hits

MICHELLE PÅ SKOLE I OSLO

06.08.2017 - 21:00 Ingen kommentarer

Siden vi flyttet inn her på Onsdag har jeg lagt merke til at mange av dere stiller spørsmål både på Facebook og Instagram om hvorvidt Michelle skal starte på skole her i Oslo. Folk diskuterer om vi skal praktisere hjemmeundervisning, om hun skal begynne her, eller til og med om Jan skal reise hjem til Søgne med henne før skolestart på sørlandet. En ting kan jeg i alle fall slå fast, og det er at hun definitivt ikke skal reise bort med Jan.

Det ville nemlig ikke vært særlig bra for henne å reise bort fra mammaen sin over så lang tid, og spesielt med tanke på den alderen hun er i. Skolekapitlet er en ny epoke i hennes liv, og den epoken skal hun definitivt ikke starte uten meg. Meg og Michelle har har vært sammen hele livet hennes, og jeg synes det er litt rart at noen tenker at jeg bare kunne sendt henne med Jan ned til Søgne i noen måneder for å gå på skole. 

Dere må ikke glemme at selv om Michelle de to siste årene har fått et veldig tett forhold til Jan, som en pappafigur, forandrer ikke det fakta at hun er oppvokst alene sammen med meg. Det tror jeg preger alle barn i en oppvekst, og må tas hensyn til. Hun hadde ikke noe 50/50 forhold mellom mor og far, som mange andre barn har tidlig i livet, og da blir man nok i litt større grad avhengig av den ene som har vært tilstede.

Michelle har ikke forutsetninger for å forstå alt med bloggen, men hun er stor nok til at hun selv får være med å bestemme hva hun er komfortabel med og ikke. Samtidig er det spesielt viktig for meg å skjerme privatlivet til hver og en av barna her, så godt det lar seg gjøre. Alle tre her hjemme har forskjellige personligheter, og forskjellig følelsesmønster. Og hver og en av de har forskjellig definisjon på privatliv.

Men det er ingen tvil om at jo eldre barn blir, jo mer behov har de for å verne om privatlivet sitt. Skolegangen til Michelle er derfor noe av det som skal holdes langt unna både media og bloggen, det er noe som er mellom meg og Michelle, og kommunen/skolen. Derfor er det ingen vits i å diskutere det ene eller det andre, for det kommer ingen svar. De som må vite det, vet det, og ikke minst, Michelle vet det veldig godt. Og det er det viktigste.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar