hits

OPPSKRIFT - NÅ KAN DU LAGE REGNBUE KAKEN!

10.08.2016 - 18:00 Ingen kommentarer

Nå har du mulighet til å prøve å lage regnbue-kaken vi hadde i bursdagselskapet til Michelle. Kaken som virkelig overrasket oss, når vi delte opp det første kakestykket. Lite husket jeg at det skulle være seks flotte regnbuefarger på innsiden. Gjett om Michelle fikk storsmilet sitt på plass da hun så dette! Hvis du har lyst til å overraske noen med fantastisk god og ikke minst nydelig regnbue-kake, så har du muligheten til å følge oppskriften til Elin (reklamelink) under. Det var hun som laget kaken til selskapet til Michelle! Lykke til med baksten! 

230 gram smør
600 gram sukker
7 eggehviter
2 1/4 ts bakepulver
1 ss ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
450 gram hvetemel
3 1/2 dl melk

Sett ovnen på 185 grader, over og undervarme, temperatur og steketid kan variere fra ovn til ovn, så her må man prøve seg litt frem. Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en arbeidsbolle. Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ei og ei eggehvite. Når all eggehviten er pisket inn tilsettes halvparten av melblandingen, så halvparten av melken i en tynn stråle. Dersom melken er for kald eller tilsettes for raskt vil røren skille seg. Ha i resten av melblandingen så resten av melken.

Vei opp kakerøren og del vekten på seks. Det vil bli ca. 300 gram på hver. Fordel lik mengde kakerøre i skåler. Finn frem gode pastafarger. Rør inn de ulike fargene. Kle ei 20 cm kakeform med bakepapie og ha i en av kakerørene. Stek på 185 grader i ca 20 minutter. Om du har flere kakeformer i denne størrelsen kan du steke flere samtidig, tilpass steketiden om du har flere bunner i ovnen samtidig.

Avkjøl kakebunnene helt.Fyll med ønsket krem, Elin brukte hvit sjokoladekrem i kaken til Michelle. Dynk gjerne bunnene først. Denne kaken tar seg godt ut som naked kake, men her var tema gull og hvit, så da ble kaken i hvit marsipan og pyntet med enhjørning i gullglitter.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar