hits

HVA GJORDE JEG GALT

13.12.2017 - 20:30 Ingen kommentarer

Plutselig er jeg opptatt av å holde fast på tradisjoner barna mine aldri har hatt. Tradisjoner som kun sitter igjen fra da jeg var liten og generasjonene før meg. Hvorfor stoppet det hos mine. Hva gjorde jeg galt? Kanskje det ikke var meg, og kanskje det faktisk er en tradisjon de vil vokse opp og tenke at de faktisk hadde. Ikke vet jeg, men jeg føler at når en tradisjon begynner å bli glemt, så må jeg gjøre noe for å holde på den. Nå er jeg mamma til tre. Tre små barn som løper rundt bena mine dagen lang. 

Jeg er en «skikkelig mamma» nå, med planer så og si hver eneste dag. Barna er på besøk og har besøk plutselig flere ganger i uken. Vi har fått et veldig åpent hjem føler jeg, for barna mine og deres venner. Når sant skal sies så trodde jeg ikke dette ville starte når de var så små, men plutselig så er de ikke så små lengre, noen av dem. Jeg prøver å henge med, og plutselig føler jeg meg gammel. Gammel på en bra måte. En type gammel jeg har lengtet etter å være. 

Det var ingen av barna som nevnte Lucia-dagen med et eneste ord i dag. Jeg husker jeg gledet meg allerede når jeg gikk i barnehagen til denne dagen, for å se om jeg var den heldige som fikk være først i lucia-toget og fikk gå med kronen. Jeg husker enda den ene gangen det faktisk skjedde. Jeg gikk i barnehagen og var fire år gammel. Jeg hadde tatt med en gammel stor t-skjorte som gikk ned til knærne på meg. Det var sånn vi gjorde da, det var ingen som hadde fine «luciakjoler» som man får kjøpt over alt nå. Det var good old style. 

Jeg fikk en trang til å lage lussekatter i dag. I et håp om å redde en tradisjon som jeg føler veldig på at jeg ikke ønsker å miste. Som den «skikkelige mammaen» jeg føler jeg har blitt, så er det vel sånn jeg skal ta vare på, nettopp de tradisjonene og merkedagene jeg selv likte som barn. Med en god hjelp fra svigermor, laget vi lussekatter og spiste nissegrøt i dag. Jeg håper det har vært en Lucia-dag for dere alle sammen! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar