hits

JEG RISIKERER BOT PÅ 100.000 kr

13.11.2017 - 20:00 Ingen kommentarer

annonse

I dag fikk jeg et femten sider langt skriv fra Forbrukerombudet som igjen har ført tilsyn mot bloggere. På lik linje med alle andre som publiserer noe på nett, så kan det altså forekomme reklame også på en blogg. Den eneste forskjellen er at jeg som blogger må markere i hytt og pine alle plasser det kan finnes reklame, til og med når jeg tar et bilde av min egen bok. Om jeg har på meg en sponset sokk jeg fikk i 2014, i et innlegg som handler om en begravelse, må jeg likevel av en eller annen rar grunn merke innlegget som reklame.

Sorry altså, men jeg har såpass tiltro til deg som leser at jeg mener at du stort sett kan se hva som er reklame og hva som ikke er det. Alle vet at jeg har et samarbeid med Get Inspired, Alle vet at når jeg skriver innlegg med julegavetips, farsdagsgaver eller fronter salg, at det kan finnes annonselenker i innlegget. Jeg liker i alle fall å tro at dere vet det. Og tro meg, jeg prøver så godt jeg kan å være tydelig i de innleggene også.

Så akkurat nå er jeg fryktelig usikker på hva jeg skal gjøre. Jeg som blogger kan ikke garantere at det ikke kan forekomme reklame i en eller annen for i absolutt alle innleggene. Det er godt mulig at mine hvite sokker er sponset fra en eller annen aktør, eller at hårklippen min ble sponset. Og håret mitt er som regel synlig på de bildene jeg tar. Derfor kommer jeg til å merke absolutt alt av innlegg som reklame fremover, i frykt for at de faktisk kan inneholde reklame. Til og med uten at jeg i det hele tatt vet det selv. For helt ærlig, jeg har ingenting i mot å merke ting som reklame. Jeg skjønner bare ikke hvilken effekt det har på de som leser dette.

Når en får en sånn mail fra et seriøst organ som Forbrukerombudet, som faktisk kan ilegge meg en bot på flere hundre tusen kroner. Så føler jeg at jeg rett og slett blir sett på som et dårlig menneske. Det høres ut som om jeg prøver å lure noen. Og helt ærlig, det gjør jeg ikke. For en blogger med nok lesere tjener penger, akkurat som i alle andre jobber. Jeg vet at postmannen som leverte en pakke her i dag får lønn, men han skal slippe å ringe på døren min for å fortelle meg det. Derfor merker jeg fra og med nå absolutt alle innlegg som reklame. Så vet dere det. Og i mellomtiden holder jeg på å merke flere av mine gamle innlegg tydeligere, så tydelig at det nok blir på grensen til morsomt. 

Klarer du finne produktplasseringen HER (linken fører inn til et innlegg som inneholder reklame av en eller annen form). Eller hva med HER? (også denne linken vil fører deg inn til et innlegg som inneholder reklame av en eller annen form). Jeg valgte å ta bilde av meg i bar overkropp i dette innlegget, for jeg tenkte jeg måtte spørre dere om også dette bilde inneholder reklame? Jeg er åpen for tilbakemeldinger her. Puppene mine er ikke sponset, de er betalt, men reklamerer jeg likevel for silikon, da? Det fikk meg til å tenke..

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar