hits

NÅR MAN PLANLEGGER EN NY GRAVIDITET

03.09.2017 - 11:00 Ingen kommentarer

Det er ingen hemmelighet at de to første barna mine ikke akkurat kom på bestilling, samtidig som vi har vært veldig åpen om at Lucas var planlagt helt fra vi annonserte graviditeten. Nå skal jeg med det samme fortelle med en gang, at uplanlagt eller ei, så blir barna like store mirakler uansett. Det er ingen forskjell her hjemme om de var planlagt alle sammen eller ikke. 

Den største forskjellen er jo at man kan i mye større grad, bestemme når en ny baby skal komme, og nesten hvilke dag og måned vi ønsker at familien skal bli et barn til. Jeg husker mye av hva vi tenkte på når vi ønsket oss en liten før jeg ble gravid med Lucas. Jeg husket at vi tenkte litt på når han kom, hvor gammel William ville være da. Ikke minst så tenkte vi også på at babyen ville bli tre måneder når William ble to år. 

Nå er det en god stund siden, og vi teller ned uker til Lucas sin første fødselsdag. I dag er Lucas nemlig hele 11 måneder gammel. Og den lille babyen som vi planla er plutselig begynt å vokse seg stor han også. Når man planlegger en ny graviditet så tenker man ikke så mye lengre frem enn et år, gjerne noen måneder ekstra. Og med et svangerskap på over 9 måneder, så er det ikke store babyen som skal til før det året er godt. 

Jeg tenkte ikke mye på hvor fort det ville gå et år fra den lille babyen var født. Jeg føler det siste året har gått så utrolig mye fortere enn planlagt, men de siste seks årene har jeg vel innsett det at barna vokser seg store, uansett hvor mye man vil ha de små i armene sine. Lucas er uten tvil min lille baby, og det vil han nok være så lenge han er minst. At han har to eldre søsken, gjør at jeg alltid vil kunne se på han som mye mindre. Heldigvis for det.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar