hits

ALENE MED BARNA - SE HVORDAN DET GÅR!

08.01.2017 - 18:00 Ingen kommentarer

Da var allerede første helg ved veis ende, og vi lever alle fire i beste velgående. Ikke bare har ting gått veldig fint, men vi har også hatt det ganske så gøy de siste dagene. I dag har William hvert hos bestemor og bestefar store deler av dagen, mens meg, Michelle og Lucas har storkost oss her hjemme. Nå begynner planleggingen av hverdagen som møter oss i døren allerede i morgen. Og akkurat planlegging et vell et stikkord som jeg merker er ekstremt nødvendig når man er alene med tre små barn. Planlegging tror jeg er et viktig verktøy for alle foreldre, uansett hvor mange barn og voksne familien består av, men straks man er alene om ansvaret for 3 små barn, så er ikke bare planlegging viktig, det er helt nødvendig.

Vanligvis er jeg ikke den som har mest struktur på slike ting, og jeg er vell ganske treg som sørlendinger flest. Anna er den som har kontroll på kalenderen og strukturerer dagene våre, mens jeg nå er helt nødt til å gjøre det selv. Seeeelv om hun nok har lagt igjen litt huskelapper til meg her hjemme (jeg har ikke kikket på de enda). Men alt i alt går ting akkurat som planlagt og forventet her hjemme. Jeg krysser bare fingre og tær for at det fortsetter på samme måte utover i uken.

Michelle fortjener et eget avsnitt her, og makan til selvstendig og hjelpsom jente skal man lete lenge etter. Vi har innført et raskt poengsystem her hjemme, der hun belønnes for hvert tiende poeng hun klarer å samle, og det klarer hun flere ganger i løpet av en dag. Etter at guttene er i seng har hun fått lov til å være våken litt ekstra denne helgen, og vi har benyttet tiden til å leke med "Monster High" dukkene her hjemme. Det er fantastisk å se hvor engasjert og glad hun blir når man setter av god tid til å gjøre ting hun setter pris på. 

Vi rakk også en søndagstur mens William var hos bestemor og bestefar. Meg, Michelle og Lucas tok oss en tur ut for å leke i frosne sølepytter, og egentlig ellers bare for å få litt frisk luft. Michelle er nemlig veldig opptatt av at kroppen skal ha det bra, så da foreslo jeg at vi skulle ta oss en liten søndagstur ut i et ganske kjedelig høstliknende vær her på sørlandet. Alt i alt har vi hatt en fantastisk dag her hjemme, selv om vi alle fire her hjemme er ganske spent på hvordan det går med Anna.

Kanskje hører dere fra Anna i løpet av kvelden, ellers oppdaterer jeg dere videre i morgen på hvordan ting går her!

Jan

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar