hits

JENTEBABY ELLER GUTTEBABY?

28.06.2015 - 12:00 Ingen kommentarer

Nå har jeg vært superheldig å få oppleve å bli mamma til to små, både en liten jente, og en liten gutt. Alt jeg kunne ønsket meg. Det å få et av hvert kjønn er noe jeg tror veldig mange har lyst på. Nå er det ikke sånn at vi kan velge hvilket kjønn babyen i magen er, men noen ganger ønsker vi oss noe mer enn annet. Jeg kan ærlig innrømme nå i ettertid at jeg ønsket meg veldig sårt en liten jentebaby, da jeg skulle finne ut kjønnet på babyen første gangen. 

Jeg tenkte vel på det at om jeg bare skulle få et barn i livet mitt, så ønsket jeg meg en liten prinsesse. Mens når jeg var gravid i fjor, så var det noe som skjedde med tankene mine. Jeg har alltid trodd at jeg var en typisk jente-mamma. Men når ukene gikk så ønsket jeg meg bare mer og mer en liten gutt. Jeg sa det til og med til andre før jeg fikk vite kjønnet at jeg hadde veldig lyst på en liten gutt denne gangen.

Jeg husker alle sammen prøvde å forberede meg på ikke å bli skuffet om det ikke viste seg å være en gutt på ultralyden. Jeg husker å gå inn for å vite kjønnet med tanket på at det var for godt til å være sant om det var en liten guttebaby i magen min. Nå har det seg jo alltid sånn at man er superglad for de barna man har uansett. Om jeg hadde hatt to jenter eller to gutter, så hadde jeg nok vært veldig fornøyd med det også. Men jeg tror ikke jeg kunne følt meg helt ferdig med barn om jeg bare hadde to barn av samme kjønn.

Jeg får hele tiden spørsmålet om hvilket kjønn jeg syns er lettest å være mammaen til, jenter eller gutter. For meg er dette selvsagt et umulig spørsmål, fordi det er fordeler og ulemper med begge kjønn. Det er på en måte som å spørre en 5 åring om hun liker mamma eller pappa best, det gjør man bare ikke. Likevel så tenkte jeg at jeg kunne fortelle dere litt likevel. Hvilket kjønn babyen har bestemmer ikke hvordan barnet skal være. 

Om en baby er lett eller vanskelig å ha med å gjøre kommer bare ann på personlighet og ingenting annet. Vi vet jo alle at alle er forskjellige. Når det kommer til Michelle og William, så er de mer ulike enn noen andre jeg kjenner. Både å se til, og væremåten. Jeg tror at personligheten formes veldig mye ut i fra situasjoner også. Det er veldig tydelig å se allerede nå at Michelle er den eldste og William er lillebroren i huset.

William er en utrolig rolig gutt, som stort sett smiler døgnet rundt. Han observerer mye, og klarer fint å underholde seg selv. Ting han elsker, likte ikke Michelle. Og ting Michelle elsket, liker ikke William. Han spiser mye, og Michelle har aldri gjort det. Han er mye travlere, og slår seg hele tiden. 

Michelle er en veldig omsorgsfull og snill jente. Hun krever mye oppmerksomhet hele tiden, og liker ikke å leke med seg selv. Hun har mye følelser og er ikke redd for å vise det. Som liten var hun veldig forsiktig, og hun fikk ikke et eneste blåmerke før nylig. At Michelle har vært familiens minstemann er veldig tydelig. 

Jeg tror at barna mine har veldig godt av å ha hverandre. Jeg er veldig heldig som har de to. Om jeg noen gang skulle blitt gravid igjen i fremtiden, så kan jeg faktisk si at kjønnet ikke hadde vært like viktig for meg. Å få en av hver har vært en gave i seg selv, så om jeg da skulle fått en liten jente eller gutt til, så hadde jeg blitt overraskende glad uansett! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar