hits

JEG KAN IKKE TA ABORT NÅ!

27.12.2016 - 18:30 Ingen kommentarer

Jeg trodde aldri i livet at jeg ville bli gravid igjen så fort. Jeg trodde ikke det var mulig, selv om jeg med trygghet visste at kroppen min var i mer enn god nok stand til å kunne lage barn. Jeg hadde jo gjort det både en og to ganger tidligere. Men begge gangene var det uønsket, og en tanke som ikke var der. Mens nå plutselig så ønsket jeg å bli gravid. Jeg ønsket å lage et nytt lite mirakel, og det kun 12 måneder etter at William ble født. Hvem skulle tro det? 

Jeg har vel alltid tenkt at de som prøver å få barn, har en mindre sjanse for å bli gravid på første forsøk, enn de som faktisk blir gravid på kun en tilfeldig omgang. Nå var vi så heldige at jeg ble gravid på første forsøk, og er nå blitt en nydelig familie på fem. Likevel har tanken på flere barn i fremtiden slått meg. Er det noe jeg ønsker? Klarer jeg å følge opp flere barn enn de jeg allerede har? Klarer jeg å gå gjennom nok en graviditet? Har vi ikke mer enn nok å styre med, nå som vi har tre barn? Jeg har allerede fått en jente og to gutter, jeg mangler ingen kjønn? Ønsker jeg flere barn? Er jeg helt ferdig? Har jeg hatt mine barn nå, eller skal jeg få enda et lite mirakel? 

Selv om Lucas kun er tre måneder gammel, så er det spørsmål jeg allerede har stilt meg selv, og ikke minst snakket mye med Jan om. Personlig så nekter jeg å si meg helt ferdig med barn i en alder av 20 år. Man vet aldri hva fremtiden bringer. Når barna mine er tenåringer, kan vi plutselig få lyst på en til. Vi er så unge enda, begge to, og selv om det kan virke fjernt akkurat nå, så er det jo ikke det om 7 år til. Jeg vet med meg selv at jeg ikke klarer å si meg ferdig, selv om jeg gjerne har fått de barna jeg skal få i løpet av livet. 

Sånn som hverdagen vår er nå, så har vi mer enn nok med de skjønne små skapningene vi allerede har. Tre barn er allerede over gjennomsnittet, og jeg føler meg uendelig takknemlig for mine tre fine skatter. De er jo tross alt grunnen til at tanken på flere ikke er fjern for meg. Jeg elsker å være mamma, og jeg elsker barna mine mer enn alt på denne jord. Jeg skal kunne følge opp alle mine barn, og det er derfor uaktuelt å planlegge et nytt barn i løpet av de neste to-tre årene. Likevel ville det å ta abort for meg nå, vært helt uaktuelt. Jeg kan ikke ta abort nå. Hadde jeg blitt gravid i morgen, så hadde jeg hatt all mulighet i verden til å ta meg av et barn, det har jeg bevist for meg selv tidligere. 

Alle barna mine er velkommne, uansett hvor uønsket graviditeten har vært, eller hvor brått den har kommet på livet mitt. Barna mine er like store mirakler uansett, og det er kun mitt ansvar å sørge for at jeg ikke skal bli gravid nå, om det virkelig ikke er det jeg ønsker. Å ta abort er kun en nødløsning, for de som virkelig har gått på en smell, og ikke på noen måte har sjans til å ta vare på dette barnet. At man blir gravid på feil tidspunkt i livet, er en dum unnskyldning, som brukes av alt for mange som ikke «gadd å bruke kondom». Jeg hadde all grunn i verden til å hive meg på denne, da jeg selv kun var 14 år gammel. Men da hadde jeg aldri blitt mamma til Michelle! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar