hits

SVANGERSKAPSUKE 32

30.07.2016 - 11:00 Ingen kommentarer

Nå har jeg virkelig begynt å kjenne på følelsen av at svangerskapet snart er over. Alt er så mye mer ekte nå, vi snakker nå om vårt nye familiemedlem med navn, og føler vel at han er blitt en veldig stor del av hverdagen vår allerede. Nå har jeg startet å tenke på babyrommet, og er godt i gang med å hente inn inspirasjon og ideer til hvordan vi skal gjøre det klart. Jeg gleder meg til å gå skikkelig i gang med de praktiske tingene som skal gjøres på babyrommet, når barna er startet i barnehagen om en ukes tid. 

Termin: Termindato er 1.oktober 2016. Det vil si at jeg i dag er kommet meg inn i uke 32 (31+2). Jeg er i 8. gravidmåned, og over 77,7 % av svangerskapet er overstått. Jeg har altså 63 dager igjen til termindato.

Ukens aktivitet i magen: Det burde vel egentlig være umulig, men vi har vært så heldige å få et så aktivt lite barn, at vi virkelig har blitt bortskjemt på å se magen bevege på seg. Det er ikke like spesielt og spennende å se en fot på magen, eller at hele magen velter seg rundt, fordi det skjer flere ganger i løpet av en dag. Det er selvsagt fantastisk, og det føles så godt, men vi er ikke like oppslukt i hvert eneste spark, som vi var helt i starten, naturlig nok. Det er jo mye bedre at det er den veien, enn at vi sitter bekymret og urolige fordi den lille ikke gir oss noen tydelige tegn daglig. 

Ukens tanker om fødselen: For første gang gjennom alle mine tre svangerskap, så skremmer ikke tanken på fødselen meg. Jeg har på en eller annen måte klart å knekke den største frykten og redselen, og lener meg på tanken av at det kommer til å gå fint. Jeg skal ikke si at jeg ikke gruer meg, fordi jeg vet akkurat hva jeg skal gå gjennom. Men jeg har en mye større følelse på at jeg kommer til å være i trygge hender, og vet hvilke støtte Jan kommer til å gi meg både under og etter fødselen. Premien som venter på andre siden, er magisk og uerstattelig! 

Ukens cravings: Mens graviditeten sakte men sikkert går mot slutten, og jeg har begynt å planlegge hvordan jeg skal få tilbake kroppen min igjen etter fødselen, har jeg bestemt meg for å nyte de siste ukene som gravid. Jeg har derfor blitt enig med meg selv at jeg kan spise så mye tull jeg bare ønsker, nå som jeg fremdeles kan skylde på graviditeten, så skapene her hjemme er fylt opp med sjokolade! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar