hits

JEG LEVER AV Å HA GOD SELVTILLIT

01.06.2018 - 20:48 Ingen kommentarer

...og de to siste årene har jeg ikke hatt det. Jeg har født tre barn. Jeg er 22 år neste uke, og jeg ønsker å kunne føle meg bra. Jobben min er lagt opp til at man må ha god selvtillit. Dessverre så er det de mest usikre jentene som også kommer inn i denne bloggboblen, sammen med alle de som også har naturlig god selvtillit. Jeg kan ærlig si at jeg alltid har vært i mot operasjoner og det å fikse på utseendet sitt i alle år. Faktisk helt til jeg mistet selvtilliten min totalt etter mitt siste svangerskap.

Hva skjedde? Jo, jeg fikk en forståelse. Og sto plutselig i noen andres sko og kjente på følelsen av å ha et yrke som krever at man føler seg bra. Jeg har alltid hatt god selvtillit, og nettopp derfor har det vært fjernt for meg å dra inn en operasjon som et alternativ for noen. Og jeg tror kanskje det er nettopp det alt står på når det kommer til om man er «for eller imot» at kjente profiler som er forbilder for mange skal fikse på utseende. Jeg tror at de som er imot ikke vet hvilke press som ligger på skuldrene for oss, når vi har en jobb som krever at man både ser bra ut på bilder, men også på en tur ned til butikken, alltid.

Vi har en jobb med å konstant være på vårt beste, ikke bare skal vi alltid se bra ut, men vi skal være sosiale, hyggelige, og høflige med alle vi møter, uansett når og hvem vi møter. Vi blir konstant dømt på alle mulige måter hver eneste gang vi går ut døren. Og med en kropp jeg ikke er komfortabel i, er det vanskelig å være alt dette på butikken med alle barna en travel ettermiddag, når noen tar et «snikbilde» av meg som står på hode ned i en handlepose. Jeg føler meg ikke mye som et forbilde da. Jeg føler meg ledd av mer enn jeg føler at de ser opp til meg. 

Dette er ting som ikke blir tatt opp i en debatt når det kommer til «for eller imot» operasjoner for bloggere. Jeg er så utrolig mye mer enn hva som kun vises på bloggen. Og det er den jeg er her hjemme som betyr mest. Og når jeg føler meg «ledd» av hver gang jeg går ut døren, så blir veien til en operasjon som en løsning mye kortere for hver gang. Jeg er kanskje et forbilde, men jeg kan ikke forhindre mobbing eller usikkerhet. Ikke for meg selv eller for noen som ser opp til meg. Det beklager jeg, hadde jeg hatt de superkreftene ville jeg gjort ting annerledes.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar