hits

HVORFOR HATER DU HALLOWEEN?!

27.10.2017 - 15:00 Ingen kommentarer

Nå begynner Halloween å nærme seg med stormskritt, og i helgen skal vi ha Halloweenfest her hjemme. Jeg gleder meg som et lite barn, og vet at hele gjengen her hjemme gleder seg til å kle seg opp og bli sminket til som både hekser, vampyrer og spøkelser. År etter år så gleder jeg meg til en hver feiring og anledning til en merkedag. På samme måte som det år etter år kommer folk som skriver hvor mye de hater Halloween offentlig på sine egne facebook-profiler. Jeg har full forståelse for at det er unødvendig å handle inn bøttevis med godteri til naboer og ukjente barn i skumle kostymer, som man ikke en gang kjenner. 

Jeg forstår også at det er unødvendig mye penger som går ut på kostyme, sminke og annet pynt. Men hvis man skal begynne å snakke om det, så bør man vel kanskje avlyse julen i samme slengen? For det er ingen høytid eller feiring som koster mer en juletiden. Gaver, julekaker, julepynt og julemiddager, hvorfor er det ingen som snakker ned prisen på alt dette i samme slengen? Jeg åpner gjerne dørene her hjemme for både Halloween spøkelser, og skjønne julebukker som kommer på døren, uansett om jeg kjenner dem eller ikke.

Jeg er overraskende nok for mange, veldig opptatt av å spare penger om dagen. Jeg har derfor ikke vært så fornøyd med prisene på alt rundt omkring jeg heller, og har heller funnet frem mye fra tidligere år, enn å kjøpe inn alt nytt. Det samme gjelder julepynt som jeg heller ikke skal bruke en eneste krone på i år. Hvem har sagt at man må velge å hate en anledning til å samle barna og feire en felles dag sammen, bare fordi at lommeboken ikke strekker til? Man må ikke bruke penger for å være glad i å se barna våre glede seg til samme dag.

I morgen skal jeg samle en hel gjeng med små barn utkledd i skumle kostymer her hjemme. Enten det er et gammelt laken som er klippet to hull i eller om det er ferdig kjøpte kostymer, så er jeg sikker på at alle barna vil sitte igjen med samme opplevelser når de går hjem om kvelden. Alle barna kommer til å ha lekt de samme lekene og spist den samme maten, uavhengig av om de er vandt til å feire Halloween eller ikke. For meg handler det om å sette av en dag, lage den spesiell, og la barna sitte igjen med gode opplevelser sammen, uansett om det helter Halloween eller julaften. 

Er det en ting jeg sitter igjen med selv av gode minner som liten, så er det nettopp sånne merkedager, og jeg kan ikke huske hvilket kostyme jeg hadde på meg, eller hvilket godteri vi spiste. Jeg husker derimot at vi var en hel gjeng samlet, og at vi hadde det fantastisk gøy sammen. Å ha det gøy sammen med venner koster ikke en eneste krone, og det er ikke godteriet man sitter igjen og har satt pris på, det er alle lekene og latteren. Jeg hater dem som sier at de hater Halloween, for en merkedag for et lite barn, syns jeg vi skal ønske velkommen. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar