hits

DETTE TJENTE JEG I 2015!

05.07.2016 - 12:29 Ingen kommentarer

Spørsmål om hva jeg tjener på å blogge har haglet inn fra alle kanter etter at bloggen min havnet på topplisten for flere år siden. Etter huskjøpet mitt i Stavanger, og nå nytt huskjøp i Kristiansand på drøye 7 måneder, så har ikke spørsmålene om inntekt vært et mindre tema. Det er nysgjerrighet rundt det, fordi selve blogg-bransjen er så ny. Det er naturlig å lure på hvordan det er mulig å tjene så mye penger på å skrive noen linjer om dagen. For det er nøyaktig det som blir trodd om bloggere. Vi skriver litt, så ramler pengene inn på konto. 

Saken er en helt annen, og det ligger mye jobb bak arbeidet. Det krever utrolig mye tid, energi og ikke minst kunnskap og erfaringer med det vi faktisk driver med. Det er lett å slenge ut en kommentar til en god venn når en ser inntekten til landets største bloggere «Ja, vi skal ikke bare starte en blogg vi også». Det er dessverre ikke så lett som det. Da hadde alle vært bloggere selv. Det finnes over 300 000 bloggere i dette landet. Kun 20 av disse er kjente, og har en inntekt på over 100 000 kr. 

Jeg er en av disse få, som har vært dyktig nok til å komme meg på topp, og holde meg der. Jeg hater virkelig pengesnakk, og får klump i halsen hver eneste gang jeg får spørsmål om inntekt og penger generelt. Jeg liker ikke å snakke om penger, og syns dette er noe av det mer private jeg kan dele. Likevel så føler jeg meg pliktig og presset til å dele hva jeg tjener, fordi om bare noen måneder så er det mulig å gå inn på skattelisten å finne ut akkurat hvor mye jeg tjente i året som gikk. 

Jeg er en av de som gruer meg til skattelistene blir lagt ut. Ikke fordi jeg ikke er stolt over hva jeg har klart å oppnå i min unge alder, men fordi jeg virkelig ikke føler at hele landet trenger å vite det. Det handler om hva jeg syns er privat. Likevel så vil det bli lagt ut, og jeg prøver å gjøre det til en positiv opplevelse for meg selv. Jeg vet hvor mange hissige og usmakelige tilbakemeldinger jeg vil få når skattelistene kommer, og vil derfor prøve å skryte meg selv opp i taket før den tid kommer. 

I året som gikk tjente jeg 2 300 000 kr, i en alder av 19 år. Jeg har jobbet hardt for å komme her jeg er i dag, og har gjort det samtidig som jeg har vært alenemamma til mine to barn. Jeg har gått fra bunn, og vært alene om å komme meg til toppen. Jeg har gått i motbakke de siste årene, og kan endelig juble for å ha kommet til toppen. Jeg klarte å oppnå noe flere bare kan drømme om, skal jeg ikke få lov til å være stolt over det fordi jeg er en «Blogger»? Jeg er ikke «bare» en blogger, jeg er en selvstendig næringsdriver som har oppnådd akkurat det målet jeg satte meg. 

Jeg er her jeg ønsker å være. Jeg kan få så mye hat på yrket mitt som det bare går ann, men stoltheten kan ingen ta fra meg! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar