hits

HAN ER VÅR FØRSTE GUTTEBABY SAMMEN!

28.04.2016 - 15:00 Ingen kommentarer

Jeg tar meg selv ofte i å tenke på hvor mye Michelle forandret meg som person. Jeg har derimot ikke lagt så mye vekt på hvordan jeg har forandret meg etter at jeg ble tobarnsmamma, og etter at jeg fikk en sønn. Jeg har faktisk forandret meg mye etter graviditet nummer to også, men det har selvsagt vært litt mindre tydelig. Michelle forandret meg og livet mitt drastisk, og har på mange måter en spesiell plass i hjerte mitt. Ikke bare fordi hun er datteren min eller eldstemann, men fordi jeg føler på mange måter at hun reddet meg til å bli den personen jeg er i dag. 

William har dessverre ikke fått like mye skryt på bloggen, og det kommer selvsagt mye av at Michelle har vært her sammen med meg lenger, og jeg har derfor  hatt mer tid på å skryte av henne. Det betyr derimot ikke at jeg bryr meg mindre om William eller at han er mindre verdt i familien. Michelle var den første jenta mi, og William vil alltid være den første gutten min. Han er og vil alltid være den eldste «storebroren» på samme måte som Michelle er den eldste «storesøsteren» i familien, uavhengig av hvor mange flere vi blir. 

Han har satt sine spor, og kanskje  særlig  hos Jan. Jan har alltid vært veldig tydelig på at Michelle er helt unik, men at William er den første babyen vår, med tanke på at han var så liten når Jan ble en del av oss. Michelle har alltid vært så veslevoksen og flink  for sin alder, derfor har hun alltid vært «stor» mens Jan har kjent henne. Selv om hun bare var 1,5 år når de startet å ha kontakt. William var en del av oss, lenge før vi ble oss. Jan var til og med den første som fikk vite om graviditeten med William i 2014. 

William har forandret mitt syn på det å ha en sønn. Han har endret mitt syn på det jeg tenkte i graviditeten med Michelle, når jeg ønsket en jente, bare fordi jeg var alene. Jeg har fått opp øynene for  at en mamma og en sønn kan få minst like god kjemi som en mor og datter kan. Det er ikke en større utfordring å ha en sønn, det bare krever en annen håndtering på forskjellige ting, spesielt når han blir eldre. Jeg er så glad for at William har fått en pappafirgur, fordi det fortjener alle små gutter. De fortjener å ha noen å se opp til. 

Samtidig så tenker jeg nå at det ikke hadde vært verdens undergang om han bare hadde hatt meg, og storesøster. William har noe han ser opp til med oss alle tre, og det er ingenting i verden som er bedre enn det. Det viktigste er at han har noen å kunne se opp til, på samme måte som at han nå snart skal bli et forbilde selv som skal lære babyen i magen ting videre i livet. 

William er helt spesiell, og det er noe unikt med det å være «Guttemamma». Det kan umulig være lett å være Michelle sin lillebror, når hele landet driver og dømmer opp og ned på likheter og ulikheter mellom de to. Derfor er det ekstremt viktig for meg å få frem at ja de er utrolig forskjellige, både i personlighet og væremåte. De har satt sine forskjellige spor i hjertene våre, og er unike på sin fantastiske måte begge to. En mamma kan aldri si at hun elsker det ene barnet mer enn det andre, og det gjelder også hos oss. Hvert barn i denne familien har hver sin rolle som  gjør familien vår til en familie! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar