hits

HELE FAMILIEN BYTTER NAVN

14.07.2017 - 13:00 Ingen kommentarer

Vi har det helt strålende sammen her nede i varmen, og det er fantastisk å få tilbringe så mye tid rundt hverandre døgnet rundt. Nå som barnehage og hverdag er over for en stund, så føler jeg virkelig at tiden vi har sammen her nede gjør oss veldig, veldig godt. Det er allerede over et år siden sist vi var på Kypros, og det er så rart og se hvordan barna forandrer seg på den korte tiden. Siden den gang har vi blitt enda et medlem, Michelle blir snart 6 år, William har gått fra å være baby til å bli en selvstendig liten gutt, og sist men ikke minst er vi blitt forlovet. 

Jeg føler på mange måter vi er blitt en skikkelig fullkommen familie, med to stabile og tydelige foreldre, og tre helt nydelige barn. Det eneste som ikke er A4 må vell være at vi ikke har samme navn. Meg og alle barna heter Rasmussen, mens Jan heter Lossius. Meg og Jan har så vidt begynt å diskutere navnetradisjoner og hvordan vi skal løse etternavnkabalen når vi gifter oss, men har enda ikke bestemt oss for hvordan vi løser det. For meg har det hele tiden vært viktig at spesielt barna alle bærer det samme navnet, og det var derfor uaktuelt at Lucas skulle hette noe annet en Rasmussen.

Uten at det har vært noen problem for Jan, vel og merke. Nå som det kommer til giftemål og endring av etternavn, kan det plutselig se ut til at vi alle vil bære Lossius navnet også, eller kun det. Vi er selvsagt enda i tenkeboksen, men jeg tror hverken jeg eller Jan har noen store tanker eller spesielle ønsker om hva vi vil hete. Likevel har vi jo gjort oss noen tanker. Jeg har alltid hatt lyst på kun et etternavn, både til meg selv og barna. Det er liksom den eneste tanken jeg har gjort meg. Jeg syns både Lossius og Rasmussen er to veldig fine etternavn for seg selv. 

Nå har jeg allerede byttet mitt eget etternavn tidligere. Tilbake i 2011, valgte jeg bort mitt navn som jeg ble født med, og valgte min mors families etternavn. Jeg har vært fornøyd med det i alle år, likevel så er det jo ingen hemmelighet at jeg har lyst til å bære navnet til min kjære også videre. Det blir spennende å se hvilket navn vi ender opp med. En ting er sikkert, vi skal hete akkurat det samme alle fem, neste år på denne tiden! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar