hits

DERE OPPFØRER DERE SOM DYR!

30.11.2017 - 11:00 Ingen kommentarer

Vært eneste år er det en ting som gjelder på årets største handledag Black Friday. Vært eneste år sender media drøssevis med journalister til kjøpesentre grytidlig om morgenen, bare med ett mål for øyet. Nemlig å se hvor ekstreme video-opptak de klarer å få ut av at hundrevis av mennesker sloss om 20 jakker til gi-bort pris. Mennesker som har stått timesvis i kø leeenge før solen har stått opp, og gjerne overnattet der helt siden kvelden i forveien. Jeg må jo innrømme at jeg lurer på hva som får folk til å stå så lenge i kø for et godt kjøp, men samtidig er det ikke egentlig disse menneskene jeg er frustrert over.

Det som frustrerer meg er måten media og butikkene bruker hverandre på i en sånn sammenheng. Det sier seg nemlig selv at butikkene ikke tjener penger på å selge en Playstation 4 til under tusenlappen, og jeg tørr vedde mye på at en person som har stått i kø ikke bruker penger på varer som IKKE er på tilbud. Med andre ord, butikkene taper ganske mye penger på disse kundene. Samtidig vet de at media stimer til når det er en mulighet for kaos, og at videosnutter av mennesker som oppfører seg som dyr fort blir spredd rundt både på sosiale medier, og i store mediekanaler. Med andre ord, tonnevis med gratis reklame!

Og det er dette som irriterer meg. Er det greit at butikkene med vilje lager et komplett kaos der folk nærmest blir trampet i hjel for at media skal lage underholdning av det? Er det bare meg som synes det blir ganske utspekulert? Jeg husker blant annet en video fra i fjor der en eldre dame snublet ved inngangspartiet mens et titalls mennesker fysisk tråkket på henne for å komme seg inn i butikken så raskt som mulig. Helt ærlig synes jeg det både er flaut og vondt å se på butikker som med vilje ønsker å få kundene til å oppføre seg som dyr, kun for litt gratis reklame i media.

Og om jeg skulle ta feil, at det faktisk ligger en mening bak tilbudene, hvorfor ikke da innføre et køsystem som fungerer? Altså, skal du selge ut 10 iPhone, ja så er det de 10 første som får kjøpe hver deres iPhone. Ferdig med den saken? Nei, jeg holder meg langt unna fysiske butikker på sånne dager. Da er det virkelig mye bedre å sitte hjemme i sengen og handle inn julegavene på nett. Ikke trenger jeg å stå i kø, ikke trenger jeg å finne parkering, og ikke risikerer jeg et lårhalsbrudd heller.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar