hits

DEN SOSIALE ANGSTEN SLÅR FULL ALARM!

16.05.2018 - 18:28 Ingen kommentarer

Jeg syns egentlig det er helt sykt hvordan man ikke forbereder seg i lang tid før 17.mai, på samme måte som man gjør i hele desember til julaften, og gjennom hele romjulen til nyttårsaften. Jeg syns faktisk 17.mai trenger minst like mye forberedelser. ikke nødvendigvis i form av pynting og kaker, men i form av at dagen i morgen kommer så brått på. Samtidig som det står på hele dagen. Det er mye både for store og små, og man kjenner det på hele kroppen. Jeg vil helt ærlig si at julaften er en mye mer avslappende og koselig dag, selv for oss med barn, enn hva 17.mai er. 

Jeg vet ikke om det kommer av tradisjoner som skal følges, eller ønsker som skal oppnås. Kanskje det faktisk er en kombinasjon. Vi reiser inn til Stavanger nå i kveld, med hele bilen full av barn, flagg og bunader. Vi har nemlig bestemt oss for å oppsøke enda litt mer stress med å plassere oss midt i kaoset i byen i morgen. Kjempe smart for meg som er så stresset til dagen i morgen i utgangspunktet. Neida, vi skal feire sammen med min familie i år, og forhåpentligvis gjenskape noen av mine gamle tradisjoner. 

Før vi reiser har vi nettopp feiret en stor dag. En flott dame har nemlig bursdag i dag! Min kjære svigermor fyller 50 år i dag, og det måtte vi selvfølgelig markere før vi dro. Det er det store året i år med mange runde tall. Vi har allerede feiret min pappa tidligere i år, som ble 50 år i januar, det finner du bilder fra HER. Så hadde vi Jan som ble 25 år, som er nesten rundt. Nå er svigermor 50 år i dag, og neste måned har vi en oldemor som fyller 80 år, før vi også har min mor som blir 50 i slutten av sommeren. Som om vi ikke feirer nok bursdager fra før med så mange små, så skal også de eldste feires stort dette året! 

Jeg elsker jo bursdager, så for meg er dette virkelig et bra år. Med tanke på at jeg egentlig elsker bursdager, feiringer og store helligdager, så syns jeg det er rart at ikke 17.mai ligger like tett til hjertet. Kanskje det er den sosiale angsten min som slår full alarm, med alle menneskene på et sted akkurat 17.mai, for det tror jeg er det eneste som virkelig skiller seg ut fra de andre dagene. Jeg vet ikke, men noe er det som gjør meg skikkelig ukomfortabel. Jeg håper vi alle får en fantastisk fin feiring i morgen! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar