hits

PLUTSELIG ENDER DET I RETTEN

07.09.2017 - 19:00 Ingen kommentarer

De siste dagene har det vært hektisk aktivitet med henting av diverse møbler som jeg la ut for salg på Facebooksiden min. Det aller meste er solgt, og det aller meste er også blitt hentet. Likevel er det en ganske stor andel om forplikter seg til kjøp, avtaler hentetidspunkt, men likevel ikke dukker opp. Det har ikke vært noe stort problem her, men jeg synes det er litt rart at det i det hele tatt skjer. Jeg synes det egentlig handler mest om folkeskikk, nemlig at man gir beskjed dersom man likevel ikke kan hente på avtalt tidspunkt. Samtidig så er lovverket ganske klare på hvilke rettigheter både kjøper og selger har, og det skremmer meg litt at mange ikke har idè om hvilke lover og regler som gjelder.

Visste du at dersom du legger inn et bud på en artikkel i et kommentarfelt på for eksempel Facebook, så er det budet bindende. Om man skriver med fullt navn at man byr 200 kroner for en kommode, og man leder budrunden når den avsluttes, så er det å regne som et bindende kjøp. Jeg vil anta at det i de fleste tilfeller ordner seg greit mellom kjøper og selger, men i værste fall ender det plutselig i retten.

Som sagt har det ikke vært noe stort problem her enda, men det har likevel skjedd et par ganger, og da kan det være rimelig frustrerende å klargjøre masser av møbler for at de skal hentes, også ender det med at de blir stående uavhentet. Nå er det ikke lenge før jeg legger ut flere artikler for salg, og da tenkte jeg det var greit å klarne opp i litt ting som jeg ser skjer litt for ofte. Nemlig at det gjøres en avtale, og ender opp med at den avtalen brytes. Jeg skal ikke akkurat stå her og ta tiden på folk, eller å true noen som helst med søksmål akkurat. Men jeg trenger at alle bruker folkeskikk, og faktisk gir beskjed dersom noe gjør at man ikke kan hente det man har kjøpt.

Dette gjelder selvfølgelig ikke bare hos meg, men alle plasser du kjøper noe. Heldigvis dukker de aller fleste opp, og jeg tror det har vært noen hyggelige handler her oppe i gata. Gøy nok til at jeg har bestemt meg for å legge ut en del mer de neste dagene, faktisk en del ting som jeg har vært veldig usikker på om jeg i det hele tatt ønsker å selge. Jeg skal i alle fall prøve å få det ut i løpet av morgendagen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar