hits

DETTE TJENER JEG PÅ AT DU KLIKKER INN PÅ BLOGGEN MIN!

16.07.2017 - 19:00 Ingen kommentarer

Det er vell svært lite som engasjerer like mye som penger, og kanskje spesielt i bloggverden er det stadig et tema som tas opp. Jeg vil si det er ganske misforstått hvordan en inntekt og en blogg snakker sammen, så jeg tenkte å klarere opp i noen enkle ting. Jeg ser nemlig stadig vekk at enkelte «troll» i kommentarfeltet slenger fra seg litt dritt, så blir de konfrontert med at de bør lese innlegget, før de igjen svarer at de ikke har tenkt å sponse noen ussel blogger ved å klikke seg inn.

Så til deg som er redd for å «sponse» bloggere med klikket ditt, kan jeg berolige deg med at du sponser meg mye mer ved å sende meg en panteflaske i postkassen, vell og merke bare et par ganger i året. Selve klikket ditt tjener jeg mikroskopisk lite penger på, og uten andre inntekter rundt bloggen hadde det vært mer lønnsomt for meg å ta en helt annen jobb enn blogger. En rask hoderegning vil anslå at jeg tjener ca 1 krone i måneden på ditt besøk, dersom du går inn hver dag. 

En annen misforstått ting er hva som blir sponset eller ikke. Mange tror at en stor blogger kan fly og bo hvor man vil, uten å måtte betale for det. Det stemmer i alle fall ikke for min del. Jeg betler for fly og hotell på vanlig måte når vi er ute og reiser. Ikke har jeg sponset bil, og ikke har jeg sponset hus eller hytte. Ikke en gang betacarotenen eller barberhøvlene mine er sponset på noen som helst måte. Som blogger er det først og fremst større samarbeid med kjente merkevarer som gir inntekter, i tillegg til at man kan hente inn litt penger via affiliatesamarbeid.

Jeg ser veldig mange bruker begrepet «clickbait» for tiden, og jeg mistenker at ganske mange ikke helt vet hva det betyr. Overskriftene mine har alltid en sammenheng med innlegget det ligger til, men jeg lager de ofte på en måte som enten skal provosere eller engasjere. Det handler mer om hvordan jeg blogger, og hvordan jeg legger opp innleggene mine her. For meg er det viktig å gi av meg selv, samtidig som jeg ønsker å legge til rette for at folk skal kunne diskutere og ikke minst la seg engasjere over hva jeg skriver. Så for de av dere som tror at det kanskje handler om penger, så gjør det ikke det. Jeg ønsker kun oppmerksomheten din, i mine innlegg. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar