hits

SVANGERSKAPSUKE 36

27.08.2016 - 21:00 Ingen kommentarer

Dette er siste uken av svangerskapet der barnet vil bli kaldt prematur om det blir født. Jeg er nå offisielt blitt høygravid, selv om jeg skal innrømme at jeg har kaldt meg slev høygravid helt siden uke 30, haha! Magen er i alle fall stor, og viser godt i alle klær. Tungt og vondt og sliten er jeg, men trives egentlig med alle forberedelsene og den siste tiden som nå er igjen før vi sitter her med enda en liten i hus. Matvanene har forandret seg litt, og jeg opplever både og spise mer enkelte dager, mens noen dager føler jeg meg helt mett etter første bit, det er tydelig at det kommer veldig ann på hvordan han lille i magen har lagt seg til rette når vi setter oss for å spise. 

Termin: Termindato er 1.oktober 2016. Det vil si at jeg i dag er kommet meg inn i uke 36 (35+2). Jeg er i 9. gravidmåned, og over 87,6% av svangerskapet er overstått. Jeg har altså bare 35 dager igjen til termindato. Nå er det bare fire uker igjen til datoen jeg har telt ned til i flere måneder! 

Ukens aktivitet i magen: Det begynner å bli tydelig at det er mindre plass i magen for barnet til å bevege seg rundt. Han er likevel veldig aktiv, men ikke like mye som de tidligere ukene. Denne uken har jeg egentlig kjent mer til kynnerne. Jeg har hatt kynnere nærmest konstant de fire siste døgnene. Nå har også bevegelse og vonde kynnere kommet på nettene, og jeg har for første gang blitt holdt våken flere netter denne uken.

Ukens tanker om fødselen: Vi snakker stadig mer og mer om fødselen her hjemme. Jeg prøver å sette meg inn i hvordan jeg selv vil reagere når ting starter, og hvordan jeg skal si dette videre til Jan. Mine tanker er jo om jeg da kjenner en panikk når det hele er i gang, eller om jeg klarer å beholde roen. Jeg vet i alle fall litt mer om hvordan Jan skal håndtere beskjeden. Vi har gått gjennom hva som skal gjøres, og hvem som skal ringes. Av en eller annen merkelig grunn så har jeg en følelse av at det vil skje på kveldstid, etter at barna er i seng. Men vi har heldigvis en plan uansett når på dagen det skulle starte. Det føles godt å være litt forberedt!

Ukens cravings: De siste ukene nå har det vært helt rart hvordan isbiter plutselig har fått en stor plass i hjertet mitt. Et glass vann med isbiter får virkelig dagene til å gå rundt, og det har blitt mange turer på butikken for Jan for å kjøpe inn flere isbiter. Nå har vi løst problemet, for denne uken fikk vi kjøpt oss en isbite-maskin! Et av de lureste kjøpene på lenge! Med vårt forbruk her hjemme, så kommer vi til å spare mye penger på dette. Jeg fortalte dere at Michelle også er blitt fan av isbiter. Nå har også William sett at vi stadig går å knaser på de, og det er derfor blitt veldig populært for han også med noen isbiter i glasset! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar