hits

VERDEN ER URETTFERDIG

26.06.2015 - 19:00 Ingen kommentarer

Det er morsomt hva folk kan sitte å kritisere på nettet. At jeg pynter maten til datteren min var plutselig det verste i verden fordi barn sulter i Afrika? Herrefred nå må dere gi dere. Jeg kjenner meg mildt sagt irritert. Selvfølgelig pynter jeg ikke opp middagen hver eneste dag, men når jeg for en gang skyld har litt tid til overs og ønsker å overraske datteren min med en gøy middag, bør jeg faktisk få lov til det uten å bli haglet ned med bilder av barn som sulter. Spiser ikke dere middag hver eneste dag, gjerne? 

Jeg tviler på at du sitter hjemme og sulter deg og familien din, fordi det er tusenvis av barn og voksne som sulter hver eneste dag. Desverre så er livet slik, noen har ingenting mens andre har alt de kan ønske seg, og litt til. Vi er så heldige som får middag på bordet vårt hver eneste dag. Men om jeg fletter spagettien til datteren min, eller legger den i en haug på tallerken vil dessverre ikke forandre det faktum at andre sulter. 

Verden er urettferdig og sånn vil det alltid være. Vi kan ingenting for at vi er blitt de heldige som bor i et land som Norge. Akkurat som de stakkars som sulter i Afrika ikke kan noe for at de er kommet til verden der. Vi lever to helt forskjellige liv, og de har et liv vi aldri vil forstå. Det er som om vi er på to forskjellige planeter. 

Jeg nekter å få dårlig samvittighet for å oppmuntre datteren min til å spise opp middagen sin. Vi vet ikke hvor heldige vi er, og i alle fall ikke i en alder av 4 år. Selvfølgelig setter ikke Michelle pris på at hun får alle måltider servert, fordi hun ikke vet noe annet. At Michelle er kresen og spiser lite, er noe jeg som mamma har ansvar for å legge merke til. "Hun spiser til slutt når hun er sulten" så jeg flere av dere kommentere. 

Ja, et barn vil nok mest sansynlig spise til slutt. Men som mamma er det faktisk mitt ansvar og sørge for at barna mine får i seg alle måltidene, og riktig kosthold. Jeg var veldig vanskelig med maten selv når jeg var mindre, og spiste ikke stort, uansett hvor sulten jeg var. Alle barn er forskjellige, og når jeg da vet hvordan jeg selv var, så skal jeg gjøre mitt aller beste for å få barna mine til å spise alle måltidene med glede. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar