hits

JEG DØMMER OGSÅ ANDRE!

06.08.2017 - 18:00 Ingen kommentarer

Nå har vi hatt noen dager her inne i storbyen, og uten at jeg skal slippe noen stor konklusjon over befolkningen her verken den ene eller den andre veien, så har jeg i det minste rukket å få testet noen av fordommene jeg må innrømme at jeg har hatt. For det er jeg den første til å innrømme. Oslo har jeg lenge sett på som en typisk norsk storby der alle egentlig bare går rundt og dømmer hverandre, og en plass der man konstant må gå i de dyreste klærne man har, med den fineste sminken du eier.

Men de siste årene har tankene mine rundt Oslo forandret seg ganske drastisk, sikkert først og fremst fordi jeg er blitt mer kjent med byen gjennom hyppige besøk. Men helt ærlig tror jeg man skal lete lenge etter en befolkning som håndterer forskjeller bedre enn Oslo. Jeg føler at terskelen for å tørre å skille seg ut er mye lavere her inne, og at det rett og slett er lov å være utenfor A4 kategorien her. Ikke bare føler jeg det er mer akseptert, jeg føler nærmest dette er en by som heier på mennesker som går sine egne veier. Først nå ser jeg hvor mange forskjellige mennesker det finnes i landet, og jeg må si jeg er imponert over hvordan det virker som om alle tørr være seg selv i mye større grad her.

Enten det er legning, etnisitet, familiesammenetning, yrkeskarriere, musikkstil eller klesstil. Dette er altså min hyllest til deg som bor i Oslo. Jeg elsker mennesker som tørr skille seg ut, tørr ta egne valg, tørr stå for egne meninger. Kanskje spesielt fordi jeg tar kontroversielle valg selv. Kanskje fordi jeg er spesiell på mange måter selv. Jeg er normalt vant med å høre mennesker hviske "Se, der er hun bloggeren" eller den kleine lyden av noen som tar et snikbilde, men har glemt å sette telefonen på lydløs. Mens her opplever jeg oftere enn noensinne mennesker som i stedet møter meg med et smil.

Det setter jeg utrolig stor pris på, og jeg tror mange byer og bygder har mye å lære når det kommer til å akseptere mennesker som ikke alltid tenker det samme som enn selv, og heie frem de som tørr å ta valgene ingen andre tar. For det synes jeg folk her virkelig er gode på! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar