hits

KJÆRE JÆVLA IDIOT!

28.04.2016 - 11:00 Ingen kommentarer

De siste månedene har vært mange lange dager, både travle og rolige. Det har innebært at vi av og til liker å ta oss en biltur alle fire for å lufte tanker og høre litt musikk. William har begynt å synge med på sine favoritter, mens Michelle er veldig opptatt av hva de forskjellige tekstene egentlig betyr. Alt i alt så trives vi veldig godt i bilen alle sammen, og det har egentlig vært en måte for oss å koble litt av på.

Men i går opplevde vi noe som sjokkerte oss veldig, og som jeg som ikke har lappen ble veldig overrasket over. Jan sier han har opplevd det flere ganger før, men jeg så jo også hvordan han reagerte, noe som bekreftet hvor alvorlig det vi så var. Dere har sikkert opplevd det mange ganger selv. Du ser ambulansen komme i speilet et par hundre meter bak deg, sakker farten, blinker til høyre og legger deg rolig ut i veiskulderen. I går skjedde det som ikke skal skje. Bilen foran oss var opptatt med en forbikjøring, og la seg i venstrefilen, der det allerede hadde plassert seg to biler.

Disse tre bilene presterte derfor å blokke hele veien for ambulansen, som både kom med sirener og lys. Jeg skjønte vell ikke helt hvor provoserende og alvorlig det var før jeg så Jans reaksjon. Og når tankene kom hos meg forstod jeg egentlig hvor fucked det er. Ambulansen, og en eventuelt døende pasient tapte 10 sekunder på den manøveren der, og dette skjedde garantert 10 ganger til før de hadde ankommet den plassen de var på vei. Da snakker vi over halvannet minutt. Det er forskjellen på ganske mange liv/død per år det. 

Jeg kjenner jeg blir rasende. Selv om det sikkert kan føles som en "liten" ting for noen at jeg bruker et helt innlegg på disse 10 sekundene, så tror jeg personer som har vært i situasjoner der sekundene teller forstår frustrasjonen min. Jeg tror samtlige ambulansepersonell i hele Norge deler frustrasjonen. Jeg har også tenkt en del på hva jeg eventuelt kan gjøre for at de situasjonene ikke oppstår, og jeg har vell egentlig ikke funnet noen spesiell løsning akkurat. Likevel føler jeg det er riktig å ta det opp, og bringe det frem. For makan til idiotkjøring på Norske veier skal du lete lenge etter. 

-Bildet hente fra NTB Scanpix

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar