hits

HOLD KJEFT

07.07.2017 - 11:00 Ingen kommentarer

Nå har jeg gått gjennom kommentarer og innspill etter gårsdagens innlegg, og jeg må si jeg er sjokkert over hvor mange som virker å misforstå innlegget med vilje. Selvfølgelig gjør noen det for oppmerksomheten, og fordi det det finnes så mange enkle ting man kan vri og vende på, som igjen gjør at innlegget får en helt annen betydning. Men jeg synes helt ærlig hun tar opp noe utrolig viktig, og som jeg flere ganger reagerer på selv. For saken er enkel, ordet voldtekt tulles om, og slenges rundt som om det bare var et ord.

Og helt ærlig, for de aller fleste her i landet, så er bare voldtekt et ord. Mange grufulle ord, sammensatt, som igjen ender opp i et ord. Voldtekt. Jeg vet jo hva voldtekt er tenker du kanskje? Jeg vet også definisjonen på voldtekt, men jeg håper jeg aldri finner ut hva det faktisk er. Jeg har nemlig aldri opplevd en. Anna har fortalt meg om sin opplevelse, en opplevelse jeg ikke unner min værste fiende. Jeg har sett henne gråte, jeg har sett henne fortelle om det. Likevel vil jeg aldri si at jeg vet hva voldtekt er, og jeg vil aldri slenge ordet rundt meg.

Anna skriver at man ikke bør snakke om voldtekt. Det skal man selvfølgelig gjøre, og det vet jeg dere skjønner at hun også synes. Men man skal ikke snakke om noe man ikke vet noe om. Det er poenget hennes. Alt for mange tar det ordet i munnen sin, spytter det ut, men uten å ane hva det egentlig er. Man kan sammenlikne med kreft. Du tuller ikke med kreft. Selvfølgelig. Du kjenner noen som har følt det på kroppen. Du har jo sett det. Du kjenner også noen som har blitt voldtatt, men du vet det  ikke. For det kan man ikke alltid se.

Så neste gang du tuller med at noen med litt mye sminke i ansikter ser "helt voldtatt ut". Så bare hold kjeft heller.

Jan 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar