hjemme! SISTE DAGEN I BARNEHAGEN

I dag er det siste dagen i barnehagen for Michelle. I barnehagen skal de både feire bursdagen hennes, og ha avslutning for hun skal jo være borte et år. Derfor laget jeg fruktspyd til ungene. Det har vært kakespising hele uken i barnehagen fordi det er mange som slutter og skal begynne på skolen. Jeg tenkte derfor å gi barna en liten forandring og synes at fruktspyd var en god idé. Michelle var så glad for å ha fruktspydene med seg i barnehagen idag. Hun elsker jo frukt selv, så får vi håpe at de andre barna også synes det er godt! Ønsker dere alle sammen en riktig god helg! 
MITT BESTE MIDDAGSTIPS

Tenkte å dele min litt kreative side. Michelle er ikke kjent for å spise alt for mye, derfor fant jeg tidlig ut hva som skulle til for at måltidene skulle bli både morsomme og ikke minst oppspist. Farger og figurer er alt som skal til. I dag har jeg flettet Elsa fletten med gulrot detaljer, og ikke minst Michelle er så opptatt av bokstaver, så navnet var selvsagt på plass! Et lite hverdagstips til andre med småbarn i hus. Det skal ikke så mye til for å overraske barna ved middagsbordet! Ønsker alle sammen en fin dag videre. 

DEN PERSONEN JEG EN GANG VAR, SKREMMER MEG.

Jeg har vært åpen og ærlig med dere gjennom tygt og tynt. Jeg har fortalt dere om min fortid, men det er en periode i livet mitt jeg har prøvd å snakke minst mulig om, og det skal jeg innrømme at det bare kommer av at jeg er flau over hvem jeg en gang var. Jeg sitter her og tenker at jeg ikke kjenner den personen jeg en gang var, den jenta jeg var mellom 11-14 eksisterer ikke lenger. 

Når jeg tenker nå, så syns jeg det er helt sykt å se hvilken person jeg er blitt og hvor fantastisk livet mitt er nå. Jeg føler på mange måter at jeg ikke fortjener det, og syns det er så utrolig å se både venner og familie fremdeles være der å støtte meg etter alt jeg har gjort. 

Jeg var mildt sagt det jeg vil like å kalle en typisk "hekkan unge" på god Stavanger-dialekt. Jeg var alltid ute etter trøbbel, og skulle alltid være den tøffe jenta. Av en eller annen merkelig grunn bestemte jeg meg tidlig for å være "den første" til å gjøre alt- ja, alt fra å smake alkohol, røyke, til og være den første til å ha sex. Jeg var den type jenta som lett kunne dolke gode venner i ryggen, for en dum gutt. 

Jeg levde et liv uten å tenke over konsekvenser. Jeg drakk meg full i en alder som er utenkelig. Jeg sitter her nå og er skremt over hvor liten jeg den gang var. Jeg følte meg så mye eldre enn det jeg var. Dette er en side jeg virkelig ikke håper jeg opplever med mine egne barn. Jeg håper at mine egne erfaringer kan hjelpe med hvordan jeg skal unngå at Michelle eller William havner på et sted som jeg var. 

Det var et tidspunkt jeg ikke ble bedt i bursdager lengre, fordi de ikke fikk lov av foreldrene... Noe jeg selvfølgelig aldri turde å innrømme hjemme. Jeg syns det er trist å tenke hvor lite jeg brydde meg om menneskene rundt meg, og hvor lite selv mitt eget liv hadde å si på den tiden. 

Mye av grunnen til at jeg aldri har sagt noe om denne siden av meg, er fordi jeg syns det er flaut å bli kalt et forbilde, med den bakgrunnen. Jeg fortjener det rett og slett ikke. Ja, jeg har forandret meg helt siden den gang, men likevel. Jeg er så glad for å ha blitt den personen jeg er i dag, jeg kjenner ikke den persoen jeg var lengre. Den eksisterer ikke lenger, den Anna er borte, og jeg er veldig glad for det. 

Jeg vet at det er mange foreldre som sliter med å holde styr på tenåringsbarna sine. Samtidig som jeg vet hvordan det er å være tenåring. Jeg kan ikke si noe annet enn at det er veldig lite kult å være flau over hvem du pleide å være. Eller være flau over handlinger du har gjort. Jeg ville gjort alt i verden for å forandre på hvem jeg den gang var, eller hva jeg gjorde og sa til venner jeg var veldig glad i. 

Det jeg prøver å si er, jeg vet at det er mange i alderen 12-16 år som leser bloggen min! Jeg vet også at dere som oftes tar til dere det jeg skriver, jeg håper dere kan gjøre det nå også. Det er ikke lenge siden jeg var i denne alderen selv. Jeg ser hvor mye det du gjør i den tiden påvirker fremtiden. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg skulle ønske jeg ventet noen år før jeg hadde sex, drakk og røykte. 

Jeg har lært meg at uansett hva jeg har gjort gjennom livet mitt, så er det bare jeg som sitter igjen med konsekvensene. Jeg trodde jeg var en sterk og tøff person på den tiden, men i etterkant har jeg innsett hvor usikker og ustabil jeg var. Jeg er glad for å ha forandret meg så ekstremt, men jeg ser andre rundt meg som ikke har det, og dere kan jo gjette hvordan de har det nå. 

Alle foreldres største frykt i ungdomstiden er vel enten at ungene begynner å ruse seg, eller kommer hjem gravide. Jeg klarte å nå den grensen, og mammas største frykt. Jeg begynte heldigvis ikke å ruse meg, men endte opp gravid i en alder av 14-år. Jeg syns virkelig synd på mamma som hadde meg å styre med. Det verste som kunne skje meg, har vist seg i etterkant til å bli det beste som noengang kunne skjedd meg. Jeg vokste opp, og ble et mye bedre menneske på alle mulige måter.

GIRLS NIGHT OUT

I dag skal jeg ha en kveld sammen med noen av mine beste venninner! Vi skal ha en skikkelig jentekveld før turen går inn til byen! Jeg føler jeg har gått ut så utrolig mye de siste ukene, og selv om mine skjønne venner sier at jeg ikke bør ha dårlig samvittighet for det, så har jeg det. Jeg er mamma på fulltid og vet at de gangene jeg har barnefri kvelder, så er det helt opp til meg hva jeg bruker de på.

Nå har jeg vært ute på byen fem ganger i mitt liv etter at jeg ble 18 år, og det er jo ikke så alt for galt med tanke på at jeg er 19 og vel så det nå. Selv om jeg er mamma så trenger jeg tid med vennene mine, og bare være ungdom litt også. Jeg startet voksenlivet tidlig, men det vil ikke si at jeg aldri skal ta meg en drink. Har foreldrene deres aldri tatt seg en drink? Nettopp ;)

Jeg syns det er så teit, men min dårlige samvittinghet kommer ikke fordi jeg syns synd på barna mine som skal ha barnevakt. For tro meg, det er skikkelig populært her hjemme, når mormoren skal passe dem. Michelle syns det er kjempestas, like stas som det vi alle gjorde når vi var mindre! Jeg sitter med dårlig samvittighet fordi jeg får kommentarer på hvor galt det er, fra noen blogglesere. 

Syns det er dumt at jeg ikke kan gjøre ting lenger uten at noen slenger med leppa. Nå skal jeg ut med jentene, og STORKOSE meg, og tenke at dette fortjener jeg faktisk. Jeg har gledet meg til denne kvelden, så er jeg på plass i mammarollen i morgen tidlig;) Ønsker alle sammen en fin kveld videre! 

ITS OVER FOR THIS TIME

 

Noen andre enn meg som syns noe mangler denne uken? I morgen er det torsdag, og første torsdagen på over 10 uker, der det plutselig ikke kommer en ny episode av Bloggerne på TV2! Jeg syns det er skikkelig dumt, for det har vært veldig gøy å se meg og familien på tv-skjermen igjen denne våren! Jeg elsket at episodene kom så kort tid etter innspillingen på tv, det gjorde nok det hele mye gøyere, syns jeg! Hva syns dere? Klikk gjerne på "liker" knappen om du ville sett meg og ungene på tvskjermen i fremtiden!

SÅÅÅ STOLT OVER LILLE W

Nå kjenner jeg stoltheten min oser, og jeg trenger å skryte litt til dere. Noen ganger er det ting som bare skikkelig får mammatårene mine til å komme. Jeg tror alle mødre kan kjenne seg igjen i nettopp det å være stolt over barna sine. Jeg går rundt og er superstolt over barna mine døgnet rundt, men spesielt når jeg ser dem lære seg nye ting. William er bare 6 måneder gammel, og jeg føler han er skikkelig tidlig ute med så mye! 

I går fikk han skikkelig sett mammatårene, da han fra liggestilling klarte å få seg opp til sittestilling! Jeg så virkelig ikke den komme. Jeg trodde de var mye eldre når de begynte med sånne ting. Han har også den siste uken tatt tre krype-skritt, og setter seg på kne, og holder seg i bord og lignende. Jeg kan legge ut en video av dette, for jeg merker det var litt vanskelig å forklare om man ikke har sett det selv. 

Jeg blir helt tom for ord, så stolt over minstemann som klarer å overraske meg med nye talenter hver eneste dag! Dette ble visst et skikkelig skryte-innlegg, men det også må være lov av og til. Det er jo ingen hemmelighet at enhver mor ønsker å skryte av barna sine av og til! Ha en strålende onsdag videre! 


GRILLING I BARNEHAGEN

Nok en vel overstått sommeravsluttning i barnehagen til Michelle. I dag grillet vi i det fine været. Jeg tenkte at Michelle skulle få lov til å få hele oppmerksomheten i dag, så William fikk være med mormor, mens jeg og pappaen til Michelle stilte opp på avsluttningen! Michelle syns det var kjempegøy! Håper alle sammen har hatt en fantastisk dag, i det fine været! 


THIS SUCKS...

Denne siste uken har gått fortere enn jeg ønsket. Ja, for å være ærlig, så ville jeg egentlig at tiden skulle stoppe litt opp. Denne helgen har jeg hjulpet å pakket en koffert jeg ikke ville skulle bli pakket. Nå er pappaen til minstemann reist. Kan vel ikke si at jeg er så veldig glad for det. Jeg er kjempe stolt over at han kom inn på det universitetet han ønsket, men skulle bare ønske det ikke betydde at han måtte dra fra oss. Jeg skal gjøre mitt beste for å holde meg selv opptatt i sommer, frem til vi også skal flytte. Men jeg kan ikke annet enn å si at dette virkelig suger. Jeg trenger egentlig ikke utrykke meg så mye mer enn det... Heldigvis har jeg to glade barn som gjør dagene mine tusen ganger bedre!  

BEHIND THE SCENES

Her er noen behind the scene bilder fra photoshooten vi hadde tidligere denne uken. En kjempekoselig dag sammen med jentene. Håper alle sammen har hatt en strålende fin helg! Min helg kunne vært mye bedre, men er veldig takknemlig for de små høydepunktene likevel... Tenkte å dele litt mer om det med dere i morgen heller, når følelsene mine har roet seg ned litt. Ønsker dere en super start på ny uke! 

NOEN TJENER MER ENN ANDRE, SÅNN ER LIVET

I dag ble det lagt ut en artikkel om meg i Aftenposten, som jeg selv må si meg veldig fornøyd med. De hadde lyst å fokusere på at jeg faktisk er blitt landest største blogger, en tittel jeg er evig takknemlig for å ha fått. Jeg takker både mine fantastiske lesere, men også "haterne" mine for dette! Når enda en sak om "jenta som ble gravid som 14-åring" kommer på trykk på et nytt sted, hagler det inn med negative kommentarer som vanlig. 

Jeg vil rett og slett vise dere hva enkelte faktisk skriver om meg i kommentarfeltene på facebook med bilde og fullt navn. Dette er godt voksne mennesker som har skrevet på Aftenposten sin egen facebookside med over 200 000 likes. Med andre ord, så kan de ikke gå så mye mer offentlig med en kommentar enn dette. Jeg har kjempe lyst til å vise dere bilde og navn, men det kan jeg desverre ikke.

Jeg trodde vi skulle gå foran som et godt eksempel for våre barn. Ja, jeg sier vi, selv om jeg er flere generasjoner yngre enn noen av dere som har skrevet dette. Jeg merker at jeg faktisk ikke en gang skal la disse kommentarene gå inn på meg, for herrefred, se hva jeg har oppnådd i livet mitt! Jeg er 19 år, og lever et fantastisk eventyr. Ja, det er gjerne ikke så mange som ville blitt mamma i min alder, men jeg har nå i alle fall gjort det beste ut av situasjonen jeg kom i. 

Jeg har ikke vært heldig, men smart. Jeg har funnet ut hvordan bloggverden fungerer,knekt den koden og faktisk havnet på topp! Ikke kom her og kall meg dum, fordi jeg skjønner tydeligvis mye mer om fremtidens utvikling, enn dere som hetser mitt arbeid. Jeg gidder ikke en gang å forsvare at blogging ikke er en jobb, for det sier seg selv med den lønnen jeg får. Det er ikke lettjente penger, det er arbeid som jeg betaler skatt for som alle andre jobber.  

Si hallo til mine heldige skjulte nye hatere. Lurer på om familie, venner, kollegaer og bekjente hadde blitt stolte av å lese hva dere skriver om en uskyldig 19-års gammel alenemamma på nettet, der hele verden kan lese det. Jeg er stolt over mitt arbeid, både suksessen med bloggen, og ikke minst livet jeg har med barna. Ja, jeg var ung da jeg fikk barna mine, men gud for en god mamma jeg har blitt! 

PHOTOSHOOT

Nå var bildene endelig klar fra photoshooten jeg var med på denne uken sammen med Elin. Kristin har utrolig kule klær, og jeg syns det var så gøy at hun ville ha meg som modell til kleskolleksjonen sin. Tusen takk for en fantastisk dag, jenter. Dette var noe utenom det vanlige, og jeg storkoste meg. Dere finner klærne til Kristin på nettbutikken hennes! Ha en super lørdag videre! SISTE EPISODE AV BLOGGERNE

Tenk det! Nå er vi ferdig med en hel sesong på tv-skjermen. Etter ukesvis med episoder på episoder, er det klart for den aller siste episoden av Bloggerne på TV2 Bliss i kveld! Kl. 21.30 braker det løs - Jeg kjenner at jeg gleder meg veldig. Samtidlig syns jeg det er både trist og skummelt. Trist, fordi jeg syns det er dumt at det er over. Og ja, jeg syns det er litt skummelt, fordi nok en ny side av meg og livet mitt skal frem i lyset. 

Det har vært en helt fantastisk opplevelse å få være med i serien, og jeg er veldig takknemlig for å få lov til å være en del av den. Jeg er superfornøyd med alle episodene, og jeg kan trygt si at den siste episoden blir min favoritt av mange grunner. Skulle ønske dette eventyret aldri tok slutt... 

Skal du se kveldens episode av Bloggerne? Jeg håper dere er like spente som meg på sesongavslutningen! Jeg vil bare takke alle sammen for å være så støttende, og sende meg så mange fine tilbakemeldinger gjennom tøffe tider. Etter kveldens episode, så vet jeg at det er dere flotte lesere som jeg må fokusere på, og gjøre mitt beste for å unngå å lese det negative som kommer til å komme. 

Å avsløre hvem pappaen til William er ikke lett, fordi jeg føler det har vært en trygghet at dere ikke visste noe. Jeg føler at det har vært et skjold mot bloggverden, en plass jeg kan være 100% meg selv, uten at noen vet hvem eller hvor jeg er. Jeg er veldig glad for jeg har holdt på den tryggheten så lenge, men det skal også bli godt og endelig ikke ha det hengende over skuldrene. 

DET ER FAKTISK IKKE OK

Nå er jeg skikkelig forbannet kjenner jeg. Ja, gjerne ikke den smarteste tingen å sette meg ned å skrive nå, men jeg gjør det likevel. Jeg får ut frustrasjonen min på alle måter med å starte å skrive, det er vel egentlig det som gjør meg til en blogger også.. Nå har det vært et enormt stort fokus på hvem som er pappaen til William i media den siste tiden. Og etter at jeg har gått ut med at jeg ikke kommer til å skrive det selv, så har media herjet for å komme først ut med nyheten selv. 

Ja, til og med folk jeg trodde jeg var på samme lag som. Journalister er alt for snille, og hyggelig under intervjuer, og jeg må snart lære meg at alt som kommer ut under møtet blir brukt mot meg. Ja til og med om jeg legger til setningen "Dette får dere ikke lov til å bruke!" Det har seg sånn at journalister er journalister uansett hvor snille de er, så vil de ha en best mulig sak på trykk. Uheldigvis går dette ut over privatlivet mitt.

Jeg elsker jobben min som blogger, og er blitt kjempeglad i dere faste blogglesere som følger bloggen min på gode og dårlige dager. Samtidig så er det utrolig kjipt når ting som dette skjer. Kunne ikke bare media holdt seg litt på avstand, og linket bloggen min om det var noe de ville i stedet for å plukke ut, å lage en artikkel om noe som jeg har sagt de ikke får lov til å dele fakta om? Det hadde gjort jobben min tusen ganger morsommere. 

Det er faktisk ikke ok, syns jeg. Jeg sitter med vondt i magen fordi private fakta om livet mitt er delt i en dum artikkel. Hvor mye kan de ha fått igjen for å skrive det? Jeg mener, jeg sitter oppe kl. 04.30 og skriver et blogginnlegg, ikke fordi ungene holder meg våken. Nei, for en gang skyld sover begge to. Men jeg er våken fordi informasjon om livet mitt er blitt lagt ut på nett, som jeg tydelig sa de ikke fikk lov til å dele....

GIRL-POWER ALL THE WAY

Heia, idag har det vært en sinnsykt spennende dag! Jeg har fått prøve livet som model, og hatt en skikkelig photoshoot! Så gøy at Kristin ville bruke meg og Elin som modeller til klesmerket sitt. Jeg har virkelig hatt en utrolig gøy dag! Jeg gleder meg masse til å vise dere resultatet fra selve shooten. Jeg har troen på at det ble kanon bra. Jeg har i alle fall storkost meg med jentene i dag, det var en dag litt utenom det vanlige. Vi møttes på et hotell i byen i dag tidlig, så dro vi på en båttur for å komme til et fantastisk lite paradis utenfor Stavanger. Nå har jeg akkurat kommet meg inn dørene hjemme, og kjenner det skal bli godt å legge seg ned på sofaen! Håper alle sammen har hatt en like fin dag som oss, til tross for det fæle været! 

BOMBA SPREKKER

Det er langt over et år siden jeg ble gravid med William. Ja, faktisk så er det mye mer enn et år siden jeg gikk ut med den store nyheten. Det har helt siden den dagen vært et stort spørsmål som så og si alle sammen har lurt på. Hvem er pappaen til William? Jeg har klart å holde på hemmeligheten i lang tid nå. Mange har trodd at jeg har holdt det hemmelig for å holde på lesertallet her på bloggen, noe dere snart kommer til å skjønne at jeg ikke har.

Det har vært mange grunner til at vi valgte å holde barnefaren borte fra bloggen og andre media. Likevel har den største grunnen til å holde det hemmelig fra min side vært, fordi jeg overhodet ikke unner ham alle de hat-kommentarene jeg vet kommer. Han har aldri bedt om å være en offentlig person, og da skal han ikke trenge å bli hetset på nettet pga meg. 

Jeg syns endelig det har roet seg veldig med kommentarer, og da gjør det alt mye lettere for meg med å gå ut med dette. Jeg skal ikke hente inn lesere på å skrive hvem pappaen er, tvertimot skal jeg faktisk ikke skrive navnet hans her på bloggen. Sist uke filmet jeg og pappaen sammen inn videoblogg til den siste episoden av Bloggerne som kommer på tv på torsdag denne uken. 

Så om du er en av de tusenvis som har lurt på hvem pappaen til William er, får du sjansen til å se det på tv om to dager. For meg har det aldri vært et spørsmål hvem som kunne vært pappaen til William, og når dere ser episoden vil dere gjerne skjønne hvorfor. Jeg kommer ikke til å blogge mer eller mindre om han etter at nyheten er kommet, fordi som jeg også har sagt tidligere så ønsker jeg ingen oppmerksomhet rundt han.

Jeg vet at det er mange som nå gleder seg til å se episoden, også vet jeg det er mange som er i mot at jeg velger å gå ut med det nå. Jeg skjønner begge parter, men håper på forståelse på mitt valg likevel. Jeg tror det blir godt at dere får vite hvem det er. Jeg tror dere vil få et nytt syn på meg, og gjerne ikke hate så mye som dere har gjort det siste året. 

Vi er bare mennesker alle sammen. Dette er mitt liv, som jeg driver og utleverer så offentilg, og jeg kan ærlig si at det er veldig vanskelig til tider. Derfor krysser jeg fingre og tær for å ha støtten deres denne uken. Det trenger jeg! Ønsker alle sammen en fin dag videre!

5 TING DU IKKE SIER TIL EN TOPPBLOGGER

Jeg tenkte jeg kunne ramse opp 5 ting jeg hater å høre, som blogger. Jeg leser ofte om "5 ting du ikke sier til gravide" osv, men det er ting man kan unngå å si, uansett hvem, hva og hvor! Jeg hørres gjerne litt irritert ut i dette innlegget, og det må jeg bare beklage. Men nok er nok, og nå må jeg bare få ut litt frustrasjon! Så forhåpentligvis sier du ikke noe av dette neste gang jeg møter deg, haha! 

1. Det kan ikke kalles en jobb, å være blogger. Jo, det kan det faktisk. Utrolig nok så er det masse arbeid bak jobben som blogger. Man legger ikke bare ut bilder å får god betaling for det. Selv om det desverre er alt for mange som tror det. 

2. Hva tjener du på å blogge? Dette er et standard spørsmål som man alltid blir stilt, uansett. Selv har jeg bllitt oppdratt til å ikke spør om penger. Hvorfor skal spørsmål om bloggpenger være forskjellig fra andre jobber? Det er faktisk veldig respektløst å spørre om. Jeg kommer ikke opp til dere å spør i første setning hva dere tjener.

3. Du har jo alt for mye reklame på bloggen. Det er faktisk den måten bloggen ennå er opp å går. Jeg har to barn å forsørge, og det er ikke gratis. Derfor må jeg faktisk ha en del reklame, i og med at bloggen min som sagt er jobben min! Da kan det fort bli en del reklame, men det er vel bedre enn ingen blogg i det hele tatt? 

4. Hvorfor må bildene du legger ut være "perfekt"? Tenkt deg selv, når det er så mange tusen som skal se bildene du legger ut, vil du ikke selv se best mulig ut? Jeg vil selvsagt at både jeg og ungene skal se mest mulig oppegående ut på bildene. Hadde du lagt ut et bilde av deg selv der du vet det kommer til å hagle inn med negative og direkte stygge kommentarer? 

5. Du må jo tåle å bli litt kritisert når du er så offentlig! Nei, jeg må faktisk ikke tåle noen ting. Jeg er bare et menneske akkurat som deg. Jeg har følelser, og sitter faktisk å leser mye mer enn dere tror. Jeg får kommentarer hver eneste dag, og noen er lettere å glemme enn andre. At jeg skal tåle mer fordi jeg er en offentlig blogger, syns jeg er skikkelig tåpelig. Tror dere faktisk ikke at jeg blir like såret som det du hadde blitt om du fikk en skeiv kommentar? Selvsagt blir jeg lei meg, og jeg skulle faktisk ikke trengt å tåle å få høre så mye dritt, men ja jeg blir jo mer og mer vandt til det likevel. 

GÅRSDAGENS BLOGGERNE

Heia! Nå nærmer helgen seg virkelig med stormskritt, bare noen timer igjen før helgen kan starte. Jeg gleder meg til helgen kjenner jeg. Det skal bli godt! I morgen er det jo faktisk bursdagen min også!! Jeg er like gira for bursdagen hvert eneste år. Det er liksom alltid gøy å ha bursdag! Jeg tror jeg er litt vel begeistret for bursdager, ja både min egen og andres! 

I går var det ny episode av Bloggerne på tv, og jeg må si at jeg er veldig fornøyd med gårsdagens episode. Dere får stadig vekk se nye sider av meg. Jeg følte på mange måter at jeg gjerne skuffet dere litt i gårsdagens episode, når det kommer til ryktene rundt meg og Kevin. Det var aldri meningen å lure dere på noen som helt måte, selv om jeg ser at det kan se sånn ut.

Jeg har skikkelig dårlig samvittighet. Selv om verken meg eller Kevin noen gang har sagt at vi er et par, eller bekreftet noen følelser, så føler jeg at jeg har skuffet mange av dere. Vi kommenterte "ingen kommentar" hver eneste gang vi fikk spørsmål angående oss, likevel har all presse vinklet det som om det ikke er noe tvil om romansen mellom oss to. 

Jeg er kjempeglad i Kevin, og syns han er helt fantastisk, men som jeg også forklarte i Bloggerne episoden i går, så er vi ikke mer enn venner. Det er ingen følelser inni bildet, men vi trives veldig godt i hverandres selskap. Han er en av de snilleste personene jeg har møtt, og han får meg i skikkelig godt humør. 

I neste uke er det faktisk den aller siste episoden av Bloggerne denne sesongen. Det har vært en opplevelse å få være med. Jeg gleder meg allerede til episoden som kommer på tv neste uke. Denne episoden spilte vi faktisk inn i går. Dere kommer nok til å like denne episoden veldig godt. Dere får nemlig svar på noe dere har lurt på i lang tid nå, en perfekt avslutning på sesongen, for min del! Kan du tenke deg hva det kan være? 

JENTEKOS

I kveld skal det bli kos! Jeg har nemlig besøk av min veldig gode venninne, Hanne! Ja, jeg vet det er litt forvirrende at mine to bestevenninner heter Hanne, haha! Men nå har jeg altså en kosekveld med Hanne, som studerer i London, og endelig er kommet hjem for sommeren. Vi skal se Bloggerne i kveld, skal du? Husk å sette på TV2 Bliss kl. 21.30 i kveld! 

I kveldens episode av bloggerne!

I kveldens episode blir Oslo-turen sist uke vist. Jeg gleder meg til kveldens episode. De kommer til å vise fra da blogglesere møtte meg og Kevin på hotellet, og de har selvsagt også filmet oss på finalefesten til Paradise Hotel, som også kommer på tv i kveld. Sannheten om følelser, og rykter kommer frem i lyset, en veldig åpen og ærlig Anna kommer frem i kveldens episode. Dere får også svaret på om hva som egentlig skjer eller ikke skjer mellom meg og Kevin. 

I kveld er det faktisk nest siste episode av denne sesonges Bloggerne. Jeg syns det er litt trist at det snart er over, men er kjempe takknemlig for å ha vært med. Ikke glem å sett på TV2 Bliss kl. 21.30 i kveld! Reprise av kveldens episode går på TV2 Bliss fredag kl. 21.00 og søndag kl. 20.00. Det kommer stadig nye sider av meg frem på tv-skjermen, og jeg håper bare at dere liker disse sidene av meg også. Ha en fin torsdagskveld kjære deg! 

SOMMER, SA DU?

Skulle virkelig ikke trodd at vi var kommet til juni. Været her i Stavanger er virkelig ikke noe å skryte av.. Jeg gleder meg skikkelig til å flytte til varmere land om ikke lenge. Jeg har hele tiden sagt til alle at vi skal holde oss i Norge i sommer, frem til vi flytter i august. Jeg tror ikke jeg klarer å holde meg i kulden så lenge, så enten må det bli finere vær snart, eller så må vi ta oss en liten ferie likevel.

Jeg er en person som liker meg best i sol og varme. Jeg føler at det er så mye mer å finne på med ungene med en gang temperaturen stiger. I dag hadde Michelle en aktivitetsdag i barnehagen der vi foreldre skulle komme fra kl. 14.30 å være ute med barna. Det var så kaldt at vi gikk hjem rimelig tidlig. Krysser fingre og tær for bedre vær i dagene fremover! Håper alle sammen har hatt en fin juni-dag, til tross for det kalde været! 

LETS TALK ABOUT SEX

I dag har vært en veldig tullete dag. Jeg sitter ennå i morgenkåpen, uten sminke, og har ikke gjort stort siden vi stod opp i dag. Jeg fikk koselig besøk av min gode venninne som endelig er kommet hjem fra London! Heldigvis tåler hun å se meg som dette, haha. Før jeg fikk besøk satt jeg faktisk å slettet på gamle bilder og blogginnlegg. Jeg tenker at det er godt med en liten opprydning i ny og ned. 

Jeg ble forresten oppringt av TV2 i går, som spurte om jeg hadde noen kommentarer til å snakke om sex til barna før de begynner på skolen. Jeg ble rimelig satt ut egentlig, for jeg personlig føler ikke at det er noe barna trenger å lære om før de spør om ting selv. Jeg måtte le litt, for det var jo ord jeg selv aldri har hørt brukt! Vet du for eksempel hva ordet vulva betyr?

Nå skal jeg ikke gå inn i noen detaljer om sex, men den dagen jeg forteller barna mine om sex skal jeg nå i alle fall bruke ord jeg kan, og ellers ville brukt. Det er nå ikke naturlig for meg å snakke om ordet glans, som jeg faktisk måtte google, for å finne ut av. Ikke til å anbefale, for å si det mildt! 

ET VENNSKAP ER OVER

Har du noen gang opplevd å plutselig miste venner uten å forstå hvordan det skjedde? Det har jeg, opptil flere ganger. Jeg tror at det må være en grunn til at noen plutselig ikke svare på meldinger, ditcher avtaler og begynner å snakke dritt bak ryggen din, når vi var en gang så close ... Det går ann å vokse fra hverandre, begynne på nye skolene, få nye venner osv, men hvorfor være frekk på reisen?

Hvis du har en avtale, så hold det for pokker. Har du ikke noe positivt å si om noen, så neivel, hold heller kjeft da. Hva er poenget med å si noe negativt om noen du en gang pleide å kalle "en av dine nærmeste." Ja, jeg kan ærlig si at jeg føler meg skikkelig oppgitt og skuffet. Hva har jeg egentlig  gjort deg om jeg tør spørre?

Venner kommer og går som årene passerer. Jeg kan innrømme at jeg har gått fra flere vennskap gjennom tiden. Likevel har jeg gjort mitt aller beste for å avslutte vennskap med en god tone. Jeg har ikke plutselig gitt opp noen vennskap, men sakte men sikkert gradvis mistet kontakten med folk. Derfor føler jeg at jeg blir rimelig irritert når noen som pleide å være gode venner plutselig kutter all kontakt så brått og tydelig ..

Det er så mange ulike årsaker som kan ødelegge vennskap. Det er enkelt å lage drama og sjalusi på grunn av nye kjærester. For eksempel, om to venner er forelsket i den samme gutten, og den ene blir kjæresten hans. Eller hvis det viser seg at din beste kompis, plutselig hadde følelser for deg, men du så får du deg type. Eventuelt at din beste venn du har et chrush på, plutselig fikk seg kjæreste ..

Misunnelse er også veldig kjent for å ødelegge vennskap. Man kan bli misunnelig på sin beste venninne fordi hun er penere klær, flottere sminke, bedre kropp, eller bare har et penere utseende. Ja, jeg syns faktisk det blir for dumt. Skulle ønske at vi en gang i fremtiden kunne unne våre bestevenner noe godt, uten at misunnelsen skal gå utover vennskapet!

PARTY ALL NIGHT

reklame

For en kveld! Nå har jeg hatt to barnefri kvelder på rad. Først var det finalefesten i Oslo, så var det min egen bursdagsfeiring. Jeg er virkelig ikke vant til å drikke så mye, men tenker det er helt i orden den ene gangen, når det blir så skjeldent. Jeg er jo bare ung en gang jeg også. Jeg hadde en helt fantastisk kveld i går, med mine aller beste venner fra alle kanter. 

Kjære Elin hadde laget cupcakes til selskapet, og de smakte like godt som sist! Elin lagte hele kakebordet vårt i William sin barnedåp. Det hun lager har blitt en favoritt her hjemme. Dere finner Elin på sin egen blogg, på instagram, eller facebook ved å klikke dere inn på linkene! Hun har nå satt opp et dekorering av cupcakes kurs for mine blogglesere 20.juni! Les mer detaljer om kurset på instagram @Stavangermamam


FINALEFESTEN I OSLO

Nå har vi kommet oss vel hjem fra Oslo igjen. Det ble en kjapp og effektiv tur. Jeg har virkelig storkost meg i Kevin sitt selskap, og er veldig takknemlig for at han ville ta meg med på finalefesten til Paradise Hotel. Jeg møtte mange hyggelige mennesker på festen, og hadde en kjempefin kveld! Bloggerne filmet oss hele kvelden, og det kommer på tv allerede på torsdag i neste uke! Jeg kjenner at jeg gleder meg allerede til å se det på tv. 

 

FINALEFEST MED PARADISE HOTEL

Nå er jeg skikkelig klar for kvelden! Jeg går straks ut dørene for å være med på finalefesten til Paradise Hotel, jeg gleder meg skikkelig til å se hvem som vinner i kveldens episode. Dere kan følge hele kvelden på instagram @Stavangermamma Husk også å få med dere ny episode i Bloggerne på TV2 Bliss kl. 21.30 i kveld! I kveldens episode er vi i Kypros der jeg snakker om flyttingen! Ha en strålende kveld alle sammen!  

KOS PÅ HOTELLROMMET

reklame

For en fantastisk start på dagen! Det har skjedd ting helt fra jeg sto opp i dag tidlig. Allerede kl. 08.45 var jeg på plass hos Feelgood for å fikse meg opp til i dag. Jeg fikk både laget meg på håret, makeup og nye fine negler! Jeg ble såå fornøyd med resultatet! Jeg kjørte rett fra salongen til flyplassen der jeg møtte Kevin. Vi er nå kommet oss vel frem til Oslo. Og kameraene ruller. Det var så koselig å se hvor mange som hadde kommet for å treffe oss på hotellet i dag. Jeg er evig takknemlig for alle, men spesielt for ei som hadde kommet helt fra Tronheim, og ei annen som hadde kommet inn fra Bergen! Super stas! Nå skal jeg kose meg på hotellrommet før jeg må kle meg for kvelden. Håper alle sammen får en nydelig dag videre!K

STARBUCKS GRAND OPENING

Endelig har vi fått Starbucks til Stavanger! I dag åpnet de dørene for første gang, og jeg og William var selvsagt tilstede. Køen var stor lenge før de åpnet, så det er tydelig at det er flere som har gledet seg til åpningsdagen. Dette blir nok min nye stamplass på byturene fremover! sommerkroppen 2015

Har du noen gang lurt på hvordan du skal oppnå sommerkroppen på kortest mulig tid? Hvordan du kan føle deg bra i en bikini, uten å måtte sulte i hjel, eller flytte inn på et treningsenter? Nå har jeg funnet ut svaret! Nå har jeg akkuratt smurt meg tre knekkebrød med et tykt lag med nugatti, og planlegger å ligge strekk ut på sofaen mens minsten sover. Om ikke det tykke laget med nugatti var nok, så har jeg i tillegg lagt til min egen lille vri, med sjokoladepynt på toppen, nam! 

Hvem har egentlig sagt at den såkalte sommerkroppen skal være slank og godt trent? Jeg mener man skal da kunne spise hva enn man vil, selv om sommeren nærmer seg. Man skal da kunne nyte sommer med lite klær selv om man kan være større enn andre. Jeg syns vi skal klare å være fornøyd med hvordan med ser ut i en bikini, uansett hvordan kroppen vår ser ut, og hvordan andre rundt oss ser ut.

Den beste sommerkroppen er den kroppen man klarer å være fornøyd med! Det neste året skal jeg bli boende i en bikini. Tror dere virkelig at jeg skal legge om hele kostholdet mitt av den grunn? Jeg prøver å fortelle meg selv at jeg er akkurat den størrelsen jeg burde være. Jeg er fornøyd med hvordan kroppen min er, og dere burde være det samme!

Når man tenker at man skal se bra ut i en bikini, så tenker man som regel ikke på hvordan vi føler det selv. Vi tenker på hvordan andre vil se på oss. Hva andre kommer til å syns, og om andre vil like oss i denne bikinien. Har dere noen gang tenkt på om det ikke fantes speil, og hvor mye mer vi sikkert hadde vært fornøyde med oss selv da?

Jeg har tatt meg selv i å tenke: Hvem er det egentlig jeg vil se bra ut for, er det meg selv eller resten av befolkningen? For helt ærlig, jeg kan ikke si at jeg bryr meg så mye om hvordan jeg ser ut når jeg er alene. Når jeg er alene så kan jeg være så stygg jeg bare ønsker, å være komfortabel med det! Alt fra å gå rundt uten sminke, med ubarberte bein, og sitte med valker som bølger seg lag på lag når jeg bøyer meg frem kunne jeg ikke brydd meg om, så lenge jeg er alene.

Det sekundet jeg skal vise meg til verden, så må jeg fikses på.. Hvorfor er det sånn? Den sommerkroppen vi alle snakker om, hvem har sagt hvordan den skal se ut?  

EN SKIKKELIG JENTEDAG

Heia, håper alle sammen har hatt en fantastisk langhelg og er klar for å starte en ny uke fra imorgen. I dag har jeg og Michelle hatt en skikkelig jentedag og vært ute på dill mens William har vært hos mormoren sin. Jeg fikk fikset nye vipper hos Anne på Feelgood i dag, mens Michelle lekte så kjekt med datteren hennes. Michelle fikk neglelakk på seg i dag, og gjett om hun ble fornøyd! Jeg tror alle mødre og døtre fortjener en jentedag i ny og ne. Ønsker alle sammen en fin kveld videre! Jeg hadde egentlig planer om å komme meg i seng tidlig i kveld i og med at det ble en tidlig morgen i dag. Men så kom jeg på at det er mandag, og finaleuke i Paradise Hotel, som jeg neppe vil gå glipp av! THE OLD TIMES

Nå har jeg startet dagen med å vise Michelle gamle videoer og bilder av meg selv som liten. Plutselig fant jeg noen av videoene fra Kypros da jeg og broren min var mindre. Jeg syns jeg minner om Michelle på alle måter, nå som jeg ser hvor stor hun er blitt. Hun er bare blitt mer og mer lik meg, både på utseende og personlighet. Tenkte det var kjekt å dele litt av videoene fra Kypros med dere, ettersom at vi nå skal flytte ned dit i august. Ønsker alle sammen en fin dag videre! Klikk gjerne på "liker" om dere ønsker å se flere videoer og bilder fra jeg var liten!

 

 

KOSELIG SKOGSTUR

I dag har vi vært ute i timesvis i nydelig vær! For en fantastisk dag. Michelle har storkost seg i skogen, og klatret rundt i trærne. Vi fikk også et koselig møte med et søtt lite ekorn. Vi kom hjem igjen med tomme matbokser, og vi var veldig fornøyde med dagen alle sammen! Nå har jeg fått besøk av min kjære Hanne, og Michelle har akkurat kommet seg i seng. Ønsker alle sammen en fin lørdagskveld videre! Noen andre enn oss som skal se finalen i Eurovision i kveld? 

DAYS LIKE THIS

God morgen! I dag tidlig våknet jeg opp til to glade men travle barn. Jeg merket veldig tidlig at de hadde mer energi enn ellers så tidlig på morgenen. Jeg har derfor bestemt meg for å ta de med meg ut på en lang tur. La Michelle springe litt rundt i skogen, og slippe fri energien sin. Jeg skal pakke med en god matpakke med lunch og litt snacks til turen. Jeg kjenner at det skal bli godt å komme seg ut, og få litt frisk luft selv også! 

I går kveld hadde jeg koselig besøk av Kevin! Vi fikk planlagt Osloturen neste uke, og vi har fått bestilt hotell og flybilletter nå. Vi har ganske fullt program når vi er oppe i Oslo denne dagen. Vi flyr fra Stavanger i 13.00 tiden på torsdagen, og reiser hjem i 13.00 tiden på fredagen. Vi er med andre ord mindre enn et døgn i hovedstaden! Vi skal selvsagt likevel sette av litt tid, sånn at de som ønsker å komme på hotellet å møte oss før finalefesten, får muligheten til det! 

Fra vi kommer til Oslo, og utover kvelden vil vi bli filmet av Bloggerne. Det kommer derfor til å være kamera tilstede når dere kommer for å møte oss på hotellet. Håper ikke det gjør noe. Vi skal bo veldig sentralt på hotell: SCANDIC BYPORTEN. Jeg skal komme tilbake til dere med tidspunkt til når vi kommer for å møte dere i resepsjonen, men det blir mellom klokken 16.00-19.00 en gang :) Håper det er mange som har lyst til å komme å treffe oss, jeg har i alle fall veldig lyst til å møte dere! Ha en flott dag videre!FOTOGRAFEN PÅ BESØK

For en fin dag! Michelle var hjemme fra barnehagen i dag, og fikk derfor blitt med på fotografering til et intervju jeg hadde tidligere denne uken. Michelle kom så godt over ens med fotografen, og ville ikke han skulle gå hjem. Hun leket med han mellom bildene, og syns det var veldig koselig å ha han på besøk. Jeg syns det var så gøy å se, for som regel blir Michelle veldig sjenert når det kommer fremmede på besøk! 

GÅ IKKE GLIPP AV KVELDENS EPISODE!

En ny episode av Bloggerne dukker opp på tvskjermen kl. 21.30 på TV2 Bliss i kveld! Skal du se på? I kveldens episode har jeg blandt annet tatt med meg barna og Jan på tivoli! Gleder meg til å se kveldens episode! Michelle skal få lov til å se litt av den sammen med meg! Jeg har tatt henne fri fra barnehagen i morgen, så vi har lang helg! Ønsker alle sammen en fin kveld! 

HUSKER DU DETTE?

Jeg satt å leste litt gjennom gamle blogginnlegg som jeg har skrevet i løpet av det siste året. Noen husker jeg utrolig godt, mens andre kan jeg nesten ikke huske jeg har skrevet. Nå har jeg plukket ut noen av de innleggene jeg har skrevet tidligere, som jeg husker best. Husker du noen av innleggene? Jeg husker stemning, sted og tanker rundt alle disse innleggene! Noen blogginnlegg betyr mer enn andre! Jeg syns det er så gøy å se om dere faktisk har følgt bloggen min lenge, og vil så gjerne få tilbakemeldinger fra dere. Siden jeg har stengt kommentarfelt, så ber jeg dere klikk på liker knappen nederst i dette innlegget, om DU husker noen av disse blogginnleggene! 

- DØDEN VEKKER OPPMERKSOMHET
Dette innlegget skrev jeg da jeg kom hjem fra en helg i Kristiansand. Jeg hadde vært utrolig nedfor i humøret, og trengte en helg for meg selv. Deg var gjerne ikke så rart med tanke på at jeg hadde tusenvis av hormoner i kroppen... Dagen etter dette blogginnlegget finner jeg ut at jeg er gravid med lille William. 

- LAR TANKENE SVEVE
Dagen etter jeg fant ut jeg var gravid, så postet jeg dette innlegget. Det er gjerne veldig forståelig når man leser det nå, at jeg spurte meg selv flere ganger om det var positivt eller negavit at jeg var blitt gravid igjen. Jeg var usikker på om jeg fikk lov til å faktisk glede meg over denne graviditeten, eller om det skulle bli det samme marerittet som sist... Det siste jeg skriver i dette blogginnlegget er "Jeg er en kontrollfreak, men jeg har innsett at det er umulig å planlegge fremtiden. For det tar bare et minutt, så er fremtiden forandret seg helt. Uansett om det gjelder ulykker, dødsfall, graviditet, eller sykdom. Det skal så lite til før livet du så for deg, bare blir en vak tanke. Ting kan så fort gå galt... men sanheten er egentlig, at det kan gå så godt også. Etter to uker, så har jeg endelig smilet på plass igjen. Det har jeg savnet"

- THIS IS THE START OF SOMETHING BEAUTIFUL
Denne videoen fortalte dere lesere noe mange ikke så komme. Jeg lot Michelle dele i en 30 sekunder lang video at hun skulle bli storesøster, og at mamma hadde en baby i magen. Jeg delte nyheten veldig tidlig, men har heldigvis sett i ettertid at det var bra for meg! Gjerne en nyhet mange husker?

- THE BIG QUESTION
Den store bølgen med oppmerksomhet rundt graviditeten, og mine første svar på barnefaren...

- VELKOMMEN TIL VERDEN, LILLEVENN 
Endelig kom lille William til verden! Det hadde vi ventet på lenge. En uke på overtid kom han endelig. Jeg husker at jeg satt i sengen på barselhotellet og midt på natta og skrev dette innlegget. Jeg var så inderlig inderlig stolt, over meg selv og min lille prins! Noen andre enn meg som huser dette som om det var i går? 

FINALEFEST I OSLO

Det begynner å nærme seg slutten på årets Paradise Hotel! Neste uke er det finale, hvem tror du stikker av med seieren? Jeg må ærlig innrømme at jeg har vært helt hekta på programmet de siste ukene. Jeg krysser fingre og tær for gode snille Kevin skal vinne! Det blir rart å se finalen sammen med alle deltakerne. Jeg skal nemlig til Oslo neste torsdag for å være med Kevin på finalefesten! 

Vi drar til Oslo på torsdagen, og hjem igjen på fredagen. Så det blir bare en liten svipptur til hovedstaden, med mye som skal gjøres! Vi blir filmet gjennom hele dagen til Bloggerne, så kamerateamet er med oss! Vi skal sette av tid til å treffe dere som ønsker å treffe oss på hotellet før finalefesten. Jeg vet at mange har spurt meg om det mange ganger, så nå som ikke barna blir med til Oslo tenkte jeg at jeg kunne gjøre det! 

PLUTSELIG ER IKKE ROSA BRA NOK

Hallo, en ny uke er i gang! Jeg har nå fått ting til burdagfeiringen til Michelle. Hun har alltid vært en skikkelig rosa jente, som har måtte ha alt i rosa. Ja, det var frem til hun forelsket seg i Frost filmen. Det siste året har Elsa, Anna og Olaf vært hennes største helter. Og da var det ingen tvil om hvilket tema hun ville ha på bursdagen sin i år. Michelle fyller 4 år 19.juli, og dagen hennes skal feires allerede i juni. Det har vi gjort hvert år, fordi alle er på ferie på bursdagen som regel. 

Med tanke på at rosa plutselig ikke er bra nok for min lille prinsesse, så måtte jeg gjøre en liten vri. Det blir derfor den første bursdagen jeg steller i stand som er i lyseblå! Alt fra duker til kakepynt, ballonger og detaljer! Jeg ser frem til å starte og stelle i stand til feiring. Michelle har ikke fått sett noe av forberedelsene enda, og jeg tenker å overraske henne når jeg har laget alt klart til festen. Tror jeg får en liten fornøyd frøken da! Vi skal ha både familieselskap der jeg også inviterer venner av Michelle, og et selskap der Michelle inviterer bare jentene på hennes egen alder fra barnehagen. Det blir det første selskapet Michelle har sammen med de jentene hun leker med i barnehagen, derfor tenkte jeg at vi ikke inviterer så mange, men de hun leker mest med.

HIPP HIPP HURRA

Håper alle sammen har hatt en fantastisk 17.mai feiring. Jeg og ungene har storkost oss. Jeg kan trygt si at det har vært den beste 17.mai på veldig veldig lenge for min del. Jeg pleier som regel å ha massevis av foventninger til den store dagen, som aldri helt når sine mål. I dag derimot hadde jeg ikke sett for meg noe, og da ble den bra! Sånn er det som regel med mye, har man ingen forventninger, kan det bare gå bra. Ønsker dere en god kveld videre! 
HOME SWEET HOME

Endelig har vi kommet oss trygt hjem. Det ble en lang reise i natt, og vi måtte stupe i seng da vi kom hjem i 05.00-06.00 tiden i dag tidlig. Det er veldig dumme flytider, når man skal reise med små barn. Jaja, vi kom oss jo hjem til slutt, og med blide og fornøyde barn. Nå skal vi ta oss en skikkelig handletur, for her hjemme er det ikke mye i kjøleskapet som kan skrytes av. Jeg tenkte også å lage god frokost i morgen, og selvsagt kjøpe inn is til den store dagen. 17.mai er såå mye kjekkere med barn, syns jeg! Ønsker alle sammen en fin fin lørdag.LANG HELG

Kjenner jeg gleder meg skikkelig til kveldens episode av Bloggerne i kveld! Det er så mye av meg og ungene som skal bli vist i kveld, så det blir gøy! I kveldens episode får dere sett en litt usikker Anna. Gjerne en ny side, dere ikke har sett av meg her på bloggen tidligere.. Jeg håper alle får en superduper langhelg! Start helgen med å se Bloggerne på TV2 Bliss kl. 21.30!
FILMING I OSLO

Om to dager er det klart for en ny episode av Bloggerne på TV2 Bliss! Jeg kjenner at jeg gleder meg litt ekstra mye til å se denne episoden som kommer på torsdag. Det vil bli vist veldig mye av meg og ungene i denne episoden. Denne episoden ble filmet når vi var i Oslo, og mistet kofferten. Dere vil derfor få se en litt stresset Anna, med to trøtte barn på tur, haha. 

Jeg fikk jo nesten ikke blogget fra Oslo når vi var der, fordi jeg ikke hadde pc´en, kameraet eller noe. Så derfor tror jeg dere virkelig vil like denne episoden. Jeg møtte blandt annet Tooji, som er tidligere Gran Prix vinner! Han ga nylig ut en barnebok, og jeg og ungene var på lanseringen! Han var virkelig en hyggelig fyr! Både Michelle og jeg likte veldig godt boken hans! 

Dere får gjerne sett en ny side av oss i episoden. Jeg syns det er viktig å få frem i serien at Michelle er et barn hun også, og ikke bare en pyntedukke. Det er gjerne vanskelig å få frem på bloggen, når hun stiller seg fint opp og smiler på hvert bilde jeg tar av henne. Hun er veldig glad i å bli tatt bilde av, og spør meg stadig vekk om jeg kan ta bilde av henne. Likevel er hun et barn som alle andre, og blir fort lei, trøtt og sur. 

Det er viktig for meg å få frem denne siden av henne også. Mye for vår egen del, sånn at hun skal kunne se på seg selv hvordan hun faktisk var som liten. Men også mye av grunnen er jo at dere ikke skal tro at hun ikke får være et barn. Det har vært mye fokus på at jeg stiller henne opp i "voksne" klær. Men hun poserer helt frivillig, og hva hun har på seg gidder jeg faktisk ikke kommentere en gang;) 

Jeg tenkte jeg kunne ta med mitt eget videokamera en gang, "Behind the scenes" når jeg tar bilder av Michelle. Tror mange hadde fått et helt annet inntrykk av bildene jeg legger ut, da. Michelle hopper som regel frem med en gang hun ser et kamera!

ÅRETS FØRSTE PICNIC

Enda en ny mandag, og ny uke. Finværet fortsetter, og jeg elsker det! Fint vær fører med masse latter og glede, og ikke minst fornøyde barn! Håper alle sammen får en nydelig dag, og en super start på ny uke!  
LAST NIGHT

For en fantastisk kveld! Jeg storkoste meg så utrolig mye i går. Vi ble hjemme til rundt midnatt før vi gikk en liten tur til byen. Her hjemme så hadde vi forskjellige drikkeleker, blandt annet Ring of fire, som ble morsommere og morsommere ut over kvelden. Formen min i dag er faktisk veldig bra. Jeg merker ikke at jeg var ute i går, så det var veldig bra med tanke på at jeg har vært på tivoli med ungene i dag! 

På et tidspunkt stoppet jeg å ta bilder med kameraet mitt, men det var vel da snapchat bilder tok over. Jeg tenkte jeg også kunne legge med snapchat bildene fra kvelden i et innlegg på bloggen. Ellers finner dere andre bilder fra fredagskvelden min på instagram @Stavangermamma. Tusen takk til dere skjønne venner som ville dele kvelden sammen med meg og filmcrewet! Jeg ønsker alle sammen en flott ettermiddag og kveld videre! GIKK DU GLIPP AV DETTE?

Etter at jeg tok med meg Michelle på God Morgen Norge siste uke, har det vært veldig mange spørsmål om jeg kunne legge klippet av oss ut på bloggen. Michelle var super flink, og var så nydelig i Elsa-kjolen hun hadde fått lov til å velge ut selv. Alle sammen som gikk glipp av å se oss på GMN live sist uke, eller har lyst å se det om igjen, kan klikke på bildet under. Da kommer dere direkte inn til tv´s hjemmeside, og til videoen med klippet av oss!

Nå skal jeg og ungene på tivoli! Jeg hadde det super gøy i går kveld, og er ikke dårlig i formen i dag, heldigvis. Jeg skal legge ut bilder fra fredagskvelden min senere i dag! Nå skal jeg nyte dagen med mine to skjønnaser. Michelle hadde hatt filmkveld med mormoren sin i går kveld, og var rimelig fornøyd. William hadde vært snill som et lam, og sovet godt! Ønsker alle sammen en fin lørdag! 

JUST A WALK

God ettermiddag kjære deg! I dag har jeg nytt dagen hjemme med William. Michelle er kommet seg tilbake på plass i barnehagen, etter en veldig lang påskeferie. Det var deilig å være hjemme med William i dag, uten å ha noe på skuldrene som måtte bli gjort. Vi gikk oss en tur rundt nullen tidligere i dag. Jeg syns det er så koselig å trille tur med vogn igjen. Jeg gikk rundt i skogen, og fikk lettet på alle verdens tanker i dag. Når jeg går rundt med William i vognen så er det lett å la tankene sveve! 


Jeg følte meg skikkelig lykkelig og heldig i dag. Det var veldig mange positive tanker som falt på plass i knotten min i dag. I dag tok jeg en beslutning. Ja, et valg som vil vise oss veien til et nytt kapittel i livet vårt. Jeg har bestemt meg for hvor vi vil bli værende det neste året. Jeg og ungene skal dra på nye eventyr etter sommeren! Jeg har lenge hatt dette i tankene mine, men ikke før i dag, bestemte meg for at jeg vil hive meg rundt å gjøre det! 


Det kommer til å bli spennende, jeg kjenner jeg gleder meg veldig. Jeg tror dette blir bra for både meg og ungene! Det er en stor lettelse og endelig ta en avgjørelse på hva jeg vil gjøre. Vi lever bare en gang. Jeg mener at det er bedre å angre på noe man gjør, enn å angre på noe man aldri gjorde. Det er nå jeg har sjansen, så da bør jeg ta den mens jeg har den! Plutselig ble bare en trilletur, til en tur som forandrer livene våre på alle måter...


JEG BÆRER PÅ EN SKAM

Jeg skal gå rett på sak og være ærlig med dere nå. Jeg har tenkt på dette veldig lenge, men holdt det for meg selv. Jeg bærer på en skam fordi barna har forskjellige fedre. Jeg syns det er flaut å si det, når folk spør om faren til barna at de faktisk ikke har den samme...

Jeg syns det er tragisk og trist at jeg føler det sånn, men jeg føler på mange måter at jeg har skuffet meg selv. Jeg har alltid hatt i bakhodet at jeg aldri ønsker å få barn med flere enn mannen jeg gifter meg med. Og han skal ikke ha barn fra før med ei annen dame, fordi jeg ikke ønsket at mine barn skulle få halv-søsken/ ste-søsken. Jeg hadde pekt meg ut det "perfekte" liv, og ville ikke gjøre noe som andre ville tenke rart om. 

Hvorfor skal egentlig det "perfekte" livet inneholde at man er gift og bare har barn med samme mann? Jeg mener, jeg har to perfekte barn og de er ikke med samme far. De er nå like perfekte likevel! Jeg må snart komme over denne skammen, som jeg tror veldig mange andre også går rundt med i bakhodet. Ja, nettopp fordi samfunnet vårt forteller oss hva som er rett og galt her. 

Jeg tror faktisk at det begynner å bli veldig så normalt at det er mine/dine og våre barn i en familie nå. Og det burde ikke være noe skam på noe som helst måte. Det er ikke bedre å ha en "ekte" bror som er helsøsken, i forhold til halv-søsken. En ekte bror er like mye en halv-bror som en helbror. Søsken er akkurat det samme som familie. Man stifter vår egen familie, med de man er glad i. 

Jeg er vokst opp med to stesøstre. Vi har hverken samme mor eller samme far. Mamma giftet seg med pappaen deres da vi var veldig små. Jeg husker at det var så mange kommentarer på "dere er jo bare stesøsken". Jeg husker til og med at vi hele tiden fortalte "vi har ikke samme foreldre altså!" og da fikk vi som regel slengt tilbake at da kunne vi jo ikke være søsken. 

Ste-søsteren min er i dag min aller beste venninne, og det er ingen i hele verden jeg ville vært søsteren til mer enn henne. Vi har kranglet som søstre opp gjennom årene, men i dag står vi tettere enn jeg kunne gjort med noen andre. Jeg er stolt over å kalle henne søsteren min, og har kommet til det punktet at jeg utelukker å si at vi ikke er hel søsken. For meg vil hun alltid bli sett på som lillesøster! 

Jeg kommer derfor til å være veldig bestemt på å kalle mine egne barn for søsken. Av og til ser jeg veldig mange likheter i Michelle og William. Selv om William ligner veldig på pappaen sin, så har han likevel noe som minner veldig om Michelle og med i utseendet sitt.

Du må virkelig se gjennom fargeforskjellene, og se på likhetene i selve ansiktet, og utrykkene deres. Michelle har vakre brune øyne, mens William har krystall klare blå, likevel er øynene i seg selv prikk like, spesielt når de smiler og ler! Tryggheten og kjærligheten som vises gjennom øynene er den samme hos begge! 

FINALLY ENJOYING OSLO

YES ENDELIG! Nå er kofferten vår kommet frem i god behold. Herlig. Det føles faktisk ut som om jeg har vunnet i lotto. Nå kan vi endelig begynne å nyte Oslo turen vår! Vi er altså tilbake i Oslo. Michelle har en veldig lang påskeferie i år, haha. Hun skal ha fri en uke ekstra, for at hun skulle få være med oss til Oslo denne gangen. Vi skal bli værende i Oslo frem til fredag. 


I ettermiddag har vi kost oss på hotellet med badebassenget. Det var deilig med et lite bad. Michelle hadde gledet seg veldig til dette. Derfor var det bra kofferten kom frem, sånn at vi kunne finne frem badetøyet. Det var et veldig fint og avslappende bassengområdet. Vi bor på Clarion Hotel Royal Christiania. Veldig flott, og stort hotellrom!


Tidligere i dag var vi på boklanseringen til Too Ji som har skrevet en barnebok. Det var veldig koselig. Og jeg må si at boken han har skrevet falt i smak hos både jeg og Michelle med en gang. På treffet traff vi på flere kjente ansikter. Blandt annet flotte Marna og lille Dexter! 


Nå har lillemann sovnet, og Michelle sitter her ved siden av meg. Jeg er så lettet over at kofferten har kommet frem. Michelle og William har heldigvis vært veldig snille å ha med å gjøre, til tross for en unormalt veldig stresset mamma. Uff, jeg blir så stresset i sånne situasjoner. 


I morgen tidlig skal jeg og Michelle til TV2 studio, for å være gjester hos God Morgen Norge. Vi kommer på tvskjermen kl. 08.10 for dere som ønsker å se oss live fra studio! Det blir spennende å ha med Michelle på livesending. Hun har aldri vært med på det tidligere. Hun insisterte selv på å være med, og da stopper jeg henne ikke. Jeg syns det er litt skummelt å ta henne med, for jeg vet jo at barn er barn. De kommer med de morsomste kommentarene på de mest perfekte øyeblikkene. 


Prinsessen min har selvsagt valgt ut antrekket sitt selv til i morgens livesending! Haha, dere kan jo gjette dere frem til hva hun har valgt ut. Det blir selvsagt ingenting annet enn "Elsa-kjolen" fra Frost. Hun er så herlig, og vet virkelig hva hun vil. Det er en veldig bestemt liten frøken jeg har. Ønsker alle en riktig fin onsdagskveld! 


TWO ONE NIGHT STANDS

Jeg hater at jeg lar meg provosere, men dette er fakta om livet mitt som provoserer veldig. Jeg syns det blir feil overfor barna mine om jeg ikke forsvarer dem på dette. Hvorfor skal dere få lov til å skrive dritt som ikke stemmer om meg og barnas fedre på nettet? Det er noe verken Michelle, William eller pappene fortjener. Det er mitt ansvar å forsvare barna mine mot netthets, og når de er nødt til å lese dritt om foreldrene på nettet, skal jeg i alle fall få skrive det som faktisk stemmer. 

Hva vet dere egentlig om one night stands? Er ikke det noen tilfeldige du har sex med, som du knapt kjenner? Ikke vet jeg, for jeg har aldri hatt sex med noen tilfeldige i livet mitt. Noe dere har ingen krav på å vite om, men noe jeg ønsker å dele. Jeg ble gravid med Michelle da jeg var 14 år, men meg og pappaen hadde gått i samme klasse siden vi var 6 år gamle. Og hadde vært gode venner lenge! Ja, vi var ikke kjærester når jeg ble gravid, men jeg nekter likevel å kalle det en one night stand. 

Når jeg ble gravid med William var det heller ikke en tilfeldig fyr jeg traff på byen en kveld. Ja, nå var jeg faktisk ikke gammel nok til å gå ut på byen heller da, men likevel var det ikke en gutt jeg ikke kjente til fra før. Jeg og pappaen til William har hatt et veldig godt forhold til hverandre de siste tre årene, og jeg vil med hånda på hjertet si at jeg ikke noen gang har brydd meg om noen mer enn han. At vi ikke er kjærester har ingenting med saken å gjøre, så lenge vi bryr oss om hverandre så er vel dette det viktigste. 

Ungene mine var ikke planlagt, men likevel er jeg så glad for at de er kommet på akkurat det tidspuktet de gjorde. De hadde aldri vært Michelle eller William hvis ikke. Michelle hadde aldri vært seg selv uten at pappaen hennes var den han er, og det samme med William og pappaen hans. Jeg er verdens heldigste som har mine to nydelige og friske barn. Og ikke minst to flotte gode fedre som stiller opp for meg og ungene!

ALDRI MER BARN!

Nå har vi alt kommet oss vel hjem igjen. Vi har hatt noen fine dager oppe på fjellet, men det er herlig å være hjemme. Som dere sikkert har lagt merke til så har dere ikke sett mye bilder av lillemann på bloggen de siste dagene, og det er ikke fordi han ikke har blitt med på påsketur. Selvfølgelig har han vært med oss. Men han har vært veldig syk i flere dager, så da er det ikke noe gøy å eksponere han på nett. Håper han blir bedre nå som vi er kommet oss hjem igjen.

Jeg har ikke noen god erfaring med syke barn, for det er veldig sjeldent de er syke, men nå som jeg har opplevd William syk, så merker jeg at det tar skikkelig på. Jeg er helt utslitt, og sliten i kroppen selv etter mange våkenetter, og bare grining fra lillemann, stakkars gullet mitt. Denne turen har jeg innsett at jeg faktisk ikke ønsker meg flere barn, noen gang! Jeg har mer enn nok med mine to små som krever sitt. Jeg skal jo tross alt klare å følge dem opp i 20 år frem i tid!

Ikke det at jeg hadde så veldig lyst på flere barn i nærmeste fremtid, men selv etter William var født så tenkte jeg at jeg umulig kunne være ferdig med å få barn så ung. Jeg tenkte at jeg ville nok ha i alle fall ett barn til, kanskje om 10 år. Men nå er synet mitt helt annerledes, og jeg er mer enn fornøyd med de to jeg allerede har. Mammarollen min er virkelig blitt satt på prøve denne helgen, og jeg er veldig glad for å være hjemme igjen! 

 

HJEMREISEN STARTER TIDLIGERE ENN PLANLAGT

I morges våknet vi til sol og nydelig påskevær! Vi hadde vel egentlig tenkt oss en tur opp i skitrekket, men vi kom oss ikke avgårde. Det gjorde ingenting, vi koste oss rundt hytta i stedet. Michelle rant på akebrett, og ja jeg var vel like ivrig, haha. Det er kjempekjekt å leke i snøen med Michelle! Etter litt forandring i planene så skal vi ta turen hjemover allerede i morgen. Så dette var siste dagen ute i snøen for oss.

Det har vært veldig koselig her på hyttetur, men jeg har vel funnet ut at jeg ikke er noe hyttemenneske. Jeg liker meg bedre på solsengen enn med kalde snøforhold. Jeg syns vi har vært her mer enn lenge nok med fire netter, og skal heller kose oss resten av påsken hjemme. Michelle har jo likevel fri fra barnehagen i over en uke til. Vi skal nok klare å finne på noe gøy hjemme også! 

GJETT HVEM SOM BLE MED I SKITREKKET!

Vi koser oss på påsketur. I dag var dag nummer to i trekket. Hvis dere har sett en stor skummel påskekylling i trekket, så har dere altså ikke sett feil, haha. Litt humor må man ha med oss på tur. Påskekyllingen ga Michelle påske-egg allerede i går, men Michelle gjettet hvem det var med en gang. Så vi kan vel si hun var litt for smart for oss, haha. Hun likte påskeegget i alle fall, og det er jo det som er det viktigste. Nå skal kvelden nytes videre i hytta med litt yatzy spillig! Håper alle sammen nyter ferien! TIME TO PARTY

For en herlig torsdag! Det har vært en travel men superkoselig dag. Nå er det familieselskap som står for tur. Jeg elsker å samle troppene, og være sammen hele gjengen. Det er jo ikke så ofte vi får det til, så da er det gøy å feire bursdagene sammen med familien. Min vakre mormor kom hjem fra Gran Canaria i går, så det blir veldig gøy å se henne igjen! Ønsker alle sammen en flott dag videre! 
EN SUNN OG SPENNENDE MATPAKKE

Det er jo alltid snakk om at barn bør spise sunt. Heldigvis har jeg ei lita her hjemme som elsker bær og alt annet du kan tenke deg. Michelle er virkelig ikke vanskelig når det kommer til mat. Selv har jeg alltid vært kresen, og ikke turt å prøve nye ting. Så å ha en datter som er helt motsatt er jo ingenting annet enn fantastisk! Det er så gøy å leke med farger når jeg lager matpakken. Det hjelper jo veldig på apetitten også, når matboksen ser frisk og fin ut! Denne flotte og praktiske matboksen er fra babystore (reklame). OUT AND ABOUT

God lørdag fra Oslo. I dag har vi vært ute og fartet en del. Vi var en tur til det kjente Oprahuset her i Oslo. Jeg har faktisk aldri vært der før, haha. Det er gøy å få se Oslo by, for en gang skyld. Vi våknet opp i dag til strålende sol her idag, og kan ikke klage. Det er kaldt, men så lenge det er sol er jeg fornøyd! Jeg har snakket med Michelle på telefonen i dag, og hun hadde storkost seg i bursdagselskap i går og hadde det kjempe gøy alene med mormoren sin. I dag skal hun kose seg med lørdagsgodt og en film. Blir godt å komme hjem til henne igjen i morgen, men nå skal jeg nyte resten av tiden her i Oslo med god samvittighet! God lørdag videre alle sammen! 

WEEKEND I OSLO

For et palass! Vi er kommet oss vel frem til Oslo igjen. Jeg har akkurat blitt ferdig i et møte, og nå starter helgekosen i Oslo. Jeg har ingenting mer på planen som må gjøres her, så dette blir en skikkelig kosehelg i hovedstaden. Det blir herlig. Hotellet er helt fantastisk. Disse dagene i Oslo skal nytes på det sterkeste! Oslo er en så forskjellig by fra Stavanger. Det er så mye mer folk, og selve byen i seg selv er jo så utrolig mye større. Jeg må si jeg trives veldig godt her i Oslo altså! Jeg ønsker alle sammen en fantastisk helg!SHOOTING-TIME

Godt å være hjemme igjen etter en travel, men kjekk dagstur til Oslo. Jeg fikk unnagjort mye på kort tid, men skal likevel tilbake igjen til Oslo i morgen. Nå skal jeg derfor nyte denne dagen hjemme i Stavanger, og lade opp til enda en tur til Oslo. Jeg er heldigvis vant til å reise, men jeg merker at jeg blir veldig sliten av det selv. Både Michelle og William ble hjemme i Stavanger i går. Det er første gang jeg har vært borte fra William så mange timer. 

Han hadde sovet stort sett hele dagen, og vært en snill gutt! Han hadde visst ikke vært noe problem å ha med og gjøre, haha! Det er bra, spesielt når jeg har dårlig samvittighet for å reise fra dem. Michelle var jo i barnehagen hele dagen, og hadde kost seg sammen med pappaen sin hele ettermiddagen. Hun hadde perlet så fint, og pakket det inn i en gave som jeg fikk på sengen i dag tidlig. Gjett om jeg ble glad for det! 

Michelle kan ikke være med til Oslo i morgen heller, fordi hun har planer hele helgen. Det er jo kjempegøy at hun har ting hun skal på, men jeg merker jeg har sett henne lite denne uken. Jeg kan ikke huske å ha så fullbooket timeplan da jeg var på hennes alder, haha! Hun skal både i bursdagselskaper og være med mormoren på hyttetur, så hun kommer til å storkose seg. Det er jeg helt sikker på! 

Vi skal reise inn til Oslo i morgen, og være der helt til søndag. Det blir koselig med en Oslotur der jeg kan senke skuldrene, og faktisk nyte byen litt. Jeg reiser jo som regel inn bare på ting som har med jobb og gjøre. Både bloggmøter og andre intervjuer og lignende media greier, så det er jo ikke gøy for barna å være med på en travel jobbreise. Derfor tenkte jeg at vi kunne være i Oslo et par dager ekstra for  faktisk å se byen litt også. Men nå skal jo ikke Michelle være med, likevel.. 

Jeg føler det er verre å ta henne med på jobbting enn det er med lillemann. Han sover stort sett, og hvis ikke så har han det jo like greit som hjemme. Mens Michelle er jo stor nok til å kjede seg, bli sliten og ikke minst vite hva hun selv vil. Det er jo ingen overraskelse at en 4 åring heller har lyst å leke med vennene sine i barnehagen enn å være med mammaen på jobbmøter. Haha, derfor er det viktig for meg at jeg tenker på Michelle og ikke meg selv når det kommer til reisingen. 

Det hjelper ikke å være egoistisk når man er mamma. Hadde det vært opp til meg hadde hun vært med meg overalt, og jeg hadde aldri dratt fra henne. Av den enkle grunn at jeg syns det er vanskelig å være borte fra henne. Men det er her mammarollen må steppe inn å ta et fornuftig valg om hva som faktisk er best for henne.  Selv om det innebærer noe jeg egentlig ikke vil selv...

BABY WORKOUT

Min første treningsøkt etter fødselen er akuratt vel overstått. Det var veldig koselig å kunne bruke William til treningen, samtidig som han ble underholdt og hadde det gøy. Det var utrolig tungt, og jeg merker virkelig at det har gått veldig lang tid siden jeg i det hele tatt har vært i nærheten av en treningsmatte. Jeg tenkte derfor at det var lurt å starte litt forsiktig, så jeg holdt ikke på lengre enn 45 minutter. Kjenner veldig godt at magemusklene har vært i bruk allerede. 

Det beste med å bruke barna under treningen er at jeg ikke trenger barnevakt, eller å være bekymret over å kjappe meg tilbake fra treningen. William syns det var kjempe gøy å se meg slite, haha. Jeg vet ikke helt om han lo fordi han syns det var gøy, eller om han lo fordi han så meg slite, haha! Uansett latteren hans motiverte meg i alle fall til å gjøre mitt aller beste!

Jeg ble faktisk veldig overrasket over hvor tungt det faktisk var. Jeg gruer meg skikkelig til gymtimene på skolen til høsten, allerede! Her må det virkelig jobbes om jeg skal klare å holde ut to skoletimer! Ønsker alle sammen en god start på uken, siste innspurt før påsken nå! 


EN SLUTT PÅ SPEKULASJONENE

Jeg har prøvd å holde det hemmelig veldig lenge nå. Et år har gått, og på denne tiden i fjor var jeg allerede blitt gravid. Alt jeg har ønsket det siste året er å holde pappaen til William skjult fra bloggen og media. Jeg har lenge tenkt at jeg ikke ønsket at han skulle få hørre alt den dritten som ble sleng. Ja, rett og slett fordi han ikke fortjener det. Jeg har delt det aller meste av livet mitt på nettet de siste tre årene. Derfor ville jeg utelukke dette som ingen visste. Noe jeg kunne holde for meg selv. Noe ikke alle kunne peke på meg å si de visste før jeg hadde møtt dem. 

Det siste året har vært vanskelig. Jeg har blitt stemplet som ei hore som blir gravid med alle jeg møter. Det at jeg lurer gutter til å ligge med meg, for at jeg skal bli gravid og tjene penger på ungene mine. Det går selvsagt veldig inn på meg, fordi det er ingenting jeg bryr meg mer om enn ungene mine. Det er så mange som sier forskjelllige ting, som virkelig sårer. "At jeg ikke deler hvem pappaen er, fordi jeg faktisk ikke vet det selv". "At det bare var en one night stand, som jeg ikke en gang husker" osv osv. 

Det går ikke ann å bli mer teit enn hva folk går rundt å sier bak ryggen min nå. Ingen aner hva de snakker om, men likevel går det inn på meg. Nettopp fordi det er det viktigste i livet mitt. Barna mine fortjener ikke spekulasjonene rundt hvem som er fedrene dems. Uansett hvor godt de selv vet hvem som er hvem, så burde de ikke trenge å lese det på nettet når de blir eldre.

Jeg vil få lov til å si en liten ting. Det at jeg ikke deler hvem pappaen er, er veldig vanskelig for meg. Hvor mange ganger tror dere ikke det hadde vært lettere for meg å bare skrive det? Tenk dere hvor mye dritt jeg selv hadde unngått. Jeg går rundt å tenker hver eneste dag at jeg har lyst å dele det med dere. Det er en så stor del av livet mitt, og ikke minst hverdagen min. 

Det er ingen annen person utenom barna mine jeg bryr meg mer om enn pappaen til William. Jeg har aldri i min villeste fantasi brydd meg så mye om en person før. Jeg unner ham virkelig ingenting vondt, fordi han er så fantastisk. Han er en så flott ung mann, men ikke minst en fantastisk flink pappa. Vi er veldig heldig alle tre som har han i livet vårt. Jeg elsker han, og barna gjør det samme. 

Det er faktisk ikke viktig hvem det er som er faren. Det som er viktig er at han er en bra fyr som er der for meg, Michelle og ikke minst William! Han er en del av hverdagen vår på alle måter, og da er det egentlig ikke så mye mer som betyr noe. Hva han heter eller hvor han bor vil jo ikke gjøre den store forandringen for deg som leser uansett. 

Ja om du er så "heldig" og tror du vet hvem pappaen til William faktisk er, gjør meg den tjenesten og hold det til deg selv. Ikke kommenter noe rundt forbi for å skryte over at du liksom vet hvem det er, for det er ikke viktig. Jeg er så lei av å lese hvem dere tror det er nå, at jeg gir helt opp. Et år har gått nå, og jeg har ikke opplevd å lagt ut et eneste bilde på instagram der jeg ikke får kommentaren "hvem er faren?". 

Jeg er ikke klar for å dele hvem pappaen er. Og det hjelper ikke å mase. Noe vil jeg holde privat. Men om jeg sa han heter eksempel "Ole", ville det stoppet dere i å lage rykter? Det tviler jeg veldig på. Det ville bare blitt noe annet dere fant ut at dere skulle spekulere mer i. Fordi det alltid er sånn at vi vil vite ting vi ikke får vite.. Jeg vil heller at dere skal kalle meg for ting og lage rykter om meg, enn å angripe han. For han er den siste som fortjener å bli kalt stygge ting!

TYVSTARTER HELGEN

Torsdag er en dag jeg har begynt å like veldig godt etter at William ble født. Vi har nemlig vært på barselltreff nesten hver eneste torsdag i mange mange uker nå. Det er så gøy å se andre nybakte mødre med babyer som er født i samme måned som William. Det er egentlig veldig rart å se hvor forskjellige babyer kan være på samme alder. Jeg merker jo selv at William og Michelle er helt ulike som babyer. En ting er størrelsen og hvordan de utvikler seg forskjellig, men en annen ting er væremåten. Allerede nå, har jeg oppdaget hvor forskjellige personligheter Michelle og lillemann har! 

Jeg syns egentlig det er litt dumt at jeg ikke hadde noen barselgruppe da jeg fikk Michelle. Jeg syns det er så koselig å treffe disse flotte damene hver uke. Selv om de fleste i gruppen har fått sitt første barn nå, fanger jeg likevel opp mange nye tips og råd hvert eneste treff. Selv om jeg har hatt en liten en gang tidligere, så føles det veldig nytt alt sammen likevel.  

I dag som det er torsdag, er det jo vanligvis svømmetrening for Michelle. Men i dag var det ikke trening, så jeg og Michelle skal kose oss hjemme, og starte helgen litt tidlig! Tenkte vi kunne sette på en film med litt popcorn. Litt kosetid med mammaen er viktig! Ha en strålende fin dag videre alle sammen! 

BLACK AND WHITE

God mandag. Enda en ny start, på en ny uke. Av en eller annen merkelig grunn, føles det godt med en ny fresh start denne uken. Jeg føler at den siste uken har det vært litt for mange nedturer, og vil derfor gjøre mitt aller beste for å veie opp mot sist uke. Det er vel bare sånn av og til.. Jeg avsluttet uken med et blogginnlegg mange ble overrasket av, og begynte å blande seg inn med egne meninger. 


Det var veldig mange som engasjerte seg i innlegget jeg skrev i går. Det er selvsagt lov å ha sine egne meninger, men jeg står for det jeg mener og skriver! Så jeg vil bare komme med enda en liten kommentar til dette innlegget. Om dere leser innlegget, så skjønner dere at i hendelsen jeg snakker om, er jenta full (nærmere bevisløs) og gutten edru. Det er ikke samme sak om begge hadde vært like fulle. Det trodde jeg nesten var en selvfølge i innlegget jeg skrev. Men hadde gutten vært like full (og så ute av stand som jeg snakker om), så er det jo fantastisk om han i det hele tatt fikk den opp, haha.


Fullesex, er overhodet ikke det samme, som å bli overfalt av en endru person, når du ligger hjemme å sover i din egen seng, just saying. Nok om den saken, nå legger jeg dette bak meg. Det var bare viktig for meg at dere fikk med dere forskjellen. Jeg vet jeg har mange unge lesere som gjerne ikke tåler å lese dette, og det beklager jeg. Men når noen av mine eldre lesere henger seg opp i hva jeg kaller voldtekt, uten å ha lest innlegget ordrett, så må jeg komme med et innspill.. Ha en ellers fin uke! 

EN VELLYKKET DÅPSDAG

For en fantastisk dag! Dåpsdagen til lille William har vært så vellykket. Jeg har storkost meg hele dagen. Det har jeg sett at både Michelle og William også har. William har vært våken mesteparten av dagen, og har smilt stort sett hele tiden. Han er bare helt fantastisk den gutten der. Virkelig en snill gutt.

Selskapet hjemme hos mamma etter kirken var veldig koselig. Vi hadde masse god mat, og flotte kaker til dessert. Kakebordet ble laget av Elin, som står bak bloggen: www.kjøkkenmagi.no anbefaler alle å ta en titt innom bloggen hennes. Kakebordet skal dere få se mer av i et eget innlegg i morgen! Michelle fikk sin egen cupcake med navnet hennes på. Det syns jeg var så omtenksomt og snilt av Elin. Det er så viktig at Michelle får like mye oppmerksomhet som William, om ikke mer på en dag som dette.

William fikk så fine gaver, så igjen takk til familien for det! Fadderen til William må også få litt skryt for innsatsen i dag, som ikke er noen andre enn min vakre mamma, og min aller beste venninne/stesøster Hanne! Tusen takk for alle gratulasjoner på instagram, facebook og meldinger! Ungene er akkurat sovnet i sengene sine, så nå skal jeg ta kvelden etter en lang og vellykket dag!TID FOR BARNEDÅP

Da var dagen kommet. I dag er det William´s barnedåp som skal feires! Vi har fått oss en god natt med mye søvn. Ungene var lette å legge i går kveld. Jeg og Michelle hadde filmkveld i går, og hun var i seng klokken 20.00, og sov faktisk til klokken 08.00 i dag tidlig.

Snakk om luksus for meg! Etter Michelle var i seng, var det bare å få badet og stelt William, og gitt ham mat. William sovnet mett og god kl. 20.45! Han våknet en gang i natt, klokken 03.30, og fikk litt mat. Og sov helt til morgen igjen! En bedre natt enn denne kan jeg se langt etter, super fornøyd.

I og med at alle fikk sovet ut i natt, er vi alle sammen i godt humør i dag. Og det er ingenting som er bedre enn at humøret er på plass på en dag som denne. Nå skal jeg få kledd ungene i finstasen, før vi skal videre opp i kirken! Følg oss gjerne gjennom dagen på instagram, med flere oppdatering @Stavangermamma

WIlliam´s dåp: DÅPSKJOLEN

God kveld, huff nå ble det et sent innlegg. Jeg trodde jeg ville ha mye tid til blogging det siste døgnet, men der tok jeg feil.. Uansett, her er jeg. Jeg er kjempe klar til den store dagen som er i morgen. I morgen er det William sin dag. Han skal døpes i kirken, og deretter skal vi ha selskap hjemme hos mamma med de aller nærmeste familie og faddre. Det blir så koselig. Jeg kjenner jeg gleder meg veldig mye til morgendagen!

Dåpskjolen William skal ha på seg har min kjære tante heklet. Den ble laget til Michelle, når hun skulle døpes. Det er bare Michelle som har brukt den så langt, og det er så gøy at William skal ha den samme. Jeg syns det er så koselig når den går videre til neste barn, hver gang en ny i familien skal døpes. Alle som døpes i dåpskjolen, får brodert inn navnet og dato på dåpsdagen i underkjolen. 

Jeg må egentlig bare stupe i seng, å få meg nok søvn til den store dagen. Begge ungene sover fint i sengene sine, så håper jeg bare de gjør det i alle fall noen timer til. Ungene sov jo hos mormoren sin natt til i dag. Michelle hadde stått opp tidlig som vanlig, men gjerne litt vel tidlig i dag. Hun har vært våken siden 03.00 i natt, og bestemte seg for at det var morgen da. Så hun var ikke noe problem å legge i kveld akkurat, haha. Hun var stuptrøtt. Følg oss gjerne gjennom dåpsdagen på instagram @StavangermammaYESTERDAY IN OSLO

Nok en herlig Oslotur! I går var en dag som virkelig var fullbooket med planer jeg hadde på programmet. Fra jeg våknet på hotellet til jeg la meg i min egen seng om kvelden. Det var ikke et eneste sekund som sto stille. Jeg hadde en fantastisk dag, og vil takke alle som var en del av den. Dagen startet med en veldig rask frokost på hotellet, før vi måtte løpe ut dørene. 

Vi var fremme på TV2 studio på Karl Johan rett over klokken 08.00, timene der gikk veldig fort. Jeg ble selv veldig overrasket over hvor lite nervøs jeg var før jeg skulle på TV. Jeg pleier som regel å skjelve som bare det når jeg er nervøs. I går var det så veldig mye annet som tok plass i tankene mine at jeg ikke fikk tid til å grue meg. Jeg syns derfor intervjuet gikk veldig fint, og jeg ble fornøyd med både spørsmål og svar. Det var utrolig koselig å være gjest hos dem, alle var så snille og hyggelige. 

Rett etter sendingen var det bare å løpe avsted for å møte fine Sophie og to flotte damer. Det ble ikke et langt møte, men det var veldig koselig å treffes likevel! Jeg, Chris og lillemann måtte løpe avgårde for å sjekke ut fra hotellet. Vi fikk kommet oss tilbake, sjekket ut og gikk videre mot togstasjonen. Jeg er ikke vant til å måtte ta tog, så jeg syns det er veldig tungvint med togene frem og tilbake til flyplassen. 

Når vi endelig var kommet oss hjem, kjente jeg det var utrolig godt å være hjemme igjen. Jeg fikk besøk av en av mine favoritt damer, som for første gang fikk se lillemann. Veldig koselig med besøk fra henne, for jeg hadde ikke sett henne på en veldig lang stund. Da Michelle kom hjem fra barnehagen var det godt å få en skikkelig Michellekos. Hun var veldig glad for å ha oss hjemme igjen, men hun hadde storkost seg på museum og burgerking etter vi dro på søndag. 

Når Michelle var i seng om kvelden, kom pappaen til William over. Vi så film sammen, og koste oss med pizza. Ingenting er som å sette seg godt til rette i sofaen etter en lang dag med reising. Vi hadde det veldig koselig, og det var en perfekt avsluttning på denne dagen! Det blir nok ikke lenge til jeg må ta meg en tur ned til Oslo igjen. Jeg liker meg veldig godt der for tiden, og føler det er blitt mitt andre hjem, haha. 

Lillemann´s første stikk

Lillemann er alt blitt 8 uker gammel. Og i dag var vi på helsestasjonen for å veie ham å ta vaksine. Vanligvis tar de ikke vaksine før de skal på tre månederskontroll, men siden vi skal ut å reise neste uke ville helsesøster at han skulle få den før han dro til utlandet. Egentlig bare for å være på den sikre siden. Jeg syns det er helt forferdelig å se barna mine få vaksiner, men lillemann klarte seg fint! Han har heldigvis ikke fått noen bivirkninger etter på heller, ikke enda i alle fall. 

På helsestasjonen i dag fikk jeg svar på mye jeg har lurt på den siste uken. Syns det er veldig greit å gå innom ofte, for å følge opp lillemann best mulig. Han legger på seg bra, og bare vokser og vokser. I dag målte jeg ham, og han var blitt 61 cm lang! Han har altså vokst 9 cm på sitt 8 ukers lange liv, haha! Ønsker dere alle en fin fredagskveld videre! 
BLACK

Herlig med lørdag igjen! I dag skal vi i bursdagsselskap til mitt kjære søskenbarn. Av en eller annen grunn så elsker jeg familieselskap. Så det skal nok bli like koselig som alltid. Jeg vet at Michelle gleder seg veldig! Jeg merker det er så deilig å ha en grunn til å kle seg litt opp. Jeg er jo fremdeles i barseltiden, selv om den begynner å nærme seg slutten. Det blir derfor veldig mye joggeklær jeg vanligvis henger rundt i med en eller annen gulpeflekk på. Jeg tror de aller fleste nybakte mødre kan kjenne seg igjen i dette. Det håper jeg i alle fall, haha! Ønsker alle sammen en fin fin lørdag! 


LAST NIGHT

Nå er jeg endelig kommet meg inn dørene hjemme! Michelle ble hentet fra barnehagen på vei hjem fra flyplassen. Det føles så godt å være hjemme med henne igjen, selv om jeg bare var et døgn borte. Jeg kjente faktisk savnet når jeg våknet på hotellet i dag tidlig. Oppholdet i Oslo var helt fantastisk, og jeg hadde det kanonkjekt. Jeg fikk gjort mye på kort tid, og ble kjent med mange nye mennesker. 

Jeg likte meg godt på Vixen Blog Awards i går kveld. Jeg fikk endelig møtt mange av de andre bloggerne som jeg selvsagt har hørt navnet på tidligere. Jeg ble positivt overrasket over hvor hyggelig mange var, og hvor imøtekommende de var. Selv er jeg veldig sjenert når det kommer til å møte nye folk. Jeg er ikke den personen med mest selvtillit, og syns det er vanskelig å ta første intiativ til å hilse på noen. 

Kvelden startet med pre-partyet som var på hotellet vi bodde. Deretter tok vi turen bort til Vixen Blog Awards, som var rett bort i gaten. Vi skulle egentlig gå videre på after party etter Vixen, men ombestemte oss på vei ut dørene. Vi gikk heller hjem på hotellet og skiftet klær, og gikk å kjøpte litt nattmat. Mamma satt barnevakt på hotellrommet hele kvelden. Hun sa at William hadde vært snill som et lam.

Må innrømme at jeg hadde litt dårlig samvittighet for å gå fra ham allerede nå. I morgen er det 7 uker siden fødselen, og dette var første kvelden uten ham. Derfor er det veldig godt å høre at det hadde gått så fint. Jeg føler virkelig at noe av meg mangler når ikke ungene er rundt meg. Det er akkurat som om jeg blir en helt annen person.     Jeg blir mye mer nervøs og usikker på meg selv. 

Det er akkurat som om jeg mister all selvtillitt når jeg ikke har ungene rundt meg, fordi når jeg er sammen med dem så vet jeg alltid hvordan jeg skal reagere på ulike situasjoner. Morsrollen er jeg trygg på, og meg som mamma er jeg veldig selvsikker.

Nettopp fordi jeg mestrer morsrollen. Jeg er sammen med barna vanligvis 24 timer i døgnet, og har aldri tid til å være meg alene. Da er det ikke rart at jeg føler meg merkelig når jeg plutselig får ha den friheten til å ikke ha ansvar for noen andre enn meg selv. I går var første gang, helt siden i fjor mars at jeg var ute på noe. Det er derfor veldig mye nytt jeg måtte forholde meg til.

I går tenkte jeg ikke at kroppen min ville være et problem under festen. William hadde mer enn nok mat på hotellet, og jeg kunne for en gangs skyld ta meg litt å drikke. Litt er ordet. Jeg drakk ikke mer enn to glass champagne, bare for kosens skyld. Likeveld er jo det nok til at jeg ikke kan amme i det jeg kommer hjem gjen til lillemann. Det var omtrent den eneste komplikasjonen jeg så for meg før festen.

Jeg tok rimelig feil. Jeg har aldri i mitt liv følt at kroppen min skulle eksplodere så krafting som jeg følte det i går. Puppene mine sto på spreng, og det er faktisk ikke mulig å forklare hvordan det føles uten å ha opplevd det selv. Kroppen min prøvde desperat å fortelle meg at de trengte å tømmes. Haha, det var en utfordring jeg ikke helt så for meg på forhånd ville bli et problem. Sett bort fra den vanvittige melkesprengen og at jeg ikke vant årets ungblogg, så var det en veldig vellykket kveld! 
BARNAS KUNST

For en herlig søndagsmorgen! Mine kreative sider våknet med meg i dag tidlig, og jeg begynte å strikke en genser til lillemann. Jepp, tro det eller ei, så strikker jeg faktisk. Jeg har alltid vært veldig glad i å strikke, og syns det er kjempekoselig å finne frem strikketøyet. I formiddag var jeg klar for å finne på noe kreativt  og gøy sammen med barna, som jeg har tenkt å gjøre lenge. Jeg ville male dem på føttene og hendene, og la dem male på et lerret selv. Lille William trengte selvsagt litt hjelp. Michelle derimot storkoste seg med kunstprosjektet vårt! 

Den flotte kunsten er nå hengt over lekegrinden i stua, men den dagen William får seg sitt eget rom, tenkte jeg at han kunne få ha det på rommet sitt. Det var derfor hans fotavtrykk ble i lyseblå. Jeg ble veldig imponert over hvor fint det ble. Jeg syns det er så koselig å henge opp ting som barna har laget, det gjør det så utrolig mye mer hjemmekoselig her hjemme. Nå er klokken blitt mye, med tanke på at vi enda ikke har vært utforbi dørene. Vi skal derfor kle på oss godt med klær, og ta en tur ut! Kanskje vi skal ta med oss noe godt å spise og drikke i sekken. Ønsker dere alle sammen en herlig søndag videre :) 

A WALK IN THE PARK

I dag har jeg kost meg i Stavanger sentrum sammen med min aller beste venninne. Jeg kjenner det er så deilig å være litt sosial og komme meg litt ut. Jeg trenger det virkelig. Det gjør noe med humøret mitt og ikke minst holdningene mine å være ute i offentligheten! Jeg spaserte faktisk til byen i dag, og det tok meg ikke mer enn 20-25 minutter med et godt tempo. Det var utrolig herlig med frisk luft og ikke minst gjorde det noe med selvtilliten min. Man angrer som regel aldri på turen vi tok, i forhold til turen vi aldri gikk;)

William sov nesen gjennom hele byturen. Han våknet i det vi hadde tenkt oss hjemover. Jeg gikk derfor innom helsestasjonen for å gi ham mat, og et lite bleieskift før hjemturen. Jeg syns det er så greit å gå opp til helsestasjonen for å amme. Jeg husker at jeg gjorde det samme da jeg fremdeles ammet Michelle. Jeg føler meg rett og slett veldig ukomfortabel med å sitte å amme offentlig i byen. Jeg syntes det allerede da jeg ammet Michelle, og jeg syns det i allefall nå som jeg vet at flere kjenner meg igjen fra bloggen. 

Det er en ting å sitte å amme på en plass der alle har barn eller er gravid. Det er liksom ikke like naturlig for andre at jeg plutselig skal hive frem puppene. Jeg hadde nå ikke reagert på det selv om noen ammet på en café. Vi bor jo i Norge, og det er jo egentlig veldig normalt å amme offentlig her. Men likevel av en eller annen grunn så liker jeg ikke å gjøre det selv. Det er derfor veldig deilig å vite at jeg har et sted å gå til å amme når jeg er i byen med lillemann! SEX ETTER FØDSELEN

Heia, etter en del rare tilbakemeldinger i kommentarfeltet på instagram ble jeg inspirert til å dele litt tanker med dere. Jeg er jo ofte veldig åpen om ting, så har ingenting i mot å dele noe om tankene mine rundt sex heller. Det er jo det mest naturlige mennesker gjør, som alle gjør. Derfor ser ikke jeg hvorfor det skal være så tabu å snakke om. Selv om jeg ikke kan se for meg at foreldrene mine har hatt sex, har det jo skjedd i og med at jeg er her den dag i dag.  Akkurat som jeg, som har William og Michelle. 

Jeg vet jeg har mange blogglesere i alle forskjellige aldre. Og dette er et innlegg som gjerne ikke passer for mine yngste lesere. Men nå har jeg i alle fall advart om det.  Etter at jeg la ut en positiv graviditetstest på instagram, ble det hundrevis av kommentarer rundt om at jeg var blitt gravid så tidlig etter William. Tanken hadde ikke en gang falt meg inn at folk kunne misforstå det bildet. Bildet la jeg ut i forbindelse med innlegget jeg svarte på ting som hadde med graviditeten å gjøre. Jeg trodde faktisk ikke at folk kunne tro noe annet. 

Det er sikkert mulig å bli gravid 5 uker etter en fødsel, men ikke i mitt tillfelle. For som vi alle vet så må man ha sex, for å kunne bli gravid. Tanken om sex nå etter fødselen har ikke slått meg før jeg fikk alle disse kommentarene. Jeg har overhodet ingen tanker om å ha sex på en lang tid. Jeg har fremdeles et åpen klipp nedentil som stingene revnet opp noen dager etter fødselen. Det gjør ennå vondt å tørke meg etter jeg har vært på do, og jeg kan ikke forestille meg hvor vondt det vil gjøre i kuttet om jeg skulle hatt sex nå snart. 

Jeg sa til og med under fødselen i pressriene, at jeg aldri i mitt liv skulle ha sex igjen, til mamma og pappaen til William. Nå tror jeg ikke jeg kommer til å holde det resten av livet. Men foreløpig er tankene mine enda på samme plass som da. Jeg har tross alt fått en baby ut der nede. Jeg tror ikke sex noen gang vil bli det samme igjen. I alle fall ikke på en lang lang tid.

Jeg vet det er så utrolig forskjellig fra person til person, når det kommer til sex etter fødselen. Jeg tror også det har veldig mye å si på hvordan fødselen var. Om du ikke hverken må sy, eller har noen andre komplikasjoner, så skjønner jeg at det kan gå kortere tid til du har sex igjen. Jeg vet om noen som har hatt sex bare dager etter fødselen, mens noen andre som har ventet nesten et helt år. 

Jeg syns det er så vanskelig å vite hva som er greit. Jeg gidder ikke å haste inn i noe som jeg egentlig ikke er klar for. Det føles som om jeg er jomfru på ny, og er nervøs for å miste jomfrudommen min eller noe, haha. Samtidig som det er helt forskjellige tanker som går rundt i hodet mitt. Jeg tenker at så lenge jeg er nervøs for alt av smerter, til hvordan det vil bli, så er jeg ikke klar for det. Det får ta den tiden det tar. Det er jo overhodet ikke noe som haster å få overstått. 

Jeg merker at tankene mine på sex nå etter fødselen, er helt annerledes enn etter keisersnittet med Michelle. Keisersnittet hadde jo ingenting å gjøre med mitt down town område. I forhold til hvordan det er med en vanlig fødsel. Under en fødsel så er det jo helt ekstremt hva den stakkars nedre delen må gjennom gå. 

Selvsagt må jeg være godt i gang på noe prevensjon i tillegg før jeg skal tenke på å ha sex igjen. Jeg er veldig glad for de to vakre ungene jeg har fått, men de to holder i massevis i mange år frem. Jeg trenger ikke en til med det første!