hits

FIRE FINE TING Å GJØRE I ROMJULEN!

27.12.2016 - 11:30 Ingen kommentarer

Nå som veldig mange har barna hjemme i romjulen, er det fort et spørsmål om hva man kan finne på disse dagen. Det blir plutselig lange dager når julemiddagene er over, og vi venter i spenning på et nytt år som snart skal starte. Selv så har vi brukt disse dagene til å slappe mest mulig av, men det begynner å bli høylytt under taket her hjemme. Lillejulaften har vært den fineste fridagen så langt i ferien, sett bort fra julaften og 1.juledag. Vi var nemlig i dyreparken, og det var det svært få andre som var. Vi hadde parken nesten helt for oss selv, og jeg har vel aldri opplevd en mer rolig og behagelig tur til dyreparken noen sinne. 

Nå er det ikke sånn at alle bor så nært dyreparken som det vi gjør, eller har muligheten til å gå der i romjulen. Jeg har derfor funnet fire koselige ting å gjøre de siste dagene igjen av året sammen med de små. Noen råd jeg også skal finne på med mine her hjemme. Julen for meg er så viktig for meg, skal være noe barna kan se tilbake på, og ha tradisjoner de selv ønsker å gjøre på nytt. Dette gjelder selvsagt førjulstiden, julaften, romjulen og nyttårsaften. Her er noen fine ting å gjøre den siste uken i året: 

Skøyter: De fleste har en eller annen skøytebane i område der man bor. Jeg hadde i alle fall flere i Stavanger, og vet at det også finnes is-bane her i Kristiansand. Det er ikke sikkert at det finnes en bane alle steder, men er det kaldt nok og trygt, så finnes det jo flere steder det er is på vannet nå. Å ta med familien på skøyter er noe jeg husker mye fra jeg var liten, og som jeg veldig gjerne har lyst å ta med mine på. Vi har faktisk aldri gjort det, så det hadde jo vært supert å starte med å gå på skoene på isen, for Michelle og William. 

Bake: Det er gjerne mange som føler seg ferdig med bakingen, eller fremdeles har alt for mye liggende. Vi har faktisk vært flinke til å spise opp alt vi har laget i førjulstiden. Nå skal det sies at vi ikke har laget mengder her hjemme, men blitt servert en del hos blandt annet svigermor. Der jeg føler at jeg har gjort en veldig god innsats med julekakespisingen. Gjerne til og med vært litt for ivring på de julekakene. 

Se film: Jeg elsker å sitte under et pledd sammen med mine og se en koselig julefilm nå i denne tiden. Vi har sett hver «Hjemme alene» film, gjennom desember, sammen med Michelle. Hun syns det var superkoselig. I går satte vi på Kaptein Sabeltann her hjemme. William har nemlig funnet sin interesse for det, for kort tid siden. Vi skal uten tvil på Kaptein Sabeltann show til sommeren, i dyreparken. Det blir spennende, men mens vi venter kan vi sitte under pledd her hjemme, og se film! 

Være ute i snøen: Nå har ikke vi vært så heldige å få snø til jul, her på sørlandet, men jeg vet at det finnes snø andre plasser i landet. Vi reiste opp til Hovden for å oppsøke snøen bare noen få dager før jul, for å komme i skikkelig julestemning i siste liden. Får håpe det kommer noe snø her også snart. Jeg elsker å være ute i snøen med Jan og barna. Alle blir i så godt humør, og så veldig aktive, det er jo fantastisk! 

Jeg ønsker alle sammen en fin romjulstid. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar